Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Η Ελλάδα από την Αρχαιότητα μέχρι και σήμερα σε ένα σύντομο βίντεο ...

Παρ’ όλο το ότι ανεξάρτητο κράτος με το όνομα Ελλάδα αναγνωρίσθηκε μόλις το 1828, η Ελληνική ιστορία εκτείνεται πέρα από τα γεωγραφικά όρια του σημερινού κράτους και σε μακριά περίοδο αιώνων προς το παρελθόν.

Πρόκειται για ένα βίντεο με μια μακρά ιστορική διαδρομή κατά τη διάρκεια της οποίας ξετυλίγονται σημαντικές αλλαγές και εξελίξεις στον Ελληνικό πολιτισμό.

Σε αυτό το ιστορικού χαρακτήρα βίντεο θα δούμε την Ελληνική έκταση από το 1200 π.Χ. μέχρι και

Μόνο στα λόγια το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία: Το Βερολίνο ενέκρινε παράδοση πολεμικού υλικού 3 εκατ. στις ΤΕΔ – «Εμφύλιος» στο Ράιχσταγκ

Μετά την Βρετανία και την παράδοση μέσω αμυντικής εταιρείας, κρίσιμου αμυντικού εξοπλισμού, που αφορούσε σοβαρό εξάρτημα για τα τουρκικά εξοπλισμένα drone Bayraktar, σειρά πήραν οι έτεροι κατ΄όνομα “σύμμαχοι” της Ελλάδος (ΝΑΤΟ-ΕΕ), οι Γερμανοί, παραδίδοντας κανονικά πολεμικό υλικό 3, 09 εκατ. Ευρώ στις ΤΕΔ, την στιγμή που ακόμα και οι ΗΠΑ έχουν μπλοκάρει τα πάντα που έχουν σχέση με τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Μετά την εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνέχισε να εγκρίνει τις εξαγωγές όπλων παρά την απαγόρευση των εξαγωγών από τις ΗΠΑ και την δύση, αλλά και τις ανακοινώσεις της ΕΕ.

Έντι Ράμα: Ποια Ευρώπη; Η Τουρκία και η Αραβία είναι φίλοι μας!

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, δήλωσε στο ‘Open Show’ ότι έχει επικοινωνήσει με τον Τούρκο πρόεδρο, Ερντογάν, και του έχει ζητήσει την πραγματοποίηση μια διάσκεψη δωρητών από την Ανατολή και τη Δύση.

Ο Ράμα  ανέφερε επικριτικά ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν έστειλαν μεγάλη βοήθεια, υποστηρίζοντας εκ νέου τον Ερντογάν.

Ράμα: «Ευρώπη; Η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία είναι οι φίλοι μας που τρέχουν. Έχω απευθυνθεί τόσο στην Αυστραλία όσο και στο Ισραήλ. Μίλησα με τον Τούρκο πρόεδρο για την διοργάνωση μιας διάσκεψης χορηγών από τις χώρες

Το νου σας στην παγίδα, μην ξεριζώσετε ελιές λόγω επιδότησης

Ξεσπάει σε λίγο «το αντάρτικο της ελιάς» Το νου σας μην ξεριζώσετε τις ελιές, λόγω επιδότησης.

“Σε λίγο οι τρελοί θα μας πουν πως πρόκειται για… «τρελά ελαιόδενδρα»…”

Ο Γιώργος Λεκκάκης, γνωστός συγγραφέας – δημοσιογράφος, για τις θέσεις και απόψεις του γύρω από την Ελλάδα, την παράδοση, τη φύση και το περιβάλλον παρουσιάζει άρθρο που καθιστά τους Έλληνες πέρα από ενήμερους του θέματος, υπόλογους αν δεν αντιδράσουν…

Είναι γεγονός: Ηλεκτρονική πρόσβαση στα 200 εκατομμύρια βιβλία της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Πρόσβαση σε δεκάδες ηλεκτρονικές πηγές, που αριθμούν πάνω από 200 εκατομμύρια ηλεκτρονικά τεκμήρια, προσφέρει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ).

Η πρόσβαση είναι ελεύθερη σε όλους τους χρήστες στα κτίρια της ΕΒΕ μέσω του δικτύου της (Βαλλιάνειο Μέγαρο, Πανεπιστημίου 32 και Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Συγγρού 364). Στους πιστοποιημένους χρήστες δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης και εκτός των χώρων της ΕΒΕ σε ένα σημαντικό αριθμό πηγών.

Τελεσίγραφο της Ελλάδας στη Λιβύη για την συμφωνία με την Τουρκία - Σε εξέλιξη διπλωματικός πυρετός

Κλήθηκε στο ΥΠΕΞ ο Λίβυος πρέσβης
Τον πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα κάλεσε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για να του εκφράσει την έντονη ενόχληση της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στον πρέσβη της Λιβύης δόθηκε περιθώριο έως την ερχόμενη Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου να κάνει γνωστό στην ελληνική πλευρά το περιεχόμενο του μνημονίου κατανόησης που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη την περασμένη Τετάρτη στην Κων/πολη.
Σε διαφορετική περίπτωση, ο Λίβυος πρέσβης θα αντιμετωπιστεί από τις ελληνικές Αρχές ως ανεπιθύμητο πρόσωπο και θα απελαθεί.

Ομιλία καθηγητή της Σχολής Ευελπίδων πολύ διαφορετική από όλες τις υπόλοιπες

Θα επικεντρωθώ στο κβαντικό άλμα που έχει κάνει τις τελευταίες μέρες η μορφή του διεθνούς συστήματος. Κρατώ μία επιφύλαξη, μήπως και τυχόν υπάρξουν διορθωτικές ενέργειες από πλευράς των Ηνωμένων Πολιτειών, που δεν το θεωρώ πιθανό, αλλά κρατώντας αυτή την επιφύλαξη. Αυτό που συνέβη τις τελευταίες ώρες είναι η ληξιαρχική πράξη θανάτου σε αυτό που θεωρούσαμε ως διεθνές σύστημα ελεγχόμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Για την ακρίβεια, ακόμα και άνθρωποι σαν και εμένα, αλλά και άλλοι συνάδελφοι, που θεωρούσαμε δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε έναν ξεκάθαρα πολυπολικό κόσμο, και όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ένας από τους ισχυρούς παίκτες στο διεθνές σύστημα, είχαμε κάνει λάθος.
Του Κωνσταντίνου Γρίβα* από το Άρδην τ. 116
Από ό,τι φαίνεται περνάμε από ένα ολιγαρχικό πολυπολικό σύστημα σε ένα πολύ πιο πληθωριστικό.