Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Πατρινό Καρναβάλι 2019 - Τελετή λήξης & κάψιμο Βασιλιά Καρνάβαλου(Βίντεο)

Δείτε την Τελετή λήξης και το κάψιμο Βασιλιά Καρνάβαλου
όπως το παρουσίασε το ionian channel

Σοφία Βέμπο (1910 – 1978)

Η Σοφία Μπέμπου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου του 1910 στην Καλλίπολη της Ανατολικής Θράκης. Μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, η οικογένειά της εγκαταστάθηκε στην Τσαριτσάνη του νομού Λάρισας και κατόπιν στο Βόλο, όπου οι γονείς της εργάστηκαν ως καπνεργάτες.
Ξεκίνησε την καλλιτεχνική της πορεία τυχαία το 1930, τραγουδώντας σ' ένα ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης για να συνεισφέρει οικονομικά στο σπίτι της. Τρία χρόνια αργότερα κατέβηκε στην Αθήνα, όπου προσελήφθη από τον θεατρικό επιχειρηματία Φώτη Σαμαρτζή στο «Κεντρικόν», προκειμένου να συμμετάσχει στην επιθεώρηση «Παπαγάλος 1933».

Τρόμος για πτήσεις θανάτου των Boeing 737 Max

Οι Αιθιοπικές Αερογραμμές αποφάσισαν να κρατήσουν στο έδαφος τα Boeing Co 737 MAX 8 του στόλου της, μία ημέρα μετά την συντριβή αεροσκάφους της αυτού του τύπου με 157 επιβαίνοντες, ενημερώνει η εταιρεία με ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Twitter.
«Μολονότι δεν γνωρίζουμε ακόμη τα αίτια της συντριβής, αποφασίσαμε να κρατήσουμε στο έδαφος τον συγκεκριμένο στόλο αεροσκαφών μας ως μέτρο επιπλέον προφυλάξεων» αναφέρει η αεροπορική εταιρεία.
Ο αιθιοπικός αερομεταφορέας διαθέτει άλλα τέσσερα 737 MAX 8, εξόν του αεροσκάφους που συνετρίβη χθες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα παρακολούθησης τροχιάς αεροπλάνων FlightRadar 24.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - ΕΜΥ: Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι

Ραγδαία θα είναι η επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα με το δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ το μεσημέρι της Δευτέρας (11/03) - Πού θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα

Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά και βόρεια προβλέπεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (12-03-2019), με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, τους πολύ θυελλώδεις ανέμους, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο και τις χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά.

Αναλυτικά:

Τα εκατό χρόνια της αιωνόβιας Κορέας και ο Wilson - Λαϊκισμός και Brexit - Όπου και να βρισκόμαστε - Ελληνικές δηλώσεις με τουρκικά επιχειρήματα

Τα εκατό χρόνια της αιωνόβιας Κορέας και ο Wilson
Του Ν. Λυγερού

Όσο και να είναι γνωστός ο Αμερικανός Πρόεδρος Woodrow Wilson, βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, από τους ειδικούς των γενοκτονιών των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων του Πόντου, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την εμβέλεια του έργου και τις επιπτώσεις του για την ιστορία των Εθνών. Ένα χειροπιαστό παράδειγμα είναι η Κορέα, η οποία δεν δείχνει άμεσα ποια σχέση μπορεί να έχει με το έργο του. Όμως αν σκεφτούμε πρώτα την ιαπωνική της κατοχή που ξεκίνησε το 1910 και συνειδητοποιήσουμε ότι η ανεξαρτησία της άρχισε την πρώτη Μαρτίου του 1919, τότε μπορεί να ανακαλύψουμε ίχνη αυτής της σχέσης τουλάχιστον στο πλαίσιο της έξυπνης ιστορίας. Διότι οι Κορεάτες που σπούδαζαν στην Ιαπωνία ήταν

Η προστασία της γλώσσας ως Δικαίωμα Ανθρωπότητας - Οι λαοί της Ανθρωπότητας - Η ανακάλυψη νέων ανθρώπινων τοπίων

Η προστασία της γλώσσας ως Δικαίωμα Ανθρωπότητας
Του Ν. Λυγερού

Πολύ συχνά θεωρούμε ότι η προστασία της γλώσσας ανήκει στα ανθρώπινα δικαιώματα, επειδή την εξετάζουμε στο επίπεδο του ανθρώπου. Αλλά η γλώσσα ανήκει σε ευρύτερο πλαίσιο. Η γλώσσα είναι του λαού και ως συλλογικότητα ξεπερνά τον άνθρωπο ως μονάδα. Η γλώσσα είναι στοιχείο του Έθνους. Οι χρήστες της γλώσσας που ανήκουν σε αυτό δεν αποτελούν τη βάση και ακόμα λιγότερο τα θεμέλια. Έτσι η θεμελίωση της προστασίας της γλώσσας πρέπει να γίνει ή μάλλον είναι το πρέπον να γίνει στο επίπεδο της Ανθρωπότητας και τίποτα λιγότερο. Σε αυτό γίνεται κατανοητή και η εξής έκφραση.

Ποινικές κατηγορίες για το Μάτι - Οι λανθασμένες προβολές της κυβέρνησης - Στην Αμερική

Ποινικές κατηγορίες για το Μάτι
Του Ν. Λυγερού

Μπορεί να ήθελαν μέλη της κυβέρνησης να μην ξανακούσουν τίποτα για την καταστροφή στο Μάτι, αλλά ξέχασαν πως υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα κι ότι αυτή εξετάζει το όλο θέμα ως έγκλημα κατά της αθωότητας των κατοίκων. Επιτέλους οι οικογένειες των θυμάτων θα δικαιωθούν και για όλα όσα άκουσαν τόσο καιρό, αφού η κυβέρνηση είχε φτάσει στο επίπεδο να τους κατηγορεί για τη συμπεριφορά τους. Τελικά το Δικαστήριο έβγαλε επίσημες κατηγορίες που αφορούν πάρα πολλά άτομα σε διάφορους τομείς: πυροσβεστική, αστυνομία και πολιτική. Έτσι όσοι θεωρούσαν ότι δεν θα είχαν κόστος επειδή το ήθελε η κυβέρνηση, διαψεύδονται