Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Καυστικό άρθρο στον Independent για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα: Για γέλια ότι θα διορθωθεί η αδικία - Ο δημοσιογράφος Ντένις ΜακΣέιν έκανε λόγο για ντροπή

Σαφή θέση υπέρ της επιστροφής στην Ελλάδα των Γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο βρετανικό Μουσείο, παίρνει σε άρθρο γνώμης στον Independent o Ντένις ΜακΣέιν.
Υπό τον τίτλο «Ο Μπόρις Τζόνσον θα διορθώσει τις αδικίες της αποικιοκρατίας και θα επιστρέψει τα Ελγίνεια Μάρμαρα; Ας γελάσω» ο Βρετανός αρθρογράφος κάνει λόγο για «κλοπή» των Μαρμάρων από τον Έλγιν, από τη μόνη χώρα στην ιστορία του Παρθενώνα (σ.σ. Μεγάλη Βρετανία) που «επιτέθηκε» στο Μνημείο.
Όπως αναφέρειτο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρθρογράφος του Independent παρουσιάζει ένα ιστορικό της υπόθεσης, από το πώς έγινε η αφαίρεση των Γλυπτών από τον Παρθενώνα, μέχρι και τις αρνήσεις των εκάστοτε βρετανικών κυβερνήσεων να επιστρέψουν στην Αθήνα τα Μάρμαρα.

"Μακεδονία 2025 - Συμβάλλοντας στην οικοδόμηση ενός ισχυρότερου έθνους". Eίπατε κάτι ;

Ανατροπή από Νομπελίστα Φυσικής: Δεν έγινε ποτέ Bing Bang, αλλά αφού σας αρέσει «εγκαταλείπω»

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρουμε για το επιστημονικό μου αντικείμενο είναι ότι η ονομασία του, η θεωρία του Big Bang, δεν είναι σωστή», λέει ο αμερικανός καθηγητής James Peebles, ο ένας από τους τρεις βραβευμένους με το Νόμπελ Φυσικής 2019 μπροστά σε ένα έκπληκτο ακροατήριο.

«Συνδέει ένα γεγονός και έναν χώρο, όμως και τα δύο είναι λάθος», λέει απευθυνόμενος στο κοινό που ήλθε να τον ακούσει στο συμπόσιο που οργανώνεται κάθε χρόνο από τον σουηδό πρεσβευτή στο Σπίτι της Σουηδίας στην Ουάσινγκτον.

Αρα, δεν υπήρξε αρχική Μεγάλη Εκρηξη, μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Απειλές Eρντογάν: Δεν θα γίνουμε αιχμάλωτοι στο παιχνίδι Ε/κ

Με σκληρή γλώσσα αναφέρθηκε στο Κυπριακό ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Μεταξύ άλλων,  διαμήνυσε, σε αυστηρό ύφος, ότι «κανένας, και ειδικά η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχει το δικαίωμα να καταστήσει τους Τουρκοκύπριους αιχμάλωτους στο παιχνίδι των Ελληνοκύπριων».
«Οι προσπάθειες της Τουρκίας για μία δίκαιη, βιώσιμη πολιτική λύση για την Κύπρο δεν ανταποδίδονται από την ελληνοκυπριακή πλευρά» έσπευσε να προσθέσει, στρέφοντας τα πυρά προς τη Λευκωσία.

Αυτό είναι το νέο εμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα

Τη σιγουριά ότι το εμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα (MACEDONIA THE GREAT), που παρουσιάστηκε σήμερα για πρώτη φορά δημοσίως από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Γιώργο Κωνσταντόπουλο, θα αγκαλιαστεί από όλους τους παραγωγούς της Μακεδονίας και θα δώσει τη δυνατότητα να υπάρχει μια κεντρική ταυτότητα για τα μακεδονικά προϊόντα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με δήλωση του μετά την τελετή παρουσίασης του σήματος, λέγοντας πως έχουμε μια κεντρική ταυτότητα για τα μακεδονικά προϊόντα που παραπέμπει στο ένδοξο και χαράσσει το δρόμο για ένα πιο φωτεινό μέλλον.

Ούτε λεπτό δεν άντεξαν οι πρόσφυγες στο Πορετσό - «Καλύτερα στη Μόρια» (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Από το kalavrytanews

«Καλύτερα στη Μόρια» αυτό είπαν οι πρόσφυγες που έφτασαν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης στην Ι.Μ. Πορετσού, της Ι.Μ. Ηλείας, στα όρια Ηλείας – Αχαΐας.

Με το που έφτασαν κατάλαβαν οτι πρόκειται για εξορία, απομόνωση και... πολύ κρύο

Στην πλειοψηφία τους ήταν γυναίκες με παιδιά, εφήβους και έφηβες από τη Σομαλία, το Σουδάν, το Κονγκό, το Ιράκ και ελάχιστοι από τη Συρία.