Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Η κρυφή και μυστηριώδης πλευρά του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου - Μέσα στα εργαστήρια συντήρησης του Αρχαιολογικού μουσείου και στις αίθουσες των αιγυπτιακών




Ο συντηρητής του ΕΑΜ κ. Λάζαρης παρουσίασε στο κοινό, στο πλαίσιο της εξαιρετικής δράσης του μουσείου Το ανοιχτό μουσείο, μια πτυχή άγνωστη στους περισσότερους που αφορά την   Κρυφή φροντίδα: η προληπτική συντήρηση ως μέσο προστασίας, όπως περιέγραφε την ομιλία του ο ίδιος ο τίτλος. Ένα κοινό αποτελούμενο από 70 άτομα ακολούθησε τον συντηρητή μέσα στις αίθουσες των αιγυπτιακών αρχαιοτήτων.

«Περίπλους» στο Δανεισμό και τις Χρεοκοπίες του Ελληνικού Κράτους


Του Κωνσταντίνου Καρανάτση Επίκουρου Καθηγητή Οικονομικής Ιστορίας, Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων Από το huffingtonpost

Ποιος είδε κράτος λιγοστό σ' όλη τη γη µοναδικό
εκατό να εξοδεύη και ενήντα να µαζεύει

........................
(Γ. Σουρής)

1Η Ελλάδα γεννήθηκε από το δανεισµό και την χρεοκοπία. Αυτοί είναι οι «γονείς» που ανάστησαν και γαλούχησαν το νέο ελληνικό κράτος που παρά τα εκατόν ενενήντα περίπου χρόνια του δεν απογαλακτίστηκε, ούτε ανεξαρτητοποιήθηκε από τη διεθνή κεφαλαιαγορά. Γι' αυτό και ίσως η ελληνική οικονοµία ακολουθεί καταπόδας τις διεθνείς οικονοµικές διακυµάνσεις!

Κονιόρδου: Η επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα είναι διεθνές αίτημα

"Η διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα δεν είναι δυνατόν να σταματήσει", επεσήμανε από την Ιταλία η υπουργός Πολιτισμού 
 
Σε διεθνή επιστημονική συνάντηση αφιερωμένη στην αρχαιολογία, η οποία οργανώνεται στην Φλωρεντία και σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Τα γλυπτά του Παρθενώνα: επιστροφή στο μέλλον», συμμετέχει η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

AdTech Ad
Σε αναλυτική δήλωσή της προς το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υπουργός Πολιτισμού θέλησε να τονίσει:

Η Ρωσία θα ξοφλήσει το χρέος της ΕΣΣΔ μέχρι το τέλος του έτους - 125 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ

H Μόσχα ετοιμάζεται να ξοφλήσει εντός του έτους το υπόλοιπο του χρέους που της κληροδότησε η ΕΣΣΔ, αναφέρει η εφημερίδα Ιζβέστια επικαλούμενη πηγές του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών.
Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο είπε ότι αποπλήρωσε μια οφειλή ύψους 60,6 εκατομμυρίων δολαρίων στην ΠΓΔΜ, πράγμα που σημαίνει ότι το τελευταίο χρέος της Σοβιετικής Ένωσης που απομένει είναι ένα ποσό 125.2 εκατομμυρίων δολαρίων προς τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Και οι δύο αυτές βαλκανικές χώρες σχηματίστηκαν μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και κληρονόμησαν το δικαίωμα να διεκδικήσουν μέρος του χρέους της ΕΣΣΔ.

O Ερντογάν αξιώνει συμφωνία με Βρυξέλλες ερήμην της Λευκωσίας - Η Άγκυρα καλεί την ΕΕ για εξίσωση Τούρκων και Ελλήνων στην Κύπρο

Ανταπόκριση από Βρυξέλλες: Παύλος Ξανθούλης
Από το philenews
 
 Βρυξέλλες: «Ισοδύναμα» δικαιώματα εισόδου και παραμονής για Τούρκους και Έλληνες πολίτες, μετά από μια ενδεχόμενη λύση στην Κύπρο, αξιώνει η Άγκυρα, επιδιώκοντας μάλιστα να διαβουλευθεί και να συμφωνήσει η ίδια με τις Βρυξέλλες τους όρους, ερήμην της Λευκωσίας! Έγκυρη κοινοτική πηγή, με άριστη γνώση του θέματος, ανέφερε στον «Φ» ότι η Τουρκία κτυπά την πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσδοκώντας να εξασφαλίσει όπως η «Πράξη Προσαρμογής της Συνθήκης Προσχώρησης», σε περίπτωση επίλυσης του Κυπριακού, περιλαμβάνει ρητή πρόνοια, διά της οποίας θα εξισώνονται τα δικαιώματα εισόδου και παραμονής των 75 εκατομμυρίων Τούρκων πολιτών, με την αντίστοιχη δυνατότητα που έχουν δικαιωματικά οι Έλληνες ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία από τον αρχηγό ΓΕΣ: «Ο ελληνικός στρατός δεν βρίσκεται σε κρίση»(Βίντεο)

Την ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις στο Αιγαίο και επιμένει στην στρατηγική όξυνσης των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο αρχηγός ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής στέλνει το δικό του ηχηρό μήνυμα προς τους Τούρκους από τη Χίο, τονίζοντας το πάντα υψηλό φρόνιμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από το πρωί της Κυριακής ο νέος αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής βρίσκεται ακριτικό νησί της Χίου.

Guardian: Από το κακό στο χειρότερο η Ελλάδα - Οδεύει σε μια ακόμη σύγκρουση με τους δανειστές

Κάνοντας αναφορά στο συλλαλητήριο των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας, το βρετανικό δημοσίευμα σημειώνει ότι παραμονεύει η χρεοκοπία, αν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει τα δάνεια ύψους 7,4 δισ. ευρώ τον Ιούλιο
Με ένα ακόμη πακέτο διάσωσης έτοιμο να φέρει νέες περικοπές, η έξοδος από το ευρώ έρχεται και πάλι στην ατζέντα, σημειώνει η ανταποκρίτρια του Guardian, Helena Smith σε άρθρο της. Καθώς η Αθήνα οδεύει σε μια ακόμη σύγκρουση με τους δανειστές, η ερώτηση γιατί τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο βρίσκεται στο στόμα πολλών.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα - Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας - Αναλυτική πρόγνωση Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, βάζοντας... φρένο στις προσδοκίες μας για τον ερχομό της Άνοιξης!

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, τοπικά έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

ΠΑΤΡΑ ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΙΟΝΙΑΝ ΤV EΔΩ