Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Οι Θράκες στα μάτια των αρχαίων Αθηναίων: Εξωτικοί και παράξενοι;

 

Παράξενοι και βάρβαροι, άγριοι και απρόσιτοι στα μάτια των Αθηναίων, οι αρχαίοι Θράκες βρίσκονται στην Αττική σε μία κρίσιμη περίοδο για την ιστορία της πόλης. Ποιος είναι αυτός ο λαός και πώς επηρεάζει τη ζωή της Αθήνας;

Σαν Σήμερα 16 Ιουνίου 1913: Ξεκινάει ο Β’ Βαλκανικός Πόλεμος


Ένοπλη σύγκρουση, που διεξήχθη από τις 16 Ιουνίου έως τις 18 Ιουλίου του 1913 (28 Ιουλίου η τυπική λήξη της με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου) κατά κύριο λόγο στα εδάφη της απελευθερωμένης από τους Οθωμανούς Μακεδονίας, μεταξύ των πρώην συμμάχων του Α’ Βαλκανικού Πολέμου (5 Οκτωβρίου 1912 – 30 Μαΐου 1913).

«Οι διώξεις και οι εξορίες των Ελλήνων της ΕΣΣΔ» – Μελέτες και τοποθετήσεις ιστορικών με αφορμή την (άγνωστη) Ημέρα Εθνικής Μνήμης


Σοφία-Ειρήνη Αθανασακοπούλου, Βασίλης Τσενκελίδης, Βλάσης Αγτζίδης, Ντιάνα Καλαϊτζίδη, Βλαδίμηρος Σιδηρόπουλος (φωτ.: Βασίλης Τσενκελίδης)

Εκδήλωση αφιερωμένη στα 74 χρόνια από την κυριότερη φάση των σταλινικών διώξεων. Γράφει ο Βασίλης Τσενκελίδης

Η ανάγκη διακήρυξης αρχών του πατριωτικού χώρου


του Γιώργου Χώτου

Η εκλογική διαδικασία του Μαϊου 2023 κατέδειξε σε αυτούς (τουλάχιστον) που εμφορούνται από πραγματική αγωνία για την επιβίωση του Ελληνισμού, τα όρια της παρεμβατικότητας των δραστήριων πνευματικών ανακινητών της λαϊκής ψυχής σχετικά με την υπεράσπιση και την προκοπή της πατρίδας. 

Η εργαλειοποίηση μιας τραγωδίας


Υποχρεώσεις της Ελλάδας και των διεθνών φορέων.

Δρ. Νίκος Ντάσιος, Αρθρογράφος

Στέλεχος Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Προγραμμάτων του ΕΚΤ_Υπ. Ανάπτυξης

Οι γερμανικές επανορθώσεις σε διεθνείς Οργανισμούς. Συνεργασία Ελλάδας -Πολωνίας. Το Ελληνικό ζήτημα.

 

…Η πληρωμή των αποζημιώσεων θα μπορούσε εν ολίγοις να  καταστεί  μέσον διαφύλαξης της ειρήνης καθώς οι μελλοντικές γενιές θα συνειδητοποιήσουν ότι όποιος παραβιάζει το δίκαιο καλείται να επανορθώνει και ν’ αποζημιώνει για τα δεινά που προκαλεί. Αυτή είναι και η σκέψη του Ομήρου στην Ιλιάδα πριν από σχεδόν τρεις χιλιάδες χρόνια ( ραψωδία Γ, στίχοι 455-461)…

του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, Πρέσβη επί τιμή, μέλους του ΙΗΑ

Υπουργείο Άμυνας: Eμβαθύνεται η αμυντική συνεργασία με ΗΠΑ – Τα αποτελέσματα του διμερούς διαλόγου


Σε αμοιβαία επωφελή εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας κατέληξαν Κυπριακή Δημοκρατία και ΗΠΑ κατά τη δεύτερη συνάντηση του διμερούς Διαλόγου Ασφάλειας και Άμυνας, η οποία πραγματοποιήθηκε αρχές Ιουνίου, στην Ουάσιγκτον, μεταξύ αντιπροσωπείας του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) και αντιπροσωπείας του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Ενδιαφέρεται η Κύπρος για μεταχειρισμένα Merkava;


Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Η ισραηλινή οικονομική εφημερίδα Calcalist φιλοξένησε στις 14 Ιουνίου συνέντευξη του Γιάιρ Κουλάς, επικεφαλής της Διευθύνσεως Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας (SIBAT) του ισραηλινού Υπουργείου Αμύνης, ο οποίος αναφέρθηκε σε συζητήσεις με δύο χώρες για πιθανή πώληση αρμάτων Merkava. 

ΓΕΕΘΑ: 2ο Ετήσιο Συνέδριο του Κέντρου Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας [pics]


Από την Τρίτη 13 έως την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 και παρουσία του Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Κυριάκου ως εκπροσώπου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, διεξήχθη το 2ο Ετήσιο Συνέδριο του Κέντρου Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας (IAMD CoE – Integrated Air and Missile Defence Centre of Excellence) με θέμα «Integrated Air and Missile Defence: A Valuable Pillar in NATO’s Deterrence and Defence», στην Σούδα της Κρήτης.

Τρέλα των Τούρκων με τους Patriot σαν της Ελλάδας – Τους θέλουμε γιατί είναι οι καλύτεροι λένε


Δεν περίμεναν οι Τούρκοι να είναι τόσο καλοί.

Διονύσης Αντωνέλλος

Πολεμικό Ναυτικό: Ο «ΝΕΑΡΧΟΣ» φουλάρει τις μηχανές – Δύο ελληνικές FDI μέσα στο 2024 – Τον Ιούλιο το πρώτο κομμάτι χάλυβα της φρεγάτας «ΦΟΡΜΙΩΝ»


Την  ολοκλήρωση κατασκευής του συνόλου των blocks του hull της φρεγάτας ‘’ΝΕΑΡΧΟΣ’’ θα ακολουθήσει η έναρξη κοπής των πρώτων ελασμάτων της 3ηςΕλληνικής FDI ‘’ΦΟΡΜΙΩΝ’’ προκειμένου σταδιακά να ξεκινήσουν οι εργασίες ώστε να ‘’χτιστούν’’ τα blocks του πλοίου

Κώστας Σαρικάς

Άσκηση Air Defender: Καθαρό μήνυμα αεροπορικής υπεροχής της Συμμαχίας προς τη Ρωσία με τη συμμετοχή και των ελληνικών φτερών του “Περσέα”


Ελληνικά F-16 Block 50, μαζί με ζεύγος μαχητικών της Ουγγαρίας συνοδεύουν ιπτάμενο ραντάρ της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας στο πλαίσιο της άσκησης Air Defender 23. πηγή εικόνας: Twitter Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας (https://twitter.com/HAFspokesperson)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL

Τα ατσάλινα μπλε φτερά της Πολεμικής Αεροπορίας εδώ και μέρες βρίσκονται στη Γερμανία, στο πλαίσιο της άσκησης Air Defender 2023.

Η Naval Group συγκεντρώνει ελληνική βιομηχανία & ερευνητικά κέντρα


Η Naval Group συγκεντρώνει την ελληνική βιομηχανία, τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα για την τρίτη διοργάνωση των «R&D Partners Days». Η εκδήλωση αυτή επικεντρώνεται σε κοινά έργα R&D και S&Τ και στοχεύει στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ της Naval Group και του αμυντικού Ελληνικού οικοσυστήματος.

Πολεμική Αεροπορία: Μετά τα Rafale πύραυλοι Meteor και για τα F-35 Lightning II; Παρουσίαση του πυραύλου από την MBDA UK

Ευθύμιος Λάζος

Πολεμική Αεροπορία: Μετά τα Rafale πύραυλοι Meteor και για τα F-35 Lightning II; Παρουσίαση του πυραύλου από την MBDA UK

H ίδρυση Εθνικής Στρατιωτικής Αρχής Αξιοπλοΐας και η αναγνώριση των ΗΠΑ


Αντίθετα με ότι συνέβαινε εδώ και δεκαετίες για τα πολιτικά αεροσκάφη, για τα στρατιωτικά αεροσκάφη μέχρι και πρόσφατα δεν υφίστατο κάποια αναγνωρισμένη κρατική αρχή που να πιστοποιεί με θεσμοθετημένο και επίσημο τρόπο την αξιοπλοΐα τους.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Αρχηγοί ΓΕΝ Ελλάδας-Ισραήλ: Διεύρυνση της συνεργασίας στο Πολεμικό Ναυτικό


Η περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ σε επίπεδο Πολεμικού Ναυτικού, βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών του αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση με τον Ισραηλινό ομόλογο του αντιναύαρχο David Saar Salama, ο οποίος ενημερώθηκε περαιτέρω επί των δραστηριοτήτων του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Goldman Sachs: Ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας τον Σεπτέμβριο


Το European Financials Conference διεξήγαγε από τις 13-15 Ιουνίου στο Παρίσι η Goldman Sachs, κατά τη διάρκεια του οποίου φιλοξένησε τις διοικητικές ομάδες των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών, Alpha Bank, Eurobank, Eθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.

Δίκη για το Μάτι: Η Ελλάδα έλαβε την πληροφορία για την ύπαρξη ανθρώπων στη θάλασσα από τη Δανία


Σοφία Σπίγγου

Δίκη για το Μάτι: O διευθυντής του Εθνικού κέντρου Επιχειρήσεων μίλησε για μία πληροφορία που έλαβε κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς

Yβρεις από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ


Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Χυδαιότητες απέναντι στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σιγή… από Τσίπρα

Η ΠΑΡΑΛΟΓΗ «κοινή λογική του Α. Τσίπρα»

 
Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Πώς να ένιωσε, άραγε, χθες ο υπηρεσιακός υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ευ. Τουρνάς, που είναι πτέραρχος ε.α. και πρώην αρχηγός ΓΕΑ, έχοντας απέναντί του τον Α. Τσίπρα, ο οποίος προσπαθούσε να μιλήσει -με αφορμή το τραγικό ναυάγιο- σαν εμπειρογνώμονας και ανακριτής, ταυτοχρόνως, για θέματα που καταφανώς δεν γνωρίζει; Ενιωσε θυμό; Ενιωσε θλίψη; Ή μήπως συμπόνοια;

Αμετανόητοι και επικίνδυνοι: Τσίπρας - ΣΥΡΙΖΑ διασύρουν τη χώρα, βάζουν στο στόχαστρο το Λιμενικό


Αυτό που συμβαίνει από την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το έναυσμα για επίθεση κατά του Λιμενικού και τον διασυρμό της χώρας επιβεβαιώνει πλήρως την αναφορά περί «εθνικής εξαίρεσης». Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται σε μπαράζ κατηγοριών και εκδίδουν πορίσματα για ευθύνη των αρμοδίων αρχών για το ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου.

Σιακαντάρης (κυβ. εκπρόσωπος): Το Λιμενικό έριξε ένα σκοινί και οι μετανάστες το πέταξαν πίσω – Φώναζαν “No help, go Italy” (video)


Την ώρα που οι διασωθέντες μετανάστες φτάνουν στη Μαλακάσα και οι νεκροί αγγίζουν επίσημα τους 78, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Σιακαντάρης μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» για την τραγωδία στα ανοιχτά της Πύλου, σημειώνοντας πως «το λιμενικό έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί με πλήρη επάρκεια σε ανάλογα περιστατικά». 

Ναυάγιο στην Πύλο: Νέα εγκύκλιος Ντογιάκου – Με απόλυτη μυστικότητα οι έρευνες


ΕΜΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

Ναυάγιο στην Πύλο: Με εγκύκλιό του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, ζητά να διενεργηθούν οι έρευνες υπό απόλυτη μυστικότητα.

Η επιτιθέμενη στην Ουκρανία Ρωσία καταγγέλλει την Ελλάδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα


Μαρίνα Θανασοπούλου

ΗΡωσία που εισέβαλε στην Ουκρανία, δημοσίευσε μέσω των πρεσβειών της μια καταγγελτική έκθεση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε  σε πληθώρα «υποδειγματικών», όπως αναφέρει ειρωνικά, δυτικών χωρών,  μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

ΓΓ του ΟΗΕ για το ναυάγιο στην Πύλο: Ας είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα


Να αναδείξει την ευρωπαϊκή διάσταση του ναυαγίου στην Πύλο, επιχείρησε ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

ΟΗΕ: Να ληφθούν «επείγοντα και αποφασιστικά» μέτρα για να αποφευχθούν νέα ναυάγια μεταναστών


Ο ΟΗΕ ζήτησε να διεξαχθούν γρήγορα έρευνες και να ληφθούν «επείγοντα και αποφασιστικά» μέτρα για να αποφευχθούν νέες τραγωδίες όπως το ναυάγιο στα ανοιχτά της Ελλάδας του πλοίου που ήταν υπερφορτωμένο με μετανάστες, για το οποίο εκφράζονται φόβοι πως έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Σολτς για ναυάγιο στην Πύλο: Είναι θλιβερό - Απαραίτητη η μεταρρύθμιση του ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου


Τη θλίψη του για το ναυάγιο στη Νοτιοδυτική Μεσόγειο «και τον θάνατο τόσων πολλών ανθρώπων που πνίγηκαν» εξέφρασε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι άνθρωποι να μην επιλέγουν αυτή την επικίνδυνη διαδρομή. 

Ρωσία και Τουρκία συμφώνησαν να επισκεφθεί «σύντομα» ο Πούτιν την Άγκυρα


Η πρώτη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

Οι σχέσεις του Λιβύου Στρατηγού Χάφταρ και της Αιγύπτου οδεύουν προς περαιτέρω αποκλίσεις;

 

Ιούνιος 16, 2023. Ελλάδα.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Nova δημοσιεύει άρθρο στο οποίο αναφέρει ότι οι σχέσεις μεταξύ του Χαλίφα Χάφταρ, Διοικητή της Γενικής Διοίκησης στην ανατολική Λιβύη, και της Αιγύπτου αποκλίνουν ολοένα και περισσότερο, ειδικά μετά την απέλαση των σχεδόν τεσσάρων χιλιάδων Αιγυπτίων μεταναστών από τις δυνάμεις του Στρατάρχη, οι οποίοι διασχίζουν πεζή τα σύνορα Λιβύης-Αιγύπτου εδώ και μέρες.

ΝΑΤΟ: Ο Μπάιντεν ζητά από τον Στόλτενμπεργκ να παραμείνει στη θέση του


Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να παραμείνει στη θέση του για έναν ακόμη χρόνο, μετέδωσαν σήμερα τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης.

Ανοιχτός σε κάθε συζήτηση για επίλυση του ουκρανικού ο Πούτιν


Άνευ προηγουμένου μέτρα ασφαλείας στην Αγία Πετρούπολη, όπου θα μιλήσει ο Ρώσος πρόεδρος. Αναμένεται να συναντήσει τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Μαραθώνιος ο πόλεμος στην Ουκρανία

Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Οστιν, είπε χθες ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι «μαραθώνιος, όχι σπριντ» και ότι η Αμερική θα «σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».

Ουκρανία: Η Ρωσία έχει υποστεί βαριές απώλειες - "Απελπισμένη αντίσταση" από τις ρωσικές δυνάμεις στο Μπαχμούτ


Τα προελαύνοντα ουκρανικά στρατεύματα αντιμετωπίζουν "απελπισμένη αντίσταση" από τις ρωσικές δυνάμεις γύρω από την ανατολική πόλη Μπαχμούτ και προκαλούν μεγάλες απώλειες στα ρωσικά στρατεύματα στα νότια, δήλωσαν την Παρασκευή οι επικεφαλής του ουκρανικού στρατού σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Θετικός ο Μπάιντεν στην πρόταση Στόλτενμπεργκ για «απλοποιημένη ένταξη» της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ


Θετικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην πρόταση του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να μην χρειαστεί να εφαρμοστεί το Ενταξιακό Σχέδιο Δράσης για την ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία, όπως μετέδωσε το Axios επικαλούμενο δύο πηγές που έχουν γνώση του ζητήματος.

Ο Φίλης επικαλείται Ιάσονα Αποστολόπουλο για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου


Ο Φίλης επικαλείται Ιάσονα Αποστολόπουλο για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου

Ν. Λυγερός: Στρατηγική ενάντια στην προπαγάνδα. 16/06/2023


Ν. Λυγερός: Στρατηγική ενάντια στην προπαγάνδα. 16/06/2023

SOLAS - What is SOLAS 1974? - SOLAS Convention


In this video, we will discuss SOLAS or SOLAS Convention “Safety Of Life At Sea”

Λάμπρος Τζούμης, Άρχισε το παιχνίδι της διαδοχής στην Τουρκία; Τι γίνεται με τα Ελληνοτουρκικά


Οι κινήσεις Ερντογάν και οι δύο νέοι μεγάλοι παίκτες; Με το βλέμμα στο εσωτερικό και λιγότερο στην Δύση οι κινήσεις του Προέδρου Ερντογάν για την νέα κυβέρνηση στην Τουρκία σημειώνει ο Στρατηγός ε.α Κύριος Λάμπρος Τζούμης

Γκουτέρες για ναυάγιο στην Πύλο: Δεν είναι ένα ελληνικό πρόβλημα


1. Γκουτέρες για ναυάγιο στην Πύλο: Δεν είναι ένα ελληνικό πρόβλημα
2. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία
3. Καλούνται εσπευμένα στις Βρυξέλλες οι ηγέτες Κοσόβου και Σερβίας
4. ΗΠΑ: Η Ουκρανία διαθέτει μεγάλη δύναμη πυρός
5. Τουρκία: Νέο Σύνταγμα ετοιμάζει ο Ερντογάν

Αυτοί είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι του ναυαγίου στα ανοικτά της Πύλου (15-6-2023)


Σάββας Καλεντερίδης: Αυτοί είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι του ναυαγίου στα ανοικτά της Πύλου

Ναυάγιο: Μπορούσε το λιμενικό να παρέμβει παρά την άρνηση του καπετάνιου;


Ναυάγιο: Μπορούσε το λιμενικό να παρέμβει παρά την άρνηση του καπετάνιου;

Φενέκος για ναυάγιο: Μπορούσαμε να παρέμβουμε, όμως το λιμενικό έκρινε ότι θα ήταν επικίνδυνη πράξη | Ώρα Ελλάδος 16/06/2023 | OPEN TV

1. Στη Μαλακάσα θα μεταφερθούν οι διασωθέντες του ναυαγίου
2. Συρίγος, Θεοχαρόπουλος και Ξεκαλάκης για το ναυάγιο της Πύλου και το μεταναστευτικό 
3. Πέταξαν κόκκινες μπογιές στη διεύθυνση αλλοδαπών και μετανάστευσης
4. Πόσοι άνθρωποι χωράνε σε ένα πλοίο όπως αυτό που προκάλεσε την τραγωδία
5. Φενέκος για ναυάγιο: Μπορούσαμε να παρέμβουμε, όμως το λιμενικό έκρινε ότι θα ήταν επικίνδυνη πράξη
6. Γερμανία: «Ναι» στην νόμιμη μετανάστευση
7. Βαρβιτσιώτης, Ραγκούσης και Κατρίνης για την τραγωδία στην Πύλο και τους διακινητές

Βασίλης Πολίτης: «Το Λιμενικό ενήργησε σύμφωνα με τα πρωτόκολλα»

Ο Βασίλης Πολίτης, υποναύαρχος ΠΝ ε.α., μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Πρεμιέρα για το γερμανικής τεχνολογίας υποβρύχιο της Τουρκίας – Θέλει να ναυπηγήσει συνολικά έξι | Σήμερα | 16/06/2023


1. Ναυάγιο στην Πύλο:Επιβαίνοντες στο αλιευτικό φέρονται να έλυσαν το σχοινί που τους έριξε το Λιμενικό
2. Πορτοσάλτε και Παπαδημητρίου σχολιάζουν τις εξελίξεις και τις δηλώσεις γύρω από το τραγικό ναυάγιο
3. Ελβετία: Έκαψαν ομοίωμα του Ερντογάν και φώναζαν «σκοτώστε τον...»
4. Πρεμιέρα για το γερμανικής τεχνολογίας υποβρύχιο της Τουρκίας – Θέλει να ναυπηγήσει συνολικά έξι
5. Συνάντηση Στεφανή - Γκιουλέρ στις Βρυξέλλες - Όλο το παρασκήνιο
6. Δοκιμή του νέου πυραύλου αέρος εδάφους «ΚΕΜΑΝΚΕS» από την Τουρκία
7. Aksam: Το αποτύπωμα του Ερντογάν στο ΝΑΤΟ - Μέσω της Σουηδίας θα πιέζει για τα F-16
8. Σπ. Μπελεγράτης και Κ. Λάβδας τις εξελίξεις με τα εξοπλιστικά προγράμματα Ελλάδας-Τουρκίας
9. Πολιτική κόντρα για το τραγικό ναυάγιο - Γεωργιάδης, Φαραντούρης, Κωνσταντινόπουλος τοποθετούνται

Μεγάλη Βρετανία: Εσκεμμένη παραπλάνηση από τον Μπόρις Τζόνσον


1. Μεγάλη Βρετανία: Εσκεμμένη παραπλάνηση από τον Μπόρις Τζόνσον
2. Μόσχα: Όρισε εκλογές στις 10 Σεπτεμβρίου για τις 4 υπό κατοχή της ουκρανικές περιφέρειες
3. Κίνα: Περιοδεία του πρωθυπουργού σε Γαλλία και Γερμανία

Ναυάγιο: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους 9 συλληφθέντες - Θρίλερ με τον αριθμό των επιβαινόντων | Ανοιχτή Επικοινωνία 16/06/2023 | OPEN TV


1. Ναυάγιο: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους 9 συλληφθέντες - Θρίλερ με τον αριθμό των επιβαινόντων
2. Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία για το ναυάγιο της Πύλου 
3. Α. Ντούνης: Εάν το λιμενικό έκανε μόνο του επιχείρηση κάποιοι θα έλεγαν ότι έπνιξε κόσμο
4. Ναυάγιο: Εκπρόσωπος τύπου λιμενικού για τις έρευνες αλλά και τις επεμβάσεις που μπορούσαν να γίνουν