Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

21 Νοεμβρίου:Γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη.

Ο εορτασμός καθιερώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση το 1975.

Την περίοδο της απριλιανής δικτατορίας (1967-1974) γιορταζόταν στις 29 Αυγούστου ως Ημέρα της Πολεμικής Αρετής των Ελλήνων με φιέστες και παράτες στο Παναθηναϊκό Στάδιο για να εξαρθεί η «συντριβή των κομμουνιστοσυμμοριτών στο Γράμμο και το Βίτσι το 1949».

Πριν από τη χούντα, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γιορταζόταν στις 15 Αυγούστου, την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου..

Ρώσοι αθλητές θα μηνύσουν γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα - Για τους ισχυρισμούς του περί ντόπινγκ

Μια ομάδα Ρώσων αθλητών οργάνωσε μια συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, την Παρασκευή, για να ανακοινώσει ότι θα αναλάβει νομική δράση κατά του ARD, αφότου η γερμανική δημόσια τηλεόραση τους κατηγόρησε για ντόπινγκ σε ένα ντοκιμαντέρ για τη Ρωσίδα αθλήτρια Yulia Stepanova.

Alexander Karabanov, δικηγόρος: «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ δημοσίευσε μια έκθεση στις 9 Νοεμβρίου, που βασίστηκε κυρίως σε στοιχεία που έδωσε η Γιούλια Stepanova -μια αθλήτρια- και που φέρεται να ήταν συνομιλίες σχετικά με ντόπινγκ από τους αθλητές μας."

Είναι για την Σιβηρία το κακό που εξελίσσεται;

Του Νίκου Καραβαζάκη
Από το vimasaronikou

Ήδη από την εποχή της εισβολής της ΕΣΣΔ στο Αφγανιστάν, οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν και εξόπλισαν τους Ταλιμπάν εναντίον της.

Οι οποίοι Ταλιμπάν στη συνέχεια αυτονομήθηκαν και στράφηκαν κατά και των ΗΠΑ (επίθεση της 11/9/2001).

 Την στρατηγική αυτή, μόχλευσης δηλ. θρησκευτικών και φυλετικών αντιθέσεων, εφάρμοσαν και κατά του Άσαντ με την ίδια εξελικτική κατάληξη: απελευθερώθηκε νέο θηρίο θρησκόληπτης τρομοκρατίας.

Οι Ρώσοι είχαν ανακαλύψει ζωή στην Αφροδίτη από το 1982 (Βίντεο)

Σε ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της ανθρωπότητας φαίνεται πως απαντούν Ρώσοι επιστήμονες οι οποίοι υποστηρίζουν πως από το 1982, έχουν απαθανατίσει «αντικείμενα» στην επιφάνεια του πλανήτη Αφροδίτη, που βρίσκονται σε συνεχή κίνηση.


Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Russian Solar System Research, Ρώσοι επιστήμονες κατάφεραν να «τραβήξουν» φωτογραφίες εξωγήινης ζωής στη Αφροδίτη από το 1982.

Επίδειξη ισχύος από το ρωσικό στόλο - Βίντεο από την εκτόξευση πυραύλων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους δημοσίευσε το υπ. Άμυνας


Επίδειξη ισχύος κάνει ο ρωσικός στρατός, δίνοντας στη δημοσιότητα βίντεο από την εκτόξευση πυραύλων εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Οι πύραυλοι κρουζ φαίνονται να εκτοξεύονται από πολεμικό σκάφος του ρωσικού στόλου στην Κασπία.

«Στις 20 Νοεμβρίου, πολεμικά πλοία από το στόλο της Κασπίας εκτόξευσε 18 πυραύλους κρουζ εναντίον 7 στόχων στις επαρχίες Ράκα, Ιντλίμπ και Χαλέπι. Όλοι οι στόχοι επλήγησαν με επιτυχία», δήλωσε ο ρώσος υπ. Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΥΡΑΜΙΔΑ της ΑΛΑΣΚΑ(Βίντεο)

Του Σπύρου Μακρή
Από το diadrastika

Υπάρχουν πυραμίδες στην Αλάσκα; Μπορεί να υπάρχει μία υπόγεια ή θαμμένη πυραμίδα λίγο πιο μακριά από το όρος McKinley; Πολλές ενδείξεις, μιλούν για μία τεράστια πυραμίδα, πολύ μεγαλύτερη από εκείνη του Χέοπα στην Αίγυπτο...

Κάποιοι την έχουν εντοπίσει και υποστηρίζουν ότι βρίσκεται στις συντεταγμένες 63 ° 17'51 0.40 "N 152 ° 31'24 0.49" W, στο Google map. Εντοπίζεται μέσα στο λεγόμενο "Τρίγωνο Βερμούδων της Αλάσκα".

Αποζημιώσεις για τον ήρωα του 1974 Χ.Πάλμα (Δείτε την απόφαση) - Δικαιωμένη η οικογένεια

Λευκωσία: Σαράντα ένα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και δεκατέσσερα χρόνια μετά την έναρξη μιας πρωτοφανούς δικαστικής μάχης, το Εφετείο θέτει την Κυπριακή Δημοκρατία ενώπιον των ευθυνών της και την καλεί να καταβάλει αποζημιώσεις στην οικογένεια του έφεδρου στρατιώτη του 1974 Χαράλαμπου Πάλμα, ο οποίος έπεσε μαχόμενος.

Αν και το ύψος των αποζημιώσεων μειώνεται δραματικά, σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση του Δικαστηρίου, εντούτοις η ουσία της όλης υπόθεσης παραμένει άθικτη: Ενώ για χρόνια η οικογένεια, θεωρούσε τον άνθρωπό της αγνοούμενο, στα αρχεία του κράτους υπήρχαν μαρτυρίες που αποκάλυπταν ότι ο Χαράλαμπος Πάλμας ήταν νεκρός. Παρόλα αυτά, το κράτος ουδέποτε ανέφερε το γεγονός αυτό, και οι τρεις γυναίκες περίμεναν την επιστροφή του συζύγου και πατέρα.

Εκλογές ΝΔ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πού και πώς ψηφίζω – Οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ – Τα αποτελέσματα και η εκλογική διαδικασία

Πυρετώδεις διεργασίες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής.
Το αξίωμα του αρχηγού της Νέα Δημοκρατία διεκδικούν τέσσερις υποψήφιοι, ο υπηρεσιακός πρόεδρος Ευ. Μεϊμαράκης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο βουλευτής Β’ Αθήνας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο βουλευτής Α’ Αθηνών Άδωνις Γεωργιάδης.

Νέα πρόκληση από Αλβανούς: Ζητούν την Καστοριά!

Νέα ωμή πρόκληση από την Αλβανία που έφτασε στο σημείο, έστω και έμμεσα, να... ζητά ακόμα και την Καστοριά.
Αυτό που μας προκαλεί εντύπωση δεν είναι η προκλητικότητα των Αλβανών, αλλά η αδιαφορία της ελληνικής κυβέρνησης και οι ανεμικές – αν όχι ανύπαρκτες – αντιδράσεις του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.
Το Newsbomb.gr εδώ και πολλούς μήνες, με συνεχή δημοσιεύματα και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα «ύποπτα» σχέδια των... γειτόνων.

Κίνδυνος για τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες - Βρήκαν οπλοστάσιο με χημικά(Φωτο-Βίντεο)

Εκλεισε το μετρό και τα εμπορικά - Ο στρατός βγήκε στο κέντρο της πόλης
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Βέλγιο, έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι με την κυβέρνηση της χώρας να λαμβάνει από σήμερα έκτακτα μέτρα ασφαλείας στις Βρυξέλλες, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενο κίνδυνο «άμεσης απειλής»!

Οι Βρυξέλλες είναι σήμερα μια «νεκρή» πόλη αφού οι αρχές αποφάσισαν να κλείσουν όλους τους σταθμούς του μετρό, να εκκενώσουν τα εμπορικά κέντρα, να αναβάλλουν συναυλίες και πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, ενώ κάλεσαν τους κατοίκους να αποφεύγουν την παρουσία τους σε συναυλίες, σιδηροδρομικούς σταθμούς και  αεροδρόμια.