Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ο Σοφοκλής στην... υπηρεσία Αμερικανών βετεράνων!!!

Με τίτλο "Αρχαίοι σύμμαχοι" και υπότιτλο "Το Πεντάγωνο ζητεί τις συμβουλές του Σοφοκλή" η ελβετική εφημερίδα "Νeue Ζurcher Ζeitung" δημοσιεύει εκτενές άρθρο της Andrea Kohler για την πρωτοβουλία του αμερικανικού Πενταγώνου να χρησιμοποιήσει τους αρχαίους Έλληνες τραγικούς για να βοηθήσει τους στρατιώτες του που επιστρέφουν από τους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, με συμπτώματα που ήταν γνωστά στους αρχαίους Έλληνες.
Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας χορήγησε 3,7 εκατ. δολάρια στο θεατρικό όμιλο της Νέας Υόρκης "Θέατρο του Πολέμου" για την ανάγνωση σε ακροατήριο βετεράνων και των οικογενειών τους, των τραγωδιών του Σοφοκλή "Αίας" και "Φιλοκτήτης".

ΠΟΕ ΟΤΑ: Έκαναν την κηδεία τους κι... έφυγαν!

Με φέρετρα, στεφάνια σταλμένα από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, μαύρα μπαλόνια και... τύμπαρα, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έκαναν πορεία από την πλατεία Καραϊσκάκη έως το υπουργείο Διιοικητικής Μεταρρύθμισης.
Με ένα μακάβριο χάπενινγκ άνοιξαν την αυλαία των σημερινών κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι στους Δήμους.
Κάποιοι ντύθηκαν "κοράκια" πήραν ένα φέρετρο, έβαλαν επάνω μια κορδέλα που γράφει ΠΟΕ - ΟΤΑ και συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία τους.

Βουλευτές:Υποκρίνονται ότι κάνουν περικοπές στους εαυτούς τους!!!

Την ώρα που η κοινωνία δοκιμάζει τις αντοχές της η Βουλή παρουσιάζει ως… «επίτευγμα» όχι την κατάργηση της αποζημίωσης των βουλευτών για την «εργασία» τους στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές αλλά τη… μείωση της στα 75 ευρώ ανά συνεδρίαση.
Και νέες περικοπές σε βουλευτές, συνεργάτες και υπαλλήλους αποφάσισε σήμερα η Βουλή και θα τεθούν σε εφαρμογή από 01/01/2013.

Κατά τη διάσκεψη των Προέδρων αποφασίστηκε να μειωθεί στα 75 ευρώ η αποζημίωση που καταβάλλεται… έξτρα στους βουλευτές για τη συμμετοχή τους στις Επιτροπές.

Μήνυση του πρώην Δημάρχου Χολαργού κατά όσων δημοτικών συμβούλων ψήφισαν υπέρ της αφαίρεσης της μορφής του Περικλή από το έμβλημα του Δήμου!!!

Ο πρώην Δήμαρχος Χολαργού κ. Νικολάου, σύμφωνα με δηλώσεις του,ετοιμάζεται εντός των ερχόμενων ημερών να καταθέσει μήνυση τόσο σε βάρος της δημοτικής αρχής Παπάγου-Χολαργού όσο και προσωπικά κατά όσων δημοτικών συμβούλων ψήφισαν υπέρ της αφαίρεσης της μορφής του Περικλή από το έμβλημα του Δήμου. Η κατάθεση της μήνυσης την οποία θα υποστηρίξει ο δικηγόρος του Δ. Νικολάου, Βασίλης Καπερνάρος, θα γίνει για προσβολή ιστορικής μνήμης!
"Ας πάνε να αποδείξουν ότι καλώς ψήφισαν υπέρ του διωγμού του Περικλή από το έμβλημα του Δήμου" είπε ο κ. Νικολάου, ο οποίος διατελέσας Δήμαρχος επί 8 χρόνια και τοποθετώντας το άγαλμα του Περικλή στην πόλη, δεν μπορεί να δεχτεί ότι η ιστορική μνήμη του δημιουργού της Δημοκρατίας, πετιέται στο καλάθι των αχρήστων, με την ψήφο μάλιστα των δημοτικών συμβούλων.

Οι μαχητές της ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού

Ο μαραθώνιος της ελληνικής ΑΟΖ μας επέτρεψε να εντοπίσουμε και γρήγορα και αποτελεσματικά τους μαχητές της. Όταν παλεύεις για μία ιδέα εδώ και χρόνια δίχως συμπαράσταση κι όταν σε κακολογούν οι περισσότεροι, φαίνονται αμέσως οι αντοχές σου διότι δεν έχεις κανένα άμεσο όφελος. Άνθρωποι σαν τους Καρυώτη, Κασσίνη, Κονοφάγο, Μαρκεζίνη και Φώσκολο, είναι σπάνιοι για την πατρίδα μας και τον Ελληνισμό. Στην Κύπρο υπάρχουν βέβαια και πολιτικά πρόσωπα που έπαιξαν και παίζουν ένα ιστορικό ρόλο όπως είναι οι Παπαδόπουλος και Λιλλήκας. Και τώρα βλέπουμε σιγά σιγά ότι θα γίνει κάτι το ανάλογο στην Ελλάδα. Αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε και όλους τους μαχητές γνωστοί και άγνωστοι που προωθούν ακούραστοι τον αγώνα της ΑΟΖ για την πατρίδα μας.

Προκλητικά δημοσιεύματα θεωρούν την Κω τούρκικο νησί!!!

Βρετανικές εφημερίδες περιγράφουν την Οδύσσεια του ερωτευμένου Τούρκου που πήγε να βρει τον έρωτά του, κάνοντας όμως ένα λαθάκι, γεωγραφικής φύσεως.

Η υπόθεση του ερωτοχτυπημένου Τούρκου που ταξίδεψε 2.500 μίλια για τα μάτια μιας Βρετανίδας στην αρχή μας εντυπωσίασε. Η εξέλιξή της μας προβλημάτισε και στο τέλος πεισθήκαμε πως αγγίζει, ίσως, και ξεπερνά τα όρια της ψύχωσης.
Ταξίδεψε επτά μήνες για να την βρει και εκείνη του απάντησε με ένα τεράστιο ''όχι''.

Το μυστικό σχέδιο Τουρκίας και Γερμανίας για την ΕΟΖ στην Δυτική Θράκη

Δημοσίευμα - βόμβα για γεωπολιτικά παιχνίδια Γερμανίας - Τουρκίας. Οι Γερμανοί ζητούν την επαναχορήγηση ιθαγένειας σε 50.000 μουσουλμάνους της Θράκης που έχουν απελαθεί.Διαψεύδει το δημοσίευμα το υπουργείο εξωτερικών.

Επικίνδυνο παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας παίζουν οι Γερμανοί στη Θράκη, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου του Βερολίνου για τη μετατροπή της χώρας σε κανονικό προτεκτοράτο, σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού "Επίκαιρα" που φιλοξενείται στο σημερινό τεύχος (22/11/2012).

Οι 3 αυξήσεις-φωτιά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Μέσα στο 2013 το ρεύμα θα είναι ακριβότερο κατά 20%-30%. Πότε απελευθερώνονται πλήρως τα τιμολόγια. Πώς θα διαμορφωθούν οι δόσεις
Με αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωπα τα νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με τη μνημονιακή υποχρέωση, οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα γίνουν σε τρεις δόσεις, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο.

Σαμαράς: Κάθε μέρα που περνάει χωρίς τελική απόφαση επιβαρύνει το φιλότιμο του ελληνικού λαού

Δεν θα αφήσω να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
 Ολοκληρώθηκε η συνάντησή του με τον Χέρμαν βαν Ρομπάι. Το απόγευμα η συνάντηση με Γιούνκερ
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν βαν Ρομπάι.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός  προσερχόμενος στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το εάν έχει άγχος για το αν θα πάρουμε τη δόση, είπε:

Στη Βουλή η δικογραφία για το πρώτο Μνημόνιο

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αρμόδιο για οικονομικά εγκλήματα κ. Νίκο Παντελή η δικογραφία που αφορά στις καταγγελίες του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη σύμφωνα με τις οποίες «το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας ήταν από την αρχή καταδικασμένο να αποτύχει». Σύμφωνα με πληροφορίες στο σχετικό συνοδευτικό έγγραφο με το οποίο η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή αναφέρεται: «Χωρίς να προβούμε σε αξιολόγηση του περιεχομένου της δικογραφίας παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ως προς τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της κυβέρνησης της χώρας κατά το χρόνο ένταξής της στο πρώτο Μνημόνιο».

Μηνυτήρια αναφορά κατά Μεϊμαράκη - Πετσάλνικου

Μηνυτήρια Αναφορά κατά του πρώην Προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου και κατά του νυν Προέδρου Ευάγγελου Μεϊμαράκη, κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Η μηνυτήρια αναφορά σχετίζεται με τα όσα παρέλειψαν να κάνουν (παράβαση καθήκοντος) οι δύο διαδοχικά προέδροι της Βουλής για την υπόθεση της κατασπατάλησης κονδυλίων ύψους 102 εκατομμυρίων ευρώ από τον λογαριασμό του Ειδικού Φορέα Δασών.

Β. Μιχαλολιάκος κατά Αντ. Μανιτάκη

Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου έχει προκαλέσει εγκύκλιος προς τους δήμους ότι ο νόμος, όσον αφορά το «πρόγραμμα κινητικότητας», θα εφαρμοστεί, παρά την άρνηση κάποιων δήμων, να στείλουν τις λίστες με τους υπαλλήλους.

Ο δήμαρχος Πειραιά απέστειλε νέα επιστολή στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ζητώντας του να σταματήσει να απειλεί εργαζομένους και να στρέφεται κατά των εκλεγμένων εκπροσώπων των ΟΤΑ, διότι εκτός των άλλων εκθέτει και την κυβέρνηση. Ο κ. Μιχαλολιάκος καλεί τον υπουργό, εάν δεν σκοπεύει να αλλάξει συμπεριφορά και νοοτροπία, να παραιτηθεί.

Εξαίρεση ευπαθών ομάδων από τις διακοπές ρεύματος ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Να εξαιρεθούν οι ευπαθείς ομάδες καταναλωτών από τις διακοπές ρεύματος, ζητούν 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και εισηγούνται προς τους συναρμόδιους υπουργούς να καταθέσουν νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει ειδικές πρόνοιες για όσους αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές, επισημαίνουν ότι 30.000 νοικοκυριά στην Ελλάδα μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα κάθε μήνα, ενώ, ουσιαστικά απροστάτευτες παραμένουν οι ευπαθείς κατηγορίες καταναλωτών, επειδή εδώ και έναn χρόνο «σέρνεται» ο νέος Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας που θα προβλέπει ειδικές πρόνοιες για ηλικιωμένους, ασθενείς, ανέργους και άλλους.

Τα τηλέφωνα σε Σημίτη, Βάσω, Λαλιώτη και Πάγκαλο...

Τα τηλεφωνήματα ξεκίνησε η ηγεσία της Ιπποκράτους, προκειμένου να ενημερώσει τα πάνω από 500 πρόσωπα που θα αποτελούν την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), που πιθανόν να ανακοινωθεί και σήμερα.

Από τη στιγμή που η ηγεσία του κόμματος δεν δύναται να αποφύγει το Καταστατικό, στην ΚΟΕΣ θα οριστούν όλα τα μέλη του απερχόμενου Εθνικού Συμβουλίου, συνεπώς και τα μέλη της πρώην Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Η Ελλάδα έκανε ό,τι έπρεπε, τώρα είναι η ώρα των Ευρωπαίων»(Βίντεο)

Να ξεπεράσουμε τον μύθο ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα, υπογράμμισε, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν, τονίζοντας ότι πρέπει, τώρα, να λάβει το Eurogroup άμεσα μέτρα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Διακόπτοντας την ώρα των ψηφοφοριών στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Ευρωπαίος επίτροπος, σε συμφωνία με το προεδρείο, παρουσιάστηκε αιφνίδια στην αίθουσα της Ολομέλειας και έκανε δηλώσεις, σχετικά με την κατάσταση των διαπραγματεύσεων της τρόικας με την Ελλάδα.

ΠΑΤΡΑ: Ελεύθερος αφέθηκε 17χρονος με 80 κλοπές και 4 ληστείες!!!

Στα χέρια των αστυνομικών της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών έπεσε ένας 17χρονος Ρομά για διάπραξη κλοπών, διαρρήξεων αλλά και ληστειών στο κέντρο αλλά και τις συνοικίες της Πάτρας.
Μέχρι στιγμής αποδίδονται στον ανήλικο πάνω από 80 κλοπές και διαρρήξεις Ι.Χ. αυτοκινήτων, σπιτιών και καταστημάτων αλλά και τρεις με τέσσερις περιπτώσεις ληστείας.
Ο 17χρονος συμμετείχε σε σπείρα που αποτελείτο από άλλα επτά άτομα.
Σήμερα μάλιστα ο Υποδιοικητής Ασφαλείας Πατρών παραχωρεί συνέντευξη τύπου.

Πάτρα - ΣΟΚ! 33χρονος βρέθηκε κρεμασμένος στην οδό Ακρωτηρίου

Σοκ το πρωί στην οδό Ακρωτηρίου στην Πάτρα, όταν από διερχόμενους εντοπίστηκε άνδρας κρεμασμένος με καλώδιο από μια ελιά! Υπήρξε άμεση κινητοποίηση, τον κατέβασαν από το δένδρο , ενώ ακόμα ήταν ζωντανός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.
Έχασε σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο 33χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος από μια ελιά στην οδό Ακρωτηρίου, κοντά στην Λαχαναγορά, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των γιατρών του νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας" όπου είχε διακομιστεί το πρωί.

Δραματική αύξηση στον αριθμό των αυτοκτονιών στην Ελλάδα

Αθήνα: Δραματικές διαστάσεις έχει προσλάβει το φαινόμενο των αυτοκτονιών στην Ελλάδα της κρίσης, όπως δείχνουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία για τις περιπτώσεις αυτοκτονιών -τελεσθείσες ή και απόπειρες- την περίοδο από το 2009 έως το τέλος Αυγούστου του 2012 που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες ανήλθαν το διάστημα της κρίσης, δηλαδή από 1/1/2009 έως 23/08/2012 σε 3.124 πανελλαδικά.

Αργεντινή: Δικαστήριο των ΗΠΑ θέτει σε κίνδυνο την αναδιάρθρωση χρέους

Αντιμέτωπη με ένα σημαντικό πλήγμα βρίσκεται η οικονομία της Αργεντινής καθώς δικαστήριο της Νέας Υόρκης διέταξε την άμεση αποπληρωμή ομολογιούχων που δεν συμμετείχαν στην αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο περιφερειακός δικαστής Thomas Griesa απέρριψε αίτημα της Αργεντινής με το οποίο ζητούσε να διατηρηθεί η προηγούμενη απόφαση που προέβλεπε την παύση των πληρωμών στους ομολογιούχους που δεν συμμετείχαν στις δύο ανταλλαγές ομολόγων.

Ανοδικά κινείται ο δείκτης του ΧΑΚ

Λευκωσία: Ισχυρή ανοδική αντίδραση παρουσιάζει την Πέμπτη το κυπριακό χρηματιστήριο, μετά τις απώλειες των δύο προηγούμενων ημερών, με το δείκτη των τραπεζών να ενισχύεται γύρω στο 4,6%. Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:09, βρισκόταν στις 129,89 μονάδες, σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε ποσοστό 4,19%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στις 514.235 ευρώ.

Σημαντικά κέρδη σε ποσοστό 3,50% καταγράφει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 49,63 μονάδες.

Εκ νέου ανοδικά το Χ.Α. με προσδοκίες για το (ερχόμενο) Eurogroup

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με την προσδοκία ότι η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των πιστωτών για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα είναι απλά θέμα ημερών, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας κινείται εκ νέου ανοδικά την Πέμπτη, πάνω από το επίπεδο των 840 μονάδων.

Μετά από τις χθεσινές μεγάλες διακυμάνσεις, ο δείκτης των τραπεζών κινείται σε θετικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών, ενισχυμένος νωρίτερα σε ποσοστό έως και 7,62%.

Θετική υποδοχή της Wall Street στην εκεχειρία

Dow12.836,8948,38 0,38%  



  Nasdaq2.926,559,87 0,34%  

Η Wall Street χθες
Με οδηγό τον κλάδο τεχνολογίας το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε σε υψηλά δύο εβδομάδων, επιδοκιμάζοντας τη συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Ο τζίρος συναλλαγών παρέμεινε χαμηλός ενόψει της αυριανής αργίας για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ.

Mετά από οκτώ μέρες συγκρούσεων, το Ισραήλ και η στρατιωτική οργάνωση Χαμάς συμφώνησαν την κατάπαυση πυρός στην Λωρίδα της Γάζας, όπου ξέσπασαν εκδηλώσεις ενθουσιασμού για τον τερματισμό των εχθροπραξιών. Ο πρόεδρος Obama ευχαρίστησε τον Netanyahu που αποδέχθηκε την αιγυπτιακή πρόταση για κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος στο τέλος της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δυο ηγετών.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 48,30 μονάδες (0,38%) κλείνοντας στις 12.836,80 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 9,80 μονάδων (0,34%) και έκλεισε στις 2.926,50 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 3,20 μονάδων (0,23%) κλείνοντας στις 1.391,00 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 24 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 6 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Hewlett-Packard κλείνοντας στα 11,94 δολάρια με άνοδο 0,23 δολ. ή σε ποσοστό 1,96%. Ακολούθησαν η Bank of America Corp με κέρδη 1,45% και κλείσιμο στα 9,77 δολάρια και η Microsoft, η οποία έκλεισε στα 26,95 δολάρια με άνοδο 0,90%.