Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

ΤΥΜΒΟΣ ΚΑΣΤΑ: Τι βρήκε ο Δημήτρης Λαζαρίδης κάτω από τη βάση του λέοντα;

Γράφει ο Θεόδωρος Αν. Σπανέλης

Νέα στοιχεία στην κορυφή του Τύμβου Καστά αναζωπυρώνουν τα σενάρια και το ενδιαφέρον για το μεγάλο μυστήριο της έρευνας για το τι άλλο μπορεί να κρύβει

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου, η επίσκεψη της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, για αυτοψία στον Τύμβο Καστά, δεν ήταν όπως οι άλλες που είχαν προηγηθεί, καθώς έφτασε με τους συνεργάτες της ακριβώς στις 12 το μεσημέρι και χωρίς καμία καθυστέρηση ανέβηκαν στην κορυφή του Τύμβου Καστά.

Η φυσική λοίμωξη ή το εμβόλιο προσφέρει μεγαλύτερη προστασία από τον κοροναϊό;

Επιμέλεια Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή,
μοριακή βιολόγος,
medlabnews.gr iatrikanea

Μετά τη ανάρρωση από τη λοίμωξη από έναν ιό, το ανοσοποιητικό σύστημα διατηρεί «μνήμη» του ιού αυτού, δηλαδή διαθέτει μηχανισμούς και ειδικά κύτταρα που θυμούνται την αρχική επαφή με τον εισβολέα. Τα κύτταρα αυτά του ανοσοποιητικού και τα αντισώματα (οι ειδικές δηλαδή πρωτεΐνες του ανοσοποιητικού που κυκλοφορούν στο αίμα και άλλα υγρά του οργανισμού), μπορούν να αναγνωρίσουν και να σκοτώσουν το παθογόνο εάν το συναντήσουν ξανά. Με τον μηχανισμό αυτό προστατευόμαστε από πολλές ασθένειες ή έστω μειώνεται η βαρύτητα της νόσου αν δεν μπορεί να παρέχεται απόλυτη προστασία.

Οι Τούρκοι “ψαρεύουν” τις ελληνικές ανοχές που είναι ατελείωτες! Σέριφο-Σύρο τα τουρκικά αλιευτικά

Από το militaire

Η υπόθεση με τα τουρκικά αλιευτικά όπως και πέρυσι τέτοιες μέρες ακριβώς φαίνεται ότι θα τραβήξει σε μάκρος. Οι Τούρκοι “ψαρεύουν” τις ελληνικές αντιδράσεις οι οποίες είναι απλά ανύπαρκτες. Το γιατί είναι ένα ερώτημα που μόνο η κυβέρνηση μπορεί να το απαντήσει. Μέχρι τότε κάθε σκέψη, όσο καχύποπτη κι αν είναι δεν μπορεί παρά να δικαιολογείται.

Υπενθυμίζουμε ότι η περυσινή εμφάνιση των τουρκικών αλιευτικών που δεν είχαν φθάσει βέβαια μέχρι…τα Κύθηρα, κατέληξε στην ελληνοτουρκική κρίση. Ελπίζουμε ότι δεν θα συμβεί το ίδιο και φέτος.

Ανιστόρητος ο Τατάρ: Οι Έλληνες χρωστάνε τη Δημοκρατία στην Τουρκία

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι καταδικάζει «για άλλη μια φορά τα φασιστικά πραξικοπήματα της 15ης Ιουλίου 1974 από το φασιστικό ελληνοκυπριακό-ελληνικό δίδυμο», κατά την έκφρασή του, στην Κύπρο και «την απόπειρα πραξικοπήματος της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν στις 15 Ιουλίου 2016 στην Τουρκία».

Ο Τατάρ ανέφερε επίσης ότι η προσπάθεια εξέγερσης εναντίον της οθωμανικής κυριαρχίας από τους Έλληνες στην Κύπρο το 1821, η εξέγερση το 1931 και οι αιματηρές επιθέσεις τα Χριστούγεννα του 1963, στόχο είχαν τον αφανισμό των Τουρκοκυπρίων και την  προσάρτηση του νησιού στην Ελλάδα.

Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρος: ''Έρχεται απόκτηση νέων οπλικών συστημάτων''

Σημαντικές δηλώσεις

Σημαντικές ειδήσεις βγήκαν από την DEFEA. Aρχικά ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μίλησε κατά την διάρκεια συνεδρίασης στην έκθεση DEFEA 20201 με θέμα «Ανάπτυξη και Ικανότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων – Απαιτήσεις και Εφαρμογή» όπου και ανέλυσε τα εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία έχουν τεθεί για την ενίσχυση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ, επισήμανε ότι βασικό μέλημα είναι ο καθορισμός ελάχιστων απαιτουμένων δυνατοτήτων για την εξασφάλιση της αμυντικής ικανότητας και των αναγκαίων εξοπλιστικών προγραμμάτων σε βάθος 15ετίας. Αυτό επιτυγχάνεται με τη συνεργασία με φορείς και την πολιτική ηγεσία, για την ικανοποίηση των άμεσων επιχειρησιακών αναγκών, μέσω προγραμμάτων που έχουν εγκριθεί από τι σχετικές αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και το ΚΥΣΕΑ, επιδιώκοντας παράλληλα τη συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας στο μέγιστο βαθμό.