Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ρώσοι αθλητές θα μηνύσουν γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα - Για τους ισχυρισμούς του περί ντόπινγκ

Μια ομάδα Ρώσων αθλητών οργάνωσε μια συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, την Παρασκευή, για να ανακοινώσει ότι θα αναλάβει νομική δράση κατά του ARD, αφότου η γερμανική δημόσια τηλεόραση τους κατηγόρησε για ντόπινγκ σε ένα ντοκιμαντέρ για τη Ρωσίδα αθλήτρια Yulia Stepanova.

Alexander Karabanov, δικηγόρος: «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ δημοσίευσε μια έκθεση στις 9 Νοεμβρίου, που βασίστηκε κυρίως σε στοιχεία που έδωσε η Γιούλια Stepanova -μια αθλήτρια- και που φέρεται να ήταν συνομιλίες σχετικά με ντόπινγκ από τους αθλητές μας."
«Βάσει αυτών των στοιχείων [που δίνονται από τη Γιούλια Stepanova], η γερμανική τηλεόραση έδειξε μια ταινία που σχημάτισε την εντύπωση ότι οι αθλητές και οι οργανώσεις μας προσπαθούν να επιτύχουν αποτελέσματα αποκλειστικά μέσω ντόπινγκ. Όλα αυτά είναι ψέμα.

» Είμαστε προετοιμασμένοι με αρκετά λεπτομερή έγγραφα προκειμένου να τα υποβάλουμε στο δικαστήριο και μέσω δικαστηρίου για να προστατεύσουμε την αξιοπρέπεια των αθλητών μας."

Kristina Ugarova, Ρωσίδα αθλήτρια: «Εγώ δεν είπα κάτι σχετικά με χρήση [ναρκωτικών] ή για κάποιο σύστημα και γι’ αυτό θα αποδείξουμε την αθωότητά μας, με νομικές μεθόδους σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας."

Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr
ΠΗΓΗ prisonplanet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου