Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Πώς ήταν η Κύπρος το 1965 (Βίντεο)

Το βίντεο δείχνει την Κύπρο όπως ήταν το 1965, δηλαδή πριν 49 ολόκληρα χρόνια.
Βλέποντας το βίντεο μπορείς να δεις τους δρόμους, τις παραλίες και τα κτήρια που έχουν αλλάξει δραματικά.
Βλέπεις γυναίκες δυνατές που δούλευαν στα περιβόλια με τόσο ζήλο και δυναμισμό.
Βλέπεις τα αξέχαστα χρόνια, που όσοι τα έζησαν δεν πρόκειται να τα ξεχάσουν όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Ξαφνικό ταξίδι-μυστήριο υψηλόβαθμης ομάδας του ρωσικού ΥΠΕΞ στην Αθήνα...ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ;

Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα εξέλιξη ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Alexey Meshkov ταξιδεύει εσπευσμένα στην Ελλάδα με τους επιτελείς του στην Ελλάδα και τη ερχόμενη Δευτέρα και θα έχει συνομιλίες με κλειστό κύκλο Ελλήνων υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εξωτερικών της ομάδας των οπίων θα προΐσταται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβυς Αναστάσιος Μητσιάλης.

Έστω και αργά...η Κύπρος προχωρά στην απόκτηση "πλωτών μέσων" για να προστατέψει την ΑΟΖ από την τουρκική ασυδοσία

Στην αγορά δύο πυραυλακάτων θα προχωρήσει ως φαίνεται η Κύπρος καθώς κατάλαβαν την Λευκωσία ότι χωρίς πλωτά μέσα δεν μπορούν να προστατέψουν την κυρπιακή ΑΟΖ. Αν και οι δύο πυραυλάκατοι δεν είναι αρκετές για να αντιμετωπισθεί το τουρκικό Ναυτικό είναι ένα πρώτο ενθαρυντικό βήμα.
 
Όποτε η Τουρκία θα προχωρεί σε παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ, η Λευκωσία θα διαθέτει κάποιο μέσο για να προχωρήσει στην εκδίωξη του εχθρικού σκάφους, και να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της στις ορισμένες από το Διεθνές Δίκαιο δικές της θαλάσσιες ζώνες.
 

Κομισιόν: Σενάρια 12μηνης παράτασης του Μνημονίου-Ευρωπαίος αξιωματούχος: Αν δεν κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση, θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα

«Σε οριακό σημείο» η διαπραγμάτευση, σύμφωνα με πηγή της ευρωζώνης, εάν η Τρόικα δεν επιστρέψει στην Αθήνα ούτε και μετά το πέρας της επόμενης εβδομάδας
Ανοιχτό αφήνουν οι Βρυξέλλες το ενδεχόμενο παράτασης, για 12 μήνες, του τρέχοντος προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, σε περίπτωση, βεβαίως, που δεν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους η αξιολόγηση από την Τρόικα, αλλά και η συμφωνία για την επόμενη μέρα.

Σοκ για μαθητές και γονείς Εικόνα με ανθρώπους να αλέθονται σε μπλέντερ σε βιβλίο της Ε' Δημοτικού!

Στην ενότητα «Μελετώντας τα μίγματα» της Φυσικής της Ε' Δημοτικού Σχολείου - Πρόκειται για έργο του εκκεντρικού Ιάπωνα καλλιτέχνη Άιντα Μακότο - Εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο!
Απίστευτο. Έβαλαν εικόνα που δείχνει ανθρώπους να… αλέθονται μέσα σε τεράστιο μπλέντερ, για να εξηγήσουν στους μικρούς μαθητές την έννοια του μίγματος.



Συγκεκριμένα, στην ενότητα «Μελετώντας τα μίγματα» του βιβλίου φυσικής της Ε' Δημοτικού Σχολείου, με τίτλο : «ΕΡΕΥΝΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ», στο κάτω μέρος των σελίδων (19-20) διακρίνεται ένα μπλέντερ, μέσα το οποίο φαίνεται να αλέθεται κάτι που φαινομενικά θυμίζει… βίδες (ζυμαρικά).