Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟΥ



Του Νικόλαου Μενελάου

Αύγουστος του 490 Π.Χ.

Οι στρατιές του Δαρείου έρχονται στην Αττική για να υποδουλώσουν τους Έλληνες.
Μια χούφτα Αθηναίοι με αρχηγό τον Μιλτιάδη κόντρα σε κάθε λογική τους νίκησαν  και τους υποχρέωσαν να γυρίσουν ηττημένοι και ντροπιασμένοι στην Περσία.


480 Π.Χ.

Οι ορδές του Ξέρξη έρχονται για να υποτάξουν την Ελλάδα και να την ενσωματώσουν στην Περσική Αυτοκρατορία.
Το μέγεθος της Περσικής στρατιάς είναι τέτοιο που σε όποιο ποτάμι πίνει νερό στερεύει!!!
300 Σπαρτιάτες με αρχηγό το Λεωνίδα τους κλίνουν το δρόμο στις Θερμοπύλες και πέφτουν μέχρι ενός μετά από προδοσία.
Το περσικό ναυτικό καταστρέφετε στην Σαλαμίνα από  τον ενωμένο  Ελληνικό στόλο με αρχηγό τον Θεμιστοκλή.

''Οι 'Ελληνες πήραν τον άνθρωπο και τον έστησαν στα πόδια του''

 «...Για χιλιάδες χρόνια παλαιότεροι πολιτισμοί, όπως αυτοί των Περσών, των Ασσυρίων, των Βαβυλώνιων, έβλεπαν τον άνθρωπο ως ένα απεχθές ον που σέρνονταν μπροστά σε θεότητες και δυνάστες.
Οι 'Ελληνες όμως, πήραν τον άνθρωπο και τον έστησαν στα πόδια του.
Τον δίδαξαν να είναι υπερήφανος...


Ο κόσμος είναι γεμάτος θαύματα, έλεγε ο Σοφοκλής, αλλά τίποτα δεν είναι πιο θαυμάσιο από τον άνθρωπο. 

Μακεδονία: Ντροπή νά ντροπιαστοῦμε – «Αὐτό πού κερδήθηκε μέ αἷμα δέν μπορεῖ νά ξεπουληθεῖ μέ τό μελάνι μιᾶς ὑπογραφῆς»

Του  Δημήτρη Νάτσιου

«Αὐτό πού κερδήθηκε μέ αἷμα δέν μπορεῖ νά ξεπουληθεῖ μέ τό μελάνι μιᾶς ὑπογραφῆς»
Μπαίνω ἀπευθείας στό θέμα, ἄνευ περιστροφῶν καί προλόγων.

 Ἄν βρεθεῖ, ἄν τολμήσει «ἑλληνική» κυβέρνηση, κυβέρνηση Γραικύλων, νά ὑπογράψει τήν προδοσία, τήν μεγαλύτερη ἀπό καταβολῆς νεοελληνικοῦ κράτους, πού λέγεται «βόρεια ἤ ἄνω ἤ νέα «Μακεδονία», θά πρέπει νά γνωρίζει ὅτι: 

Bundesbank: 12,64 δισ. μάρκα, που αντιστοιχούν σε περίπου 6,46 δισ. ευρώ, κυκλοφορούν ακόμα

Σχεδόν 16 χρόνια μετά την κυκλοφορία του ευρώ στη Γερμανία δεν έχουν ανταλλαχθεί ακόμη δισεκατομμύρια μάρκα, τόσο χαρτονομίσματα όσο και κέρματα. Στο τέλος του προηγούμενου Νοεμβρίου το ποσό ανερχόταν σύμφωνα με στοιχεία της Bundesbank σε 12,64 δις μάρκα, που αντιστοιχούν σε περίπου 6,46 δις ευρώ.
«Χαρτονομίσματα και κέρματα αξίας 100 έως 150 εκατομ. μάρκων επιστρέφονται κάθε χρόνο. (…) Ένα μέρος των κερμάτων και χαρτονομισμάτων ενδέχεται να έχει χαθεί, να έχει καταστραφεί ή να βρίσκεται στα χέρια συλλεκτών», αναφέρει ο Καρλ-Λούντβιχ Τίλε, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bundesbank.

Χιλιάδες Ρουμάνοι αποχαιρέτισαν τον βασιλιά Μιχαήλ - Παρόντες και γαλαζοαίματοι της Ευρώπης - Δείτε τις φωτογραφίες

Χιλιάδες Ρουμάνοι σχημάτιζαν σήμερα ουρές στους δρόμους της πρωτεύουσας για να παρακολουθήσουν την κηδεία του τέως βασιλιά της χώρας Μιχαήλ, ο οποίος πέθανε στις αρχές του μήνα στην Ελβετία σε ηλικία 96 ετών.
Πολίτες με δάκρυα στα μάτια ακολουθούσαν την νεκρική πομπή και πετούσαν λευκά λουλούδια. Κάποιοι φώναζαν «Βασιλέα Μιχαήλ» και «Κάτω ο κομμουνισμός» ενώ ηχούσαν οι καμπάνες των εκκλησιών στο Βουκουρέστι.
Παρόντες στην κηδεία ήταν και ευρωπαίοι γαλαζοαίματοι όπως ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, ο βρετανός πρίγκιπας Κάρολος και ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος Γουσταύος με την σύζυγό του βασίλισσα Σίλβια.

Επίδομα 400 ευρώ σε κάθε άνεργο: Ποιοι οι δικαιούχοι - Τι πρέπει να κάνουν για να το πάρουν

«Ανάσα» για χιλιάδες νέους ανέργους - Με απόφαση της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου, θα χορηγηθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 400 ευρώ, σε κάθε εγγεγραμμένο στον ΟΑΕΔ, μη επιδοτούμενο άνεργο, ηλικίας 18 έως 24 ετών.
Εφάπαξ επίδομα «νεανικής αλληλεγγύης» σε κάθε άνεργο ηλικίας από 18 έως 24 ετών, ύψους 400 ευρώ, θα χορηγήσει το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο (16/12/2017) η Έφη Αχτσιόγλου.

Οι αγρότες βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους: Η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντί της - Συγκέντρωση στον Τύρναβο

«Τα προβλήματα είναι πολλά και τα οξύνει η πολιτική της κυβέρνησης», τόνισε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με πανελλαδικό συντονισμό ανακοίνωσαν οι αγρότες του νομού Λάρισας που συγκεντρώθηκαν με τρακτέρ στον Τύρναβο στο πλαίσιο κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα.


Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, η σημερινή αγροτική κινητοποίηση «έστειλε το μήνυμα στη κυβέρνηση πως θα μας βρει απέναντι της».