Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Φίλες και φίλοι το blog μας ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
θα παραμείνει κλειστό για λίγες μέρες για τεχνικούς λόγους

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΘΡΥΛΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


Της Χριστίνας Κατσαντώνη
Από το thetoc.gr


Ναύτη, καλέ ναύτη ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;

Η απάντηση στη γοργόνα δεν μπορεί παρά να είναι θετική. Ο Μέγας Αλέξανδρος ζει μέσα από θρύλους και δοξασίες, μέσα από αντιπαραθέσεις επιστημόνων γύρω από ιστορικές ανακαλύψεις, μέσα από διατριβές και εκατονταετίες έρευνας και μελέτης, μέσα από ιστορικές καταγραφές μιας πορείας θριάμβων που είχε ένα τέλος τραγικό, πρόωρο και συναρπαστικό ως ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ιστορίας.

Απειλούν να καταστρέψουν την Παλμύρα οι τζιχαντιστές

Οι τζιχαντιστές της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που επαίρονται ότι κατέστρεψαν αρχαιολογικούς χώρους στο Ιράκ απείλησαν την Πέμπτη να καταστρέψουν την Παλμύρα, έναν αρχαιολογικό χώρο-κόσμημα στη συριακή έρημο που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Η Παλμύρα απειλείται", δήλωσε ο Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου. "Η μάχη μαίνεται δύο χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης, αφότου το ΙΚ κατέλαβε όλα τα φυλάκια του στρατού μεταξύ της αλ-Σούχνα και της Παλμύρας", διευκρίνισε.

Σοκ: Γιατρός ξέχασε το κινητό στην κοιλιά γυναίκας μετά την καισαρική

Γιατρός άφησε... κατά λάθος το κινητό του στο στομάχι γυναίκας, την οποία είχε υποβάλλει σε καισαρική! Ανακαλύφθηκε μετά από μέρες όταν αυτό άρχισε να δονείται.

Η Χανάν Μαχμούντ Αμπντούλ Καρίμ βρέθηκε με το τηλέφωνό του γυναικολόγου της στο στομάχι της, μετά την επέμβαση καισαρικής τομής που υπέστη.
Η 36χρονη γυναίκα, εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας Αμμάν για να γεννήσει.

Γυναίκα αυτοκτονεί πέφτοντας στις γραμμές τρένου, αλλά το σώμα της εξαφανίζεται μυστηριωδώς!

Ένα παράξενο και μυστηριώδες συμβάν συνέβη στις 16 Νοεμβρίου 2014 σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Ο οδηγός της...αμαξοστοιχίας και πολλά άτομα που περίμεναν στη στάση του λεωφορείου, είδαν κάτι απίστευτο και ανεξήγητο.

Μια γυναίκα προσπάθησε να αυτοκτονήσει πηδώντας ξαφνικά ανάμεσα στις γραμμές του τρένου, αλλά προς έκπληξη το σώμα της δεν βρέθηκε.

Τι έχει συμβεί; Πώς να εξηγήσουμε μια τέτοια περίπτωση;

Η Ευρώπη και η Γερμανία πρέπει να γονατίσουν μπροστά στην Ελλάδα και να της πουν: «Ευχαριστώ». Φιλελληνική επίθεση του Ζαν-Λικ Γκοντάρ

Η Ευρώπη και η Γερμανία πρέπει να γονατίσουν μπροστά στην Ελλάδα και να της πουν: «Ευχαριστώ». Φιλελληνική επίθεση του Ζαν-Λικ Γκοντάρ
Κάννες αποστολή: του Ορέστη Ανδρεαδάκη
Από το cinemag

Για τρίτη φορά από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση, ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή σκηνοθέτες του παγκόσμιου κινηματογράφου, ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ (η τελευταία ταινία του οποίου «Αποχαιρετισμός στη Γλώσσα» θα βγει και στις ελληνικές αίθουσες σε μερικές μέρες) εκφράζεται με τα πιο θερμά λόγια για την Ελλάδα.
Κάννες αποστολή: του Ορέστη Ανδρεαδάκη
«Οι Γερμανοί είναι καθάρματα» λέει γελώντας ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ στο περιοδικό «SoFilm».
«Διαγράψαμε όλα τους τα χρέη, ξαναχτίσαμε τα σπίτια τους, και τους επιτρέπεται να εισβάλλουν στην Ελλάδα ως τουρίστες».

Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ «ΜΑΘΗΜΑΤΑ» ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟΥΣ…ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis

Έπρεπε μάλλον να έρθει μια θαρραλέα Ελληνίδα πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου, που ήδη έχει εξοργίσει τα ανθελληνικά ελληνόφωνα κατεστημένα με την επιμονή της να στείλει στο ειδώλιο όσους παρέδωσαν την εθνική μας κυριαρχία, για να παραδώσει…  «μαθήματα» Ευρώπης σε ευρωπαίους πολιτικούς που έχουν κάνει την Ευρώπη σήμερα ένα θλιβερό Γερμανιστάν, έχουν κάνει την Ευρώπη ένα συνονθύλευμα τραπεζιτών τοκογλύφων, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι αριθμοί που εισρέουν στις αδηφάγες τσέπες τους.

Χάρτης ναρκοπεδίων και άρση διατυπώσεων τα πρώτα ΜΟΕ

Λευκωσία: Καταργούνται από αύριο Σάββατο οι διατυπώσεις κατά τη διακίνηση των Ε/κ από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που ανακοίνωσε η τουρκοκυπριακή πλευρά.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέδωσε στην τουρκοκυπριακή πλευρά χάρτες με 28 ναρκοπέδια στην περιοχή του Πενταδαχτύλου. Ακόμη περισσότερα μέτρα αναμένεται να εξαγγελθούν μετά την επόμενη συνάντηση των δύο ηγετών.

Το Μάντσεστερ ψηφίζει απόσχιση από τη Βρετανία - Θέλει να ενωθεί με τη..."Nέα Σκωτία" (Εικόνες-Βίντεο)

Νέοι «πονοκέφαλοι» φαίνεται ότι περιμένουν τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, λίγες ημέρες μετά την πρόσφατη εκλογική του νίκη.

 Μετά τις δηλώσεις της πρωθυπουργού της Σκωτίας, Νίκολα Στάρτζον, ότι θα επαναφέρει την πρόταση για δημοψήφισμα, που θα ζητά την απόσχιση από το Ηνωμένο Βασίλειο, μια  δημοσκόπηση σε εφημερίδα του Μάντσεστερ, δείχνει ότι και οι κάτοικοι της πόλης ζητούν την απόσχιση από τη Βρετανία.

Π.Καμμένος: "Εάν χρειαστεί θα βρούμε από αλλού χρηματοδότηση"

Προειδοποιητικό μήνυμα έστειλε ο Πάνος Καμμένος προς τους δανειστές της Ελλάδας από το βήμα του συνεδρίου Economist, κάνοντας χρήση της έλλειψης ρευστότητας και της ασφυξίας στην ελληνική οικονομία, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι τα όρια της Ελλάδας να συνεχίσει να πληρώνει τους δανειστές χωρίς να παίρνει εξαντλούνται». Τόνισε δε ότι η Ελλάδα, αν δεν υπάρξει λύση, θα βρει άλλες πηγές χρηματοδότησης, ενώ έκανε λόγο για πιθανό «πνίξιμο» της χώρας για να ρίξουν μία κυβέρνηση η οποία δεν τους είναι ιδιαίτερα αρεστή.

Η Μ.Ολμπράιτ βγήκε από τη "φορμόλη" και εμπλέκει την Ελλάδα στα επεισόδια του Κουμάνοβο (Βίντεο)

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΕΞ ΤΩΝ ΗΠΑ
 
Οι Αμερικανοί έβγαλαν την Μαντλίν Ολμπράιτ από τη «φορμόλη» και αυτή επιτέθηκε στην Ελλάδα εμπλέκοντάς την στα πρόσφατα αιματηρά επεισόδια στην πόλη Κουμάνοβο. Το ανθελληνικό παραλήρημά της συνδέεται με τον αγωγό φυσικού αερίου που σχεδιάζεται να περάσει από την Τουρκία και την Ελλάδα μεταφέροντος ρωσικό αέριο στην Ευρώπη. Ένας αγωγός κόντρα στα σχέδια των ΗΠΑ που κάνουν ό,τι μπορούν για να τον τορπιλίσουν.

«Μήνυμα» Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να πληρώνει

«Ενδεχόμενη μετάθεση πληρωμών είναι θέμα μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΚΤ» λέει η εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών
Η γερμανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να αναμειχθεί σε ζητήματα που αφορούν την σχέση της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ελλάδα δεσμεύεται από τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.