Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Οι πρώτες μέρες της Επανάστασης στην Πελοποννησο


H κήρυξη της Επανάστασης στην Πελοπόννησο εκδηλώθηκε σε μια εποχή όπου ο κύριος όγκος των οθωμανικών δυνάμεων είχε εκστρατεύσει στην Ήπειρο ενάντια στον Aλή-πασά. Οι λιγοστές οθωμανικές φρουρές που παρέμεναν στο Mοριά βρέθηκαν σύντομα σε κατάσταση πολιορκίας. Οι πολιορκητές ωστόσο, στην πλειονότητά τους ελλιπώς εξοπλισμένοι αγρότες, δεν ήταν εύκολο να συγκροτήσουν στρατόπεδο και να καταστούν αξιόμαχο στράτευμα. Tις δυσκολίες των πρώτων εβδομάδων περιγράφει με παραστατικό τρόπο στα απομνημονεύματά του ο υπασπιστής του Kολοκοτρώνη Φώτης Xρυσανθακόπουλος ή Φωτάκος:

Η Παλαιολιθική κληρονομιά της Μυτιλήνης: Ευρήματα και προοπτικές

Στο πολύ μακρινό παρελθόν του πλανήτη και ταυτόχρονα στην προσπάθεια «εξανθρωπισμού» των προϊστορικών ανθρώπων της Παλαιολιθικής εποχής, των ανθρωπιδών, που έζησαν στη σημερινή Μυτιλήνη πριν από τριακόσιες και περισσότερα χιλιάδες χρόνια «ταξίδεψε» τους πολίτες που παρακολούθησαν τη διάλεξη, στο αμφιθέατρο του νέου αρχαιολογικού μουσείου Μυτιλήνης, της καθηγήτριας προϊστορικής αρχαιολογίας του τμήματος ιστορίας και αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης Νένας Γαλανίδου. Η διάλεξη διοργανώθηκε στο πλαίσιο της πολιτιστικής δράσης «Διαλέξεις στο Μουσείο» από την Εφορεία Αρχαιοτήτων του νησιού και είχε θέμα «η Παλαιολιθική κληρονομιά του νησιού: ευρήματα και προοπτικές».

Στις 20 Μαρτίου 1920 ο Τοπάλ Οσμάν κάνει… επίσκεψη στον Νίκο Καπετανίδη – «Το κεφάλι μου δεν στέκεται καλά στους ώμους μου»

Ο σφαγέας των Ποντίων, απεσταλμένος για την επιβολή έμμεσης λογοκρισίας, είχε διαβεβαιώσει τον εκδότη της «Εποχής» ότι αγαπά τους Έλληνες πατριώτες!

ΦΩΤΟ:Μαχητικός δημοσιογράφος και εκδότης της ελληνικής εφημερίδας του Πόντου «Εποχή», ο Νίκος Καπετανίδης απαγχονίστηκε από τους Τούρκους (εικ.: Γεωργία Βορύλλα)

Νίκος Καπετανίδης, ένας από τους πολλούς της αφρόκρεμας του ποντιακού ελληνισμού που άφησαν την τελευταία τους πνοή στις αγχόνες των Νεότουρκων, δικασμένοι και καταδικασμένοι σε θάνατο από τα διαβόητα Δικαστήρια Ανεξαρτησίας της Αμάσειας

ΣΤΓΟΣ Ζιαζιάς: Σκοπιανοί στη Φλώρινα, οι Πρέσπες και ο βαθύς ύπνος της Αθήνας

“Δυστυχως η αδιανόητη πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Φλωρίνης, επικυρώνοντας την αναγνώριση του σωματείου «ψευδομακεδονικής» γλώσσας εντός Ελληνικού εδάφους, δημιουργεί μείζον εθνικό θέμα (φωτο- απόφαση πρωτοδικείου Φλώρινας). Η αρχική αναγνώριση είχε γίνει από το Πρωτοδικείο Φλώρινας με σχετική απόφαση στις 27 Ιουλ. 2022 με την οποία είχε εγκρίνει την ίδρυση σωματείου που είχε στόχο τη «διατήρηση και καλλιέργεια της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα» και την «υποστήριξη της εισαγωγής της μακεδονικής γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια”, αναφέρει σε ανάρτησή του ο στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς.

Τηλεοπτικό κανάλι Σκοπίων: Ιστορική νίκη των Μακεδόνων στην Ελλάδα

 Το ελληνικό δικαστήριο του Λέριν (σημείση: Φλώρινας) ενέκρινε την ύπαρξη του «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας» και απέρριψε τις αγωγές των συλλόγων που εναντιώθηκαν στο έργο του, αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι των Σκοπίων Sitel.

Μετά από αρκετούς μήνες αντιδικίας, τεταμένες ακροάσεις και μεγάλο αριθμό μαρτύρων, την Παρασκευή το δικαστήριο έκρινε ως αβάσιμες και απαράδεκτες τις δεκάδες μηνύσεις που υπέβαλαν σύλλογοι που εναντιώθηκαν στο έργο του κέντρου.

Απολιτίκ ή… «ακομματίκ»;

Οι σημερινοί ξενιτεμένοι όταν ερωτώνται ποιος είναι ο κυριότερος λόγος της φυγής τους, δεν απαντούν «οι μισθοί» ή «η ανεργία», αλλά «η αναξιοκρατία».

Η κριτική ενάντια στο κομματικό σύστημα συλλήβδην αντιμετωπίζεται συχνά με τη μομφή του «απολιτίκ», δηλαδή του ανθρώπου ο οποίος δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική, δεν είναι πολιτικοποιημένος ή ενδεχομένως βρίσκεται και εκτός του περιλάλητου «δημοκρατικού τόξου». Είναι, όμως, έτσι;

Πρώτον, η τέχνη της πολιτικής αφορά εκ των πραγμάτων την οργάνωση της ανθρώπινης κοινωνίας και τη διαχείριση των κοινών προβλημάτων, ευκαιριών ή διακυβευμάτων. Ένας συνάνθρωπός μας, ο οποίος προσφέρει εθελοντική εργασία για τη δεντροφύτευση ενός λόφου και τοποθετεί εαυτόν εκτός κομματικών στεγανών, δεν τεκμαίρεται ως κατ’ εξοχήν πολιτικό ον; Ή μήπως «κατ’ εξοχήν πολιτικό ον» αποτελεί ο λοβοτομημένος κομματικός οπαδός; Ποιος είναι ο «απολιτίκ» και ποιος είναι ο «ακομματίκ» σε αυτή την περίπτωση;

Η Κυπριακή Δημοκρατία διαθέτει εργαλεία αποτροπής

ΔΕΝ είναι τώρα που η κατοχική Τουρκία προωθεί την αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος. Οι προσπάθειες για αναγνώριση του ψευδοκράτους χρονολογούνται. Την τελευταία περίοδο ωστόσο φαίνεται πως έχουν ενταθεί οι προσπάθειες από πλευράς της κατοχικής πλευράς, η οποία επιστρατεύει όλα τα πολιτικά, οικονομικά εργαλεία που διαθέτει. η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Τουρκόφωνων Κρατών, που πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες στην Άγκυρα, χρησιμοποιήθηκε για να προωθηθούν δυο επιδιώξεις: Πρώτον, να παρουσιαστεί ως ισότιμος εταίρος στον Οργανισμό το ψευδοκράτος, που εκπροσωπήθηκε από τους εγκάθετους της Άγκυρας, Ερσίν Τατάρ και Ταχσίν Ερτογρούλογου. Δεύτερον, η ανάδειξη της Τουρκίας ως περιφερειακή δύναμη και ως η ηγέτιδα χώρα μουσουλμανικών κρατών. Το γεγονός ότι φιλοξενούσε τη σύνοδο αυτό διευκόλυνε τις επιδιώξεις της.

Διπλό τουρκικό βέτο στις πρωτοβουλίες του Προέδρου

 Γιάννος Χαραλαμπίδης 

Πώς η τουρκική πλευρά θέλει πλειοψηφία πληθυσμού και εδάφους μέσω της ΕΕ -Το τουρκικό έγγραφο χωριστής ένταξης στη βάση του πρωτογενούς δικαίου, οι διχοτομικές συγκλίσεις και η λογική της επανενσωμάτωσης

Διπλό «τουρκικό βέτο» ασκείται στις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για την επανέναρξη των συνομιλιών και την ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ. Τόσο ο Ερσίν Τατάρ όσο και η Άγκυρα ουδόλως επιθυμούν την επανέναρξη των συνομιλιών, εκτός και αν γίνει δεκτή η αλλαγή της βάσης τους, στη λογική της ισότιμης κυριαρχίας, γεγονός που δυσκολεύει όχι μόνο τις προσπάθειες του Προέδρου, αλλά και των Ην. Εθνών προκειμένου να δημιουργηθεί θετικό κλίμα. Πρόσθετα, η τουρκική πλευρά δεν ευνοεί τον διορισμό διαμεσολαβητή από την ΕΕ στο Κυπριακό, διότι ουδόλως επιθυμεί, για δικούς της λόγους, ένα αναβαθμισμένο ρόλο των Βρυξελλών.

Μα βράζει ο Στόλος ?

Μα βράζει ο Στόλος ?

Ο άγνωστος ψ γράφει. Σε κάποια ιστοσελίδα αμυντικού περιεχομένου γράφτηκε το παρακάτω άρθρο:

«Ο Στόλος βράζει, ο Αρχηγός ΓΕΝ περί άλλων τυρβάζει και τα πληρώματα δεν καλύπτονται λόγω «μεγάλου αριθμού» προσέλευσης από τις υπάρχουσες ενδιαιτήσεις των πλοίων»

Αν αυτό δεν λέγεται ευθεία επίθεση κατά του Αρχηγού ΓΕΝ, τότε πως λέγεται?

Ας δούμε όμως το περιεχόμενο του άρθρου:

ΑΡΙΑΔΝΗ 23: Εντυπωσιακά πλάνα από την πολυεθνική άσκηση – Η συμμετοχή των ΕΔ(ΦΩΤΟ)

Από την Δευτέρα 06 έως την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, διεξήχθη η πολυεθνική Άσκηση «ΑΡΙΑΔΝΗ 23» στην ευρύτερη περιοχή του Βόρειου Κρητικού Πελάγους, με την συμμετοχή μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Μόνιμης Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης 2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group Two/ SNMCMG2).

H Άσκηση «ΑΡΙΑΔΝΗ 23» είναι τύπου INVITEX (Invitation to an Exercise), διεξάγεται σε ετήσια βάση και αφορά στην εφαρμογή διαδικασιών, τεχνικών και αντιμέτρων Ναρκοπολέμου για την αντιμετώπιση ευρέως φάσματος τύπου ναρκών, υπό ρεαλιστικές συνθήκες και σε περιβάλλον πολλαπλών και ασύμμετρων απειλών.

Φορητά loitering munition στο στόχαστρο της Ελλάδας – Το έξυπνο οπλικό σύστημα που άλλαξε τα δεδομένα στον πόλεμο της Ουκρανίας

Κώστας Σαρικάς 

Πρόκειται για τα  switchblade loitering munition τα οποία χρησιμοποιούνται ευρύτατα τόσο από τους Ρώσους όσο κυρίως από τους Ουκρανούς με εντυπωσιακά αποτελέσματα στο πεδίο των επιχειρήσεων.

Ο άμεσος εξοπλισμός όλων των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων και Ειδικών Δυνάμεων με το οπλικό σύστημα που άλλαξε μεταξύ άλλων τα δεδομένα στον πόλεμο της Ουκρανίας βρίσκεται πλέον στον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ και της ΔΕΠ και μάλιστα σε υψηλή προτεραιότητα.

Πρόκειται για τα  switchblade loitering munition τα οποία χρησιμοποιούνται ευρύτατα τόσο από τους Ρώσους όσο κυρίως από τους Ουκρανούς με εντυπωσιακά αποτελέσματα στο πεδίο των επιχειρήσεων.

Μονομαχία ΤΟΜΑ: 300 Bradley ή 500 Lynx, Marder κι αναβαθμισμένα ΛΕΩΝΙΔΑΣ;

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Η πρόσφατη ενημέρωση από αμερικανικής πλευράς για διαθεσιμότητα 300 ΤΟΜΑ M2 Bradley, υπήρξε αναπάντεχη καθώς μέχρι τώρα το ΓΕΣ εισέπραττε αρνητικές απαντήσεις. Η διαδικασία βρίσκεται ακόμη στην πολύ αρχική φάση, με την ταχεία απάντηση από πλευράς ΓΕΣ για εκδήλωση ενδιαφέροντος. Από κάθε άποψη όμως, συνιστά σημαντική εξέλιξη στις μέχρι τώρα ενέργειες της ελληνικής πλευράς στον τομέα των ΤΟΜΑ.

Είναι σαφές ότι η αμερικανική κίνηση έχει σαφώς χαρακτήρα “σφήνας” ώστε να παρεμποδίσει τις

Γάλλοι και Ιταλοί πιέζουν για τις κορβέτες: Το μέγα ερώτημα είναι, απόφαση πριν ή μετά τις κάλπες…

ΦΩΤΟ:Γάλλοι & Ιταλοί πολλές φορές έχουν αναθεωρήσει τα σχέδιά τους και τις προτάσεις τους για τις κορβέτες την ώρα που το Πολεμικό Ναυτικό αναμένει ακόμα τις αποφάσεις της κυβέρνησης που θα οδηγήσουν στην ενισχυση του. Πηγή εικόνας: Πολεμικό Ναυτικό 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, Hellas Journal

Μετά το τετ α τετ στην Αθήνα με τον Σεμπαστιάν Λακορνού, υπουργό άμυνας της Γαλλίας, ο υπουργός Εθνικής άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, θα συναντηθεί και με τον Ιταλό ομόλογό του Γκουίντο Κροζέτο στο «ουδέτερο» έδαφος των Βρυξελλών, στο περιθώριο forum που αφορά την ευρωπαϊκή άμυνα, κυβερνοασφάλεια αλλά και το ουκρανικό ζήτημα.

Κινητικότητα Ιταλών για το πρόγραμμα κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού – Στην Αθήνα ο Ιταλός Υπουργός Άμυνας

Γιάννης Νικήτας

Κινητικότητα καταγράφεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα από μεριάς Ιταλών στα πλαίσια του προγράμματος πρόσκτησης νέων κορβετών για το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ). Σύμφωνα με πληροφορίες του DefenceReview.gr σήμερα το βράδυ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) Νίκος Παναγιωτόπουλος αναμένεται να συναντηθεί με τον Ιταλό Υπουργό Άμυνας Guido Crosetto στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ αύριο ο Ιταλός Υπουργός Άμυνας και ο ΥΕΘΑ θα μεταβούν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο όροι της Αιγύπτου σε Τουρκία και Ερντογάν και ο ρόλος της Ελλάδας

 Αλεξία Τασούλη

Ο Σίσι έθεσε τρεις όρους, προκειμένου να ξεκινήσει μια νέα σελίδα στις διπλωματικές σχέσεις Άγκυρας-Καΐρου.

Οι όροι αυτοί τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Σάμεχ Σούκρι, όπου υπήρξε συντονισμός για τη διεξαγωγή μιας προσεχούς συνάντησης σε επίπεδο κορυφής χωρίς όμως να ορίσουν ημερομηνία. «Υπάρχει βούληση και πολιτικές οδηγίες για να ξεκινήσει ένας δρόμος για την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και σε επίπεδο πρεσβευτών», δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών.

Έρχεται διάταξη για το πλιάτσικο στο δίκτυο του ΟΣΕ – Κακούργημα η κλοπή και η κλεπταποδοχή σιδηροδρομικού υλικού

 Νέα διάταξη, που έρχεται τις επόμενες ημέρες στην Βουλή, θα αναβαθμίζει σε κακούργημα την κλοπή του σιδηροδρομικού υλικού από το δίκτυο του ΟΣΕ. Το ίδιο ισχύει και για την κλεπταποδοχή του.

Όπως είπε, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τις Υποδομές και Μεταφορές, Γιώργος Γεραπετρίτης, με την διάταξη θα αναβαθμίζονται σε κακούργημα η κλοπή και κλεπταποδοχή. Ο κ. Γεραπετρίτης έκανε λόγο για τεράστιους βανδαλισμούς, λέγοντας πως έχει ζητήσει από την ΕΛ.ΑΣ. να κάνει μια υπεράνθρωπη προσπάθεια για να προστατεύσει το σιδηροδρομικό υλικό.

«Είναι τραγικό, όχι μόνο η κλοπή από συμμορίες αλλά και η κλεπταποδοχή. Είναι θλιβερό», τόνισε.

ΕΕ: Το EFSF ενέκρινε την όγδοη μείωση του περιθωρίου επιτοκίου για την Ελλάδα, αξίας 122,5 εκατ. ευρώ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αποφάσισε σήμερα να μειώσει στο μηδέν το αυξημένο περιθώριο που έχει συγκεντρώσει η Ελλάδα για την περίοδο μεταξύ 17 Ιουνίου 2022 και 31 Δεκεμβρίου 2022, ως μέρος των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που συμφωνήθηκαν για τη χώρα το 2018.

Η αξία αυτής της όγδοης μείωσης ανέρχεται στα 122,5 εκατ. ευρώ. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης να μειώσει το περιθώριο ενίσχυσης στο μηδέν από την 1η Ιανουαρίου 2023 και μετά. Αυτό ολοκληρώνει τη μείωση του περιθωρίου ενίσχυσης, στο πλαίσιο των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Τσίπρας πρόεδρος, Πολάκης «αρχηγός»

 Γιάννης Τσαπρούνης 

Η κωλοτούμπα είναι η προσφιλής τακτική του Αλέξη Τσίπρα. Εδώ έφτασε να γίνει ο μνημονιακότερος πρωθυπουργός, ενώ δεσμευόταν πως θα σκίσει τα Mνημόνια. Στη διαγραφή Πολάκη θα κολλούσε;

ΜΙΑ επιστολή μετάνοιας -για τα μάτια του κόσμου- από τον αψύ Σφακιανό ήταν αρκετή. Εκανε μία κωλοτούμπα λίγων ωρών και ο Πολάκης, και όλα πια είναι περασμένα-ξεχασμένα. Τι κι αν είχε αναδημοσιεύσει «φωτογραφικό κολάζ» από το «Μακελειό» απειλώντας δικαστικούς, δημοσιογράφους, τραπεζίτες.

KKE και ΣΥΡΙΖΑ στα πιο φιλοπουτινικά κόμματα στην Ευρώπη

Στα πιο «φιλοπουτινικά» κόμματα στην Ευρώπη, συγκαταλέγονται το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Novaya Gazeta Europe από το 2019 έως το 2023 για τις ψηφοφορίες που έγιναν στο ευρωκοινοβούλιο και με βάση το πως τοποθετήθηκαν -ή απείχαν εντελώς- στα μείζονα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την γενικότερη πολιτική της Ρωσίας, στην Ευρώπη, την εισβολή στην Ουκρανία αλλά και τις κυρώσεις της Κομισιόν εναντίον της Μόσχας.

Βάσει των αποκαλυπτικών στοιχείων της Novaya Gazeta Europe προκύπτει ότι:

Κ. Καραμανλής: Τα πέντε ψέματα της αντιπολίτευσης για το δυστύχημα στα Τέμπη

Ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ανέλυσε τη Δευτέρα ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τα πέντε ψεύδη, τα οποία, όπως είπε, ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα από πλευράς της αντιπολίτευσης αναφορικά με τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Ψέμα 1ο: Στο σταθμό της Λάρισας δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση

Το πρώτο ψέμα, όπως είπε ο κ. Καραμανλής, είναι ότι «αναφέρουν πως στο σταθμό της Λάρισας δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση. Αυτό δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Διέθετε σύστημα από τον Νοέμβριο του 2022 και χρησιμοποιήθηκε έως τις 22:12 τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, ήταν σε λειτουργία μια ώρα και κάτι πριν το δυστύχημα. Ο σταθμάρχης και μπορούσε και έπρεπε να χαράξει την διαδρομή ηλεκτρονικά όπως έκαναν οι προηγούμενοι. δυστυχώς δεν το έκανε, τη χάραξε χειροκίνητα και ξέχασε ένα κλειδί. Επειδή λειτουργούσε το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης μπορούσε να δει το τρένο στη λάθος κατεύθυνση για 12 λεπτά αλλά δυστυχώς δεν το έκανε».

Δένδιας – Τσαβούσογλου: Εκατέρωθεν στήριξη Ελλάδας – Τουρκίας για Σ.Α. του ΟΗΕ και Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό

Η Αγκυρα θα ψηφίσει την Ελλάδα για την υποψηφιότητά της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως μη μόνιμο μέλος και η Αθήνα, από την πλευρά της, θα στηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη θέση του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού. 

 Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσαν, μετά τη σημερινή συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, ότι η Αγκυρα θα ψηφίσει την Ελλάδα για την υποψηφιότητά της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως μη μόνιμο μέλος και η Αθήνα, από την πλευρά της, θα στηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη θέση του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).

Ο Μπλίνκεν προσφέρει την στήριξη των ΗΠΑ στην Αρμενία

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν συνομίλησε σήμερα με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και του πρότεινε την στήριξη των ΗΠΑ στην διευκόλυνση των διμερών ειρηνευτικών συνομιλιών με το Αζερμπαϊτζάν, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

"Ο ίδιος επανέλαβε την στήριξη των ΗΠΑ στις απευθείας συνομιλίες και στην διπλωματία για την υποστήριξη μιας διαρκούς και βιώσιμης ειρήνης στο Νότιο Καύκασο και τόνισε ότι δεν υπάρχει

Στη Μόσχα ο Σι: «Κίνα Ρωσία είναι καλοί γείτονες και αξιόπιστοι εταίροι»

Στην Μόσχα έφτασε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ νωρίτερα σήμερα Δευτέρα (20/3), ιδιαίτερα χαρούμενος, όπως δήλωσε, που επιστρέφει στη Ρωσία, μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια. Κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, ο Κινέζος πρόεδρος τόνισε παράλληλα πως «Κίνα και Ρωσία είναι καλοί γείτονες και αξιόπιστοι εταίροι»/

Στο αεροδρόμιο τον περίμενε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας, Ντμίτρι Ν. Τσερνισένκο, μαζί με μία στρατιωτική μπάντα.

Στο ταξίδι αυτό τον συνοδεύει η σύζυγός του, ενώ σε λίγες ώρες αναμένεται η συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν,στις 16:30 (τοπική ώρα) σύμφωνα με πληροφορίες της New York Times.

Η ιστορία των ηρώων του 1821 που αδίκησε η πατρίδα στη "Μηχανή του Χρόνου" (ΕΡΤ1, 18/3/18)

Το αφιέρωμα της "Μηχανής του Χρόνου" στους ήρωες του 1821 που αδικήθηκαν από την πατρίδα (ΕΡΤ1, 25/3/2018)

Ο Τσίπρας πάει να παίξει θέατρο στον υπό κατασκευή σταθμό τηλεδιοίκησης στη Λάρισα & δεν πάει δίπλα

 

Ο Τσίπρας πάει να παίξει θέατρο στον υπό κατασκευή σταθμό τηλεδιοίκησης στη Λάρισα & δεν κάνει τον κόπο να πάει δίπλα στον πίνακα αυτόματης χάραξης.

Geopolitics με τον Σάββα Καλεντερίδη: Άνοιγμα της Άγκυρας στην Ουάσινγκτον

 
Η νέα εκπομπή Geopolitics με τον στρατιωτικό αναλύτή και συγγραφέα, Σάββα Καλεντερίδη με όλες τις γεωπολιτικές εξελίξεις τις επικαιρότητας. 

Ιωάννης Παπαφλωράτος, Να αποσπάσει την Αίγυπτο από Ελλάδα, Ισραήλ επιχειρεί ο Ερντογάν

 

Σημαντικές συζητήσεις έχει προκαλέσει στην χώρα μας η προσπάθεια επαναπροσέγγισης μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου. Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια έκατσαν στο ίδιο τραπέζι Τουρκία και Αίγυπτος, σε μία προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο κρατών.

Διπλή τουρκική τορπίλη στο πρόεδρο για συνομιλίες και ΕΕ

 

Γιάννος Χαραλαμπίδης : Διπλή τουρκική τορπίλη στο πρόεδρο για συνομιλίες και ΕΕ

Σάββας Καλεντερίδης: Η μέρα της Επανάστασης (19-3-2023)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Η μέρα της Επανάστασης

Η "απολογία" του Κώστα Καραμανλή στη Βουλή για την τραγωδία στα Τέμπη | Αταίριαστοι | 20/03/2023

 

Η "απολογία" του Κώστα Καραμανλή στη Βουλή για την τραγωδία στα Τέμπη | Αταίριαστοι | 20/03/2023

Η φωτογραφία Ιμάμογλου - Γιαβάς με φόντο τον Κεμάλ Ατατούρκ που ξεσήκωσε τους Τούρκους | Σήμερα | 20/03/2023

 


1. Ο Ερντογάν έδωσε εντολή σε Υπουργό του να αλλάξει την υπογραφή του
2. Ενόχληση της Τουρκίας από τα επιθετικά αμφίβια οχήματα προσωπικού που αγοράζει η Ελλάδα
3. Τούρκικα ΜΜΕ: "Η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες - Το Κογκρέσο ενέκρινε την πώληση τους"
4. Πρώτη δοκιμή του εθνικού μαχητικού TF-X της Τουρκίας
5. Η φωτογραφία Ιμάμογλου - Γιαβάς με φόντο τον Κεμάλ Ατατούρκ που ξεσήκωσε τους
6. Ερντογάν: Ο λαός μου λέει "Πατέρα μη μας εγκαταλείπεις"
7. Οι Τούρκοι επέστρεψαν στις επιθέσεις και στις προκλήσεις κατά της Ελλάδας