Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

100 χρόνια απελευθέρωσης της Θράκης - Το μήνυμα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας(Βίντεο)

«Σε μια περίοδο διπλής κρίσης, με τις προκλήσεις και την επιθετική συμπεριφορά των γειτόνων μας να κορυφώνονται και με την πανδημία να απειλεί τη δημόσια υγεία και την οικονομία μας, οι Θρακιώτες απέδειξαν για μια φορά ακόμα την υπευθυνότητα και την αγωνιστικότητά τους. Μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, με ψυχραιμία και υψηλό εθνικό φρόνημα, διαφυλάττουν τα ελληνικά σύνορα, τα σύνορα της Ευρώπης» τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο μήνυμά της για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης.

"Σφαλιάρα" της ΕΚΤ στην Τουρκία: Aπέρριψε αίτημα για ανταλλαγή νομισμάτων


Σύμφωνα με τον Γιάννη Κουτσομύτη, πολιτικό αναλυτή επί ευρωπαϊκών θεμάτων, η Τουρκία εισέπραξε μια μεγαλειώδη "σφαλιάρα" από την απόρριψη της ΕΕ σε αίτημα της προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη σύναψη συμφωνίας ανταλλαγής νομισμάτων. Έτσι η σωτηρία του Ερντογάν είναι στα χέρια του Τραμπ 100%.

Η Τουρκία θα χρειαστεί ισχυρή έγκριση από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για να έχει την ευκαιρία να λάβει τα απαιτούμενα κεφάλαια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για να ενισχύσει τα οικονομικά της, σύμφωνα με πρώην μέλος της επιτροπής της Fed.

Οι πέντε χώρες που «συνασπίζονται» κατά της Τουρκίας


Ελπίδα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα βλέπει η ελληνική διπλωματία, καθώς, από ότι φαίνεται, κερδίζει συμμάχους που βρίσκονται απέναντι στις τουρκικές εξαγγελίες και ενέργειες στο Αιγαίο και στις τουρκικές δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ.
Όπως έγινε γνωστό, πριν από λίγα 24ωρα, σε κοινή διακήρυξη οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου, της Γαλλίας, της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων καταδίκασαν τη συμπεριφορά της Τουρκίας στον ελληνικό εναέριο χώρο, αναφορικά με τις υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένες περιοχές και χωρικά ύδατα κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Εντυπωσιακό βίντεο με το πώς έγινε η μεταμόρφωση της πλατεία Ομονοίας μέσα σε σχεδόν δύο λεπτά - Μπακογιάννης: Η Αθήνα και οι άνθρωποι της ανακτούν το δημόσιο χώρο τους

Ένα από τα πλέον γνωστά τοπόσημα της Αθήνας έχουν οι κάτοικοι της ξανά στη διάθεσή τους από σήμερα: Την πλατεία Ομονοίας, η οποία ανακατασκευάστηκε και απέκτησε ξανά το φημισμένο συντριβάνι της.

Πλέον η πλατεία Ομονοίας δεν είναι ένας γκρίζος κυκλοφοριακός κόμβος αλλά ένα πανέμορφο σημείο συνάντησης όπως συνέβαινε προηγούμενες δεκαετίες αλλά και μέρος του Μεγάλου Περιπάτου της πόλης που δημιουργείται το επόμενο διάστημα από τον Δήμο Αθηναίων.

Στρατηγός ε.α. Φ.Φράγκος: «Σταματήστε να κρύβεστε πίσω από το Casus Belli της Άγκυρας κι ανακηρύξτε ΑΟΖ»

Ο Στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος με άρθρο του επέστησε την προσοχή στις ημέρες που έρχονται, ενώ κάλεσε σε 

εφαρμογή του δικαίου της θάλασσας και ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.


«Ανησυχία των Αρχηγών συνέχεια και όταν οι Αρχηγοί ανησυχούν …

ΑΠΟΡΡΗΤΟ – Όταν οι Ευρωπαίοι έδειχναν κατανόηση στην τουρκική εισβολή

Του Βαγγέλη Γεωργίου,

Ρητορικά το «Είμαι Κύπριος» του προέδρου της Κομισιόν δείχνει την ΕΕ να συμπαρατάσσεται με την Κύπρο απέναντι στην Τουρκία. Στην πράξη όμως οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να θίξουν την Τουρκία. Η ΕΕ, παρά την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά την πολιτική της από εποχής εισβολής. O εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ έστειλε απειλητικό μήνυμα στον Αναστασιάδη να «θυμάται το 1974». Άραγε στην Ελλάδα και την Ευρώπη πόσοι θυμούνται την ευρωπαϊκή στάση, όταν το φθινόπωρο του 1974 βγήκε από τα χείλη του Βέλγου υπουργού Εξωτερικών και πρώην Προέδρου του Συμβουλίου της ΕΟΚ Renaat Van Elslande, το ανεκδιήγητο «κατανοούμε την εισβολή«;

Theon Sensors – Ένα σύγχρονο ελληνικό θαύμα

Του Γιάννη Νικήτα
Από το defencereview
 
Με έδρα το Κορωπί, η THEON SENSORS έχει εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια στην παγκόσμια αγορά οργάνων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης, θέτοντας νέα πρότυπα και κατέχοντας το προβάδισμα στον τομέα της. Ενώ η εταιρία ξεκίνησε με λίγα στελέχη το 1997 εξυπηρετώντας μόνο την ελληνική αγορά, η THEON SENSORS είναι σήμερα κυρίαρχη παγκόσμια δύναμη με περισσότερα από 100.000 συστήματα σε επιχειρήσεις ή σε σύμβαση, σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η “πετυχημένη” ελλαδική “στρατηγική Ζήκου” απέναντι στην Τουρκία (Βίντεο)

“Μαλώνεις ρε; Μαλώνω. Σου την έσκασα, εγώ δεν μαλώνω”… Αυτό το ξεκαρδιστιικό στιγμιότυπο από παλιά-καλή ελληνική ταινία με πρωταγωνιστές τον Κώστα Χατζηχρήστο και τον Νίκο Ρίζο, φαίνεται πως περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την “ελληνική στρατηγική” απέναντι στην Τουρκία. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς τα περί “μη στρατιωτικοποίησης της κρίσης με την Τουρκία”, τη στιγμή που έχεις βγάλει στο Ανατολικό Αιγαίο το 85% του στόλου, κυρίως όμως όταν ο Τούρκος αντίπαλος έχει στρατιωτικοποιήσει την κρίση ο ίδιος;

Το τρομαγμένο ελληνικό πολιτικό σύστημα που υπονομεύει τις στρατηγικές μας συμμαχίες

Διαβάζω το πολύ ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο “Ελλάδα-Κύπρος επιλογές έχουν… θα δώσουν και θα πάρουν, όχι με την Τουρκία” που αναδημοσίευσε το DP του γνωστού δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου. Αποτυπώνει τη συλλογιστική των δηλώσεων των κ.κ. Δένδια και Βαρβιτσιώτη, σύμφωνα με τις οποίες “Δεν πρόκειται να πάμε σε στρατιωτικοποίηση της κρίσης με την Τουρκία… Είναι η παγίδα την οποία η Τουρκία στήνει για την Ελλάδα” και “Η Ελλάδα δεν φοβάται, απαντά με ‘όπλο’ τα δίκαιά της”. Θα τις δούμε μία προς μία για να παραθέσουμε κι εμείς τις δικές μας απόψεις στο πλαίσιο ενός υγιούς διαλόγου, ή μίας παραγωγικής ανταλλαγής θέσεων αν θέλετε…
Του Στέργιου Δ. Θεοφανίδη
Θα συμφωνήσουμε απόλυτα ως προς την άποψη που λέει ότι δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες, για να συνεχίσει ως εξής: “Και η Ελλάδα, η οποία φυσιολογικά θα έσπευδε να βοηθήσει την Κύπρο,