Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Απίστευτης ομορφιάς ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν στην αρχαία Ελληνική πόλη Ζεύγμα (Βίντεο)

Εκπληκτικής τέχνης ψηφιδωτά ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι, στην αρχαία Ελληνική πόλη Ζεύγμα στη νότια Τουρκία, κοντά στα σύνορα με την Συρία.

Η πόλη είναι των ελληνιστικών χρόνων και την ίδρυσε ο διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου Μακεδόνας στρατηγός Σέλευκος Νικάτωρ (εξ ου και η δυναστεία των Σελευκιδών), περίπου το 300 μ.Χ..

Σκληρή αερομαχία στο βόρειο Αιγαίο με ελληνικά Mirage 2000-5 και εικονικές καταρρίψεις τουρκικών F-16

Η φράση του Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας αντιπτέραρχου Ε.Τουρνά ότι "Θα τους πάρει και θα τους σηκώσει αν τολμήσουν οι Τούρκοι να κάνουν κάποια κίνηση"  και ότι "Θα σπάσουν τα μούτρα τους" φαίνεται ότι άρχισε να γίνεται άμεσα πράξη από τους συναδέλφου του στην 114 ΠΜ καθώς η Τουρκία "σκούζει" γιατί μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 Mk2 από την 114 ΠΜ σε αερομαχίες στο βόρειο Αιγαίο εγκλώβισαν στα ραντάρ ελέγχου πυρός τουρκικά μαχητικά F-16 και δεν τα απεγκλώβισαν πριν αυτά εγκαταλείψουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο.

Νίκος Λυγερός- Πολυκυκλικός Χρόνος


Ευρωπαϊκή ενίσχυση του EuroAsia Interconnector

Του Νίκου Λυγερού

Η ευρωπαϊκή ενίσχυση του EuroAsia Interconnector δεν είναι πλέον μόνο ως Projects of Common Interest αλλά και πρακτική. Τώρα που το πρόγραμμα περνά στο δια ταύτα, μετά από επιλογή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η υποστήριξή του είναι πια χρηματική, πιο συγκεκριμένα το EuroAsia Interconnector είχε ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μια χορηγία της τάξης των 1.325.000 € και πρόσφατα το αίτημα έγινε αποδεκτό. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο όλος σχεδιασμός είναι πια ξεκάθαρα ενταγμένος σε ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Αποδεσμεύτηκαν κανόνες εμπλοκής και από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις- ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Με αποδέσμευση των κανόνων εμπλοκής απαντά και η Ελλάδα στις απειλές πολέμου της Άγκυρας και στρέφει την προσοχή της στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου και πιο συγκεκριμένα στο Καστελόριζο δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή αποπλέουν πολεμικά πλοία της Τουρκίας από τη ναυτική βάση του Ακσάζ προκειμένου να διεξάγουν με ΝΑΤΟική συμμετοχή την άσκηση «Γαλάζια Φάλαινα» στη δυνητική ελληνική ΑΟΖ και στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Δεν επιτρέπω σε κανέναν να μας ταπεινώνει μέσα στο Βελιγράδι»-Ενταση στη συνάντηση Βούτσιτς - Ράμα

Το είπε ο πρωθυπουργός της Σερβίας στον Αλβανό ομόλογό του στο Βελιγράδι - Ο Ράμα αναφέρθηκε στο Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος
Λίγο έλειψε να είχε επεισοδιακό τέλος η συνάντηση των πρωθυπουργών της Σερβίας και της Αλβανίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βελιγράδι.


Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των δύο αντρών -μετά το τέλος των συνομιλιών- όταν ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς εμφανίστηκε έντονα εκνευρισμένος από το γεγονός ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, αναφέρθηκε στο Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος.

Εντυπωσιακή και υπερήφανη-Πλήθος κόσμου στην έπαρση της σημαίας 150 τ.μ. στο λιμάνι της Χίου(Βίντεο)

Από το politischios.gr

Με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη φιλαρμονική του Δήμου Χίου και παρουσία πλήθους κόσμου, αιρετών, στρατιωτικού αγήματος και της ΑΕΝ Χίου, συνοδεύτηκε η έπαρση της γιγαντιαίας σημαίας 150 τ.μ. στο Λιμάνι της Χίου.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Χίου στα πλαίσια του εορτασμού των 102ων Ελευθέριων του νησιού από τον Οθωμανικό ζυγό στις 11/11/1912.

University of California Scientists: 'Camouflaged' Aliens Live Among Us(Βίντεο)

Scientists of the University of California came up with an unusual hypothesis suggesting that space aliens have long settled on Earth and lived among us as observers.

Of course, there is no evidence of this, but according to ancient sources, including the Bible, our planet has been visited by representatives of extraterrestrial civilizations since its inception. 


Kακόγουστη φάρσα: "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΣΟΚ της ΝΑΣΑ: Η γη θα είναι 6 μέρες στο σκοτάδι τον Δεκέμβριο!"

Χάος και τρόμο έχουν προκαλέσει τα δημοσιεύματα μεγάλων και γνωστών ιστοσελίδων στο εξωτερικό, ότι η NASA, επιβεβαίωσε πριν 2 ημέρες, ότι για 6 μέρες μέσα στον ερχόμενο Δεκέμβριο, ο πλανήτης μας δεν θα δει καθόλου το φως το ήλιου και θα ζει κάτω από απόλυτο σκοτάδι...


Αλλά τελικά όπως ψάξαμε και βρήκαμε, μην πιστέψετε τίποτα από το παρακάτω άρθρο, διότι απλά είναι ένα ψέμα που κυκλοφορεί από σήμερα και σε διάφορες ελληνικές ιστοσελίδες... Η NASA δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο, και σίγουρα θα κινηθεί κατά αυτών που κάναμε μία τόσο τραγική πλάκα...

Οι παράξενες «πράσινες» μπάλες της λίμνης Mývatn!

perierga.gr - Οι παράξενες "πράσινες" μπάλες της λίμνης Mývatn!
Οι πράσινες μπάλες που βλέπετε ονομάζονται marimo (σ.σ. στα Ιαπωνικά σημαίνει «μπάλες από φύκια») και είναι επίσης γνωστές με ως Cladophora, αποτελώντας ένα είδος νηματοειδών πράσινων φυκιών που ονομάζονται Aegagropila linnaei και αναπτύσσονται σε μεγάλες πράσινες μπάλες με βελούδινη υφή. Αυτές οι μπάλες αυξάνονται σε μεγέθη που κυμαίνονται από 12 έως 30 εκατοστά πλάτος, ανάλογα με το πού θα βρεθούν. Οι Marimos είναι σπάνιες και βρίσκονται ως επί το πλείστον στην Ισλανδία, τη Σκωτία και την Ιαπωνία, κυρίως στη λίμνη Ακάν στην Ιαπωνία και στη λίμνη Mývatn στην Ισλανδία.