Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Όνειρα θερινής (κυριολεκτικά) νυκτός...

Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb
 
Μην ακούτε παραμυθάδες, «παπαγάλους», πολιτευτάκηδες που υπόσχονται «λαγούς με πετραχήλια» και διάφορους άσχετους «παραθυράτους» που ούτε λίγο ούτε πολύ μας παρουσιάζουν τους Ευρωπαίους σαν τη γκόμενα που μας περιμένει όλο φλόγα στο κρεβάτι να μας παραδοθεί για ό, τι βίτσιο έχουμε και δεν έχουμε.
Να σας το πω στη δική μου πειραιώτικη γλώσσα του λιμανιού: μας περιμένουν στις Βρυξέλλες μ' ένα αγγούρι στο χέρι και μ' ένα ματσούκι να μας πλακώσουν στις γρήγορες, γιατί όχι μόνον δεν κάναμε τίποτα από αυτά που συμφωνήσαμε, αλλά ζητάμε κι από πάνω να ελαφρύνουν τα μέτρα.

Μια συγκινητική ιστορία από τον Πόντο


Μια συγκινητική ιστορία από τον Πόντο

Συνάδελφός στο γραφείο, με ποντιακή καταγωγή και καρδιά μου διηγήθηκε πως κατά τη δεκαετία του '90 παρακολουθούσε αργά το βράδυ κρατικό κανάλι. Παρουσιαζόταν ένα ντοκιμαντέρ για τη γενοκτονία των Ποντίων και με αυτή την αφορμή διάφοροι άνθρωποι κατέθεταν τις μαρτυρίες τους.
Κάποια στιγμή μίλησε ένας γηραιός κύριος ποντιακής καταγωγής με κατάλευκα μαλλιά. Ήταν καθηγητής πανεπιστημίου. Αυτός με πολύ συγκίνηση είπε τα εξής: «Αρκετά χρόνια πριν, όταν............ ήμουν πενηντάρης μιλούσα με μια θεία μου που ήταν γιαγιά πια. Μου μιλούσε με μεγάλο παράπονο για την πατρίδα μας τον Πόντο και για τους προγόνους μας.

Αίτημα για ένταξη στο Μηχανισμό Στήριξης υπέβαλλε η Κύπρος

Λευκωσία: Αίτημα προς τις χώρες μέλη της ζώνης του ευρώ για οικονομική στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διατύπωσε επίσημα η Κύπρος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

H Κυπριακή Δημοκρατία έχει σήμερα ενημερώσει τις αρμόδιες Ευρωπαϊκές Αρχές για την απόφασή της να υποβάλει αίτηση προς τις χώρες μέλη της ζώνης του ευρώ για οικονομική στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας / Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΤΧΣ/ΕΜΣ).

19 συλλήψεις για τη συμμορία με τα καλάσνικοφ

19 συλλήψεις για τη συμμορία με τα καλάσνικοφ
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για επιχείρηση εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που πραγματοποιούσε ληστείες με καλάσνικοφ σε τράπεζες.
Επιπλέον τα μέλη της οργάνωσης έκαναν διαρρήξεις σε ATM χρησιμοποιώντας εκρηκτικές ύλες αλλά  και επιθέσεις σε αστυνομικούς.
Ήδη μετά από συντονισμένη επιχείρηση η αστυνομία έχει συλλάβει 19 άτομα μεταξύ των οποίων τρία «ηγετικά στελέχη» της εγκληματικής οργάνωσης, έναν δικηγόρο καθώς και έναν ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ..

Φοβούνται για… φιάσκο στη Σύνοδο Κορυφής

"Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα λάβουν κάποια απόφαση σχετικά με την Ελλάδα κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που θα διεξαχθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες", δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ.

"Θα πρέπει να πάει η τρόικα στην Αθήνα. Θα πρέπει να δουν σε ποιο σημείο βρίσκεται το πρόγραμμα και στη συνέχεια να ενημερώσουν το Eurogroup και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στη συνέχεια θα μιλήσουμε για το πώς θα πρέπει να συνεχιστεί το πρόγραμμα", σημείωσε.

Τρεις καθηγητές στη φυλακή για το σκάνδαλο στο Πάντειο

Λιποθυμίες αλλά και έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας με την οποία οδηγούνται στη φυλακή για την «μαύρη τρύπα» ύψους 8 εκατ. ευρώ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ο πρώην πρύτανης Δημήτρης Κώνστας, οι πρώην αντιπρυτάνεις Παναγιώτης Γετίμης και Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος, οι οποίο καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 14 ετών. Βαριές ποινές επιβλήθηκαν και σε έξι ακόμη διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου που κάθισαν στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Παραιτήθηκε ο ορισθείς ως νέος υπουργός Οικονομικών Βασίλης Ράπανος.

Παραιτήθηκε πριν από λίγο ο ορισθείς ως νέος υπουργός Οικονομικών, κ. Βασίλης Ράπανος.

Ο κ. Ράπανος απέστειλε επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Ράπανου για λόγους υγείας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επί της ουσίας, δεδομένου ότι ο κ. Ράπανος δεν ορκίστηκε επισήμως ως υπουργός Οικονομικών, πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται περί παραιτήσεως αλλά μη αποδοχής της πρότασης του πρωθυπουργού και των κ.κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη για τοποθέτησή του στο πόστο του υπ. Οικονομικών.

Ο Παπούλιας στη Σύνοδο Κορυφής

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 28ης και 29ης Ιουνίου θα είναι τελικώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

Η νομική υπηρεσία της ΕΕ ενημέρωσε την Αθήνα ότι η συνάντηση της προσεχούς Πέμμπτης είναι σύνοδος αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων και η Ελλάδα δεν μπορεί να εκπροσωπηθεί από άλλον, παρά μόνο από τον πρωθυπουργό ή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ενεργειακή πολιτική και ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού


Έχοντας στο πρόγραμμά της τη θέσπιση της ΑΟΖ, η νέα Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αναπτύξει μια ενεργειακή πολιτική που δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε προηγούμενη Αυτή η πρόκληση είναι μια πραγματικότητα που μπορεί να υλοποιήσει μια εθνική πολιτική σε υπερκομματικό επίπεδο. Είναι χρήσιμα τα δεδομένα που μας έδωσε ο Θεόδωρος Καρυώτης και ο Βασίλης Μαρκεζίνης όσον αφορά στα θεμέλια της ΑΟΖ και οι τεχνικές και οι επιστημονικές προσεγγίσεις του Αντώνη Φώσκολου και του Ηλία Κονοφάγου ενισχύουν αυτό το δυναμικό πλαίσιο. Με άλλα λόγια, η νέα Κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιολογία για να καθυστερήσει τη θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ. Διαθέτει, επίσης, γνώσεις στον τομέα της ενέργειας και γνωρίζουμε τη θετική άποψη του Υπουργείου Άμυνας. Κατά συνέπεια, όλα τα υλικά είναι έτοιμα. Από την άλλη, και η αντιπολίτευση είναι ενημερωμένη και μάλιστα δυναμικά για το θέμα της ΑΟΖ.

Σημαντικές απώλειες καταγράφει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Σημαντικές απώλειες παρουσιάζει σήμερα το κυπριακό Χρηματιστήριο, με την διαπραγμάτευση να συνεχίζεται. Στις 2.27μμ ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 145,84 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες της τάξης του 7,17%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε επίσης πτώση της τάξης του 6,24%, και βρισκόταν στις 54,71 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 425.288,15 ευρώ. Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημειώνουν ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,70%, τα Ξενοδοχεία είναι αυξημένα κατά 0,07%, ενώ οι Επενδυτικές σημειώνουν άνοδο κατά 4,35%.

Είναι επίσημο Και η Ισπανία στον μηχανισμό στήριξης

Τελικά η Ισπανία δεν κατάφερε να αποφύγει την Ευρωπαική βοήθεια μέσω του μηχανισμού στήριξης. Σήμερα το πρωί υπέβαλλε αίτημα προς τους ευρωπαίους εταίρους για στήριξη των τραπεζών της με ποσό έως 100 δισ. ευρώ σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας.

Στην επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος αναφέρει πως το ακριβές ποσό της βοήθειας θα καθοριστεί αργότερα αλλά θα πρέπει να είναι αρκετό για να καλύψει όλες τις ανάγκες των τραπεζών και να προσφέρει μια επιπλέον προστασία.

Συνεπεία των κινητοποιήσεων στα φαρμακεία της Αθήνας... Άδειασαν τα φαρμακεία του Πειραιά!



Εξαντλήθηκαν τα φάρμακα στα φαρμακεία του Πειραιά! Οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών της Αθήνας, που δεν χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) επί πιστώσει, διεκδικώντας τα ποσά που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ,  οδηγούν κατά χιλιάδες τους πολίτες στον Πειραιά για την εξασφάλιση των φαρμάκων τους και στεγνώνουν τα ράφια από τα σκευάσματα.

Σόιμπλε: «Η Ελλάδα δεν έχει κάνει αρκετά...»

Σκληρή γλώσσα κατά της Ελλάδας, για μια ακόμα φορά, χρησιμοποιεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατηγορώντας τη χώρα μας ότι δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της προς τους εταίρους και δεν έχει καταβάλει αρκετές προσπάθειες για την καταπολέμηση των αιτίω της κρίσης.
Μιλώντας στην εκπομπή «Berlin Direkt» του ZDF, ο κ. Σόιμπλε προχώρησε σε συγκρίσεις μεταξύ της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, τονίζοντας ότι «τα αίτια της κρίσης θα πρέπει να καταπολεμηθούν αξιόπιστα. Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία το καταφέρνουν πολύ καλά. Στην Ελλάδα αυτό δεν γίνεται τόσο καλά, αλλά θα πρέπει και εκεί να σημειωθεί επιτυχία».

Βεστερβέλε: Όχι παραχωρήσεις στην Ελλάδα

Βεστερβέλε: Όχι παραχωρήσεις στην Ελλάδα
Την τήρηση των δεσμεύσεων της ελληνικής πλευράς ζήτησε για άλλη μια φορά ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, την ώρα που η χώρα μας θα επιδιώξει αναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου.
Παρότι ο Βεστερβέλε την περασμένη εβδομάδα άφησε ανοιχτό «παράθυρο» για επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, τη Δευτέρα τόνισε ότι αυτοί που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.
«Ένα πράγμα είναι σαφές: δεν μπορούμε να επιτρέψουμε επαναδιαπραγμάτευση για όλα. Δεν μπορούμε επίσης να επιτρέψουμε να γίνουν εκπτώσεις. Αντίθετα, αυτό που έχει συμφωνηθεί μετράει» ανέφερε, λίγο πριν συναντήσει ευρωπαίους ομολόγους τους.

Αστυνομικοί μηνύουν την Λιάνα Κανέλλη για το «φασιστοτσόγλανα»(Βίντεο)

Βίντεο: Αστυνομικοί μηνύουν την Λιάνα Κανέλλη για το «φασιστοτσόγλανα»
Αφορμή στάθηκε ο χαρακτηρισμός «φασιστοτσόγλανα» που χρησιμοποίησε η Λιάνα Κανέλλη την ώρα που βρισκόταν στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, για να περιγράψει ορισμένους αστυνομικούς, λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον Ηλίας Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής. Θυμηθείτε τι είχε πει η κ. Κανέλλη:

Φόβοι για βεντέτα μετά το άγριο φονικό

Φόβοι για βεντέτα μετά το άγριο φονικό
Θύμα είναι ο 34χρονος Πρίαμος Ξυδάκης, δημοτικός υπάλληλος και πατέρας τριών παιδιών, ενώ ο θύτης είναι ένας 52χρονος κρεοπώλης.
Σύμφωνα με το cretalive.gr, το συμβάν έγινε λίγο μετά τις 23:00 όταν το θύμα πήγε στο κατάστημα του 52χρονου για να επιλύσουν τις διαφορές τους.
Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που είχε συλλέξει η Αστυνομία και με βάση τα όσα ισχυρίστηκε ο 52χρονος, το θύμα μετέβη στο κρεοπωλείο του 52χρονου.
Στο μαγαζί ήταν και ο 17χρονος γιος του και έκοβαν κρέας. Ο 34χρονος φέρεται να κινήθηκε εναντίον του 52χρονου, τον οποίο επιχείρησε να χτυπήσει με γκλομπ.

Μείωση μισθών έως 24%

Μείωση μισθών έως 24% Η αντικατάσταση των κλαδικών συμβάσεων από επιχειρηματικές και ατομικές γίνεται με γεωμετρική πρόοδο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), μόνο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου κατατέθηκαν στις υπηρεσίες του Σώματος, 173 νέες επιχειρησιακές συμβάσεις που αφορούν 16.830 εργαζόμενους και 20.571 ατομικές συμβάσεις.
Η μείωση στους μισθούς που φέρνουν μαζί τους οι επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις κυμαίνεται στο 23,5% - 24%.

Πανελλήνιες 2012: Μάθετε τους βαθμούς σας με ένα κλικ

 Πανελλήνιες 2012: Μάθετε τους βαθμούς σας με ένα κλικΑνακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων, δίνοντας έτσι τέλος στη αγωνία 110.000 υποψηφίων.
Συγκεκριμένα, οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ έχουν ξεκινήσει και αναρτώνται από τις 13:00 σε όλα τα Λύκεια της χώρας.
Επίσης οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στα μαθήματα και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Κι όμως υπάρχει θέμα Ράπανου

Κι όμως υπάρχει θέμα Ράπανου
Παρά τους χαμηλούς τόνους της κυβέρνησης, ο κ. Βασίλης Ράπανος δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι εν τέλει θα ορκιστεί υπουργός Οικονομικών.
Η ασθένεια του κ. Ράπανου, που νοσηλεύεται από την Παρασκευή σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, είναι μεν σημαντική παράμετρος, όχι όμως το κύριο εμπόδιο για να αρνηθεί τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση. Ο ίδιος έχει πολύ συγκεκριμένες αντιλήψεις που αφορούν το περιεχόμενο της οικονομικής πολιτικής, τα πρόσωπα που θα την εφαρμόσουν και τα εχέγγυα στήριξης των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση προς τον ίδιο.
Ο καθηγητής Οικονομικών και πρόεδρος της Εθνικής διετέλεσε στενός συνεργάτης του κ. Κώστα Σημίτη, ενώ μέσω των συγκεκριμένων κύκλων ήρθε σε επαφή με πρόσωπα όπως ο κ. Γ. Στουρνάρας και ο κ. Τ. Γιαννίτσης, τους οποίους θα ήθελε να δει σε οικονομικά υπουργεία. Πλην όμως, οι επιλογές του κ. Α. Σαμαρά και του κ. Ε. Βενιζέλου ήταν διαφορετικές.

Στα άκρα Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης και Διαμαντοπούλου με Βενιζέλο

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr

Να ορίσει τον Κώστα Σκανδαλίδη πρώτο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και τον Πάρη Κουκουλόπουλο Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προσανατολίζεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Την ίδια στιγμή Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αποστασιοποιούνται από την Ιπποκράτους, χωρίς να μπορεί να προληφθεί η κατάληξη της πορείας που ξεκινούν.

Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης από το real.gr

Στο σπίτι του πρωθυπουργού στην Κηφισιά θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των κκ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, καθώς μετά τη σύσκεψη που είχαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν να δώσουν το "παρών" στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες την Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση θα μετέχει και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος θα είναι επικεφαλής της ελληνικής αποστολής.

Από «BBB+» σε «BB+» με ανοιτκό το ενδέχόμενο νέας υποβάθμισης Στην κατηγορία «junk» υποβάθμισε την Κύπρο η Fitch


«Με το δημοσιονομικό κόστος της στήριξης των τραπεζών πιθανώς να ενισχύεται στα 6 δισ. ευρώ, το δημόσιο χρέος ενδέχεται να ξεπεράσει το 100% του ΑΕΠ», σημειώνει η Fitch.

Λευκωσία: Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κύπρου σε «BB+» από «BBB+», με αρνητικές προοπτικές, προχώρησε την Δευτέρα η Fitch Ratings. Η διαβάθμιση «BB+» είναι στο επίπεδο «junk», δηλαδή ομόλογα μη επενδυτικής διαβάθμισης. Παράλληλα ο οίκος υποβάθμισε και τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση από «F3» σε «Β» .

Οι αρνητικές προοπτικές σημαίνουν ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο νέας υποβάθμισης.

Ο οίκος αξιολόγησης αποδίδει την υποβάθμιση στη σημαντική αύξηση των κεφαλαίων που υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν οι κυπριακές τράπεζες, σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση που είχε κάνει τον Ιανουάριο.

Κύπρος:Πόλεμος για έλεγχο του ηλεκτρονικού τζόγου πίσω από το φόνο των «5»


Στο πλαίσιο των ερευνών, διερευνάται και η ενδεχόμενη εμπλοκή των θυμάτων σε διάφορες υποθέσεις του πρόσφατου παρελθόντος.

Λευκωσία: Η Αστυνομία συνεχίζει εντατικά τις έρευνες και ανακρίσεις για διαλεύκανση της πρωτοφανούς για τα κυπριακά δεδομένα εγκληματικής ενέργειας, με την εν ψυχρώ δολοφονία πέντε ανθρώπων, τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αγία Νάπα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι υπάρχει ροή πληροφοριών, οι οποίες αξιολογούνται.

Αίτημα στην ΕΕ για δανειοδότηση θα υποβάλλει η Κύπρος πιθανότατα και εντός της ημέρας

Λευκωσία: Αίτημα προς την Ευρωζώνη για ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού της συστήματος πρόκειται να διατυπώσει επίσημα η Κύπρος πιθανότατα και εντός της ημέρας, όπως δήλωσε ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Κύπρος πρόκειται να επισημοποιήσει το αίτημα να της χορηγηθεί δάνειο από την ΕΕ εντός της ημέρας, είπε η πηγή, σημειώνοντας πάντως ότι δεν έχει φθάσει ακόμα στις Βρυξέλλες το αίτημα αυτό και ότι αναμένεται «εντός κάποιων ωρών».

Επανέρχονται οι πιέσεις στο Χ.Α., πτώση 4% για τον Γενικό Δείκτη

Τη διόρθωση που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, αλλά με μεγαλύτερη ένταση, συνεχίζει στις συναλλαγές της Δευτέρας ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., υποχωρώντας σε ποσοστό έως και άνω του 4%. Στο επίκεντρο οι πολιτικές εξελίξεις και η Σύνοδος Κορυφής στο τέλος της εβδομάδας.

Η ελληνική αγορά δείχνει να κινείται χωρίς κατεύθυνση, από τη στιγμή που εκκρεμούν σημαντικά ζητήματα μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας. Τα ανοιχτά μέτωπα είναι πάρα πολλά για τη νέα κυβέρνηση και όσο καθυστερεί η λήψη αποφάσεων, τόσο θα εντείνονται οι ανυσηχίες.

Τα προβλήματα υγείας του πρωθυπουργού και του προοριζόμενου για τη θέση του υπουργού Οικονομικών αναβάλουν την οριστικοποίηση των κινήσεων που θα αποτελέσουν τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης.