Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Κύθνος: Εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα - Στο φως ιερά του Ασκληπιού και της Αφροδίτης

Η αρχαιολογική σκαπάνη αποκάλυψε πως η θέση "Βρυόκαστρο" στην Κύθνο, ήταν ένας μοναδικός τόπος λατρείας. Τι λένε οι αρχαιολόγοι που θα συνεχίσουν τις ανασκαφές στην περιοχή 
 
Adtech Ad
Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα των ανασκαφών, στη θέση «Βρυόκαστρο» στην Κύθνο, όπου βρισκόταν η αρχαία πόλη της ομώνυμης νήσου των Κυκλάδων, η οποία κατοικήθηκε από τον 10o αι. π. Χ. έως

Επεισόδιο Γιλντιρίμ με δημοσιογράφο μπροστά στη Μέρκελ -Για το Αφρίν - Η ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ (Βίντεο)

Εκνευρίστηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός κατά την κοινή συνένυευξή του με την Ανγκελα Μέρκελ, από ερώτηση δημοσιογράφου για την επιχείρηση της Αγκυρας στο Αφρίν της Συρίας.
Οταν δημοσιογράφος πήρε τον λόγο για να απευθύνει ερώτηση προς τον Γιλντιρίμ, έδειξε φωτογραφία παιδιών με αίματα και χώματα από την επιχείρηση στο Αφρίν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός φανερά εκνευρισμένος του είπε να μην συνεχίζει την προπαγάνδα του κουρδικού κόμματος. «Αν θες να πας να δεις τι γίνεται στο Αφρίν να πας εκεί να δεις τι γίνεται» είπε σε έντονο ύφος.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΘΕΡΜΟ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ;;;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Aπό το nikosxeiladakis
 
Ένα σημαντικό ερώτημα που απασχολεί θέλει δεν θέλει την Άγκυρα, είναι η στάση του κουρδικού στοιχείου σε περίπτωση θερμού ελληνοτουρκικού επεισοδίου με δεδομένο το προηγούμενο του 1996, (για το οποίο ελάχιστα έχουν ειπωθεί από τα ελληνικά ΜΜΕ), όταν τότε οι Κούρδοι είχαν ανακοινώσει ότι αν ξεσπούσε ελληνοτουρκικός πόλεμος θα χτυπούσαν σε όλη την τουρκική επικράτεια.

Γαλλία: Ο Μακρόν κάνει υποχρεωτική τη στρατιωτική θητεία για άνδρες και γυναίκες - Η διάρκεια της θητείας θα είναι τουλάχιστον τρεις μήνες

Ήταν μία από τις δεσμεύσεις της προεκλογικής του εκστρατείας και ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως θα την υλοποιήσει - Ανησυχεί για το κόστος εκπαίδευσης η αντιπολίτευση
Επί δύο δεκαετίες η στρατιωτική θητεία στη Γαλλία δεν είναι υποχρεωτική αλλά ο νέος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, φαίνεται πως θα τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση για την επαναφορά της. Σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε πως επιθυμεί η στρατιωτική θητεία να είναι υποχρεωτική για όλους τους νέους, άνδρες και γυναίκες και να έχει διάρκεια από τρεις έως έξι μήνες.

Κύπρος:Ειδικά ερευνητικά σκάφη φέρνει η ExxonMobil

Ο αμερικανικός κολοσσός ExxonMobil, που σε κοινοπραξία με την Qatar Petroleum έχει τα δικαιώματα για το τεμάχιο «10» της κυπριακής ΑΟΖ, όχι μόνο δεν έχει επηρεαστεί από τις τουρκικές προκλήσεις, αλλά και έχει επιβεβαιώσει ότι τέλος του μήνα, σύμφωνα και με τον προγραμματισμό της, θα φέρει στην Κύπρο δύο ερευνητικά εξειδικευμένα πλοία, που μεταφέρουν και υποβρύχια ρομπότ, για να διεξάγουν υποθαλάσσιες έρευνες, ώστε να καθορίσουν τα ακριβή σημεία των δύο γεωτρήσεων που θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το καλοκαίρι.

Παίρνει «φωτιά» το Αιγαίο: Τουρκική φρεγάτα έφτασε μέχρι τον Καφηρέα (Βίντεο)

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ
Στο «ζενίθ» παραμένει η προκλητικότητα από πλευράς της Τουρκίας, με την Άγκυρα να επιμένει στο βρώμικο παιχνίδι των προκλήσεων και των αμφισβητήσεων σε βάρος της Ελλάδας. Από το πρωί της Πέμπτης (15/02) η τουρκική φρεγάτα «Barbaros» βρίσκεται στα ανοικτά του Καφηρέα, προκαλώντας την ελληνική πλευρά και ξεπερνώντας πλέον κάθε όριο!
Σύμφωνα με πληροφορίες από το militaire.gr, στο σημείο έχει σπεύσει η φρεγάτα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «Θεμιστοκλής», η οποία παρακολουθεί τις κινήσεις του τουρκικού σκάφους που παραβίασε απροκάλυπτα τα εθνικά χωρικά μας ύδατα.