Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Δέκιμο: 5.000 Βυζαντινοί τσακίζουν χιλιάδες βαρβάρους Γερμανούς

Το 533 μ.Χ. ο Ιουστινιανός ανέθεσε στον στρατηγό Βελισάριο την κατάκτηση του ληστρικού κράτους των Γερμανών Βανδάλων στη Βόρεια Αφρική. Για τον σκοπό αυτό του διέθεσε μόλις 5.000 ιππείς και 10.000 πεζούς. Από τους ιππείς οι 1.000 ήταν Ούννοι και Γερμανοί, οι 1.500 επίλεκτοι βουκελάριοι, υπό τον Ιωάννη Τρωγλίτη, και οι λοιποί καβαλάριοι υπό τον παιδικό φίλο του Ρουφίνο.

ΝΑΤΟϊκή σφαλιάρα στην Άγκυρα! Κάλεσαν την Κύπρο σε τελετή και οι Τούρκοι έγιναν έξαλλοι! (Φωτό)

Τούρκοι αξιωματικοί αρνήθηκαν να παραστούν σε τελετή του ΝΑΤΟ, γιατί σ΄ αυτή είχε κληθεί και η Κύπρος!

Το θράσος της χώρας που κατέχει παράνομα μεγάλο τμήμα της Κύπρου ξεπερνά την λογική.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ η τουρκική αντιπροσωπεία στο SHAPE του ΝΑΤΟ αρνήθηκε να συμμετάσχει στην τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων του SACEUR (Aνώτατου Διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη), επειδή σ΄ αυτή είχαν κληθεί και εκπρόσωποι της Κύπρου!

Η Ελλάδα στέλνει ρηματική διακοίνωση στην Γερμανία για τις πολεμικές αποζημιώσεις: Τις απαιτεί επισήμως για πρώτη φορά!

O πρωθυπουργός όντας στην Κρήτη αποκάλυψε πως άμεσα θα σταλθεί ρηματική διακοίνωση προς το Βερολίνο απαιτώντας επισήμως τις πολεμικές αποζημιώσεις.
Είναι μια σοβαρή εξέλιξη αφού θα είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα θα τις απαιτήσει από την Γερμανία δια μέσου της αναγνωρισμένης διεθνώς διαδικασίας.
Από τα Ανώγεια όπου και εκεί Έλληνες έπεσαν θύματα της γερμανικής θηριωδίας ο Αλέξης Τσίπρας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βιάζεται για τα Σκόπια -

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βιάζεται για τα Σκόπια
Του Ν. Λυγερού

Όσο και να το θέλει ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων για να έχει τις απολαβές του Προσυμφώνου των Πρεσπών, η ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι καθόλου της ώρας. Αυτό του υπενθύμισαν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν βιάζονταν να δώσουν κάποια ημερομηνία έναρξης της όλης διαδικασίας. Έτσι και πάλι όσοι έλεγαν ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας πιέστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δυσκολεύονται να δώσουν ερμηνείες στα νέα γεγονότα. Είχαν ξεχάσει και την εκλογική αναμέτρηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δεν συνειδητοποίησαν ότι κανένα από τα κράτη μέλη, εκτός από την Ελλάδα βέβαια, δεν θέλει να προωθήσει μια προβληματική υπόθεση στα Βαλκάνια, την ώρα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την κυβέρνηση στην Ιταλία,

Ενεργειακές υπερβάσεις και EuroAsia Interconnector - Εκλογικές αναμετρήσεις και εθνικά θέματα

Ενεργειακές υπερβάσεις και EuroAsia Interconnector
Του Ν. Λυγερού

Όταν προσπαθείς συνεχώς να καθυστερήσεις ένα έργο κοινού ενδιαφέροντος σαν το EuroAsia Interconnector για να προωθήσεις τοπικά και ιδεολογικά συμφέροντα, ενώ η κρατική εταιρεία παράγει καθημερινά οικονομικό κόστος, με ποιον τρόπο θα προσπαθήσεις να φανείς αθώος στις εκλογικές αναμετρήσεις. Εδώ μιλούμε για οικονομικά δεδομένα, διότι οι προτάσεις που απορρίπτεις και που έρχονται από την ευρωπαϊκή επιτροπή είναι γνωστές σε όλους. Πώς μπορείς λοιπόν να θέτεις σε κίνδυνο ένα πρόγραμμα που