Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Αγιά Σοφιά: Τα «μυστηριώδη» σύμβολα που τρομάζουν τους Τούρκους – (Εικόνες,- Βίντεο)

Ο εξαπτέρυγος άγγελος και οι μυστηριώδεις βυζαντινοί σταυροί που βρίσκονται στην Αγιά Σοφιά, φαίνεται πως τρομάζουν τους Τούρκους.
 

Ο πρώτος ναός της Αγίας Σοφίας θεμελιώθηκε από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο το 330 μ.Χ. Όταν ονόμασε τη μετέπειτα Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής (Βυζαντινής) Αυτοκρατορίας. Η ανέγερση του ναού ολοκληρώθηκε από τον γιο του Κωνστάντιο και τα εγκαίνια έγιναν στις 15 Φεβρουαρίου του 360.

Λαβρόφ: Η Ρωσία δεν δέχεται αλλαγή βάσης λύσης Κυπριακού

Συνάντηση Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών με ΓΓ του ΑΚΕΛ στη Μόσχα – Η Ρωσία δεν δέχεται αλλαγή βάσης λύσης Κυπριακού, ανέφερε ο Λαβρόφ – Επαφές Κυπριανού και με άλλους Ρώσους αξιωματούχους – Στην ατζέντα και οι τουρκικές προκλήσεις
Η Ρωσία δεν πρόκειται να δεχθεί σε καμία περίπτωση αλλαγή της βάσης λύσης του Κυπριακού και θεωρεί πως αν οποιοσδήποτε έχει τέτοια άποψη, τότε αυτό θα πρέπει να συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σεργκέι Λαβρόφ, στον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρο Κυπριανού.

Κατεχόμενα: Τι έδειξαν οι μετρήσεις των Τούρκων ειδικών

Σε στρατιωτική περιοχή κοντά στο χωριό Βουνό συγκεντρώθηκαν τα κομμάτια του πυραύλου  S 200 που έπληξε μετά τα μεσάνυχτα διαφορετικά σημεία στην περιοχή μεταξύ του κατεχόμενου χωριού και του Κουτσοβέντη και αυλή σπιτιού στο Δίκωμο.
Παράλληλα, η ομάδα ειδικών της AFAD, Διοίκηση Εκτάκτων Καταστάσεων και Καταστροφών της Τουρκίας, που έφθασε το απόγευμα στα κατεχόμενα για χημικές μετρήσεις, ανακοίνωσε ότι δεν εντόπισε οτιδήποτε ανησυχητικό.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι Τούρκοι ειδικοί δεν εντόπισαν οτιδήποτε επικίνδυνο, ενώ

Οργή Μακρόν για την ματαίωση της Συνόδου Κορυφής: Αποτύχαμε ως Ευρωπαϊκή Ενωση! - ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Για «αποτυχία που βγάζει μια αρνητική εικόνα για τη λειτουργία της ΕΕ» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε δηλώσεις του μετά τη διακοπή της συνεδρίασης, ενώ έδειξε ως κύριο υπεύθυνο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

«Τελειώσαμε την ημέρα με κάτι που μπορούμε να ονομάσουμε αποτυχία. Είναι μια πολύ αρνητική εικόνα που δίνουμε για το Συμβούλιο και την Ευρώπη και κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος με αυτό που συνέβη τόσες ώρες», δήλωσε, σημειώνοντας ότι αυτή η αποτυχία έρχεται σε συνέχεια της «διαίρεσης» στο ΕΛΚ και το «γεωγραφικό διαχωρισμό στο Συμβούλιο».

Η Ελλάδα στην ατζέντα του Eurogroup μία ημέρα μετά τις εκλογές

Στην ατζέντα της επικείμενης συνεδρίασης του Eurogroup, στις 8 Ιουλίου, θα βρεθεί η Ελλάδα.
Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σε συνέχεια της τρίτης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας θα βρεθεί στην ατζέντα του Eurogroup της επόμενης Δευτέρας 8 Ιουλίου, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή της ευρωζώνης.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εν λόγω πηγή, παρόλο που οι υπουργοί Οικονομικών γνωρίζουν ότι το Eurogroup θα πραγματοποιηθεί μόλις μία ημέρα μετά τις εκλογές στην Ελλάδα,

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο σούπερ σταρ του NBA ορίστηκε σε εφορευτική επιτροπή για τις εθνικές εκλογές - Ο Greek Freak πρέπει να προσκομίσει… βεβαίωση εργοδότη εάν λείψει την 7η Ιουλίου

Ένα έγγραφο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με το οποίο καλείται ως αναπληρωματικό μέλος της εφορευτικής επιτροπής στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, έλαβε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.
Όπως μετέδωσε το site 3pointmagazine.gr, ο σούπερ σταρ του NBA καλείται να αναλάβει καθήκοντα αναπληρωματικού μέλους στην επιτροπή του 199ου τμήματος στου Ζωγράφου.
Όπως προκύπτει από έγγραφο που δημοσιεύει το site το Πρωτοδικείο Αθηνών καλεί τον Greek Freak να βρίσκεται στη θέση του στις 6:00 το πρωί και τον προειδοποιεί πως η τέλεση των καθηκόντων του είναι υποχρεωτική. Τυχόν αμέλεια ή απείθεια τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών έως δύο ετών.

Ο κώδικας της επαναδιαπραγμάτευσης - Δημοσκοπήσεις και Προπαγάνδα - Αν ο Ελληνισμός ήταν κόμμα

Ο κώδικας της επαναδιαπραγμάτευσης
Του Νίκου Λυγερού

Για να γίνει επαναδιαπραγμάτευση μιας συμφωνίας που θέλει να είναι οριστική, πρέπει να ακυρωθεί. Έτσι όσοι υποστηρίζουν την επαναδιαπραγμάτευση προωθούν έμμεσα την ακύρωση. Ο τομεάρχης εσωτερικών της αντιπολίτευσης και υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής τάχθηκε υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Επεσήμανε ότι δεν είναι εύκολο να αφορά το όνομα αλλά μπορεί να αφορά την εθνικότητα, τη γλώσσα, τα εμπορικά σήματα και τα

Η συνέχεια της ιστορίας - Πολιτική αλλαγή φάσης - Νέο στρατηγικό λάθος της Τουρκίας

Η συνέχεια της ιστορίας
Του Νίκου Λυγερού

Μπορεί πολλοί, και ειδικά στελέχη της εξουσίας, να προσπάθησαν να σταματήσουν την ιστορία αφού δεν μπόρεσαν να πείσουν τους πάντες ότι πέθανε. Και διέπραξαν αυτό το έγκλημα για να μας πάνε πίσω, για να προσπαθήσουν να κολλήσουν πάνω σε καθυστερημένα γεγονότα που δεν επέλεξε η ιστορία να ακολουθήσει. Προσπάθησαν χρόνια να εκτελέσουν την αποστολή τους έως το τέλος, θεωρώντας ότι κανείς δεν θα αντιλαμβανόταν τι προσπαθούν να κάνουν, μάταια όμως. Διότι υπάρχουν και οι άνθρωποι που ξέρουν και γράφουν ιστορία.

Οι δημοκράτες ενάντια στη βαρβαρότητα - Η στρατηγική επιλογή - Το φαινόμενο Κούντερα

Οι δημοκράτες ενάντια στη βαρβαρότητα
Του Νίκου Λυγερού

Δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο συμβιβασμού με τη βαρβαρότητα μιας ιδεολογίας που μισεί τον Ελληνισμό, διότι επί της ουσίας μισεί και την Ανθρωπότητα. Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω για τα θέματα της ιστορίας, διότι είναι η ανηφόρα μας για να είμαστε ελεύθεροι. Παλεύουμε για τους λαούς που έχουν υποστεί γενοκτονία, για τους αυτόχθονες λαούς και δεν είναι για να αποδεχθούμε το απαράδεκτο για τους αθώους. Όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να εξελιχθεί μια βαρβαρότητα είναι είτε αγνοί είτε ψεύτες και λειτουργούν τότε στο πλαίσιο της