Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Αρχαία Ελλάδα: Τι έχει προσφέρει στον σημερινή εποχή;

Η Αρχαία Ελλάδα και η πολιτιστική κληρονομιά της επηρέασαν σημαντικά, όχι μόνο τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, αλλά και τον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πολιτισμό.

Σε αυτό το άρθρο, θα θυμηθούμε κάποια από τα επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων, που καθόρισαν σημαντικά τις σημερινές κοινωνίες.

ΥΠΟΙΚ vs. ΕΑΒ… Νέα ομηρεία για την εθνική άμυνα και όχι μόνο! ΕΛΕΟΣ

Όταν το DP επέμενε να αναφέρει ότι εάν επιθυμούμε επίλυση των προβλημάτων της αμυντικής βιομηχανίας αλλά και την αποδέσμευση από την αθλιότητα του συστήματος που έχει οικοδομηθεί, τότε θα πρέπει να δημιουργηθεί είτε γενική γραμματεία είτε υφυπουργείο αμυντικής βιομηχανίας, όπως στις χώρες που παίρνουν στα σοβαρά τον τομέα, κάποιοι έσπευσαν να διακρίνουν κίνητρα αλλότρια προς την εξυγίανση του τομέα και την -επιτέλους- δυνατότητα να αναπτυχθεί. Έρχεται όμως η είδηση της ημέρας να αποδείξει του λόγου το αληθές…

Στην υπόθεση “αμυντική βιομηχανία” εμπλέκονται, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, δυο τρία υπουργεία. Το αποτέλεσμα είναι τραγελαφικό. Σήμερα λοιπόν, όπως πληροφορούμαστε, η Ελληνικής Αεροπορική Βιομηχανίας (ΕΑΒ) έχει “κατεβάσει ρολά”! Όλοι απεργούν! Δεν κινείται τίποτα!

Χάρτης-σοκ για την Τουρκία: Ο Άσαντ επαναδιεκδικεί την Αλεξανδρέττα

Πάταγο προκάλεσε η κίνηση της κυβέρνησης του Άσαντ να συμπεριλάβει την περιοχή της Αλεξανδρέττας (τουρκική επαρχία Χατάι) σε χάρτη για μέτρα που λαμβάνονται σχετικά με την πανδημία του γνωστού ιού.
Το περιστατικό εντόπισε ο τουρκικός τύπος, ο οποίος γεμάτος οργή αλλά και φόβο αναφέρει ότι “το θλιβερό καθεστώς του Άσαντ συμπεριέλαβε το Iskenderun στα σύνορά του σε χάρτη της Συρίας, όπου έδειχνε πληροφορίες σχετικά με το ξέσπασμα του κορονοϊού”.

Spiegel: Σοβαρό περιστατικό στον Εβρο -Τούρκος στρατιώτης στόχευσε και πυροβόλησε Γερμανούς της Frontex - ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Ενα σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμό σημειώθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο, όπως μεταδίδει το γερμανικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με την γερμανική ιστοσελίδα, Τούρκοι στρατιώτες στόχευσαν Γερμανούς αξιωματικούς και πυροβόλησαν.

 Όπως σημειώνεται, υπήρξε τουλάχιστον ένας πυροβολισμός όπως προκύπτει από εσωτερικό έγγραφο του ευρωπαϊκού οργανισμού προστασίας των συνόρων Frontex, το οποίο είδε το Spiegel. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματίες.


Τι φέρεται να έγινε στον Εβρο: Spiegel -Πρώτα πυροβολισμός, μετά ένα μεσαίο δάχτυλο

Μία νεκρή και πέντε αγνοούμενοι από τη συντριβή ελικοπτέρου ανοιχτά στη Μεσόγειο

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι πέντε αγνοούνται μετά τη συντριβή ελικοπτέρου που συμμετείχε σε αποστολή του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, στα διεθνή ύδατα μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.

Συντριβή ελικοπτέρου: Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα
 Οι καταγραφείς πτήσης έχουν βρεθεί, διευκρίνισε ο Χαρτζίτ Σατζάν, ο υπουργός Άμυνας του Καναδά, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρωθυπουργό στην Οτάβα.

Από 5 Μαΐου οι ατομικές προπονήσεις της Super League 1, κεκλεισμένων των θυρών η επανέναρξη των πρωταθλημάτων - Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη συνέχεια του ελληνικού αθλητισμού(Βίντεο)

Τα επόμενα βήματα στον ελληνικό αθλητισμό και τα μέτρα που θα πρέπει να τηρούνται, ανακοίνωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, δίπλα στον επικεφαλής της επιτροπής για τον κορονοϊού του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ανακοίνωσε το πώς θα βαδίσει από εδώ και πέρα ο ελληνικός αθλητισμός λόγω του κορονοϊού.
Όπως ειπε ο υφυπουργός Αθλητισμού για τα ομαδικά αθλήματα, από τις 5 Μαΐου θα επιτρέπονται οι ατομικές προπονήσεις ποδοσφαιριστών σε ομάδες 6-8 ατόμων στα προπονητικά κέντρα των ομάδων, ενώ η επανέναρξη των πρωταθλημάτων, όποτε κι αν γίνει αυτή, θα είναι κεκλεισμένων των θυρών.