Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Ο «κώδικας Ντα Βίντσι» της Κνωσσού- Τα μυστικά της μινωϊκής τοιχογραφίας που απεικονίζει τα ταυροκαθάψια

Τα μυστικά της μινωϊκής τοιχογραφίας που απεικονίζει ένα εντυπωσιακό και άκρως επικίνδυνο άθλημα. Στα ταυροκαθάψια νέοι αθλητές έκαναν κατακόρυφο στη ράχη του ταύρου.

Είναι διάσημη όσο σχεδόν και τα έργα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Πολυφωτογραφημένη, πολυσυζυτημένη και ευανάγνωστη. Κάποτε κοσμούσε την αυλή του Λίθινου Στομίου στο Παλάτι της Κνωσού, ενώ σήμερα εκτίθεται προστατευμένη στην Αρχαιολογική Συλλογή Ηρακλείου. Ο λόγος για μια μινωική τοιχογραφία που φιλοτεχνήθηκε το 1450 π.Χ. και ο δημιουργός της παραμένει άγνωστος.

ANZAC στο Τολό

Του Ν. Λυγερού

Στις 27 Απριλίου 1941 διεξήχθη μάχη στη θέση Καμινάκι- Λάκκα Τολού. Σ’ αυτή, οι συμμαχικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και στρατιώτες ANZAC, είχαν θύματα που θυσιάστηκαν πολεμώντας για την ελευθερία της Ελλάδας. Και ορισμένοι από τους πεσόντες συμμάχους έχουν ταφεί σ’ αυτήν την περιοχή σύμφωνα με τις μαρτυρίες παλαιότερων Eλλήνων κατοίκων. Όμως, προς το παρόν, δεν υπάρχει πουθενά κάποιο μνημείο που αναφέρετε σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Οι μαρτυρίες λένε ότι τους έθαψαν κάτω από κάτι ελιές που ήταν τότε και πάνω σε κάθε μνήμα είχαν τοποθετήσει το κράνος τους.

Ν. Λυγερός - 2ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας(Βίντεο)



Ν. Λυγερός - 2ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας. 
Θρυλόριο, 17/07/2016

Ανακαλύφθηκαν 104 νέοι εξωπλανήτες – Οι 4 είναι κατοικήσιμοι - Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ Κ2 ΠΟΥ ΣΚΑΝΑΡΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΓΑΛΑΞΙΑ ΜΑΣ

Η αναζήτηση εξωπλανητών ποτέ δεν σταματάει για τους αστροφυσικούς των μεγαλύτερων υπηρεσιών διαστήματος, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν ανακαλύψει ένα πολύ μεγάλο αριθμό ουράνιων σωμάτων.
Πρόσφατα, όπως επισήμανε ο επικεφαλής της προσπάθειας Ian Crossfield, οι επιστήμονες που χρησιμοποίησαν το τηλεσκόπιο Kepler κατάφεραν να εντοπίσουν 104 νέους εξωπλανήτες. Μετά από την αποστολή που ολοκληρώθηκε στις αρχές Μαΐου, φέρνοντας στο φως 1.284 πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος και σπάζοντας όλα τα ρεκόρ, οι ερευνητές φαίνεται πως δεν έχουν επαναπαυτεί ούτε λίγο.

Αυτά είναι τα 7 κανάλια για τις 4 άδειες – Κόπηκαν Μega, Σαββίδης, Κύπριοι

Την short list των 7 καναλιών που θα διεκδικήσουν τις 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης της κυβέρνησης.

Καθώς ολοκληρώθηκε η φάση προεπιλογής των υποψηφίων για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, οι υποψήφιοι είναι οι εξής:

Κομισιόν: Θανατική ποινή, τανκς στους δρόμους και ΕΕ δεν πηγαίνουν μαζί - Η ΕΕ θεωρεί ισχύουσα τη συμφωνία για το προσφυγικό

Βρυξέλλες: Νέα προειδοποίηση προς την τουρκική κυβέρνηση κατά της επαναφοράς της θανατικής ποινής απηύθυνε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο κ. Σχοινάς είπε χαρακτηριστικά: «ΕΕ και θανατική ποινή δεν πάνε μαζί».

Σε ό,τι αφορά το κατά πόσο παραμένει η Τουρκία για την ΕΕ «ασφαλής τρίτη χώρα», ο Μαργαρίτης Σχοινάς, είπε πως η διαδικασία απόρριψης αιτήσεων ασύλου δεν είναι «αυτόματη», αλλά αντίθετα το κάθε αίτημα εξετάζεται ξεχωριστά, ενώ υπάρχουν πολλές «δικλείδες ασφαλείας» συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος σε έφεση.

Συλλήψεις στα κατεχόμενα για το πραξικόπημα στην Τουρκία - Χειροπέδες σε «κρατικούς αξιωματούχους»

Λευκωσία: Και στα κατεχόμενα επεκτάθηκαν οι συλλήψεις για την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία που έγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Οι συλλήψεις, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, αφορούν “κρατικούς αξιωματούχους” και άνδρες του στρατού κατοχής.

“Το κουμπί πατήθηκε για την εκκαθαριστική επιχείρηση” στις λεγόμενες ειρηνευτικές δυνάμεις στρατού και ασφαλείας των Τ/κ, αναφέρεται σε δημοσίευμα.

Εκλογικός νόμος: Τέλος στο σενάριο ψήφισης από 200 βουλευτές

ΤΟ ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΩΝ 50 ΕΔΡΩΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η Χρυσή Αυγή γνωστοποίησε ότι θα απέχει από την ψηφοφορία.
Οριστικό τέλος στις... ορέξεις της κυβέρνησης για αλλαγές στον εκλογικό νόμο από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση έβαλε το εθνικιστικό κόμμα.

AdTech Ad
Ο ειδικός αγορητής του κόμματος Ιωάννης Λαγός, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκαθάρισε ότι η Χρυσή Αυγή θα απέχει από την ψηφοφορία το βράδυ της Πέμπτης.

Θρίλερ με 14 «αγνοούμενα» τουρκικά πλοία

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ - ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΑΥΤΟΜΟΛΗΣΑΝ
Διεθνή μέσα νωρίτερα μετέδωσαν ότι αγνοούνται 14 τουρκικά πλοία.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς διέψευσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες πλοία του Πολεμικού Ναυτικού αγνοούνται μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.
AdTech Ad
Νωρίτερα αξιωματούχος του ΝΑΤΟ είχε δηλώσει στο πρακτορείο RIA Novosti πως η ναυτική διοίκηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δεν είχε λάβει αίτημα για συνδρομή στον εντοπισμό τουρκικών πολεμικών πλοίων τα οποία φέρονταν να αγνοούνταν μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

«Λουκέτο» στα κανάλια που πρόσκεινται στον Γκιουλέν! Φόβοι ότι τι πραξικόπημα δεν έχει τελειώσει...

Ο Ερντογάν τον κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα - Απαγόρευσε τη θρησκευτική τελετή στις κηδείες των πραξικοπηματιών- Απολύει 15.200 υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας - Συνεχίζονται οι συλλήψεις στρατηγών και πτεράρχων - Συνελήφθη και σύμβουλος του Ερντογάν -Εξωφρενικές διαστάσεις παίρνουν οι εκκαθαρίσεις «Λουκέτο» σε όλα τα κανάλια που στηρίζουν τον Γκιουλέν αποφάσισε να βάλει ο Ερντογάν.

Απειλεί ο Τούρκος πρεσβευτής: Η μη έκδοση των «8» δεν θα βοηθούσε τις διμερείς σχέσεις - «Δεν έπρεπε να δοθεί άδεια προσγείωσης»

Κλιμακώνεται διαρκώς η πίεση της Άγκυρας προς την Αθήνα για την έκδοση των 8 της Αλεξανδρούπολης
Με ένα πρωτοφανές διάγγελμα του Τούρκου πρεσβευτή στην Αθήνα κλιμακώνεται η πίεση προς την Αθήνα για την έκδοση των 8 στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα.

Σε μία τουλάχιστον ασυνήθιστη κίνηση για τα δεδομένα της διπλωματίας, ο Τούρκος πρεσβευτής Κερίμ Ουράς έδωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου,