Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Οι διωγμοί των Ελλήνων στην Κύπρο το 1821 Ο απαγχονισμός του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού

Ο απαγχονισμός του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού
Μετά την έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης στις 25 Μαρτίου 1821, οι Τούρκοι έλαβαν προληπτικά μέτρα στις περιοχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορία, όπου κατοικούσαν ελληνικοί πληθυσμοί και δεν είχαν επαναστατήσει. Από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο εκδηλώθηκαν διωγμοί σε περιοχές της Μικράς Ασίας (Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Κυδωνίες και Έφεσος) και της Κύπρου, που αποσκοπούσαν στην τρομοκράτηση των ραγιάδων και την εξόντωση των ηγετών τους.
Η Κύπρος με τη στρατηγική της θέση ανάμεσα στη Μικρά Ασία και την Εγγύς Ανατολή, δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Στη μεγαλόνησο εκείνη την εποχή κατοικούσαν 80.000 Έλληνες και 20.000 Τούρκοι.

Σκοπιανά ΜΜΕ: «Έπρεπε να ήταν η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της Μακεδονίας όπως ήθελε ο Τίτο»

Aκόμα δεν έχουν καταλάβει στην Αθήνα πως άνοιξε ο ασκός του Αιόλου με την επονείδιστη συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας των Πρεσπών.
Ήδη τα σκοπιανά ΜΜΕ θεωρούν ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει να είναι η μελλοντική πρωτεύουσα της «Μακεδονίας» το «Βόρεια» έχει πάει ήδη... περίπατο ενώ οι αλυτρωτικές βλέψεις έχουν «φουντώσει».

«Μερικοί σήμερα θυμούνται με νοσταλγία τη Γιουγκοσλαβία, πιστεύουν ότι ζούσαν πιο έντονα και πιο ασφαλείς και άλλοι πιστεύουν ότι η Γιουγκοσλαβία ήταν ένα τεχνητό δημιούργημα που από δεκαετίες προσπαθούσε να συγκεντρώσει και να διατηρήσει ασυμβίβαστα έθνη σε μια κοινότητα»

Πολιτική κρίση στη Βρετανία: Κίνδυνος για «άτακτο» Brexit στον ορίζοντα - «Βουτιά» της στερλίνας(Βίντεο)

Η βρετανική κυβέρνηση θα δώσει στη δημοσιότητα τη λεγόμενη «λευκή βίβλο» σχετικά με την πολιτική της για το Brexit την προσεχή Πέμπτη, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μιλώντας στο κοινοβούλιο.
Η Μέι διαβεβαίωσε ότι η μεταβατική περίοδος για το Brexit δεν πρόκειται να παραταθεί και ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν θα έχει δικαιοδοσία στη Βρετανία μετά την οριστικοποίηση του «διαζυγίου». Επέμεινε επίσης ότι η δική της πρόταση για το Brexit είναι η σωστή.

Οικονομικά τεχνάσματα και Μακεδονία - Αντιπαράθεση Προέδρου και Πρωθυπουργού στα Σκόπια

Οικονομικά τεχνάσματα και Μακεδονία
Του Ν. Λυγερού

Το γεγονός ότι προσπαθεί η εξουσία να καλύψει τις θέσεις της για το Σκοπιανό, προβάλλοντας οικονομικά αποτελέσματα, δεν έπεισε κανέναν Έλληνα εκτός βέβαια από τα κομματόσκυλα που παπαγαλίζουν ό,τι ακούν, διότι δεν έχουν καμιά κριτική σκέψη. Όσοι όμως βλέπουν την πραγματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Ευρωζώνης, αντιλαμβάνονται με τρομαχτικό τρόπο το μέγεθος της κυβερνητικής προπαγάνδας, διότι τίποτα δεν μπορεί ν’ αποτελέσει οποιοδήποτε επιχείρημα.

Η απεγνωσμένη ιδεολογία και η Μακεδονία - Γαλλοκυπριακή συμμαχία στην ΑΟΖ

Η απεγνωσμένη ιδεολογία και η Μακεδονία
Του Ν. Λυγερού

Εκατό χρόνια τώρα από τις 17 Νοεμβρίου 1918 προσπαθεί μια βάρβαρη ιδεολογία ν’ αρπάξει την εξουσία. Είπε από το 1924 τι ήθελε να κάνει με την Μακεδονία και τη Θράκη αφού θεωρούσε ότι έπρεπε να είναι ανεξάρτητες από την Ελλάδα. Το ανακοίνωσε επίσημα το 1949 και τώρα το 2018 προσπαθεί με άλλη μια μορφή να το περάσει με τη Συμφωνία που υπέγραψαν οι ΥπΕξ στις Πρέσπες για να λειτουργήσει επετειακά. Κι εμείς πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν πρόκειται καθόλου για μία Συμφωνία μεταξύ δύο κρατών αλλά για μια ιδεολογική προσπάθεια να επιβληθεί ένας απαράδεκτος κομματισμός που δεν έχει όρια όσον αφορά στην ασέβεια προς την ιστορία των Εθνών.

Η κυβέρνηση έκανε πίσω για το Αλβανικό - Ο δεύτερος μακεδονικός αγώνας

Η κυβέρνηση έκανε πίσω για το Αλβανικό
Του Ν. Λυγερού

Ενώ ο ΥπΕξ με την ιδεολογική αλαζονεία που τον χαρακτηρίζει έλεγε ότι θα λύσει άμεσα το Αλβανικό με όλα όσα εμπεριέχει, κάνοντας και πάλι το ίδιο λάθος αφού το πρέπον είναι να εξετάσουμε ξεχωριστά το θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει πίσω διότι δεν αντέχει να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο με τον ελληνικό λαό. Η μαχητικότητά του, την έχει τρομάξει διότι θεωρούσε λανθασμένα βέβαια, όπως το απέδειξε η ιστορία, ότι δεν θα έδινε σημασία στο όνομα της Μακεδονίας. Δεν υπολόγιζε τη μνήμη και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Τον έβλεπε μόνο ως ένα ετερόκλητο όχλο που μπορεί εύκολα να χειραγωγήσει χάρη στην κομματική της προπαγάνδα.