Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Αντίρροπες δυνάμεις στην Wall Street

Dow12.496,38-77,42 -0,62%  



  Nasdaq2.843,0733,34 1,19%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Μικρές μεταβολές σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street με τα στοιχεία για τις αδύναμες λιανικές πωλήσεις να βαραίνουν την επενδυτική ψυχολογία αλλά τη μετοχή της JP Morgan να συμπαρασύρει στην άνοδο τα blue chips βρίσκοντας στήριξης στην κατάθεση του επικεφαλής της τράπεζας, Jamie Dimon ενώπιον της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,10 μονάδες (0,00%) και βρίσκεται στις 12.573,60 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 7,10 μονάδων (0,25%) φτάνοντας τις 2.850,20 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,80 μονάδων (0,07%) και βρίσκεται στις 1.325,00 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 13 κινούνται με θετικό πρόσημο και 17 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η JP Morgan Chase καθώς διαπραγματεύεται στα 34,70 δολάρια με άνοδο 0,93 δολ. ή σε ποσοστό 2,75%. Ακολουθούν η Johnson and Johnson με κέρδη 1,52% στα 64,04 δολάρια και η μετοχή των McDonalds στα 88,80 δολάρια με άνοδο 1,47%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Hewlett-Packard (-1,41%), η Caterpillar (-1,22%) και η Home Depot (-1,09%).

Έπιασε τους κλέφτες να τρώνε ζωντανές τις κότες του

Δεν πίστευε στα μάτια του με όσα είδε ένας αγρότης να συμβαίνουν στο χωράφι του. Δύο Πακιστανοί μπήκαν στο χωράφι του στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου και έκλεψαν δύο κότες. Όπως αποδείχτηκε όμως, ήταν τόσο πεινασμένοι που δεν έφυγαν από τον "τόπο του εγκλήματος" αλλά κάθισαν εκεί και άρχισαν να ξεπουπουλιάζουν...
...τις κότες και να τις τρώνε ωμές.
Ο αγρότης, που έτυχε να περάσει από το χωράφι του εκείνη τη στιγμή, τους έπιασε στα πράσα και έβαλε τις φωνές, με τους αλλοδαπούς να το βάζουν στα πόδια.

Ο Αρχιμήδης, πατέρας των ακτίνων λέιζερ

Για αιώνες οι αρχαιολόγοι συζητούσαν πώς ο Αρχιμήδης, ο μεγαλύτερος εφευρέτης της αρχαιότητας, κατάφερε να συγκεντρώσει την ηλιακή ενέργεια για να καταστρέψει το ρωμαϊκό στόλο που απειλούσε τις Συρακούσες το 212 π.Χ. Ιστορικοί είχαν...
υποστηρίξει ότι ουδείς είχε τότε αρκετές γνώσεις οπτικής για να το επιτύχει.
Αλλά μια μελέτη που δημοσιεύτηκε έδειξε ότι ορισμένοι αρχαίοι πολιτισμοί είχαν τόσο προχωρημένες γνώσεις οπτικής ώστε ενδέχεται να είχαν κατασκευάσει τηλεσκόπια και τα «κάτοπτρα πυρπόλησης», ήταν εντός των δυνατοτήτων τους.

Ποιήματα και σκίτσα του Νίκου Λυγερού



Πρώτη κίνηση

Ακόμα και στο σκάκι
προσέχουμε όλοι
την πρώτη κίνηση
φαντάσου, λοιπόν , τώρα
που αρχίσαμε την παρτίδα
πόσους υπολογισμούς

Τι συμβαίνει με την Αγιά Σοφιά;

Tου Δημ. Σταθακόπουλου
Δρ κοινωνιολογίας της ιστορίας και πολιτισμού ( οθωμανικής περιόδου) Παντείου Πανεπιστημίου, δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, μέλους του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, μέλους της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ένωση Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων ( CCBE, Βρυξέλλες ) – Μουσικολόγου. Aπό το kalavrytanews

Κινήσεις των Ελλήνων διεθνώς να ξαναγίνει εκκλησία η αγ. Σοφία ;
Αντι-κινήσεις των Τούρκων να ξαναγίνει Τζαμί.
Θέματα ερμηνείας των Βυζαντινών αυτοκρατορικών χρυσόβουλων αναφορικά με τις γαίες , τα κτήματα και κτίσματα στην Ελλάδα ( θυμηθείτε υποθ. Βατοπαιδίου/ Βατοπεδίου ) ;
Αντι- Θέματα ερμηνείας των σουλτανικών "χρυσόβουλων" στην Τουρκία αναφορικά με το διαχρονικό τους κύρος και τη νομική τους σύγκρουση με τις αποφάσεις του ΚΕΜΑΛ να μετατραπεί η αγ. Σοφιά από τζαμί σε μουσείο.
Προχθές τέθηκε το θέμα στον τ/Υ.Πολιτισμού και αρχικώς ο τ/ Υπουργός είπε πως δεν γεννάται θέμα. Η αγ. Σοφιά θα παραμείνει μουσείο. Υπάρχουν άλλα τζαμιά ( ιστορικά, ανακαινισμένα και νέα ) για να ασκούνται τα θρησκευτικά καθήκοντα των Μουσουλμάνων.

Ασεβείς προς τους νεκρούς οι Τούρκοι: Έστειλαν μαχητικά "εις μνήμην" Ν.Σιαλμά!

Ούτε τους νεκρούς που έχουν προκαλέσει δεν σέβονται οι "σύμμαχοι" Τούρκοι: Ακόμα και χθες ημέρα μνήμης της απώλειας του Νίκου Σιαλμά (κατέπεσε με το μαχητικό του Mirage F.1CG στις 18 Ιουνίου 1992 στην περιοχή του Άγιου Ευστράτιου κατά την διάρκεια εικονικής αερομαχίες με τουρκικά F-16) και την ώρα που σηκωνόταν το CH-47D Chinοοk με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας πλην Α/ΓΕΕΘΑ που σοφά έμεινε πίσω για λόγους στοιχειώδους ασφάλειας, τέσσερα τουρκικά μαχητικά πέταξαν στην περιοχή του ατυχήματος! Δύο από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.

Goldman Sachs: "Αν σχηματιστεί κυβέρνηση δεν βγαίνει από το ευρώ η Ελλάδα"

Η Goldman Sachs σε έκθεσή της επαναφέρει τα τρία σενάρια που ήδη έχει αποκαλύψει σε παλαιότερο δημοσίευμά του το defencenet.gr και τα επικαιροποιεί τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές και υπογραμμίζει ότι είναι "Ελάχιστα πιθανό να εγκαταλείψει η Ελλάδα την ευρωζώνη άμεσα και είναι σαφώς λιγότερες οι πιθανότητες, γενικά, να εξέλθει από τη νομισματική ένωση. Θα διακόψει. δε, την χρηματοδότηση μόνο αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση μετά την κυραική, αλλά και πάλι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ".

Wikileaks: Η Ν.Μπακογιάννη ζητούσε παρέμβασή των ΗΠΑ κατά Ρωσίας!

Σημεία και τέρατα φαίνεται ότι έγιναν για να καταφέρει ο σημερινός Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος να πάρει τη θέση του Ειρηναίου και να αναγνωριστεί από το Ισραήλ και την Ιορδανία.
Σύμφωνα με έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που αποκάλυψε ο ιστότοπος Wikileaks, ο τότε αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τσάρλς Ρις προσκλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών από τον γενικό γραμματέα Χαραλάμπη Ροκανά, κατ' εντολήν της τότε υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη, και του ζητήθηκε να μεσολαβήσουν οι ΗΠΑ στον βασιλέα της Ιορδανίας Αμπντάλα για να υπογράψει αναγνώριση του νέου Πατριάρχη Θεόφιλου και να πιέσουν την κυβέρνηση του Ισραήλ να τον αναγνωρίσει!

Υπογραφή Τσίπρα για τήρηση του Μνημονίου ζητούν οι Ευρωπαίοι

                  
Υπογραφή Τσίπρα για τήρηση του Μνημονίου ζητούν οι Ευρωπαίοι
Πιέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ από τις Βρυξέλλες και απειλές ότι θα σταματήσει η χρηματοδότηση της χώρας
Τα… μέτρα τους λαμβάνουν οι Ευρωπαίοι εταίροι απέναντι στην Ελλάδα, στέλνοντας μήνυμα πως για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της χώρας απαιτείται και η υπογραφή όλων των πολιτικών αρχηγών και φυσικά του κ. Αλέξη Τσίπρα.
Μπορεί ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να έχει βάλει πολύ νερό στο κρασί του, λέγοντας μάλιστα πως «δεν θα πάει με τσαμπουκά στις Βρυξέλλες», ωστόσο οι Ευρωπαίοι προχωρούν ένα βήμα παραπέρα ζητώντας ενυπόγραφες δεσμεύσεις για απαρέγκλιτη τήρηση του Μνημονίου, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών.

Οριακή άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο Αξιών

Λευκωσία: Οριακά ανοδικά κινείται το κυπριακό Χρηματιστήριο την Τετάρτη, ενώ η διαπραγμάτευση στο ΧΑΚ συνεχίζεται.Στις 12:57 μμ ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 125,92 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο της τάξης του 0,87%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε παρόμοια άνοδο σε ποσοστό 0,83%, και βρισκόταν στις 47,62 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 214.515,29 ευρώ.
Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημειώνουν ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,87% και ο δείκτης της Παράλληλης σε ποσοστό 0,78%.

ΧΑ: Νέα απόπειρα για τις 500 μονάδες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με χαμηλά επίπεδα όγκου και τζίρου ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. πραγματοποιεί την Τετάρτη νέα απόπειρα για ανοδική διάσπαση των 500 μονάδων, με το ενδιαφέρον της αγοράς να περιορίζεται στην εγχώρια προεκλογική ειδησεογραφία.

Ανοδικά σε ποσοστό έως 3,44% κινείται ο δείκτης των τραπεζών, στη σύνθεση του οποίου ανοδικά κινείται το σύνολο των τίτλων, με εξαίρεση την αμετάβλητη στα 0,241 ευρώ Τρ. Κύπρου.

Η μετοχή της ΕΤΕ με κέρδη έως 4,04% διαπραγματεύεται οριακά πάνω από το 1,00 ευρώ.

Στον FTSE20, πέραν των τραπεζικών τίτλων, οι ΔΕΗ και Τιτάν ξεχωρίζουν με άνοδο πάνω από 4%, όπως επίσης και οι μετοχές των MIG και Coca-Cola 3E.

Πρωτοφανές περιστατικό στο κέντρο της Αθήνας Αφόπλισε γυναίκα αστυνομικό και επιχείρησε να την σκοτώσει!

Περιπετειώδης ήταν η σύλληψη τριών μελών εγκληματικής ομάδας που πλαστογραφούσε και στη συνέχεια διακινούσε ταξιδιωτικά έγγραφα.
Οι συλλήψεις έγιναν μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας ένα από τα μέλη της σπείρας προσπάθησε να πυροβολήσει γυναίκα αστυνομικό.
Οι συλληφθέντες, δύο Έλληνες 42 και 51 ετών αντίστοιχα, και ένας 43χρονος Σύρος, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι Financial Times Deutschland γράφουν, επικαλούμενοι κοινοτικές πηγές "Η Ευρωζώνη θα διαπραγματευτεί με την Αθήνα για χαλάρωση"

"Η Ευρωζώνη θέλει να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα για να χαλαρώσει το σχέδιο διάσωσης". Αυτό αναφέρεται σε πρωτοσέλιδο σημοδίευμα των Financial Times Deutschland, οι οποίοι επικαλούνται κοινοτικές πηγές, αλλά οι φράσεις που χρησιμοποιούν δείχνουν ...Σόιμπλε, μιας και επισημαίνεται ότι η Τρόικα θεωρεί ως δεδομένο πως το πρόγραμμα στην Ελλάδα δεν εφαρμόζεται.

Αυτό ακριβώς είχε τονίσει χτες το βράδυ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ κουραστική. Αντιθέτως, η Γερμανίδα καγκελάριος επεμενε χτες ότι η εφαρμογή του προγράμματος από την Αθήνα είναι ζήτημα αξιοπιστίας για την Ε.Ε., καθώς αποτελεί παράδειγμα και για τις άλλες χώρες.

"Ωμός" ο Βρετανός υπ. Οικονομικών στους TIMES "Η Ευρώπη ίσως χρειαστεί να θυσιάσει την Ελλάδα για το ευρώ"...

Tην άποψη ότι η Ευρώπη ίσως χρειαστεί να θυσιάσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, προκειμένου να πειστεί η Γερμανία να χορηγήσει περισσότερα χρήματα, για να σωθεί το ευρώ, διατύπωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όζμπορν.

«Τελικά δεν ξέρω μήπως η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ, ώστε η ευρωζώνη να λάβει τα αναγκαία μέτρα για να επιβιώσει το νόμισμά της» υποστήριξε ο κ. Όσμπορν στους Times.

Αντ. Ρουπακιώτης: Κανονικά οι συντάξεις του Ιουλίου

«Η καταβολή των συντάξεων του Ιουλίου, σύμφωνα με όσα με πληροφόρησαν οι διοικήσεις των Ασφαλιστικών Οργανισμών, θα γίνει κανονικά». Αυτό τόνισε κατά τη σημερινή, πρώτη και ταυτόχρονα αποχαιρετιστήρια, συνάντηση με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το εργατικό ρεπορτάζ ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο κ. Ρουπακιώτης απέφυγε να δεσμευτεί για την ομαλή καταβολή των συντάξεων από τον Αύγουστο και μετά, διότι όπως είπε κάτι τέτοιο «είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του υπηρεσιακού υπουργού και της υπηρεσιακής κυβέρνησης».