Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Καπετάν Άγρας 1880 – 1907

Έλληνας στρατιωτικός, γνωστός και ως Τέλλος Άγρας, από τις ηρωικότερες φυσιογνωμίες του Μακεδονικού Αγώνα.
Ο Σαράντος Αγαπηνός, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε το 1880 στο Ναύπλιο, όπου ο πατέρας του Ανδρέας Αγαπηνός, από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, υπηρετούσε ως εφέτης.
Το 1901 αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων και τοποθετήθηκε ως υπολοχαγός στη φρουρά της Αθήνας. Λίγους μήνες αργότερα κατατάχθηκε εθελοντής στα στρατιωτικά σώματα που πολεμούσαν τους Βούλγαρους κομιτατζήδες στην οθωμανοκρατούμενη Μακεδονία, επειδή πίστευε ότι η ελληνική ψυχή της Μακεδονίας θα αφυπνιζόταν μόνο με τη στρατιωτική δράση.

Συνελήφθη ο επικεφαλής εξτρεμιστικής οργάνωσης στην Αλβανία.. Υπόλογος για τις επιθέσεις στη μειονότητα

Στη σύλληψη του Ταχίρ Βέλιου, επικεφαλής εξτρεμιστικής οργάνωσης που ονειρεύεται... Μεγάλη Αλβανία, προχώρησαν οι Αλβανικές αστυνομικές αρχές.
Ο Ταχίρ Βέλιου, ο οποίος έχει στρατολογήσει δεκάδες νέους, στην Αλβανία, το Κόσσοβο και τα Σκόπια, συνελήφθη με αφορμή τις καταδρομικές επισκέψεις που είχε κάνει πριν από λίγες ημέρες, σε περιοχές της ελληνικής μειονότητας, όπου υπέστειλε και έκαψε ελληνικές σημαίες.
Χαρακτηριστικές ήταν οι περιπτώσεις στο Αλύκο και την Λειβαδιά, ενώ τις ίδιες ημέρες με μπαράζ δημοσιεύσεων ζητούσε την απέλαση του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου!

Νέος πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ: Προβοκάτσιες κατά της Ελλάδας οι τοποθετήσεις ανδριάντων «Επί Γκρουέφσκι οι σχέσεις με τις γειτονικές χώρες επιδεινώθηκαν»

Προβοκάτσιες εναντίον της Ελλάδας χαρακτήρισε ο νέος πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, τις τοποθετήσεις, από τις κυβερνήσεις Γκρουέφσκι, ανδριάντων ιστορικών προσωπικοτήτων, αλλά και τις μετονομασίες δρόμων και αεροδρομίων στα Σκόπια, τονίζοντας πως κινήσεις όπως αυτές επιδείνωσαν τις σχέσεις με την Ελλάδα και ότι ο ίδιος θα τις σταματήσει.
Σε συνέντευξή του χθες στην κρατική τηλεόραση, ο Ζόραν Ζάεφ είπε ότι επί κυβερνήσεων Γκρουέφσκι οι σχέσεις της ΠΓΔΜ με τις γειτονικές χώρες επιδεινώθηκαν, και ειδικότερα με την Ελλάδα ένας επιπλέον παράγοντας επιδείνωσης ήταν οι προκλητικές,

Κύπρος:ΠτΔ: Η Κύπρος γεφυροποιός στην Ανατολική Μεσόγειο

Το γεφυροποιό ρόλο της Κύπρου στην ταραγμένη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ανέπτυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση που διοργάνωσε η μεγάλη δεξαμενή σκέψης της Ουάσιγκτον, German Marshall Fund.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε το Κυπριακό στο πλαίσιο των εξελίξεων στην περιοχή, με αιχμή την αστάθεια που προκαλούν: άνοδο του ισλαμικού εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας, μεταναστευτική κρίση, Ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση και ο πόλεμος στη Συρία.

Ραγδαίες εξελίξεις: Η Τουρκία στέλνει εσπευσμένα στρατό στο Κατάρ

Το «πράσινο φως» στην ανάπτυξη των στρατιωτών στην τουρκική στρατιωτική βάση στο Κατάρ αναμένεται να δώσει το τουρκικό κοινοβούλιο
Το θέμα έχει εισαχθεί στην τουρκική Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και αναμένεται να ψηφιστεί εντός της ημέρας.
Η ενέργεια αυτή χαρακτηρίζεται ως μια κίνηση στήριξης προς το Κατάρ, το οποίο αντιμετωπίζει διπλωματική και εμπορική απομόνωση, μετά τη διακοπή διπλωματικων σχέσων από ορισμένες από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της Μέσης Ανατολής, όπως η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και το Μπαχρέιν, οι οποίες κατηγορούν το Κατάρ ότι χρηματοδοτεί εξτρεμιστικές οργανώσεις. Από την πλευρά του το Κατάρ αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες.

Εγκύκλιος: Κόβεται το επίδομα ανεργίας αν κάνεις έστω και ένα μεροκάματο το μήνα - Θηλιά για τους ανέργους

Τεράστιο πλήγμα για εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους θα επιφέρει η απόφαση της 26ης Μαίου - Χάνουν ουσιαστικά και το δικαίωμα της σποραδικής απασχόλησης
Τεράστιο πλήγμα για εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους θα επιφέρει η απόφαση της 26ης Μαΐου με την οποία αυστηροποιούνται ακόμα περισσότερο τα κριτήρια λήψης του επιδόματος ανεργίας.

Πλέον ακόμα και ένα ένσημο το μήνα δεν θα δίνεται το επίδομα ανεργίας με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας που έχουν βρεθεί εκτός της αγοράς εργασίας να χάνουν ουσιαστικά και το δικαίωμα της σποραδικής απασχόλησης.

Στην Μπογκοτά της Κολομβίας βρήκαν τα ενδοσκόπια από Άγιο Σάββα και νοσοκομείο Λαμίας! - Εξιχνιάστηκαν οι τέσσερις διαρρήξεις σε κρατικά νοσοκομεία

Καρτέλ πίσω από τις διαρρήξεις στα νοσοκομεία - Από Τουρκία είχαν μπει στην Ελλάδα οι τρεις Κολομβιανοί που υποδυόμενοι τους τουρίστες και τους ασθενείς χτύπησαν στα νοσοκομεία του Αγίου Σάββα, της Λαμίας, της Λάρισας και του Βόλου
Τα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής κρύβονται σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία πίσω από τις πρωτοφανείς διαρρήξεις που έγιναν σε διάστημα ολίγων ημερών τον Μάιο σε τέσσερα ελληνικά νοσοκομεία από τα οποία απέσπασαν ιατρικά μηχανήματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με την αστυνομία δράστες των διαρρήξεων στα νοσοκομεία Άγιος Σάββας, Λαμίας, Λάρισας και Βόλου είναι τρεις Κολομβιανοί.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)



Συνέντευξη του Ν. Λυγερού
 στο Ράδιο KOSMOS με τον Λ. Λοίζο,
 7/6/2017

Το Κατάρ και η Τουρκία

Tου  Ν. Λυγερού

Αν η Τουρκία παίρνει μια θετική στάση με το Κατάρ είναι απλώς ότι και η ίδια φοβάται να μην είναι στη συνέχεια στο ίδιο στόχαστρο. Όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ασχολήθηκε ειδικά με το Κατάρ, παρενόχλησε αρκετές επαφές ακόμα και στην ίδια την Αμερική. Βέβαια, όλοι ήξεραν ότι είχε δίκιο για τη σχέση που υπάρχει μεταξύ Κατάρ και τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh. Όταν όμως το Κατάρ έκανε το λάθος το στρατηγικό και το απέκλεισαν οι χώρες του Περσικού Κόλπου, τότε φάνηκε σε πρακτικό επίπεδο η δικαίωσή του. Και το θέμα της Τουρκίας, που προσπαθεί να υπερασπιστεί το Κατάρ, είναι ενδεικτικό για τις σχέσεις που έχει με την Αμερική και κατά πόσο έχουν γίνει αρνητικές.

Το διπρόσωπο Κατάρ

Tου  Ν. Λυγερού

Ενώ το Κατάρ προσπαθεί να πείσει τους πάντες ότι είναι σύμμαχος των ΗΠΑ και της Ευρώπης για να μπορέσει βέβαια να κάνει επενδύσεις σε αυτές τις χώρες ανενόχλητο, βλέπουμε όλο και πιο ξεκάθαρα ότι σαν τη Σαουδική Αραβία προωθεί και υποστηρίζει τις δράσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh στο Ιράκ και στη Συρία. Τα πρόσφατα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τις γειτονικές χώρες του Περσικού Κόλπου, αλλά και με την Αίγυπτο δεν προέρχονται μόνο από αυτό το πλαίσιο υποστήριξης αλλά και από τα λεγόμενα λύτρα της τάξης του ενός δισεκατομμυρίου για μια αδιευκρίνιστη απαγωγή βασιλικών μελών.