Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Βουλευτές:Υποκρίνονται ότι κάνουν περικοπές στους εαυτούς τους!!!

Την ώρα που η κοινωνία δοκιμάζει τις αντοχές της η Βουλή παρουσιάζει ως… «επίτευγμα» όχι την κατάργηση της αποζημίωσης των βουλευτών για την «εργασία» τους στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές αλλά τη… μείωση της στα 75 ευρώ ανά συνεδρίαση.
Και νέες περικοπές σε βουλευτές, συνεργάτες και υπαλλήλους αποφάσισε σήμερα η Βουλή και θα τεθούν σε εφαρμογή από 01/01/2013.

Κατά τη διάσκεψη των Προέδρων αποφασίστηκε να μειωθεί στα 75 ευρώ η αποζημίωση που καταβάλλεται… έξτρα στους βουλευτές για τη συμμετοχή τους στις Επιτροπές.
Πρόκειται για νέα μείωση, καθώς πριν από λίγες ημέρες οι «300» ψηφίζοντας τον προϋπολογισμό της Βουλής είχαν συναινέσει να μειωθεί στα 105 ευρώ από 150 που ίσχυε αρχικά. Συνολικά η μείωση αγγίζει το 50%.

Επίσης περικόπτονται επιπλέον 20 - 25% (επιπλέον δηλ. όσων είχαν ψηφιστεί στον Προϋπολογισμό της Βουλής) τα ποσά που καταβάλλονται για τις δαπάνες των βουλευτών και συγκεκριμένα για: δαπάνες κίνησης, εξοπλισμό γραφείου, ταχυδρομική και τηλεφωνική ατέλεια.

Η διάσκεψη των Προέδρων, που αποτελεί το κορυφαίο όργανο της Βουλής, έκανε ένα μικρό βήμα πίσω όσον αφορά στις μειώσεις των αποδοχών των συνεργατών των βουλευτών… Ενώ η μείωση είχε ψηφιστεί να είναι 40% συμφώνησαν τελικά να είναι 35%.

Όσον αφορά στους υπαλλήλους της Βουλής συμφωνήθηκε να υπάρξουν μειώσεις στις υπερωρίες και τις δαπάνες κίνησης (τώρα μαθαίνουμε ότι έπαιρναν και αυτό το ποσό) ωστόσο δεν έχει καθοριστεί ακόμη το ποσοστό μείωσης.

ΠΗΓΗ newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου