Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Ρήγας Φεραίος (1757- 1798)

Από το el.wikipedia.org

Δείτε και εδώ

Ο Ρήγας Βελεστινλής ή Ρήγας Φεραίος θεωρείται εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ο ίδιος υπέγραφε ως «Ρήγας Βελεστινλής» ή «Ρήγας ο Θεσσαλός» και ουδέποτε «Φεραίος», κάτι που ίσως να είναι δημιούργημα μεταγενέστερων λογίων.[1] Γεννήθηκε στο Βελεστίνο, τις αρχαίες Φερές, το 1757, από εύπορη οικογένεια. Από τη νεανική του ζωή τα μόνα γνωστά είναι ότι ο πατέρας του ονομαζόταν Γεώργιος Κυριαζής[1] (ο παππούς του Κωνσταντίνος Κυριαζής ή Κυρατζής από το Περιβόλι Γρεβενών εγκαταστάθηκε στο Βελεστίνο που είχε μεταβληθεί σε Περιβολιώτικη παροικία, στις αρχές του 18ου αιώνα[2]), ενώ η μητέρα του ονομαζόταν Μαρία και φέρεται πως είχε μία αδελφή, την Ασήμω. Ο Φραγκίσκος Πουκεβίλ αναφέρει πως είχε και ένα αδελφό, τον Κωστή, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε στην επανάσταση του 1821. Η οικογένεια του υπήρξε από τα θύματα της τουρκικής μανίας. Από αυτούς διασώθηκαν μόνο η μητέρα του με τον αδερφό του και μεταφέρθηκαν στη Βλαχία, όπου συντηρούνταν από τον Ρήγα.

Η αρχαιότερη άθικτη και πλήρης πανοπλία του πλανήτη είναι Ελληνική! (Εικόνες)

Ένα πραγματικό μνημείο της Ελληνικής και ταυτόχρονα της Παγκόσμιας Ιστορίας!
Το «θωρηκτό» της Μυκηναϊκής εποχής. Η αρχαιότερη άθικτη και η πιο πλήρης πανοπλία του πλανήτη είναι Ελληνική!
Ανασκάφτηκε στο χωριό «Δένδρα» της Αργολίδας το 1960. Με τέτοιες πανοπλίες θα πρέπει να φανταστούμε τους Ήρωες των Ομηρικών Επών.
Το μπρούτζινο αυτό τεχνούργημα αποδεικνύει έμπρακτα το υψηλό τεχνολογικό επίπεδο του Μυκηναϊκού κόσμου ήδη από τον 15ο π.Χ αιώνα.

Φοίνικας: Το μυθικό πουλί των Ελλήνων και ο κύκλος του

Ιερό μυθικό πουλί. 

Η Φιλική Εταιρεία χρησιμοποίησε τον Φοίνικα ως σύμβολο του Ελληνικού κράτους που ξαναγεννιέται από τη στάχτη του. 

Ο Α.Υψηλάντης στη σημαία του Ιερού Λόγου και ο Καποδίστριας τον καθιέρωσε επίσημο έμβλημα του κράτους και το απεικόνισε πάνω στα νομίσματα και τις σφραγίδες. 

Από τον Ησίοδο τον -8ο αιώνα, έχουμε την αρχαιότερη αναφορά για τον Φοίνικα, που τον ταυτίζει με τον ήλιο και τον Θεό Απόλλωνα.

Πρώτο ρήγμα στην κυβέρνηση: Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια

Το νομοθέτημα υπερψηφίστηκε με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ - Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Νίκος Μαυραγάννης ξακαθάρισε ότι το κόμμα του καταψηφίζει επι της αρχής καθώς και τέσσερα συγκεκριμένα άρθρα
Τις πολιτικές αντιθέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ φέρνει στην επιφάνεια το νομοσχέδιο για την απονομή ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών δημιουργώντας τα πρώτα ιδεολογικά ρήγματα το κυβερνητικό οικοδόμημα.

Τελικά το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με τη θετική στάση του ΠΑΣΟΚ.

Γιούνκερ: Ας τα βγάλει πέρα ο Τσίπρας με τις προεκλογικές υποσχέσεις - «Δεν είναι δικό μου πρόβλημα»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σύνολο από διαφορετικά κινήματα» - «Τα προγράμματα προσαρμογής οδήγησαν ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων στο όριο της φτώχειας» - «Τηλεφωνώ σε Έλληνες φίλους [...] δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τα φάρμακα»
Αίσθηση προκαλούν οι νέες δηλώσεις του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την Ελλάδα, οι οποίες δραματοποιούν ακόμα περισσότερο τόσο την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, όσο και τη διαπραγμάτευση.