Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Πολιτισμός Τενέα: Η πλούσια αρχαία πόλη στο Χιλιομόδι της Κορινθίας

Μαρία Θερμού

Ένα δημόσιο κτίριο, που εντοπίσθηκε  στην αρχαία Τενέα, το σημερινό Χιλιομόδι, με σημαντικά ευρήματα δίνει για πρώτη φορά το στίγμα της πόλης κατά την Κλασική εποχή.

Η ανασκαφή που διενεργείται υπό την διεύθυνση της  αρχαιολόγου δρος Έλενας Κόρκα έφερε επίσης στο φως μεγάλο αριθμό αναθηματικών ειδωλίων, που συνδέονται πιθανότατα με γειτονικό λατρευτικό χώρο.

Η εκστρατεία του Α’ Σώματος Στρατού στην Κριμαία

Σαν σήμερα, στις 20 Ιανουαρίου 1919, αποβιβάζονται στην Οδησσό τα πρώτα τμήματα της ελληνικής 2ης Μεραρχίας στην Εκστρατεία της Κριμαίας

 Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, με προτροπή των Γάλλων, αποστέλλει χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες στη μεσημβρινή Ρωσία (σημερινή Ουκρανία) στις αρχές του 1919, για να καταπνίξουν την επανάσταση των Μπολσεβίκων. Η επιχείρηση θα σημειώσει παταγώδη αποτυχία.

Την περίοδο εκείνη, στη Ρωσία μαινόταν ο Εμφύλιος Πόλεμος. Οι Μπολσεβίκοι είχαν υπό την κυριαρχία τους τις μεγάλες πόλεις (Πετρούπολη, Μόσχα κλπ), αλλά στην ύπαιθρο συναντούσαν ισχυρή αντίσταση από τις τσαρικές και εν γένει αντικομμουνιστικές δυνάμεις. Οι μεγάλες χώρες της Δύσης βρήκαν τότε την ευκαιρία να επέμβουν στο πλευρό των αντεπαναστατών, έχοντας ξεμπερδέψει από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η μετονομασία της «ΤΔΒΚ» σε «τουρκικό κράτος» και οι διεργασίες για «δημοψήφισμα» στα κατεχόμενα

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Θα αλλάξει όνομα το ψευδοκράτος; Ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, σε δηλώσεις του  στο Ada TV, απάντησε στα όσα αναφέρονται για το ενδεχόμενο διενέργειας «δημοψηφίσματος» τον προσεχή Ιούνιο για αλλαγή της ονομασίας του «κράτους» σε «τουρκικό κράτος της Κύπρου», στο πλαίσιο των προσπαθειών για «αναγνώριση»  και για το ενδεχόμενο να περάσουν σε «προεδρικό σύστημα». Απάντησε λέγοντας ότι τα θέματα αυτά πρέπει να τύχουν μια ευρείας διαβούλευσης στο σύνολο της «χώρας»! Ο Τατάρ άφησε εν πολλοίς το θέμα να αιωρείται. Δεν το επιβεβαίωσε, ούτε και το διέψευσε. Είπε ότι θα πρέπει να συζητηθούν τα θέματα στο εσωτερικό των κατεχομένων όπως, ασφαλώς και με την Τουρκία. Επιβεβαίωσε, πάντως, ότι το θέμα βρίσκεται στην ημερησία διάταξη.

Η Τουρκία στο μεταίχμιο - Και το αβέβαιο μέλλον της Δημοκρατίας στη χώρα.

Δρ. Μιχάλης Σαρλής, Αρθρογράφος
Δρ. Γεωπολιτικής Πανεπιστημίου Αθηνών
με ειδίκευση σε θέματα της Μέσης Ανατολής

Η πορεία που θα ακολουθήσει η Τουρκία θα κριθεί μέσα στο 2023, κυρίως από τις εκλογές του ερχόμενου Ιουνίου ή νωρίτερα αν αυτές διεξαχθούν πρόωρα, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίον θα γίνει δεκτό το εκλογικό αποτέλεσμα από τους βασικούς παράγοντες του τουρκικού πολιτικού συστήματος.

Το 2023 αποτελεί επετειακό έτος για την Τουρκία καθώς συμπληρώνεται ένας αιώνας από την ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας, στις 29 Οκτωβρίου του 1923. Το 2023, όμως, είναι σημαντικό και για δύο πιο πρόσφατα γεγονότα, καθώς συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Ρ.Τ. Ερντογάν, αλλά και δέκα χρόνια από το ξέσπασμα των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων με αφορμή την καταστροφή του πάρκου Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη.

Φρεγάτες: Είδαν οι Τούρκοι τι κάνουν οι ελληνικές Belharra και τρέχουν να πάρουν Type 23

Διονύσης Αντωνέλλος

Να σημειωθεί πως οι Τούρκοι διαθέτουν 16 φρεγάτες εκ των οποίων οι οκτώ πλησιάζουν τα 40 χρόνια υπηρεσίας και οι άλλες έξι τα 30.

Φρεγάτες: Είδαν οι Τούρκοι τι κάνουν οι ελληνικές Belharra και τρέχουν να πάρουν Type 23 με ταξίδι του Ακάρ.

Οι Τούρκοι διαφημίζουν κάθε οπλικό σύστημα που διαθέτουν ή θέλουν να πάρουν με σειρά βίντεο (σ.σ. ακόμα και τραβηγμένα).

Για την ώρα και ενώ και εδώ και κάποιες μέρες έχει ξεσπάσει η έντονη φημολογία πως η Άγκυρα αγοράζει βρετανικες φρεγάτες Type 23, η Τουρκία δεν έχει ακόμα πάρει επίσημα θέση.

Rafale: Το άλμα της Πολεμικής Αεροπορίας που άλλαξε τις ισορροπίες και έφερε ίλιγγο στην Άγκυρα – Ώρα «ΗΝΙΟΧΟΥ» για τις Γαλλικές «ριπές»

 Κώστας Σαρικάς

Εντός των επόμενων εβδομάδων τα δέκα Rafale γίνονται δώδεκα καθώς σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Πολεμικής Αεροπορίας στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα αναμένεται να προσγειωθούν δύο ακόμη πανίσχυρα καινούργια «δελταπτέρυγα»

Tο ηχηρό παρόν των Ελληνικών Rafale στη μεγάλη αεροπορική-με έντονα στοιχεία- διακλαδικότητας άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 23» στα τέλη Απριλίου επισφραγίζει την απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα των «ριπών» και καταδεικνύει την σκληρή ποιοτική δουλειά που γίνεται εδώ και ένα χρόνο από την 332 Πολεμική Μοίρα «Γεράκι» τόσο στο έδαφος όσο και σε ολόκληρο το FIR Αθηνών. Για πρώτη φορά τα «game changer» Γαλλικά μαχητικά θα συμμετέχουν σε μια μεγάλη πολυεθνική άσκηση πολύ υψηλού επιπέδου, το κορυφαίο αεροπορικό

Όστιν: Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ προειδοποιεί ότι η Ρωσία ανασυντάσσεται και επανεξοπλίζεται

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν κάλεσε σήμερα τους συμμάχους να εντείνουν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία κατά την έναρξη της συνάντησης δεκάδων υπουργών Άμυνας, καθώς αυξάνεται η πίεση στο Βερολίνο να παραδώσει άρματα μάχης στο Κίεβο. Το NATO και υπουργοί Άμυνας από περίπου 50 χώρες συναντώνται στην Αεροπορική Βάση Ράμσταϊν, στην πιο πρόσφατη από μια σειρά διασκέψεων αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από σχεδόν 11 μήνες.

«Η Ρωσία ανασυντάσσεται, στρατολογεί και προσπαθεί να εξοπλιστεί εκ νέου», είπε ο Όστιν κατά

Η αποστολή τανκς στην Ουκρανία διχάζει ΗΠΑ και Γερμανία

Lara James, Erica Solomon 

Aξιωματούχοι υποστηρίζουν πως τα τανκς είναι ζωτικής σημασίας για την απώθηση των ρωσικών δυνάμεων

Ο Καναδάς στέλνει 200 οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Η Βρετανία θα δωρίσει 600 πυραύλους. Η Σουηδία δίνει συστήματα πυροβολικού και οπλισμένα οχήματα. Και υλοποιώντας μία από τις μεγαλύτερες δεσμεύσεις τους σε ζητήματα ασφάλειας από την έναρξη του πολέμου, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Πέμπτη πως θα στείλουν περίπου εκατό επιπλέον οχήματα μάχης για να βοηθήσουν την Ουκρανία να αποκρούσει την προέλαση των Ρώσων.

Γερμανική προσφορά Leopard 2A7 για Leopard 1/2 που θα παραχωρηθούν στην Ουκρανία;

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Εντείνονται οι πιέσεις και διεργασίες στους κόλπους των χωρών του ΝΑΤΟ, ως προς την παραχώρηση αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, μετά την δυναμική που δημιούργησαν οι ανακοινώσεις Πολωνίας και Μεγάλης Βρετανίας στις 11 και 14 Ιανουαρίου αντιστοίχως, για παραχώρηση Ιλών αρμάτων Leopard 2 και Challenger 2. Η Φινλανδία έχει γνωστοποιήσει και το δικό της ενδιαφέρον ωστόσο, μία νέα διάσταση έδωσε ο ελιγμός του Γερμανού καγκελαρίου Σολτς που δηλώνει πρόθυμος να εγκρίνει τα σχετικά πιστοποιητικά τελικού χρήστη, εφόσον πρώτα οι ΗΠΑ ανακοινώσουν ότι παραχωρούν και αυτές άρματα μάχης. 

Ζώνουν τα φίδια την Άγκυρα για Λιβύη: Γιατί έστειλε εσπευσμένα τον αρχηγό της ΜΙΤ στην Τρίπολη

Θορυβημένη από την πρόσφατη επίσκεψη του διευθυντή της CIA Γουίλιαμ Μπερνς στη Λιβύη αλλά και με την εκπεφρασμένη πρόθεση της ΕxxonMobil να προχωρήσει τις γεωτρήσεις νοτιοδυτικά της Κρήτης ασχέτως τουρκικών προκλήσεων η Άγκυρα επιχειρεί να επιβεβαιώσει τον ρόλο των εντεταλμένων της στην μεταβατική κυβέρνηση της Τρίπολης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Νέδου στην Καθημερινή, στο τελευταίο ταξίδι του στην πρωτεύουσα της Λιβύης, ο αρχηγός της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ) Χακάν Φιντάν θέλησε να επιβεβαιώσει τον απόλυτο και ασφυκτικό έλεγχο της κυβέρνησης της Τρίπολης από την Αγκυρα.

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ για το μέλλον της πολύπαθης ΕΑΒ… Lockheed Martin, AIRBUS, Dassault και BAE, κολοσσοί στην αφετηρία

Ξεκίνησε η διαδικασία για τη μερική αποκρατικοποίηση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά του 49% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, ενώ θα αναλάβει και το μάνατζμεντ. Η εταιρία που θα αποτελέσει τον στρατηγικό επενδυτή θα επιλεγεί ανάμεσα σε τέσσερις κολοσσούς του κλάδου της αεροδιαστημικής παγκοσμίως. Lockheed Martin, AIRBUS, Dassault Aviation και BAE Systems είναι οι εταιρίες που παρέλαβαν το σχετικό έγγραφο, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι προ της κατάρτισης της λίστας υπήρξαν βολιδοσκοπήσεις από το ελληνικό δημόσιο προς τις εταιρίες.

Τουρκία: Στον δρόμο προς τις εκλογές ο Ερντογάν - Πώς θα απαντήσει στο «όχι» των ΗΠΑ για τα F-16

Αλεξία Τασούλη 

 Τι να περιμένουμε στην κοινή προεκλογική περίοδο Ελλάδας-Τουρκίας

Μπροστά σε ένα μεγάλο και διεθνές ακροατήριο από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός και ενώ βρισκόμαστε επί της ουσίας σε κοινή προεκλογική περίοδο με την Τουρκία, ο πρωθυπουργός συνέδεσε τις καθημερινές απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

«Υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος που να πιστεύει ότι τα ελληνικά νησιά αποτελούν απειλή για την τουρκική ηπειρωτική χώρα και όχι η τουρκική ηπειρωτική χώρα για τα ελληνικά νησιά, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την περίπτωση της Κύπρου;», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θεοδωρικάκος: Ακόμη 35 χιλιόμετρα νέου φράκτη στον Έβρο – Σκοπός μας να καλύψουμε όλο τον ποταμό (Βίντεο)

Η απόφαση της κυβέρνησης είναι η κατασκευή του Φράκτη στον Έβρο και στα 140 χλμ των συνόρων της χώρας και της ΕΕ με την Τουρκία, ενώ ξεκινά άμεσα η κατασκευή του δεύτερου τμήματος μήκους 35 χλμ., δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και 'Ακη Παυλόπουλο.

«Η επέκταση του Φράχτη στον Έβρο για την αποτροπή των παράνομων μεταναστών, είναι ένα θέμα ασφάλειας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη», επισήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος αύριο Σάββατο, θα φιλοξενήσει στην Αλεξανδρούπολη 27 πρέσβεις από χώρες της ΕΕ, χώρες συνδεδεμένες με τη συνθήκη Σένγκεν και την Βρετανία για να τους ενημερώσει για την κατάσταση στην περιοχή.

Χάου του… εισαγγελέα

 Άννα Παναγιωταρέα 

Δεν χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία να κάνει καμπάνια με πολιτικά μηνύματα για την Παιδεία προκειμένου να αποδείξει την ακαταλληλότητα του ΣΥΡΙΖΑ να καθορίσει το μέλλον των δεκαοκτάχρονων. 

Φρόντισε ο ΣΥΡΙΖΑ να της κάνει χορηγία, με τη σειρά «χάου του» -με θέμα τη φοιτητική ζωή- που προβάλλεται στα κοινωνικά δίκτυα. Τώρα οι γονείς ξέρουν τι συμβουλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν οι φοιτητές για να περνούν ανέμελα τις μέρες τους στα πανεπιστήμια, οι δε φοιτητές τώρα ξέρουν πώς εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ τις «υποχρεώσεις» του φοιτητή.

«Πώς να κάνεις μια ξέγνοιαστη φοιτητική ζωή;» ρωτάει ο χαβαλεδιάρης δεκαοκτάχρονος στο σποτάκι

Ο… αμήχανος Τσίπρας – Βro και το νέο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ

Και ενώ μέχρι τώρα τα σποτάκια του ΣΥΡΙΖΑ με τον νεαρό που δηλώνει πως οι φοιτητές δεν μπορούν να έχουν τη φοιτητική ζωή που ονειρεύονται γιατί μπαίνει η αστυνομία στα Πανεπιστήμια και δέρνει, δεν είχε Τσίπρα το καινούριο έχει τον Τσίπρα- bro(εδρο). Μόνο που ο σκηνοθέτης ξέχασε να του πεί να ανταποδώσει τον χαιρετισμό και έτσι ο νεαρός ηθοποιός των βίντεο μένει με το χέρι στον αέρα…

Ο Τσίπρας εμφανίζεται ως… νέος που καλεί του νέους να ψηφίσουν για το δίκιο τους. Μέχρι τώρα ακουγόταν μόνο η φωνή του στο τέλος των βίντεο. Αυτη τη φορά εμφανίζεται ως … bro που αμήχανα όμως δεν ξέρει τι να κάνει πως ν ανταποδώσει τη χειρονομία – χειραψία που συνηθίζεται με αποτέλεσμα

Ερντογάν: Προσφέρθηκε να μεσολαβήσει στις συνομιλίες Μόσχας - Κιέβου

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε την Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως ανακοίνωσε Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν οι εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος Ερντογάν επανέλαβε στον κ. Ζελένσκι την ετοιμότητά του να συμβάλει με ισχυρή διπλωματική συμβολή στην εγκαθίδρυση διαρκούς

Οργή στους Τουρκοκύπριους για φετβά το «φύλο» της γυναίκας ανήκει στον άνδρα της

Η φετβά (=απόφαση βάσει του ισλαμικού νόμου) ενός μουσουλμάνου θρησκευτικού ηγέτη, που απευθύνεται στις γυναίκες, να αποδέχονται δεόντως την «πρόσκληση του συζύγου πριν τον ύπνο» για συνεύρεση έχει προκαλέσει οργή σε πολλούς Τουρκοκύπριους, οι οποίοι θεώρησαν την «απόφαση ως εισαγόμενη από το  φονταμενταλιστικό Ισλάμ στην κοσμική κοινωνία τους», όπως το έθεσαν.

«Δεν ζούμε σε μια θεοκρατία. Εδώ δεν είναι ούτε Αφγανιστάν ούτε Ιράν, κύριε!», είπε η Ντογούς Ντεριά, ανώτερος βουλευτής του αριστερού Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CTP) στο εθνικά διαχωρισμένο Κατεχόμενο από τους Τούρκους, βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Η Ντεριά οδήγησε ένα κύμα καταδίκης κατά του Αχμέτ Όνσαλ, του διορισμένου από τους Τούρκους επικεφαλής του Τουρκοκυπριακού Τμήματος Θρησκευτικών Υποθέσεων.

Ερντογάν απειλεί Μητσοτάκη: Μιλάς δεξιά κι αριστερά - Αν κάνεις το λάθος οι τρελοί Τούρκοι θα σηκωθούν

 Πέτρος Κράνιας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέπληξε την Παρασκευή την Ελλάδα που "συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου" και απέρριψε τα σχόλια του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι οι δύο χώρες θα μπορούσαν να "καθίσουν και να συζητήσουν" τα ζητήματά τους.

"Δεν αρκούν οι δηλώσεις από τον Μητσοτάκη για να καθοριστεί η τύχη της περιοχής", είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη. "Μπορούμε να δούμε ότι οι ελληνικές αρχές αποτυγχάνουν να εφαρμόσουν τους όρους της Λωζάνης με την προσέγγισή τους", είπε. Κατηγόρησε την Ελλάδα ότι "κάνει βήματα παραβιάζοντας τη Λωζάνη και άλλες συνθήκες" και είπε: "Αυτό δεν θα περάσει".

Ο Γ. Καραμπελιάς στο Θράκη Tv για τις πολιτικές εξελίξεις (βίντεο)

 

Ο Γ. Καραμπελιάς ήταν την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023 καλεσμένος στην εκπομπή Επισημάνσεις στο Thrakinet TV Channel.

Σάββας Καλεντερίδης: Η "ντρίπλα" της Γερμανίας στις ΗΠΑ για τα Leopard

 

Σάββας Καλεντερίδης: Η "ντρίπλα" της Γερμανίας στις ΗΠΑ για τα Leopard

Με άδεια χέρια έφυγε από την Ουάσιγκτον ο Τούρκος ΥΠΕΞ

 
Με άδεια χέρια έφυγε από την Ουάσιγκτον ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Η Τουρκία δεν θα προμηθευθεί όπλα πριν τις τουρκικές εκλογές - Δεν θεωρώ πιθανό ένα θερμό επεισόδιο

 

Άγγελος Συρίγος : Η Τουρκία δεν θα προμηθευθεί όπλα πριν τις τουρκικές εκλογές - Δεν θεωρώ πιθανό ένα θερμό επεισόδιο

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ForMedia News TV. 19/01/2023

 
Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ForMedia News TV. 19/01/2023

Ηχηρό μήνυμα Σακελλαροπούλου στην Τουρκία από το Βερολίνο | Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων 20/01/2023 | OPEN TV

 
1. Βαρύ κλίμα στην Άγκυρα: «Μαύρος καπνός» για τα F16 στη συνάντηση Μπλίνκεν-Τσαβούσογλου
2. Άρθρο-κόλαφος του Economist για τον Ερντογάν
3. Ηχηρό μήνυμα Σακελλαροπούλου στην Τουρκία από το Βερολίνο
4. Νέα επίθεση Ερντογάν κατά της Ελλάδας

Γιατί η Αμερική βάζει βέτο στα F-16

 

Γιάννος Χαραλαμπίδης : Γιατί η Αμερική βάζει βέτο στα F-16

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: Οι δηλώσεις Μητσοτάκη δεν θα αλλάξουν τη μοίρα της περιοχής | Ειδήσεις Μεσημβρινό Δελτίο | 20/01/2023


1. Σακελλαροπούλου με τον Γερμανό Πρόεδρο: Στο επίκεντρο ο Τουρκικός αναθεωρητισμός
2. Οργή της κυβέρνησης Ερντογάν με το Economist - Κανένα περιοδικό δεν θα καθορίσει την πολιτική μας
3. Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: Οι δηλώσεις Μητσοτάκη δεν θα αλλάξουν τη μοίρα της περιοχής

Η Ελλάδα έχει το αεροπορικό πλεονέκτημα στο Αιγαίο | Ώρα Ελλάδος 20/01/2023 | OPEN TV

 

1. Η Ελλάδα έχει το αεροπορικό πλεονέκτημα στο Αιγαίο
2. Το σύννεφο που έμοιαζε με... UFO αναστάτωσε την Προύσα
3. Σε «ξεσηκωμό» η Άγκυρα για το νέο εξώφυλλο του Economist
4. Α. Δεσποτόπουλος, Ε. Γεωργούσης και Μ. Ευθυμιόπουλος για τα Ελληνοτουρκικά

Για δικτατορία στην Τουρκία κάνει λόγο το «Economist» | Σήμερα | 20/01/2023


1. Για δικτατορία στην Τουρκία κάνει λόγο το «Economist»
2. Αρ. Πορτοσάλτε: «Έχουμε έναν πόλεμο και πολλοί Έλληνες ευρωβουλευτές υποστηρίζουν τη Ρωσία
3. Τ. Θεοδωρικάκος: «Αύριο παρουσιάζονται στα ΑΤ Αττικής 600 νέοι αστυνομικοί»
4. Δημοσκόπηση: Ο Ερντογάν χάνει την Κωνσταντινούπολη
5. Πληροφορίες πως ο Τσαβούσογλου ζήτησε επίσκεψη Ερντογάν σε ΗΠΑ
6. Προκλήσεις Τουρκίας και προπαγάνδα Τσαβούσογλου για τα νησιά

Η βουλευτής Δημοκρατικών ΗΠΑ Ντίνα Τάιτους αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ | Βραδινό δελτίο | 19/01/2023

 
1. Πρέσβης ΗΠΑ στην Άγκυρα: Καθολική επιθυμία η ένταξη Σουηδίας - Φινλανδίας
2. Γύρισε άπραγος ο Τσαβούσογλου - Δεν έδωσαν ούτε κοινή συνέντευξη τύπου οι δύο υπουργοί
3. Η βουλευτής Δημοκρατικών ΗΠΑ Ντίνα Τάιτους αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ
4. Με άδεια χέρια έφυγε από την Ουάσινγκτον ο Τσαβούσογλου - Το σχόλιο του Αλέξη Παπαχελά