Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

O Παπαδιαμάντης για τα Χριστούγεννα

 Χριστούγεννα βεβαίως εἶναι ἡ γλυκύτατη καὶ συγκινητικωτάτη, καὶ διὰ τοῦτο ἀνέκαθεν ἐθεωρήθη ὡς οἰκογενειακὴ κατ' ἐξοχὴν ἑορτή.
«Ἐὰν τὸ Πάσχα εἶναι ἡ λαμπρότατη τοῦ Χριστιανισμοῦ ἑορτή, τὰ
                 Ἐν τῇ Ἑσπερίᾳ δὲ τὰ κατ' αὐτὴν ἀνεπτύχθησαν καὶ διετυπώθησαν ὄντως, ὥστε προσέλαβεν ἰδιόρρυθμον τίνα τύπον, καὶ ἤθη, ἔθιμα καὶ παραδόσεις ἰδιαίτεραι πρὸς αὐτὴν συνεκροτήθησαν καὶ ἐπ' αὐτῆς ἀντεπέδρασαν.
                Ὁλόκληρον φιλολογίαν ἀποτελούσι τὰ λεγόμενα Contes de Noel, τὰ Χριστουγεννιάτικα δήλ. παραμύθια, ὧν τίνα ἐξόχων συγγραφέων ἔργα εἶναι ὡραιότατα, βιβλιοθήκην δὲ ὁλόκληρον δύνανται νὰ γεμίσωσι τὰ κατ' ἔτος ἐκδιδόμενα Christmas Numbers, τὰ ἔκτακτα δήλ. φυλλάδια τῶν εἰκονογραφημένων περιοδικῶν τὰ δημοσιευόμενα ἐπὶ τῇ ἑορτῇ τῶν Χριστουγέννων, μετὰ καλῶν εἰκόνων καὶ ποικιλωτάτης τερπνῆς ὓλης.
              Οὐδὲν δὲ ἄπορον ἂν ἐν τῇ Δύσει ἰδίως ἀνεπτύχθη ἡ ἑορτὴ αὔτη, διότι ἐκ τῆς Δύσεως ἔχει ἂν ὄχι τὴν ἀρχήν, τουλάχιστον τὴν τάξιν καὶ τὴν σύστασιν.

Βρέθηκε «κουτάλι» στον πλανήτη Άρη σε φωτογραφία της NASA; (Βίντεο)

Είναι αυτό ένα απολιθωμένο κατάλοιπο από ένα χαμένο πολιτισμό που κατοικούσε κάποτε στον πλανήτη Άρη, ή απλά πρόκειται για μία οπτική ψευδαίσθηση;

Το περίεργο αντικείμενο «κουτάλι» βρέθηκε από το κανάλι YouTube UFO Hunter σε μια εικόνα της NASA που λήφθηκε από το Rover που εξερευνά την επιφάνεια του πλανήτη Άρη.

Το κανάλι γράφει σχετικά με το εύρημα:

Οι ιταλικές τράπεζες κλονίζουν την ΕΕ - Μonte dei Paschi: «Σε τέσσερις μήνες δεν θα έχουμε λεφτά» - «ΦΩΤΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ «ΚΑΨΕΙ» ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews 
 
Πλησιάζει η ώρα «μηδέν» και οι ιταλικές τράπεζες κλονίζουν όλο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα με την Monte dei Paschi να ανακοινώνει ότι «σε τέσσερις μήνες δεν θα έχουμε λεφτά».
 
52 δισ. ευρώ ή αλλιώς 54 δισ. δολάρια χρειάζονται για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι ιταλικές τράπεζες ένα ποσό που στην παρούσα φάση είναι πολύ μεγάλο για την ΕΕ να το συγκεντρώσει καθώς ήδη έχει δώσει πάρα πολλά χρήματα με εγγυητές τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι και θα πληρώνουν για πάρα πολλά χρόνια, για να διασωθούν οι ελληνικές τράπεζες και το ιταλικό κράτος μπορεί να δώσει μόλις 20 δισ.ευρώ από τα χρήματα των Ιταλών φορολουμένων.

Στην Exxon Mobil - Qatar Petroleum το τεμάχιο «10» - Στην κοινοπραξία ΕΝΙ - TOTAL το «6» και στην ΕΝΙ το «8»

Γράφει: Πέτρος Θεοχαρίδης
Από το philenews
 
 Λευκωσία: Με την κοινοπραξία των Exxon Mobil – Qatar Petroleum θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις το υπουργείο Ενέργειας για κατάληξη εντός μερικών εβδομάδων σε συμφωνία για ανάθεση των δικαιωμάτων έρευνας και ανάπτυξης του τεμαχίου «10» της Κυπριακής ΑΟΖ.

Για το τεμάχιο «8» προτιμητέος αιτητής κρίθηκε η Ιταλική ΕΝΙ που έχει τα δικαιώματα και για τα τεμάχια 2,3 και 9 από τον Β Γύρο Αδειοδότησης.

Στην κατάψυξη η χώρα: Χιόνισε και στα βόρεια προάστια της Αττικής(Βίντεο)

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός τις τελευταίες ώρες, με τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο - Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες - Αναλυτική πρόγνωση για την Πέμπτη (21/12/2016)
Από το πρωί ρίχνει χιονόνερο σε πολλές περιοχές της Αττικής, ενώ λίγο μετά τις 18:00 άρχισε να χιονίζει στα βόρεια προάστια και στους πρόποδες της Πάρνηθας.
Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί καθώς το χιόνι έχει προκαλέσει ολισθηρότητα στους δρόμους.

ΔΝΤ προς Ελλάδα: «Μειώστε αφορολόγητο και συντάξεις» - Απαντήσεις για το ελληνικό πρόβλημα


«Έκτακτη προσθήκη» στο κοινό άρθρο των Πόουλ Τόμσεν και Μόρις Όμπσφελντ - Το Ταμείο αμφισβητεί τη διαφορά μεταξύ των αποδοχών Ελλήνων και Γερμανών συνταξιούχωνΚανένα βήμα πίσω δεν φαίνεται διατεθειμένο να κάνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), τόσο σε ό,τι αφορά το αφορολόγητο όσο και αναφορικά με την ανάγκη μείωσης των συντάξεων, όπως αποδεικνύεται από μία «έκτακτη προσθήκη» στο κοινό άρθρο των Πόουλ Τόμσεν και Μόρις Όμπσφελντ.

Ν. Λυγερός - Το Ιράν ως νέος στρατηγικός σύμμαχος(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Το Ιράν ως νέος στρατηγικός σύμμαχος".
Πολυχώρος "Αίτιον", Τζιραίων 10 - Μετρό Ακρόπολη. Αθήνα.
 Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, ώρα: 19.30