Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΤΡΑ: Πλημμύρισε και το Δημαρχείο ΑΔΙΑΒΑΤΟΙ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ - ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Πλημμύρισε το Δημαρχείο της Πάτρας. Μεγαλύτερες ζημιές εντοπίζονται στο γραφείο του Δημάρχου, το οποίο είναι προς εκκένωση, ενώ ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός είναι πως το νερό έχει περάσει από τον πρώτο όροφο μέσω του πατώματος σε όλα τα γραφεία του ισογείου.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το Δημαρχείο πλημμύρισε γιατί λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που έπεσε, τα εσωτερικά λούκια που υπάρχουν, δεν μπόρεσαν να διοχετεύσουν το νερό, με αποτέλεσμα αυτό να πλημμυρίσει τους εσωτερικούς χώρους του μεγάρου.

Στα υψηλά ημέρας έκλεισε η Wall Street

Dow13.235,39100,38 0,76%  



  Nasdaq3.010,6039,27 1,32%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Στα υψηλά της ημέρας ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street εν μέσω προσδοκιών ότι οι διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό στην Ουάσινγκτον θα έχουν θετική κατάληξη και η οικονομία θα αποφύγει τον δημοσιονομικό γκρεμό.

Μετά από τρεις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις ο βιομηχανικός Dow Jones κέρδισε σήμερα 100 μονάδες, ενώ Nasdaq και S&P 500 έκλεισαν με κέρδη άνω του 1%.

Οι συνομιλίες μεταξύ του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και Ρεπουμπλικάνου, John Boehner συνεχίζονται, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Jay Carney.

Οι δύο άντρες συναντήθηκαν νωρίτερα σήμερα στο Λευκό Οίκο χωρίς να ανακοινωθούν λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συνομιλιών τους.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Harry Reid δήλωσε εξάλλου ότι οι γερουσιαστές ενδεχομένως να επιστρέψουν στην Ουάσινγκτον την ημέρα μετά τα Χριστούγεννα για να ολοκληρώσουν τις εργασίες που χρειάζονται ώστε να αποφευχθεί ο δημοσιονομικός γκρεμός.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner φέρεται να έχει διαμηνύσει στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι ενδεχομένως να δεχτεί την αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τους πιο πλούσιους Αμερικανούς με αντάλλαγμα τη μείωση των δαπανών στις κοινωνικές δαπάνες και το πρόγραμμα Medicare.

Δείτε τον μισθό του ανθρώπου που αλλάζει τα ποτήρια με το νερό στους βουλευτές και βάλτε τα... κλάματα!!!

Ο υπάλληλος της Βουλής, ο νερουλάς που αλλάζει το νερό σε κάθε βουλευτή που παίρνει το λόγο από το Βήμα της Βουλής, παίρνει τα ίδια λεφτά πλέον με τον... Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Σχεδόν 3 χιλιάρικα και μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας!!!!



Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παίρνει σχεδόν 1300 ευρώ λιγότερα από τον παραπάνω κύριο με τα νερά μέσα στη Βουλή! 1600 ευρώ λιγότερα από τον κύριο αυτό παίρνει και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου, ενώ ο γιατρός μετά από 10 χρόνια και ο οποίος έχει δαπανήσει άλλα σχεδόν 20 χρόνια για να γίνει γιατρός, παίρνει 1800 ευρώ λιγότερα από τον νερουλά της Βουλής!

Τα Ιεροσόλυμα στην αρχαιότητα

Το γεγονός πως τα Ιεροσόλυμα, πριν από την κατάληψή τους από τον βασιλιά των Εβραίων Δαυίδ, ήταν ελληνική πόλη, μας το μαρτυρούν πλείστοι αρχαίοι συγγραφείς. Ακόμα και ο Εβραίος ιστορικός Ιώσηπος αποκαλεί την πόλη με το πραγματικό της όνομα, “Σόλυμα”. O Ηρόδοτος μας λέει ότι οι Σόλυμοι ήσαν...

... απόγονοι των Κρητών.

“Απ’αυτούς οι Κάρες ήλθαν στην Ήπειρο από τα νησιά, γιατί παλαιότερα ήσαν υπήκοοι του Μίνωα, με το όνομα Λέλεγες και κατοικούσαν στα νησιά.. Όσο για τους Λυκίους, η παλιά τους καταγωγή είναι κρητική. Φιλονείκησαν όμως για την βασιλεία της Κρήτης με τα παιδιά της Ευρώπης, ο Σαρπηδών και ο Μίνως.

Δεν δεχόταν το παιδί τους να ασπαστεί το Ισλάμ και την έσφαξε

 Μουσουλμάνος έσφαξε την χριστιανή πρώην φίλη του με 13 μαχαιριές

Στις βρετανικές φυλακές οδηγήθηκε χθες ένας Νιγηριανός μουσουλμάνος που έσφαξε με 13 μαχαιριές την πρώην φίλη του που ήταν χριστιανή, η οποία τον είχε χωρίσει καθώς...


... δεν δεχόταν η κόρη τους να ασπαστεί το Ισλάμ.

Μήνυση Χρυσής Αυγής σε Στρατούλη για συκοφαντική δυσφήμιση

Σχόλιο από ALEXANDER

ΤΣΑΚ (ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ)-ΝΟΡΡΙΣ

Με μηνύσεις απαντά η Χρυσή Αυγή κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος κατήγγειλε άγρια επίθεση εις βάρος του από οπαδούς του κόμματος.
Η Χρυσή Αυγή μήνυσε τον Δ. Στρατούλη για συκοφαντική δυσφήμιση για τον χαρακτηρισμό "σπείρα εγκληματιών" που απέδωσε στο Κίνημά.
Αναμένουμε την αποστολή της δικογραφίας στη βουλή και την άρση της ασυλίας του βουλευτή από την ολομέλεια, όπως έχει γίνει επανειλημμένως για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής το τελευταίο διάστημα. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της μήνυσης που κατετέθη σήμερα:

«Αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις η Ελλάδα» Κάντε περισσότερα, ζητά από την Αθήνα η Task Force του Ράιχενμπαχ

Να κάνει περισσότερα, ουσιαστικά, και να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά, καλεί την Ελλάδα η Κομισιόν, μέσα από την τριμηνιαία έκθεση της Ομάδας Δράσης (Task Force) του Χορστ Ράιχενμπαχ, διαπιστώνοντας ωστόσο πρόοδο στην πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με την Task Force, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις. «Χρειάζεται ευρεία και βαθιά διαρθρωτική μεταρρύθμιση, για να μπουν τα θεμέλια της ανάπτυξης, με μοχλό την επιχειρηματική δραστηριότητα» επισημαίνεται στην έκθεση.

Αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του 2013

Εκτός από την αναστολή για τους πλειστηριασμούς "παγώνουν" και όλες οι εξώσεις στις εμπορικές μισθώσεις.
Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα δημοσιευτεί εντός της ημέρας, μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης, αναστέλλονται μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2013 οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία και οι εξώσεις στις εμπορικές μισθώσεις.

Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων και των επιχειρήσεων για τις δύο επόμενες Κυριακές,

Θεσσαλονίκη: Σκότωσαν και πέταξαν στα σκουπίδια συνταξιούχο καθηγητή!

Συγκλονίζει το στυγερό έγκλημα στην περιοχή Σαράντα Εκκλησιές - Το πτώμα στα σκουπίδια εντόπισε οδηγός απορριματοφόρου...
Τυλιγμένο με κουβέρτα και δεμένο με σχοινί βρέθηκε το πτώμα του ηλικιωμένου άνδρα μέσα σε κάδο ανακύκλωσης απορριμμάτων στις Σαράντα Εκκλησιές.

Το μακάβριο εύρημα εντόπισε οδηγός απορριματοφόρου και στην περιοχή επικράτησε πανικός. Αυτή την ώρα βρίσκονται στο σημείο αστυνομικοί ενώ ήδη έχει ειδοποιηθεί και ιατροδικαστής για να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου.

Κι όμως! Κοριτσάκι 6,5 ετών προσποιήθηκε ότι ήταν νεκρό την ώρα που ο μακελάρης του Κονέκτικατ Ανταμ Λάνζα εκτελούσε δίπλα του τους συμμαθητές του!(Βίντεο)

- Ήταν η πρώτη που βγήκε από το σχολείο καλυμμένη με το αίμα των συμμαθητών της
- Διηγήθηκε την ιστορία στους γονείς της οι οποίοι είναι σε κατάσταση σοκ
- Δεν ανέπνεε και δεν κουνιόταν κρυμένη πίσω από τα άψυχα κορμάκια των άλλων παιδιών την ώρα που ο Ανταμ Λάνζα συνέχιζε να πυροβολεί
- Ανείπωτος ο θρήνος στο Νιουταουν για τα 20 παιδάκια και τις δασκάλες τους
- Ομπάμα: Δεν είστε μόνοι - Σήμερα κηδεύονται οι δυο πρώτοι μαθητές
- ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

"Στουρνάρα κάνε το καλό - Βγες στο μπαλκόνι και βούτα στο κενό"(Bίντεο)

Στο Υπ.Οικονομικών έφτασε η πορεία των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Τι λένε στον Στουρνάρα με τα συνθήματά τους οι διαδηλωτές.

Οι εργαζόμενοι στο ΤΤ ζητούν να ανακεφαλαιοποιηθεί το Ταμιευτήριο και να υπάρξει ίση μεταχείριση με τις τράπεζες και φωνάζουν "Στουρνάρα κάνε το καλό, βγες στο μπαλκόνι και βούτα στο κενό" και "Αυτό είναι σωστό Στουρνάρας και Προβόπουλος στον Κορυδαλό".

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ «Στα πρόθυρα εμφυλίου η Ελλάδα – Η βία θα βγει στους δρόμους και θα απλωθεί σε όλη τη χώρα»

Στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου εμφανίζει την Ελλάδα σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα  Frankfurter Allgemeine.μιλώντας για μια πρωτοφανή οργή η οποία σωρεύεται στα βαριά πληττόμενα κοινωνικά στρώματα και η οποία αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσει. Το ίδιο άρθρο αναπαράγεται και απο άλλα site.
Το παραπάνω αποτελεί εκτίμηση του Γερμανού ψυχιάτρου Georg Pieper, ο οποίος μαζί με τη δημοσιογράφο της γερμανικής εφημερίδας Melanie Mühl πέρασαν κάποιες στην Ελλάδα, με τη δεύτερη να συνοδεύει τον Γερμανό ψυχίατρο σε σεμινάρια που έδωσε αναφορικά με τα τραύματα που αφήνει η οικονομική κρίση στους ανθρώπους.

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΤΡΟΪΚΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών - Ετοιμο το ένταλμα σύλληψης κατά του ΥΠΟΙΚ, αν...

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και "χρονικό προαναγγελθείσας  σύγκρουσης" αυτό που συμβαίενι με την τρόϊκα και την Δικαιοσύνη. Και λέμε τρόϊκα και όχι κυβέρνηση ή Γιάννης Στουρνάρας γιατί δεν υπάρχει καμία κυβέρνηση, η τρόϊκα διατάσσει η κυβέρνηση απλά εκτελεί.
Η τρόϊκα γνωρίζει πολύ καλά ότι το 90% των νομοθετημάτων από το 2009 είτε είναι απόλυτα αντισυνταγματικά ή στο όριο του να χαρακτηριστούν αντισυνταγματικά.
Και γνωρίζει ότι η Δικαιοσύνη θα ήταν αντιπαλός της, δεν γίνεται διαφορετικά. Και για αυτό οδήγησε την σύγκρουση στα άκρα με τα διάφορα νομοθετήματα που "ξέσκιζαν" δικαστές και εισαγγελείς. Και τώρα θέλουν να τελειώσουν "μια και καλή" μαζί τους. Θέλουν να τους συντρίψουν γιατί χωρίς να τους συντρίψουν δεν πρόκειται να επικρατήσουν στην χώρα. 

Από Ιούνιο πληρώνουμε σε τράπεζες και ΕΛΤΑ

Στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ θα εξοφλούν οι φορολογούμενοι τις βεβαιωμένες οφειλές τους προς τις ΔΟΥ υποχρεωτικά από 1 Ιουνίου 2013. Έως τότε η καταβολή των φόρων και άλλων οφειλών θα γίνεται εναλλακτικά στις εφορίες ή στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ. Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη με στόχο την αποσυμφόρηση των εφοριών από την πληρωμή των φόρων, την διευκόλυνση των φορολογουμένων στις συναλλαγές τους και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.

Σαμαράς-Μπορίσοφ: «Ναι» στην ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων

Υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων τάχθηκαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, Αντώνης Σαμαράς και Μπόικο Μπορίσοφ, υπογραμμίζοντας, ότι αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ο σεβασμός των κανόνων καλής γειτονίας.

Μετά την κοινή συνεδρίαση των υπουργικών συμβουλίων των δύο χωρών, ο Α. Σαμαράς δήλωσε ότι «η συνεργασία Ελλάδας και Βουλγαρίας είναι πολυεπίπεδη, βασίζεται και παράλληλα εμβαθύνει τις σχέσεις των δύο χωρών. Εκτείνεται σε όλο το φάσμα και πρόκειται για μία συνεργασία στρατηγική».

Οι πρώτοι «μνηστήρες» για τα πετρέλαια!

Της Δήμητρας Πανανού από το real.gr

«Φωτιά» πήρε η πετρελαϊκή αγορά, με εταιρείες κολοσσούς να... φλερτάρουν πλέον με τον «μαύρο χρυσό» του Ιονίου και της Κρήτης, λίγες εβδομάδες πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες εντοπισμού και καταγραφής πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που διεξάγει η νορβηγική εταιρεία PGS.

«Υπάρχουν ήδη εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από μεγάλες εταιρείες», τόνισε μιλώντας στον Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου o υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελος Λιβιεράτος.

Ο Άρειος Πάγος είπε «όχι» στην προσωρινή διαταγή

Προσωρινά δεν μπορεί η ΔΕΗ να εισπράττει μαζί με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος το τέλος ακινήτων, αν και το όλο ζήτημα θα κριθεί εκ νέου αύριο.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος υπηρεσίας του Αρείου Πάγου, αρεοπαγίτης Γεράσιμος Φουρλάνος, απέρριψε το αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να εκδώσει προσωρινή διαταγή για να «παγώσει» η υπ΄αριθμ. 1101/2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών), μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Στις τράπεζες τα μισά λεφτά της δόσης

Στις τράπεζες τα μισά λεφτά της δόσης
Έρχεται «ζεστό» χρήμα αλλά ο λαός θα πάρει ψίχουλα - Πώς θα διανεμηθεί η δόση «μαμούθ» για την Ελλάδα.
Μετά από μήνες αναμονής και με τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας να έχουν εξαντληθεί, ξεκινά σήμερα η σταδιακή αποδέσμευση της επόμενης δόσης προς την Αθήνα, με την εκταμίευση των πρώτων 34,4 δισ. ευρώ.
Η ελληνική κυβέρνηση βλέπει ως ανάσα την εκταμίευση των χρημάτων, παρά το γεγονός ότι η θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων έχει στενέψει ασφυκτικά.
Το «ζεστό» χρήμα για την Ελλάδα θα φτάσει σε διάφορες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων ύψους 34,4 δισ. ευρώ θα χορηγηθεί σήμερα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου και οι ΔΕΚΟ

Στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου και οι ΔΕΚΟ
«Ταβάνι» τα 2.200 ευρώ το μήνα - Το μέτρο αφορά 120.000 υπαλλήλους σε όλους τους οργανισμούς.
Το ενιαίο μισθολόγιο εισάγεται με το νέο έτος και στις ΔΕΚΟ.
Εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπει την εξομοίωση των αποδοχών με εκείνες που καταβάλλονται στον στενό δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα με το «Έθνος», την πλήρη εξομοίωση, από την 1-1-2013, των αποδοχών 120.000 εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με αυτές των δημοσίων υπαλλήλων στον «στενό» Δημόσιο, προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που εισάγει το νέο βαθμολόγιο για πρώτη φορά και στις ΔΕΚΟ.

Η τρόικα έχει δικαίωμα κατάσχεσης της δημόσιας περιουσίας!

Η τρόικα έχει δικαίωμα κατάσχεσης της δημόσιας περιουσίας!
Σχόλιο από ALEXANDER
 
Δείτε και εδώ 
 
Την εθνική κυριαρχία της χώρας εκχωρεί πλήρως στην τρόικα η κυβέρνηση με τη νέα δανειακή σύμβαση που υπέγραψε.
Στη δανειακή σύμβαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως) με αριθμό 240 αναφέρεται ότι:
"Ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης".

Αλβανοί κατέβασαν και πάτησαν ελληνικές σημαίες

Αλβανοί κατέβασαν και πάτησαν ελληνικές σημαίες

Τρία παιδιά από την Αλβανία κατέβασαν δύο ελληνικές σημαίες, τις έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να τις πατούν. 
 
Μάλιστα έκαναν άσχημες χειρονομίες, ενώ ο ένας από αυτούς κατέγραφε το περιστατικό με το κινητό του.

Όλα έγιναν στα Νέα Μουδανιά της Χαλκιδικής.
Οι τρεις ανήλικοι έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας που τους κατηγορεί για προσβολή συμβόλων του Ελληνικού Κράτους.

Πορτογαλία: Χαμός με το επιτραπέζιο παιχνίδι «Προσοχή, έρχεται η Τρόικα!»

Το νέο επιτραπέζιο παιχνίδι «Προσοχή, έρχεται η Τρόικα!»κάνει πάταγο στην Πορτογαλία. Ο ηγέτης προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία ασκώντας όση επιρροή διαθέτει, να φιμώσει τις φωνές των αντιπάλων του και να τοποθετήσει τον πακτωλό των χρημάτων του σε κάποιον φορολογικό παράδεισο πριν από την άφιξη της Τρόικας των πιστωτών. Αυτός είναι ο στόχος του παιχνιδιού.

«Βαρέθηκες να αγοράζουν υποβρύχια με τους φόρους σου; Τώρα ήρθε η σειρά σου! Κι εσύ επίσης μπορείς να οδηγήσεις τη χώρα στη χρεοκοπία!». Με τη φράση αυτή διαφημίζεται το παιχνίδι «Προσοχή, έρχεται η Τρόικα».

Κύπρος:Συμβόλαια για γεωτρήσεις σε τρία οικόπεδα Τελικές διαπραγματεύσεις με την Total για τις έρευνες ΦΑ

Λευκωσία: Ο υπουργός Εμπορίου, Νεοκλής Συλικιώτης, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα, με αξιωματούχους της γαλλικής εταιρείας Total, σε μια προσπάθεια ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων και υπογραφής συμφωνίας για την έναρξη ερευνών για φυσικό αέριο σε ένα από τα τεμάχια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου.

Ήδη, έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση για το συμβόλαιο της κοινοπραξίας της ιταλικής ΕΝΙ με τη νοτιοκορεατική CoGas για την έναρξη γεωτρήσεων σε δύο άλλα τεμάχια.

Κύπρος:Στάση πληρωμών εάν δεν ικανοποιηθεί το κρατικό αίτημα για εγχώριο δανεισμό

Λευκωσία: Αυστηρό μήνυμα στάληκε σήμερα από τον Γενικό Διευθυντή του υπουργείου Οικονομικών, Χρίστο Πατσαλίδη, ο οποίος ενημερώνοντας τα διοικητικά συμβούλια και αντιπροσωπείες των συνδικαλιστικών οργανώσεων των ημικρατικών οργανισμών, προειδοποίησε ότι εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα της κυβέρνησης για παραχώρηση δανείου από ημικρατικούς οργανισμούς το κράτος θα κηρύξει στάση πληρωμών τις επόμενες μέρες και θα καταρρεύσει ολόκληρο το οικονομικό σύστημα.

«Πατατράκ» στο ΧΑΚ από τον κίνδυνο στάσης πληρωμών από το κράτος- «Βουτιά» 5,99% στο Γενικό Δείκτη

Λευκωσία: Βαριές απώλειες παρουσιάζει το Χρηματιστήριο στην πρώτη ημέρα της εβδομάδας οδεύοντας στην Πέμπτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρία.

Στον απόηχο της δήλωσης του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών ότι η Κύπρος βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της στάσης πληρωμών, οι τραπεζικές μετοχές παρουσιάζουν μεγάλες απώλειες, που (μέχρι τις 12:56) παρέσυραν τον Δείκτη στις 114,08 μονάδες και απώλειες σε ποσοστό 5,99%. Απώλειες σε ποσοστό 5,33% καταγράφει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 44,2 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στις €441.188.

"Βουτιά" 15% στις τράπεζες παρασύρει τον Γενικό Δείκτη στις 840 μονάδες

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Οι μεγάλες πιέσεις στις τράπεζες αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό των συναλλαγών της Δευτέρας στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Αν και κινήθηκε ανοδικά στην έναρξη της συνεδρίασης, με μικρή διακύμανση εκατέρωθεν των 860 μονάδων,  ο Γενικός Δείκτης παρασύρεται πτωτικά καθώς ο δείκτης των τραπεζών βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρές πιέσεις, καταγράφοντας απώλειες έως και άνω του 15%.

Στην εκταμίευση της πρώτης δόσης των κεφαλαίων που εγκρίθηκαν για την Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα στρέφει το ενδιαφέρον της η αγορά, με την ειδησεογραφία να είναι περιορισμένη.

Διάλεξη Ν.Λυγερού "Στρατηγική & Νοημοσύνη"


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Στρατηγική και Νοημοσύνη".
Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Νεμέας.
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012