Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

10 Μαΐου 1956: Η θυσία των Καραολή και Δημητρίου!

Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΟΛ ΓΡΙΒΑ
Ο Μιχαλάκης Καραολής και ο Ανδρέας Δημητρίου υπήρξαν οι πρώτοι αγωνιστές του Κυπριακού Αγώνα που καταδικάσθηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν από τους Άγγλους δυνάστες.

Ο Μιχαλάκης Καραολής γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1933 στο Παλαιοχώρι Πιτσιλιάς και ήταν το τέταρτο παιδί του Σάββα και της Παναγιώτας Καραολή. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και διορίστηκε δημόσιος υπάλληλος. Παράλληλα,...

ασχολήθηκε με τον στίβο ως αθλητής του ΑΠΟΕΛ. Εντάχθηκε από τους πρώτους στην ΕΟΚΑ και πήρε μέρος στον απελευθερωτικό αγώνα με την ομάδα του Πολύκαρπου Γεωρκάτζη.

Κύπρος:Υπ. Ενέργειας: Σημαντική πρόοδος με TOTAL-ENI

Σημαντική πρόοδος για την αδειοδότηση του τεμαχίου 7 επιτεύχθηκε στις σημερινές συζητήσεις του Υπουργείου Ενέργειας με την κοινοπραξία της TOTAL – ENI, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο αρμόδιος Υπουργός Γιώργος Λακκοτρύπης, προσθέτοντας πως πλέον εκκρεμεί η διευκρίνιση ορισμένων νομικών ζητημάτων προκειμένου να υπάρξει κατάληξη σε οριστική συμφωνία.

«Ολοκληρώθηκε σήμερα ακόμη ένας γύρος διαπραγματεύσεων με την κοινοπραξία TOTAL – ENI για την αδειοδότηση του τεμαχίου 7 ενός της κυπριακής ΑΟΖ», ανέφερε ο κ. Λακκοτρύπης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΚΥΠΕ, προσθέτοντας πως επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος επί των εμπορικών, τεχνικών και νομικών θεμάτων που άπτονται του συμβολαίου.

Γκάφα: Διόρισαν Καραμανλή, Βενιζέλο... δικαστικούς αντιπροσώπους! - ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Επικών διαστάσεων γκάφα ενόψει εκλογών 2019 προκάλεσε αναστάτωση στον Αρειο Πάγο.

Το αρμόδιο τμήμα διόρισε δικαστικούς αντιπροσώπους τον... πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο!

Επίσης και άλλοι πολιτικοί που είναι παράλληλα και δικηγόροι, όπως ο Νίκος Δένδιας, η Εφη Αχτσιόγλου και άλλοι, διορίστηκαν επίσης αντιπρόσωποι να διενεργήσουν εκλογές.

Η γκάφα προκλήθηκε από παραδρομή των Δικηγορικών Συλλόγων οι οποίοι περιέλαβαν και τα ονόματα των πολιτικών στους καταλόγους για τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Δάκρυα χαράς: Ξύπνησε η 8χρονη Αλεξία - Έπιασε το χέρι της μητέρας της (Βίντεο)

Eυχάριστα νέα από το Νοσοκομείο Παίδων «Παν. & Α. Κυριακού» για την 8χρονη Αλεξία.
Το κορίτσι είχε δεχθεί σφαίρα στην αυλή του σπιτιού της, στις Θεσπιές Βοιωτίας την Κυριακή του Πάσχα.
Το πρωί της Παρασκευής (10/05), η Αλεξία έπιασε το χέρι της μαμάς της, με τους γονείς της να κλαίνε από συγκίνηση.
«Η Αλεξία μας άνοιξε τα μάτια της, έσφιξε δυνατά το χέρι της μητέρας της, έπιασαν τόπο οι προσευχές μας, για πρώτη φορά νιώθουμε χαρούμενοι», είπε ο πατέρας σύμφωνα με τον Alpha.

Δημόσια παρέμβαση 64 προσωπικοτήτων με βέλη κατά ΣΥΡΙΖΑ - «Έχει επιβάλει στην χώρα τριτοκοσμικές αντιλήψεις και ψευδή ευρωπαϊσμό»

Με δημόσια επιστολή τους 64 προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού, της οικονομίας και της πανεπιστημιακής κοινότητας παρεμβαίνουν στα δημόσια πράγματα αναλύοντας τη θέση τους για το τι συνιστά πρόοδο και τι οπισθοδρόμηση σήμερα στη χώρα μας.
Ασκώντας έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή που συνυπογράφουν, κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, ότι έχει επιβάλει στην χώρα «τριτοκοσμικές αντιλήψεις και ψευδή ευρωπαϊσμό» και υποδύεται την πρόοδο ενώ στην ουσία εφαρμόζει «ένα σχέδιο εκτεταμένης εξάρτησης των λαϊκών στρωμάτων από επιδόματα και διορισμούς».