Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΩΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ… ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!

Γράφει ο Νίκος Χειλάδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Παραδειγματικό μάθημα ιστορίας παραδίδουν οι Αρμένιοι στην τουρκική ηγεσία, καθώς με μια καταπληκτική πρωτοβουλία δωρίζουν πρότυπο ενδεικτικό βιβλίο που περιγράφει την φρικτή γενοκτονία που υπέστησαν από τους Οθωμανούς και τους Κεμαλικούς στις αρχές του εικοστού αιώνα, στον… ίδιο τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταΐπ Ερντογάν, καθώς και στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Εξωτερικών.

Μήνυμα Παυλόπουλου στην ΠΓΔΜ: Με τη στάση σας υπονομεύετε την ευρωπαϊκή σας πορεία

Ξεκάθαρο μήνυμα στην ΠΓΔΜ, έστειλε στην ομιλία του προς τις νεαρές αθλήτριες του χάντμπολ κα την ηγεσία της ΟΧΕ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος
Adtech Ad
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδέχτηκε την εθνική νεανίδων χάντμπολ και τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας (ΟΧΕ) για να τούς συγχαρεί για την απόφαση να μην αγωνιστούν απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα της ΠΓΔΜ, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα Σκόπια, λόγω της χρήσης του ονόματος "Macedonia" στις φανέλες, αλλά και στο γήπεδο της οικοδέσποινας της διοργάνωσης.

Iταλία: Aπεγκλωβίστηκαν και τα τρία αδέρφια στην Ίσκια

Πυροσβέστες και διασώστες κατάφεραν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης να απεγκλωβίσουν από τα ερείπια τον 11χρονο Τσίρο το τρίτο από τα αδέλφια που είχαν εγκλωβιστεί στα ερείπεια της κατοικίας τους στην Ίσκια.

Νωρίτερα γύρω στις 9 το πρωί είχαν απεγκλωβίσει τον μικρό Ματία, ηλικίας 5 ετών, ενώ τα ξημερώματα είχε διασώσει τον μικρότερο αδελφό τους Πασκουάλε ημικίας μόλις 7 μηνών.

Τουλάχιστον δύο γυναίκες πέθαναν και 39 τραυματίστηκαν στον σεισμό.των 3,9 Ρίχτερ που συγκλόνισε τη Δευτέρα το βράδυ την Καμπανία της Ιταλίας.

Τα αποκαΐδια από τις φωτιές στα ελληνικά μειονοτικά χωριά της Αλβανίας Φωτογραφίες από την περιοχή που ξέρει να γλεντάει παρά τις δύσκολες στιγμές

Οι «πληγές» από τις πρόσφατες φωτιές που απείλησαν μέχρι και σπίτια σε κάποια από τα ελληνόφωνα χωριά της Αλβανίας, κλείνουν σιγά - σιγά. Ωστόσο, τα απομεινάρια τους είναι ακόμη εκεί, για να θυμίζουν την αγωνία των κατοίκων τις ημέρες που πάλευαν με τις φλόγες.
Του Βαγγέλη Κύρκου
Από το newsbeast
Τα αποκαΐδια στα χωριά Ζερβάτι, Γιοργουτσάτες, Γράψη, Λιούγκαρη, Φράστανη, Γορίτσα και Τεριαχάτες μαρτυρούν από μόνα τους την έκταση της φωτιάς. Ωστόσο, ευτυχώς, δεν υπήρξε κανένα θύμα. Ούτε καν σημαντικές υλικές ζημιές, καθώς κανένα σπίτι που κατοικείται δεν παραδόθηκε στο μένος των πυρκαγιών, παρά το γεγονός ότι οι «φλόγες» έγλειψαν τους τοίχους.

Βρέθηκαν σοροί στο αντιτορπιλικό των ΗΠΑ που συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο Εντοπίστηκαν στα πλημμυρισμένα διαμερίσματα του USS John S. McCain

Οι δύτες που αναζητούν τους 10 αμερικανούς ναύτες που φέρονται ως αγνοούμενοι μετά τη σύγκρουση ενός αντιτορπιλικού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ με ένα δεξαμενόπλοιο χθες ανοικτά της Σιγκαπούρης βρήκαν ανθρώπινες σορούς στα πλημμυρισμένα διαμερίσματα του USS John S. McCain.
Το δυστύχημα συνέβη στις 05:24 (00:24 ώρα Ελλάδας) χθες στα στενά της Σιγκαπούρης, κοντά στα στενά της Μάλακα. Το αντιτορπιλικό κατευθυνόταν προς τη Σιγκαπούρη για μια στάση ρουτίνας.

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κέρκυρα - Κινδυνεύουν ξενοδοχεία

Κάτοικοι της περιοχή και η Πυροσβεστική ανοίγουν παράλληλα με σκαπτικά μηχανήματα αντιπυρικές ζώνες

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στην περιοχή Δαφνίλα στην Κέρκυρα.
Οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια του καλοκαιρινού θέρετρου, ενώ στο σημείο βρίσκεται μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής.

Νομοσχέδιο-«σκούπα» για αδήλωτη εργασία, κοινωνική ασφάλιση και αναπηρικές συντάξεις - Ενημέρωση Αχτσιόγλου σε Τσίπρα

Στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα οι εργασιακές και ασφαλιστικές παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας, που βρίσκονται εκτός μνημονιακών δεσμεύσεων - Ποιες διατάξεις προωθούνται
Στη Βουλή κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο με τις εργασιακές και ασφαλιστικές παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας, που βρίσκονται εκτός των μνημονιακών δεσμεύσεων της κυβέρνησης.

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ενημέρωσε σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα για τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, την κοινωνική ασφάλιση και τις αναπηρικές συντάξεις.

Σύνοδος βαρβαρότητας

Οι καλοί άνθρωποι
Του Ν. Λυγερού


Οι καλοί άνθρωποι δεν μιλούσαν ποτέ για καθαρισμό. Αυτή η ορολογία είναι πολύ μεταγενέστερη. Ήθελαν να ζήσουν βαθιά την εκκλησία των Αποστόλων και αντιστάθηκαν στους θεσμούς που εκφύλιζαν την πίστη με μια θρησκεία που γινόταν όλο και πιο δογματική. Δεν άντεχαν επίσης το κοινωνικό σύστημα που τους καταπατούσε. Είχαν μια άλλη προσέγγιση και διαφοροποιούσαν την Παλαιά με την Καινή Διαθήκη σε βαθμό που να βλέπουν μια θεμελιακή αντιπαλότητα. Δεν έβλεπαν τον Σωτήρα παρά μόνο ως εκπρόσωπο του Θείου που θα έδειχνε στους ανθρώπους την οδό της σωτηρίας και με αυτήν την έννοια θεωρούσαν ότι η μετενσάρκωση ήταν απαραίτητη για να προετοιμαστεί η ψυχή να συναντήσει μετά τις υπερβάσεις της τον Θεό.

Το βάρβαρο μίσος του σώματος

Του Ν. Λυγερού

Όταν σε όλη την ιστορία της Ανθρωπότητας βλέπουμε ότι οι άνθρωποι, οι δημιουργοί, οι καλλιτέχνες έχουν πάντα δώσει έμφαση στο ερωτικό στοιχείο σε τόσα πολλά μέρη του κόσμου, που είναι δύσκολη η απαρίθμησή τους, αφού εκτός της Ευρώπης βλέπουμε και την Ασία με την Ινδία, την Ιαπωνία και την Κίνα για τις μεγάλες χώρες, πώς μπορούμε να αποδεχτούμε το βάρβαρο μίσος του σώματος; Γιατί οι κοινωνίες να έχουν δικαίωμα να κόψουν πέη, κλειτορίδες κλπ χωρίς να αντιστεκόμαστε; Γιατί οι γυναίκες πρέπει επίσημα να κρύβουν τα πάντα, ενώ στην οικία τους, τους ζητούν τα πάντα; Γιατί να αποδεχόμαστε την σταύρωση του γυμνού; Γιατί να ξεχνάμε ότι η Σταύρωση έγινε με Σώμα γυμνό, αφού ήταν η παράδοση;

Composition for guitar, violin, piano(Βίντεο)



N. Lygeros - Stardusts (Fractal Journey). 
Composition for guitar. 
16/08/2017