Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

ΤΑΣΣΟΣ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ... 2 ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ...ΒΑΣΤΑ ΛΕΩΝΙΔΑ...ΤΩΡΑ ΓΙΝΑΜΕ 302



ΒΑΣΤΑ ΛΕΩΝΙΔΑ. ΤΩΡΑ ΓΙΝΑΜΕ 302. 

Από το apoellas


H θυσία τους αγνή. Ξεπερνά κάθε όριο και φραγμό. Στο μυαλό τους τη στιγμή της θυσίας τους ήταν μόνο η πατρίδα. Ξέχασαν ότι είχαν οικογένεια και ότι μπορούσαν σήμερα να είναι μεταξύ μας και να απολαμβάνουν όλα τα αγαθά της εποχής. Tα αψήφησαν όλα. Θυσιάστηκαν για να ποτίσουν με το δικό τους αίμα το δέντρο της λευτεριάς. Θυσιάστηκαν γιατί πίστεψαν ότι θα συνεχίζαμε τον αγώνα, ότι θα παίρναμε τη σκυτάλη από τα χέρια τους για να την παραδώσουμε και εμείς με τη σειρά μας σε άλλους.

Δεκαέξι χρόνια από την αεροπορική τραγωδία της Helios - Συγκίνηση και θλίψη στο μνημόσυνο για τους 121 νεκρούς

Το ημερολόγιο έγραφε 14 Αυγούστου 2005. Η ημέρα που συνέβη μια από τις χειρότερες αεροπορικές τραγωδίες. Το αεροσκάφος Boeing 737-400 της κυπριακής εταιρείας "Helios" που είχε απογειωθεί από τη Λάρνακα με προορισμό την Πράγα και ενδιάμεση στάση στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στην Αθήνα, συνετρίβη στο Γραμματικό. Το τελευταίο και μοιραίο ταξίδι για τους 121 επιβαίνοντες.

Δεκαέξι χρόνια έχουν περάσει από τότε και οι μνήμες είναι "ζωντανές". Θλίψη, στενοχώρια, συγκίνηση και έντονη συναισθηματική φόρτιση είναι εκείνα που κυριάρχησαν στο ετήσιο μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε και φέτος, με συγγενείς και φίλους των αδικοχαμένων επιβατών να σπεύδουν στο Γραμματικό για να αφήσουν λιγοστά λουλούδια. Πολλά είναι έως και σήμερα και τα αναπάντητα "γιατί" σχετικά με τη βλάβη που υπέστη το αεροσκάφος και τους ελέγχους που είχαν γίνει σε αυτό πριν από την απογείωσή του.

Στο «μάτι» του βαθέος κράτους της Αλβανίας η Ορθόδοξη Εκκλησία: Αρπαγές μοναστηριακών περιουσιών

Στο «μάτι» η εκκλησιαστική περιουσία

Ακάθεκτη η Κυβέρνηση του Έντι Ράμα προχωρά στην αρπαγή περιουσιών Ελλήνων αλλά και Μοναστηριών της Ορθόδοξης Αλβανικής Εκκλησίας, τις οποίες χαρίζει σε φίλους της επιχειρηματίες για ανέγερση τουριστικών -κατά κανόνα- μονάδων στα παράλια της Βορείου Ηπείρου.

Για την επίτευξη αυτού του σχεδίου, ο Έντι Ράμα και η παρέα του καταπατούν τόσο τις διεθνείς υποχρεώσεις της Αλβανίας για τα Δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, όσο και τις δεσμεύσεις έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία «θυμούνται» και επικαλούνται μόνο όταν ζητούν είτε οικονομικές, είτε υλικές ενισχύσεις. Η απληστία και τα συμφέροντα που έχουν αναπτυχθεί είναι τόσο μεγάλα που υπάρχουν περιπτώσεις, στις οποίες καταπατούνται ακόμη και νόμοι που έχουν ψηφιστεί και τυπικά ισχύουν στην Αλβανία.

Ιδού ρεαλιστικό σχέδιο για ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ελληνική ανεξαρτησία

Σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν, η Ελλάδα είχε την έβδομη μεγαλύτερη ενεργειακή εξάρτηση στην ΕΕ των 28 (93,6%) και την τρίτη υψηλότερη στη νοτιοανατολική Ευρώπη μετά την Κύπρο και την Τουρκία. Στην ετήσια (2019) έκθεση του το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιονατολικής Ευρώπης αναφέρει πως η μεγάλη εξάρτηση της χώρας μας από εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου και οι μη προβλέψιμες και κυρίως μη ελεγχόμενες μεταβολές στην τιμή τους, επιφέρουν ένα σημαντικό παράγοντα αβεβαιότητας στον σχεδιασμό ενεργειακών πολιτικών, αλλά και στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού.

Του Δρ. ΗΛΙΑ ΚΟΝΟΦΑΓΟΥ
ΠΗΓΗ: SLpress

Επιπλέον, οι ενεργειακές υποδομές σε αρκετές περιπτώσεις δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις που