Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Κατασκευαστικός ζεόλιθος

Του Ν.Λυγερού

Ενώ μερικοί αγνοούν ακόμα και τη λέξη ζεόλιθος, τα τελευταία χρόνια, ο φυσικός ζεόλιθος χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο και αυτό ειδικά στις χώρες υπό ανάπτυξη όπου υπάρχει μία τεράστια ζήτηση στον τομέα της κατασκευής. Χάρη σε αυτό το 80% της κατανάλωσης του φυσικού ζεόλιθου σε παγκόσμιο επίπεδο, γίνεται σε αυτόν τον τομέα. Διότι ο ζεόλιθος μπορεί ν’ αποτελέσει ακόμα και το 35% από το τσιμέντο, πράγμα το οποίο επιτρέπει την ελαχιστοποίηση του βάρους, τον έλεγχο της αλλαγής φάσης όταν γίνεται στερεό αλλά επίσης και την προστασία από τη σκουριά, όταν έχουμε μπετό αρμέ.

Το Παράδοξο του Επίκουρου


Ο Επίκουρος (341 π.Χ. – 270 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Ίδρυσε δική του φιλοσοφική σχολή, εν ονόματι Κήπος του Επίκουρου, η οποία θεωρείται από τις πιο γνωστές σχολές της ελληνικής φιλοσοφίας.
Θέλει ο θεός να αποτρέψει το κακό και δεν μπορεί;
Τότε δεν είναι παντοδύναμος…
Μπορεί, αλλά δεν το επιθυμεί;
Τότε είναι κακός..
Είναι και ικανός και το επιθυμεί;
Τότε από πού προέρχεται το κακό;
Μήπως είναι και ανίκανος και δεν το θέλει;
Τότε γιατί τον αποκαλούμε θεό;
Η θεωρία του στρέφονται σ έναν ηθικολογικό χαρακτήρα της φιλοσοφίας. Στόχος του ήταν η αναζήτηση των αιτιών της ανθρώπινης δυστυχίας και των εσφαλμένων δοξασιών που την προκαλούν, όπως π.χ. η δεισιδαιμονία, ώστε να υπάρξει η αντιπρόταση για την προοπτική μιας ευχάριστης ζωής (ΖΗΝ ΗΔΕΩΣ), που για την επίτευξή της ο Επίκουρος προσέφερε ξεκάθαρες φιλοσοφικές συμβουλές. Το ζην ηδέως, επιτυγχάνεται με την απουσία του πόνου και φόβου και με τη βίωση μιας ζωής αυτάρκους περιβαλλόμενης από φίλους.

Γνωστός παραγωγός του Χόλιγουντ αποκαλύπτει ότι ήταν πράκτορας του Ισραήλ

O παραγωγός Άρνον Μιλχαν, με τον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί, πρωταγωνιστές του «Mr & Mrs Smith».  FIGHT CLUB ΚΑΙ PRETTY WOMAN ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ

Ο ισραηλινής καταγωγής επιχειρηματίας και παραγωγός του Χόλιγουντ Αρνόν Μιλχάν, η εταιρεία του οποίου (New Regency Films) έχει στο ενεργητικό της μεγάλες επιτυχίες όπως το Pretty Woman, το Fight Club, το Mr and Mrs Smith και το LA Confidential, αποκάλυψε πως υπήρξε μυστικός πράκτορας και έμπορος όπλων τονίζοντας πως είναι υπερήφανος που εργάστηκε για την χώρα του, το Ισραήλ και περιγράφει το συναρπαστικό συναίσθημα του να γίνεσαι...Τζέιμς Μποντ.

Αφγανιστάν, ο ατελοιωτος πολεμος και η προστασια των εκτασεων παπαρουνας.




Την στιγμη που οι Δυτικες δυναμεις κατοχης του Αφγανισταν σπαταλουν εκκατομμυρια για να 'προστατευτουν', στον war on terror, απο τους γενειοφορους τρομοκρατες, οι εκτάσεις παπαρούνας αποφερουν τεραστια κερδη. 6.000 τοννους το 2011. Ο ευρωπαιος φορολογουμενος επιδοτει την καλλιεργεια παπαρουνας στο Αφγανιστάν για την παραγωγη οπιου.

Οι φορολογουμενοι Αμερικανοι και Ευρωπαιοι πολιτες εμπιστευονται τα εκατομμύρια τους στους νταβατζηδες πολιτικους τους. Βεβαια αφου σε προστατευουν εναντιον του war on terror, να μη λες και κουβεντα. Η προστασια των τεράστιων εκτάσεων παπαρούνας που φρουρείται από τα αμερικανικά στρατεύματα και μας υπερασπίζεται στον πολεμο εναντιον των μεσαιωνικων Ταλιμπαν, πρεπει να συνεχιστει. Τα κερδη ειναι τεραστια και ειναι για τους λιγους. Και ετσι αγαπητε κυριε φορολογουμενε , ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΤΕ.

Πρέσβης ΗΠΑ στα Σκόπια: Ορισμένοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ταυτότητα γυρίζοντας στην αρχαία ιστορία

«Είστε ένα πολυεθνικό κράτος, βρείτε τα μεταξύ σας, πως θέλετε να λέγεστε»

Νοέμβριος 26, 2013.

Σκόπια.

«Ορισμένοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ταυτότητα και ανατρέχουν πίσω στην Ιστορία. Αυτή είναι μια επικίνδυνη προσέγγιση, διότι πολλοί άλλοι θα αισθάνονται ότι απειλούνται, αφού αποκλείονται από αυτήν την προσέγγιση».

 Τα παραπάνω ανέφερε ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Paul Wholers σε μια διάλεξη στους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Τέτοβο, όπως παρουσιάστηκε από το αλβανικό κανάλι των Σκοπίων ‘Άλσατ’ στη σλαβοσκοπιανή γλώσσα.

Γ.Στουρνάρας: "Eυχαρίστως νέο μνημόνιο - Οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται"

Άκρως προκλητικός και μακριά από την πραγματικότητα που ζουν οι Έλληνες πολίτες βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας φτάνοντας στο σημείο να πει πώς «ευχαρίστως θα δεχόμασταν νέο μνημόνιο» και «ο φόρος ακινήτων είναι δικαιότερος». Προφανώς εννοεί για τα συμφέροντα των δανειστών και τα «κοράκια» που περιμένουν να αρπάξουν τις περιουσίες του λαού.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega και στην εκπομπή «Ανατροπή» (έ, που αλλού), υποστήριξε πώς «οι εργαζόμενοι δεν θα πεθάνουν, έχουμε βγει όρθιοι μέσα από μία πολύ μεγάλη κρίση».

Η τρόικα ζητάει επιστροφή 13 δισ ευρώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες


Eπιστροφή 13 δισ.ευρώ από την "σκοτεινή" περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και ιδαίτερα για την προετοιμασία τους, ζητάει η τρόικα, επιβεβαιώνοντας ότι είχαν συμβεί υπερβολικές (το ευγενικότερο) υπερβάσεις.

Για χρόνια αναρωτιόμασταν πόσο τελικά κόστισαν τα υπερκοστολογημένα έργα, και οι μη προσοδοφόρες αθλητικές εγκαταστάσεις που πλέον σαπίζουν από την αχρηστία, αλλά τριπλοπληρώθηκαν από το υστέρημα του ελληνικού λαού.

Σχέδιο ανεξαρτησίας παρουσίασε η Σκωτία

Τη «Λευκή Βίβλο» για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε σήμερα στη Γλασκώβη η κυβέρνηση του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας που έχει ταχθεί υπέρ της ανεξαρτησίας. Η «Λευκή Βίβλος» είναι ένα έγγραφο με περισσότερες από 200 σελίδες, το οποίο περιλαμβάνει περίπου 650 απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με το τι θα σήμαινε η ανεξαρτησία. Μάλιστα, εντός του 2014 αναμένεται να διεξαχθεί σχετικό δημοψήφισμα. Στον οδικό χάρτη υπάρχει η βρετανική λίρα, η παραμονή υπό την βασίλισσα όπως και η παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση -με σχηματισμό όμως ανεξάρτητων ενόπλων δυνάμεων και, κυρίως, αυτόνομο φορολογικό σύστημα.

Βιβλία ντυμένα με ανθρώπινο δέρμα στις βιβλιοθήκες διάσημων πανεπιστημίων!

Στη Νομική Σχολή του Harvard και γενικά στις καλύτερες βιβλιοθήκες των ΗΠΑ (πανεπιστήμιο Brown – John Hay Library), πανεπιστήμιο της Georgia, College of Physicians της Philadelphia, Δημόσια Βιβλιοθήκη του Cleveland, Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής του Maryland, όπως και στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστραλίας, υπάρχουν βιβλία ωραία και δερματόδετα. Τα ανοίγεις και καμαρώνεις τη βιβλιοδεσία. Μόνο που σε κάποια από αυτά το δέρμα των εξωφύλλων προέρχεται από πτώματα φτωχών,
εγκαταλελειμμένων ανθρώπων και εκτελεσθέντων καταδίκων! Αντικείμενα γοητείας (!) για κάποιους – αηδίας για τους περισσότερους, τα βιβλία αυτά έχουν μεγάλη συλλεκτική αξία. Όσοι τα καμαρώνουν διατείνονται ότι μπορείς να διακρίνεις καθαρά τους πόρους του ανθρώπινου δέρματος στα εξώφυλλά τους!

Οι Γερμανοί εκπαιδεύονται για "εισβολή σε ξένη χώρα για αντιμετώπιση κοινωνικών ταραχών"!!!

Ο γερμανικός στρατός δείχνει τον δρόμο ,την κατεύθυνση και κυρίως τον προορισμό για την αποστολή των ευρωπαϊκών Ενόπλων Δυνάμεων του όχι και πολύ μακρυνού μέλλοντος. Κι επειδή ως γνωστόν “ανήκομεν εις την Δύσιν” και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου μας “σέρνει” η “ατμομηχανή” της Ευρώπης πάμε. Και στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο γερμανικός στρατός έκανε 10ημερη άσκηση με σενάριο καταστολής πλήθους. Όχι στη Γερμανία αλλά σε άλλη χώρα!

Το σενάριο προέβλεπε εισβολή σε άλλη χώρα για να επιβληθεί «ο Νόμος και η Τάξη» , που είχαν διαταραχθεί από διαδηλώσεις και κοινωνικές αντιδράσεις που είχαν οδηγήσει σε βιαιότητες. Ακόμη χειρότερα το σενάριο προέβλεπε ότι ο γερμανικός στρατός θα έκανε αυτή την επέμβαση είτε λόγω αδυναμίας είτε λόγω άρνησης των εθνικών στρατιωτικών δυνάμεων να αντιμετωπίσουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

Η απίστευτη ιστορία του Δημόσιου Χρέους στην Ελλάδα

Του Γιώργου Αδαλή, από aegeantimes.gr

... Αξίζει πραγματικά να διαβάσει το αναγνωστικό κοινό, τα εξωφρενικά δάνεια που σύναψε η χώρα μας με τους γνωστούς οίκους διεθνών τοκογλύφων, που καταδυναστεύουν την χώρα μας, πριν καν απαλλαχτεί από τους Οθωμανούς !

Δάνεια, που στο σύνολό τους είναι αποικιοκρατικά, με εξοντωτικούς όρους, τα οποία τα αποπληρώσαμε μέχρι τελευταίας ... δεκάρας!

Δάνεια τα οποία θα πρέπει να επανεξεταστούν, και στο ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, να γίνουν άμεσα απαιτητά από τους τοκογλύφους, οι οποίοι σήμερα μας κουνάνε το δάχτυλο υποτιμητικά!

Ντοκουμέντο…Oδ. Ελύτης: Η επιστολή προς τους Ελληνες μία βδομάδα μετά την απονομή του Νόμπελ

Σε μία χειρόγραφη επιστολή προς τους αναγνώστες του μία βδομάδα μετά την απονομή του Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1979,ο Οδυσσέας Ελύτης αναφέρεται στους κόπους που κατέβαλε και τον οδήγησαν στο βραβείο Νόμπελ, στο ρόλο του ποιητή και τη σχέση του με το λαό και την πατρίδα, αλλά και…
το χρέος να την υπηρετεί ο καθένας από όπου μπορεί.
«Αγαπητοί φίλοι και συμπατριώτες,
Περίμενα πρώτα να τελειώσουν οι επίσημες γιορτές που προβλέπει η Εβδομάδα Νόμπελ και ύστερα να ‘ρθω σ’ επαφή μαζί σας. Το έκανα γιατί ήθελα να νιώθω ξένιαστος και ξεκούραστος. Ξεκούραστος βέβαια δεν είμαι. Χρειάστηκε να βάλλω τα δυνατά μου για να τα βγάλω πέρα με τις απαιτήσεις της δημοσιότητας, τις συνεντεύξεις και τις τηλεοράσεις. Αλλά ένιωθα κάθε στιγμή ότι δεν εκπροσωπούσα το ταπεινό μου άτομο αλλά ολόκληρη τη χώρα μου.

Η Ακρόπολη όπως δεν την έχετε ξαναδεί! Καταπληκτική εφαρμογή

Μία εντυπωσιακή ψηφιακή περιήγηση στον Παρθενώνα δημιούργησαν ρώσοι φωτογράφοι, προκειμένου και όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στη χώρα μας να χαρούν μία βόλτα στον Ιερό Βράχο.

Η εφαρμογή τους προσφέρει...απεριόριστη θέα από κάθε γωνία της Ακρόπολης, με πανοραμικές φωτογραφίες και υπόκρουση Μίκη Θεοδωράκη, με το γνωστό σε όλον τον κόσμο «συρτάκι» από τον «Ζορμπά».

Επίσης ο «επισκέπτης» της εφαρμογής μπορεί να απολαύσει θέα στο Λεκανοπέδιο Αττικής, το οποίο από ψηλά είναι σαφώς ομορφότερο...

ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ... (ΒΙΝΤΕΟ)

Η συγκεκριμένη φωτογραφία βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Nasa Τhe gateway to Astronaut Photography of Earth και αφορά φωτογραφίες που δημοσιεύουν από τις αποστολές τους οι αστροναύτες, ενώ είναι σε τροχιά μέσα στον Διαστημικό σταθμό γύρω απ'τον πλανήτη μας.
Κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί περίεργα αντικείμενα που δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν με κάτι που προέρχεται απ'τον δικό μας πλανήτη...

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩΓΗΙΝΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ.(ΒΙΝΤΕΟ)

Από το worldjudge

Τον Μάρτιο του 2011 είχα γράψει σχετικά για το θέμα όμως σε αντίθεση με άλλα άρθρα δεν διαδόθηκε και δεν διαβάστηκε πολύ. Ανακεφαλαιώνουμε  σήμερα ξανά, προσθέτοντας και κάποια  δεδομένα όσον αφορά την άποψη της NASA, που μέχρι πρότινος σφύριζε αδιάφορα...    Πόσοι γνωρίζουν ότι στους δακτυλίους του Κρόνου υπάρχουν αντικείμενα σε τροχιά και το μέγεθος τους ξεκινά από 12.500 χιλιόμετρα; Ο Dr. Norman Bergrun πρώην επιστήμονας της NASA επιβεβαιώνει αυτά που γράφονται!

Ιονισμός της ατμόσφαιρας πριν τα ακραία καιρικά φαινόμενα;;; (Δορυφορικές Φώτο και ΒΙΝΤΕΟ)

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα σαρώνουν τη χώρα το τελευταίο διάστημα. Δυστυχώς θρηνήσαμε και νεκρούς! Βέβαια οι ευθύνες αποπροσανατολισμού πέφτουν στον τελευταίο τροχό της αμάξης όπως πάντα. Δηλαδή φταίει η τροχαία που δεν έκλεισε το δρόμο, φταίνε αυτοί που μπάζωσαν τα ρέματα κλπ κλπ.
Δε θα διαφωνήσω ότι έχουν ένα μερίδιο ευθύνης και όλοι αυτοί... Αλλά τεράστιο μερίδιο ευθύνης έχουν αυτοί που δημιουργούν αυτά τα
ακραία φαινόμενα πάνω από τη χώρα μας. Και είναι συνένοχοι και ηθικοί αυτουργοί όσοι γνωρίζουν και κάνουν τους ανήξερους. Είναι κρίμα για τους ανθρώπους που πάνε τόσο άδικα.

Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ !

Άρθρο του καθηγητή οικονομικών Λιότσιου Σ.Βασίλη
"Εδώ βλέπεις το λύκο εσύ ντορό (μυρωδιά) ψάχνεις;"
                                                            Λαϊκή Παροιμία

    Βρε τι αγάπη (τάχα) που έχει αυτή η "κυβέρνηση" για τις ιδιωτικές εταιρείες...Την πήρε ο πόνος  τώρα για την καθυστέρηση καταβολής των ασφαλίστρων σε αυτές, πράγμα που δεν πείραζε ούτε τις ίδιες τις ασφαλιστικές εταιρείες, αφού με τα πρόστιμα της τροχαίας, διανύουν τις καλύτερες μέρες τους .Γιατί γίνεται τότε αυτό ; Μα για να υπάρξει νέα πίεση των πολιτών και επιδείνωση της αδυναμίας καταβολής των ασφαλίστρων, ώστε να πιαστούν με ανασφάλιστα αυτοκίνητα από την τροχαία, να δημιουργηθούν χρέη προς το δημόσιο μέσω των εξωφρενικών προστίμων και να ακολουθήσουν οι κατασχέσεις και η εξαθλίωση. Προσέξτε πως το κράτος  χρησιμοποιεί το ίδιο ακριβώς κόλπο που χρησιμοποιούν οι τραπεζίτες : Καθιστούν εσκεμμένα τους πολίτες ανίκανους να αποπληρώσουν ανύπαρκτα (όπως το χρήμα) και ανυπόστατα (όπως ο τόκος) χρέη προς το κράτος, για να πάρουν μέσω κατασχέσεων την κινητή και ακίνητη περιουσία τους.

ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ.ΦΡΙΚΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
 
                                                                        Bρυξέλλες Πορφύρης Δ./Σταφυλά Π.


      Την ώρα που τα δυτικά μέσα κλαυθμηρίζουν υποκριτικά πάνω από τα άψυχα στατιστικά τους οι εικόνες του αδυσώπητου πολέμου λογοκρίνονται επιδεικτικά.Αυτό είναι μέρος του υλικού που δεν θα δείξουν ποτέ τα Δυτικά ΜΜΕ στους υπηκόους τους για ευνόητους λόγους.Είναι το υλικό που έχει κατασχέσει η Διεθνής του Τύπου για να διατηρήσει την ψευδεπίφαση της «δημοκρατικότητας» και του δίκαιου του αγώνα των αντιπάλων του Ανθρώπου.

UFO ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ;(ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Nikolaos Terzis

Αποκάλυψη βόμβα από Ραχήλ Μακρή..κόκκινα δάνεια σε ξένα funds.. (Βίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ Βουλευτής Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή

Τεχνητή νοημοσύνη μαθαίνει τον κόσμο από τις εικόνες του Διαδικτύου

Εδώ και μήνες, ένα πρόγραμμα που τρέχει όλο το 24ωρο σε έναν αμερικανικό υπερυπολογιστή προσπαθεί να κατανοήσει τις εικόνες του Παγκόσμιου Ιστού και να καταλήξει στους κανόνες της (ανθρώπινης) κοινής λογικής.
Το πρόγραμμα Neil (Never Ending Image Learner ή «αιώνιος μαθητής εικόνων» σε ελεύθερη απόδοση) αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon του Πίτσμπουργκ έχει στόχο να δημιουργήσει «τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων δομημένης οπτικής γνώσης».
Με άλλα λόγια, θέλει να μάθει να αναγνωρίζει τις οπτικές πληροφορίες και να αντιλαμβάνεται το νόημα των εικόνων όπως οι άνθρωποι.

Όπλα ο Άσαντ στους Κούρδους, έφτασαν μαχητές του PKK!


Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στο στρατιωτικό μέτωπο στη Συρία, οι οποίες ουσιαστικά πραγματώνουν το πιο εφιαλτικό σενάριο για την τουρκική στρατηγική στην περιοχή… Σύμφωνα με δημοσιεύματα εξειδικευμένων ιστοχώρων, ο ηγέτης της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, προχώρησε στον εξοπλισμό των Κούρδων του PYD («θυγατρική» του PKK στη Συρία), σε αντάλλαγμα για την παραμονή τους με εκτεταμένη αυτονομία στο πλαίσιο της Συρίας!
Τα δημοσιεύματα υποστηρίζουν, ότι οι Κούρδοι παρέλαβαν πέντε άρματα σοβιετικής κατασκευής, οβιδοβόλα, αλλά και αντιαεροπορικούς πυραύλους, για να προστατεύσουν αποτελεσματικά την περιοχή τους από τους ισλαμιστές εξτρεμιστές μαχητές οι οποίοι με τουρκική βοήθεια (μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον) προσπάθησαν να ελέγξουν τις κουρδικές περιοχές για να αποτρέψουν την αυτονόμησή τους, η οποία θεωρείται ως προάγγελος απόσχισης.

Οι ισλαμιστές της Νορβηγίας θέλουν απόσχιση!

Οι μουσουλμάνοι της Νορβηγίας απαιτούν ξεχωριστό ισλαμικό κράτος και απειλούν με τρομοκρατικές ενέργειες εάν αυτή η απαίτησή τους δεν γίνει αποδεκτή.
Η Νορβηγία ήδη έχει συμπληρώσει το στάδιο 3 της ισλαμοποίησης. Ακολούθως αναφέρονται τα 3 στάδια.
Στάδιο 1: Οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 1-3% του πληθυσμού. Η συμπεριφορά τους απέναντι στην κοινωνία είναι κόσμια και απόμακρη.
Στάδιο 2: Οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 4-20% του πληθυσμού. Αρχίζουν οι πολιτικές απαιτήσεις όπως ανέγερση τζαμιών, μιναρέδων, απαγόρευση χριστιανικών τελετών και εκδηλώσεων και εορτασμοί μουσουλμανικών εορτών όπως το Ραμαντάν.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΣ ΕΥΡΩΠΗΣ... ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ...

Πρόσφατα σε ένα αμερικάνικο site, υπέβαλαν τους Αμερικάνους πολίτες σε ένα τεστ γεωγραφίας για το πόσο καλά γνωρίζουν τις ευρωπαϊκές χώρες. Οι ίδιοι κλήθηκαν να γράψουν τα ονόματα των ευρωπαϊκών χωρών σε έναν πίνακα με εικονιζόμενο τον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης.

Δυστυχώς, δεν τα κατάφεραν τόσο καλά με κάποιες από τις απαντήσεις τους να είναι ξεκαρδιστικές.

Κέρδη στο ΧΑΚ την Πέμπτη, ύστερα από έξι συνεχείς πτώσεις

Λευκωσία: Κέρδη κατέγραψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, τερματίζοντας την πτωτική πορεία που παρουσίασε στις τελευταίες έξι χρηματιστηριακές συναντήσεις και η οποία απέφερε συνολικές ζημιές της τάξης του 7,55%.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε την Πέμπτη σε ποσοστό 0,89% και έκλεισε στις 113,56 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 217.629 ευρώ, λόγω κυρίως του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τις μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας και των Τσιμεντοποιίων Βασιλικού. Άνοδο σε ποσοστό 0,45% σημείωσε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 53,7 μονάδες.

Μικρά κέρδη στο Χρηματιστήριο, με μειωμένο τζίρο

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Σαφώς μειωμένος υπήρξε ο συναλλακτικός όγκος και τζίρος της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με «φόντο» και την αργία στη Wall Street.

Η συνεδρίαση κύλησε σε υποτονικούς ρυθμούς, με αλλεπάλληλες εναλλαγές προσήμου για τον Γενικό Δείκτη, σε στενό εύρος διακύμανσης που οριακά ξεπέρασε τις 16 μονάδες.

Από την -περιορισμένη- ροή της εγχώριας ειδησεογραφίας, το ενδιαφέρον στρέφεται στα αποτελέσματα εννεαμήνου, οι ανακοινώσεις των οποίων ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα, με έμφαση στα αποτελέσματα του τραπεζικού κλάδου.