Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Αμμόχωστος, γη που δεν ξεχνώ…

Του Σοφοκλή Κωνσταντίνου
Από το hellasforce
 
«Με κράζει η θάλασσα!». Έτσι αναφωνούσε στα ποιήματά του ο Ανδρέας Καρκαβίτσας. Βέβαια, είναι βαθύς ο καημός μας όταν δεν μπορούμε να κλείσουμε σε λίγα λόγια, σε μια χειρονομία έστω, μια ευτυχία, μιαν ανάμνηση, σαν αυτήν που ανασαίνουμε και που βάζει μέσα μας το χώμα που αγαπήσαμε. «Χώμα που περπάτησα, γη που νοσταλγώ» τραγούδα ακατάπαυστα ο Στέλιος Χιώτης εδώ και πολλά χρόνια. Αμμόχωστος! Μια πόλη εγκλωβισμένη στις πικρές μνήμες εκείνου του Αυγούστου 1974. Αμμόχωστος! Μια πόλη φυλακισμένη στην ψυχή μας πάνω από 40 τόσα χρόνια.

Η Ελλάδα στην ενεργειακή ένωση

Του Ν.Λυγερού

Για να είναι η Ελλάδα στην ενεργειακή ένωση, πρέπει να εναρμονίσει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ελληνικής αγοράς ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου με το ισχύον πλαίσιο του τρίτου ενεργειακού πακέτου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού ο στόχος είναι μία ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά ενέργειας για τον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο. Με αυτόν τον τρόπο οι καταναλωτές θα επιλέγουν ελεύθερα τον προμηθευτή και οι προμηθευτές να προμηθεύουν ελεύθερα στους πελάτες τους. Με τέτοια μεθοδολογία μπορούμε να έχουμε συνολική εξοικονόμηση ενέργειας, αφού θα μειωθεί το κόστος.

Λαφαζάνης: Ας μας διαγράψει ο πρωθυπουργός!

Επιβεβαίωσε ότι δημιουργούνται επιτροπές Αγώνα κατά του μνημονίου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, λέγοντας ότι «όταν κάτι δεν το αποδέχεσαι, μάχεσαι εναντίον του» - Την ίδια ώρα, έρχεται στη δημοσιότητα κείμενο 12 στελεχών της Αριστερης Πλατφόρμας και άλλων «συνιστωσών» οι οποίες ανακοινώνουν ουσιαστικά την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία νέου σχηματισμού - Ραγδαίες οι εξελίξεις ακόμα και εντός του ερχόμενου Σαββατοκύριακου

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κίνα: «Το κτίριο σείεται. Είναι από ατομική βόμβα;» Ανυπολόγιστες οι καταστροφές από τις δύο ισχυρές εκρήξεις σε βιομηχανικό χώρο αποθήκευσης(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Τουλάχιστον 50 νεκροί, οι 12 πυροσβέστες - Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 700, οι 66 από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Αγνοείται η τύχη 36 πυροσβεστών - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο
Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές από  τη μεγάλης έκτασης πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη στην πόλη Τιαντζίν της βόρειας Κίνας. Δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν χθες σε βιομηχανικό χώρο αποθήκευσης, όπου φυλάσσονταν τοξικά χημικά και συμπιεσμένο φυσικό αέριο.

Τα ερπετοειδή αγαλματίδια του Ακαμπάρο


Σε μια πόλη περίπου 300 χιλιόμετρα από την πόλη του Μεξικό, υπάρχει μια πόλη που ονομάζεται Acámbaro. Εκεί, ένας γερμανός έμπορος ονόματι Waldemar Julsrudτο το 1945, μετά από έντονες βροχοπτώσεις ανακάλυψε μερικά κομμάτια από αγγεία που είχαν ανασκαφεί.

Βρέθηκαν περίπου 32.000 κομμάτια. Ανάμεσά τους υπήρχαν ανθρώπινες φιγούρες και άλλα αντικείμενα. Όμως το εκπληκτικό είναι ότι πολλλές φιγούρες απεικόνιζαν τερατώδη όντα που θυμίζουν δεινόσαυρους. Το δε εκπληκτότερο όλων, είναι πως ανάμεσά τους υπάρχουν αγαλματίδια με διτή εμφάνιση, μισά άνθρωποι και μισά ερπετά.

Ένα βουλγαρικό άρθρο με αλήθειες για την Ελλάδα


«Ο μύθος του φουσκωμένου δημόσιου τομέα στην Ελλάδα»

Από την Αθήνα στο Βερολίνο και την Ουάσιγκτον, ένα γεγονός συζητείται για την Ελλάδα, στο οποίο προφανώς συμφωνούν όλοι:
Το κύριο πρόβλημα της χώρας είναι ο διευρυμένος και διεφθαρμένος δημόσιος τομέας που πνίγει – δήθεν- τον ιδιωτικό τομέα.
Αυτή η άποψη απηχεί μόνο τη μισή αλήθεια.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η συγκέντρωση της εξουσίας στον ιδιωτικό τομέα και στα εταιρικά συμφέροντα και, κατά συνέπεια, στην ανισότητα.

Οι συνθήκες αυτές αναστέλλουν την ανάπτυξη της αγοράς, δημιουργώντας μια κατάσταση που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά μιας ανεπτυγμένης οικονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, η οποία επιτρέπει την πολιτική σταθερότητα.

Σφακιανάκης για Κω: Λέμε όχι στους «βιαστές» των συνόρων μας

Με πρωτοβουλία του γνωστού καλλιτέχνη οι πολίτες του νησιού, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ υπογράφουν μια κοινοποίηση προς όλες τις αρχές, απαιτώντας την άμεση λύση του μεταναστευτικού
Για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νησί της Κω παίρνει θέση ο γνωστός τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ο λαϊκός αοιδός, διάσημος για τον καυστικό του λόγο και τις πολιτικές θέσεις του, που τις μοιράζεται δημοσίως... δίχως φόβο και πάθος, ανέλαβε την πρωτοβουλία να κινητοποιήσει τους πολίτες του νησιού και να τους προτρέψει να κοινοποιήσουν εγγράφως προς τις Αρχές την απαίτηση να λυθεί άμεσα το μεταναστευτικό πρόβλημα.

ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΙΣΑΑΚ-ΣΟΛΩΜΟΥ 2015 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Capture Moments by George Karaolis«Oι μοτοσυκλετιστές ενοχλούν το σήμερα μας! Οι ήρωες την συνείδησή μας» 

Nα θυμάστε όμως πως το αύριο, δεν το σχεδιάζουν πολλοί. 

Ούτε το οραματίζεται το πλήθος. 

Οι λίγοι πάνε μπροστά, σημαία η αξιοπρέπεια, η πατρίδα η θρησκεία το μέλλον των παιδιών μας»
                                                                                                                                          
 Αθηνά Κρικέλη