Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Οι Θρακιώτες διεκδικούν αναγνώριση της Γενοκτονίας από την ελληνική Πολιτεία – Γιατί βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ

ΦΩΤΟ:Εύζωνες με τη θρακική στολή κατά την αλλαγή φρουράς (φωτ.: Facebook / Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων)

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Αριστείδης Χρυσόπουλος μίλησε στον Ρωμανό Κοντογιαννίδη

Την αισιοδοξία ότι φέτος η ελληνική Πολιτεία θα ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα των Θρακιωτών απανταχού της γης και θα καθιερώσει την 6η Απριλίου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των προγόνων τους από τους Οθωμανούς, τους Νεότουρκους και τους Κεμαλιστές, εκφράζει στο pontosnews.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Αριστείδης Χρυσόπουλος.

Ο εκτελεσμένος από τους Ναζί την Πρωτομαγιά του 1944 Πόντιος Ναπολέων Σουκατζίδης

Του Θεοφάνη Μαλκίδη,

Ο εκ Τραπεζούντας συγγραφέας Δημήτρης Ψαθάς για τον Πόντιο εκτελεσθέντα από τους Ναζί Ναπολέων Σουκατζίδη

Ο Ναπολέων Σουκατζίδης γεννήθηκε στην Προύσα το 1909 από γονείς Ποντιακής καταγωγής . Μετά τη Γενοκτονία εγκαταστάθηκε  στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου του νομού Ηρακλείου Κρήτης. Εκεί τελείωσε την Μέση Εμπορική Σχολή  και εργαζόταν ως λογιστής, ενώ γνώριζε καλά την αγγλική, ρωσική, γερμανική, γαλλική και τουρκική γλώσσα και είχε και συγγραφικό έργο. Μετά την επιβολή της δικτατορίας του Μεταξά, συνελήφθη και εξορίστηκε στον Άγιο Ευστράτιο. Από εκεί μεταφέρθηκε τον Απρίλιο του 1937 στις φυλακές της Ακροναυπλίας, όπου παρέμεινε μέχρι τον Απρίλιο του 1941, όταν παραδόθηκε από το καθεστώς  μαζί με εκατοντάδες άλλους πολιτικούς κρατούμενους στους Γερμανούς κατακτητές. Κατά την διάρκεια της Κατοχής ήταν κρατούμενος στις φυλακές των Τρικάλων, της Λάρισας και  τον Σεπτέμβριο του 1943 στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου. 

Βάσεις στρατικοποίησης κατεχομένων: Η στρατιωτική στο Λευκόνοικο, η ναυτική στο Μπογάζι και το ραντάρ στην Καρπασία ολοκληρώνουν το παζλ των σχεδιασμών

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Οι τουρκικές κινήσεις εδραίωσης της κατοχής και στρατικοποίησης των κατεχόμενων της Κύπρου, προχωρούν πλέον με συγκεκριμένα έργα υποδομής. Η δημιουργία βάσης- ραντάρ στην κατεχόμενη Καρπασία, η  αναβάθμιση του αεροδρομίου στο Λευκόνοικο για την χρήση του και από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και η κατασκευή ναυτικής βάσης στο Μπογάζι, εντάσσονται στον τουρκικό σχεδιασμό για έλεγχο της περιοχής και πλήρους αξιοποίησης του νησιού για υλοποίηση αυτού του στόχου. Χρησιμοποιώντας την Κύπρο ως προκεχωρημένο φυλάκιο της και βασικό εργαλείο για υλοποίηση του μεγαλεπήβολου τουρκικού οράματος για τη «Γαλάζια Πατρίδα», η Άγκυρα κάνει συγκεκριμένα βήματα με την κατασκευή στρατιωτικών υποδομών στην κατεχόμενη Κύπρο. Πρόκειται για ένα σχεδιασμό, που προδήλως ενισχύει τη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στο νησί, που στρατιωτικοποιείται. Όλες οι κινήσεις που γίνονται ενισχύουν το αφήγημα πως η Άγκυρα επενδύει στρατηγικά στην Κύπρο, που δεν είναι καινούργιο άλλα τούτο ισχύει έκπαλαι, διαμορφώνει συνθήκες εδραίωσης της παρουσίας της στρατιωτικά- με πολυδάπανες υποδομές- απομακρύνοντας έτσι κάθε προοπτική επίτευξης συμφωνίας.

Εγκλήματα σε βάρος της Αμμοχώστου και αποτροπή τουρκικής απειλής μέσω του 42,7 της Ε. Ένωσης

Γιάννος Χαραλαμπίδης 

Πώς η ομοσπονδία δημιούργησε χωριστή κρατική συνείδηση στους Τ/κ και η διχοτομική λογική των ΜΟΕ - Η δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για εγκλήματα που συμβαίνουν στην Αμμόχωστο από την Τουρκία, η επίσκεψη του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και oι γκρίζες ζώνες

Το γεγονός ότι η Ρωσία συνεχίζει την αναθεωρητική της πολιτική και τον πόλεμο στην Ουκρανία κλείνοντας τις ενεργειακές στρόφιγγες στην Πολωνία και στη Βουλγαρία δεν σημαίνει ότι η Τουρκία έχει γίνει ειρηνοποιός. Το αντίθετο. Και είναι πρόδηλον ότι προχωρεί ακάθεκτη στη δική της αναθεωρητική πολιτική για την υλοποίηση της Γαλάζιας Πατρίδας με ό,τι αυτό σημαίνει σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι «στην περιοχή της Κύπρου,

Εμείς στον κόσμο μας, οι Τ/κ στον δικό τους και η Τουρκία σ’ ένα παράλληλο σύμπαν

Άριστος Μιχαηλίδης   

Είναι σαν να βρισκόμαστε σε κάποιο παράλληλο σύμπαν. Ακολουθεί ο καθένας το δρόμο του χωρίς καμία ελπίδα ότι υπάρχει πιθανότητα να συναντηθούν κάποτε. Το έχουμε πάρει απόφαση και δεν θέλουμε να προσπαθήσουμε καν; Τρεφόμαστε από κάποια ψευδαίσθηση, που δεν μας αφήνει να διακρίνουμε την αλήθεια; Πάντως, είναι παράξενο πώς τα καταφέραμε. Διότι, αυτό το παράλληλο σύμπαν, όπως και στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, βρίσκεται στον ίδιο γεωγραφικό χώρο, στο έδαφος της Κύπρου, στον αέρα της, στη θάλασσα της…

Εμείς -στον κόσμο μας- εστιάζουμε τα πάντα στη συνεννόησή μας με τους Τουρκοκύπριους,

Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί μόνο την Ουάσιγκτον: Ακυρώθηκαν τα ταξίδια σε Σικάγο και Βοστώνη λόγω Τουρκίας;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Οι επισκέψεις του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σικάγο και τη Βοστώνη, ματαιώθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας από διπλωματικές πηγές.

Έτσι, μετά την ομιλία του στη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης της Βουλής και της Γερουσίας, στις 17 Μαϊου, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον και θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Ως γνωστό, ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει στην Ουάσιγκτον προσκεκλημένος του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, με τον οποίο θα συναντηθεί τη Δευτέρα 16 Μαϊου.

Η "συνέντευξη"-ποταμός του Ερντογάν που πρέπει να διαβαστεί: Τι έχει στο μυαλό του ο διαβόητος “Σουλτάνος”…

Ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdoğan) απάντησε σε στημένες ερωτήσεις δικών του δημοσιογράφων για την επικαιρότητα μετά την επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία.

Δίνοντας έμφαση στo ότι είναι «περίοδος να κάνεις φίλους και όχι εχθρούς» κατά τις πρόσφατες “θερμές επαφές” στην εξωτερική πολιτική, ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα γίνουν γρήγορα βήματα και για τη ρύθμιση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Πρέπει να διαβαστούν οι παρακάτω γραμμές γιατί ο αναγνώστης θα αντιληφθεί αμέσως τον σατανικό τρόπο με τον οποίο σκέφτεται ο Ερντογάν. Θα γινει αμέσως αντιληπτό πόσο εύκολα οι εχθροί γίνονται “φίλοι” για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας.

Σχολή Ευελπίδων: Μεγάλη διάκριση στο West Point των ΗΠΑ! Και κάποια… “παρατράγουδα” (ΦΩΤΟ / ΒΙΝΤΕΟ)

Θεαματική επιτυχία σημείωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στο φημισμένο West Point η ομάδα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) που συμμετείχε στον διεθνή στρατιωτικό διαγωνισμό “Sandhurst ’22”, που διοργανώνει από το 1967 η Στρατιωτική Ακαδημία του αμερικανικού Στρατού (United States Military Academy – USMA West Point). Την πρώτη ημέρα οι Έλληνες Ευέλπιδες κατέλαβαν στη συνολική βαθμολογία την 6η θέση με 1073 βαθμούς ανάμεσα στις 48 συμμετέχουσες ομάδες! Ήταν όμως η πρώτη ανάμεσα στις ομάδες εκτός ΗΠΑ!

Η ελληνική ομάδα διεκδίκησε με αξιώσεις την πέμπτη θέση μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η αποτροπή έναντι της Τουρκίας

Σάκης Μουμτζής

Τι είναι η αποτροπή; Αποτροπή σημαίνει να δώσεις σε αυτόν που σε απειλεί, να καταλάβει πως αν αποτολμήσει μια επιθετική ενέργεια, το κόστος που θα καταβάλει θα είναι πολύ σημαντικότερο από τυχόν όφελος, αν υπάρξει και αυτό. Για να λειτουργήσει με επιτυχία η αποτροπή πρέπει:

1.Να έχεις ένοπλες δυνάμεις καλά εξοπλισμένες και άρτια εκπαιδευμένες και αυτό να το γνωρίζει ο αντίπαλος και όχι μόνο. Να το γνωρίζουν και αυτοί που ενδιαφέρονται για την ειρήνη στην περιοχή

2.Να υπάρχει μια αποφασισμένη πολιτική ηγεσία και μια στρατιωτική ηγεσία με συγκεκριμένα πλάνα και εναλλακτικά σενάρια.

Παραλήρημα από σύμβουλο του Ερντογάν: ”Εάν ελληνικός πύραυλος χτυπήσει μαχητικό μας, εμείς θα κάψουμε την Ελλάδα”-Ομολόγησε τον φόβο του για τα Rafale

 

Tου Ανδρέα Μουντζουρούλια

Παραλήρημα αλλά και φόβο δείχνουν οι δηλώσεις του Mesut Hakkı Caşın, ο οποίος είναι μάλιστα σύμβουλος του Ερντογάν.

Αναλυτικά τι δήλωσε:

Γιουχαΐσματα για τον υπουργό Σοϊλού στην Τραπεζούντα – βίντεο

 

Ο Ερντογάν και ο Σοϊλού αποδοκιμάστηκαν στην Τραπεζούντα για τον εορτασμό του πρωταθλήματος, αυτό είναι ένα αξιοσημείωτο βήμα για την Τραπεζούντα μας, οι επαναστάτες Τραπεζούντιοι μας βρίσκονται σε δράση κι αυτό σημαίνει πως όλα μπορούν να συμβούν όταν υπήρχε αγώνας.

Γιάννης Βασίλης Γιαγίλαλι

Το ΥΠΕΞ ονειροβατεί με την Τουρκία έτοιμη να κάνει πράξη την ”Γαλάζια Πατρίδα”

 

Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από τότε που η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε δια της ψήφου 93 χωρών (24 ψήφισαν κατά και 58 απείχαν) την αποβολή της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ”λόγω συστηματικών και χονδροειδών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία”.

Γράφει η

Κρινιώ Καλογερίδου

Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ «ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥ ΟΥΔΕΤΕΡΟΥ» – Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

 

του Λάζαρου Καμπουρίδη, Αντιστράτηγου ε.α

Πολλοί αναλυτές το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τη στάση της Τουρκίας στην επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, χρησιμοποίησαν τον χαρακτηρισμό «Επιτήδειος Ουδέτερος» για να περιγράψουν την υποκριτική – ουδέτερη – καιροσκοπική στάση της Άγκυρας. Μάλιστα κάποιοι βιάστηκαν να εκτιμήσουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος θα κληθεί να πάρει ξεκάθαρη θέση καθώς θα πιεστεί και θα ταχθεί υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς.

«Θίγονται τα τουρκικά συμφέροντα»: Ο τουρκικός στρατός αποσύρεται από άσκηση στην Αθήνα

 

Απρίλιος 30, 2022. Ελλάδα.

Όπως αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα, στο έγγραφο που ετοιμάστηκε για τη διεξαγωγή της άσκησης Tiger Meet, που θα φιλοξενήσει η Ελλάδα,  υπάρχουν στοιχεία που στοχεύουν την Τουρκία και γίνεται εκμετάλλευση των διαφωνιών των δύο χωρών.

Φωτιά έχουν ανάψει στην Τουρκία «Τα παιδιά της φωτιάς»

 

του Αντώνη Σπυρόπουλου

Children of Fire: «Το να κάθεσαι και να παρακολουθείς, ενώ η χώρα μας είναι κατεχόμενη είναι ανέντιμο, όπως και το να υπηρετείς τον εχθρό. Ορκιστήκαμε να λογοδοτήσετε Τούρκοι φασίστες για όσα κάνατε σε εμάς τους Κούρδους».

Θ. Τσακίρης στην «Η»: Η κρίση με τα ρούβλια θα ομαλοποιηθεί, δεν κλείνει άλλο η στρόφιγγα - Μακρά διαδικασία η απεξάρτηση

 

O Δρ. Θεόδωρος Τσακίρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής & Ενεργειακής Πολιτικής Πανεπιστημίου Λυευκωσίας.

Το LNG δεν μπορεί από μόνο του να καλύψει εξ ολοκλήρου τις ανάγκες που καλύπτει σήμερα το ρωσικό ΦΑ - Ανεδαφικό το χρονοδιάγραμμα ενεργειακής απεξάρτησης από τη Ρωσία που ανακοίνωσε η Κομισιόν - Θα ομαλοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες η κατάσταση, μετά την κρίση που ξέσπασε με την διακοπή της ροής ΦΑ από την Ρωσία προς Πολωνία και Βουλγαρία

Πόλεμος στην Ουκρανία - Zελένσκι σε Πελόσι: Θα νικήσουμε μαζί - ΒΙΝΤΕΟ

 

Σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψή της στο Κίεβο, η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να επιδείξει την υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία, ανακοίνωσαν σήμερα Κίεβο και Ουάσινγκτον.

Cyber Front Z: Πώς λειτουργεί το "εργοστάσιο τρολ" της Μόσχας και διασπείρει fake news για τον πόλεμο

 

Η Μόσχα χρησιμοποιεί ένα "εργοστάσιο τρολ" για να μεταδώσει την προπαγάνδα της για τον πόλεμο στην Ουκρανία, προειδοποιεί το Λονδίνο.

Φιλορωσικά τρολ διεξάγουν έναν πόλεμο πληροφοριών, μέσα από ένα παλιό εργοστάσιο στην Αγία Πετρούπολη στοχοποιώντας δυτικούς ηγέτες και διαδίδοντας την προπαγάνδα του Κρεμλίνου για τον πόλεμο στην Ουκρανία, προειδοποίησε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση, η οποία ανέθεσε τη διενέργεια μιας μελέτης για το θέμα.

«Ολοκληρωτικό πόλεμο» στην Ουκρανία ίσως κηρύξει επίσημα ο Πούτιν την 9η Μαΐου

 

Η νίκη στην Ουκρανία που επεδίωκε να πανηγυρίσει ο Πούτιν την 9η Μαΐου απέχει μακράν. Στιγμιότυπο από την ομιλία του Ρώσου προέδρου κατά τη στρατιωτική παρέλαση για την «Ημέρα της Νίκης» το 2020Photo by Ramil Sitdikov - Host Photo Agency via Getty ImagesΕυαγγελία Μπίφη - CNN Greece

Καθώς μαχητικά θα πετούν σε σχηματισμό «Ζ» πάνω από την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για την «Ημέρα της Νίκης» την 9η Μαΐου, ο Βλαντιμίρ Πούτινήδη αιχμάλωτος της ίδιας του της προπαγάνδας, ενδέχεται κατά ορισμένες εκτιμήσεις να εγκαταλείψει τα περί «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης»,  κηρύσσοντας   «ολοκληρωτικό πόλεμο» στην Ουκρανία.

Foreign Policy: Τα επικίνδυνα παιχνίδια του Biden στην Ουκρανία οδηγούν σε πυρηνικό όλεθρο – Ο πόλεμος δεν θα έχει τέλος

Η πολιτική Biden για υπονόμευση της ρωσικής ισχύος πυροδοτεί ανεξέλγεκτες καταστάσεις

Στις δραματικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος έρχεται να προστεθεί η απόφαση των Αμερικανού προέδρου και του ΝΑΤΟ να κλιμακώσουν την πίεσή τους στη Ρωσία, με αιχμή του δόρατος την απόφαση να υπονομεύσουν την ίδια την ισχύ και την επιρροή της Μόσχας.

Δανία: Καταγγέλει παραβίαση του εναέριου χώρου της και καλεί για εξηγήσεις τον Ρώσο πρέσβη

 

«Είναι εντελώς απαράδεκτο και ιδιαίτερα ανησυχητικό στην τρέχουσα κατάσταση» λέει ο Δανός υπουργός Εξωτερικών

Η Κοπεγχάγη κατήγγειλε την παραβίαση του εναέριου χώρου της Δανίας από ένα ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος και κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη για αυτό το περιστατικό, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ο Δανός υπουργός Εξωτερικών Γέπε Κόφοντ.

Η Ευρώπη, οι ΗΠΑ και η Ρωσία

Του Μιχάλη Ψύλου
psilosm@naftemporiki.gr

Σε μια δραματική στροφή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στον πόλεμο της Ουκρανίας, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δείχνει όλο και περισσότερο πλέον ότι στόχος της Δύσης δεν πρέπει να είναι μόνο η υπεράσπιση του Κιέβου από τη ρωσική επιθετικότητα, αλλά και ο περιορισμός της ισχύος και της επιρροής της ίδιας της Ρωσίας. Ο Μπάιντεν, σε δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο, είπε χαρακτηριστικά ότι η νέα πολιτική έχει  σκοπό «να τιμωρήσει τη ρωσική επιθετικότητα, να μειώσει τον κίνδυνο μελλοντικών συγκρούσεων».

Ρωσία: Αποχωρεί από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

 

Πηγή Φωτογραφίας: BBC, NBC News

Η εισβολή της Ρωσία στην Ουκρανία έφερε ένα άλλο ένα πλήγμα στη χώρα, μιας και έγινε γνωστή η αποχώρηση της από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)

«Τελειώνει» το ρωσικό πετρέλαιο στην Ευρώπη – Η Μόσχα χάνει τον καλύτερο «πελάτη» της

 

Οι τιμές του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια έχουν ήδη πάρει την ανιούσα, φλερτάροντας με τα επίπεδα των 110 δολαρίων ανά βαρέλι,

Γερμανία-Ινδία: Όλο το παρασκήνιο της αυριανής συνάντησης Σολτς-Μόντι

 

Με στρατιωτικές τιμές, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD) θα υποδεχτεί τη Δευτέρα έναν καλεσμένο που δεν έχει βρει ακόμη σαφή λόγια για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο λόγος για τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος  έρχεται στο Βερολίνο για τις λεγόμενες κυβερνητικές διαβουλεύσεις - μια διμερή συνάντηση εργασίας από την οποία η γερμανική κυβέρνηση ελπίζει σε μια ιδιαίτερα βαθιά ανταλλαγή απόψεων.

Mάνος Καραγιάννης στο pagenews.gr: Η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό δόγμα και συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

 

Ο Μάνος Καραγιάννης Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Ασφαλείας Kings College London και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αναφέρθηκε στο ότι η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό δόγμα και συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

Γρίβας Κ.: Η απολύτως κατάλληλη στιγμή να επεκτείνουμε στα 12 ν. μ. τα χωρικά μας ύδατα.

 

Ο κ. Κων/νος Γρίβας, καθηγητής γεωπολιτικής ασφάλειας στο ΕΚΠΑ και καθηγητής γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Parapolitika και στην εκπομπή "Ο Εξαρχείων", για τις τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας (28-04-2022 | parapolitika.gr ).

Σωτήρης Σέρμπος, Πρέπει να εξαργυρώσει η Ελλάδα την αλληλεγγύη στην Δυτική συμμαχία

 

Μετά τις τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας, ο καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Σωτήρης Σέρμπος μιλάει για την στρατηγική που έχει επιδείξει η χώρα μας έναντι της Τουρκίας το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικά από την στιγμή που ξεκίνησε η Ουκρανική κρίση

Σταθακόπουλος Δ.: Υπάρχουν υπερεθνικά οικονομικά συμφέροντα που έχουν λόγο να συντηρείται ο πόλεμος.

 

Ο κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου, τουρκολόγος και νομικός, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό AlphaNews για το πως βγαίνει κερδισμένη η Τουρκία ως διαμεσολαβητής στο Ουκρανικό (28-04-2022 / alphanews.live).

Παναγιώτης Παστουσέας: Σχέδιο για να δώσουν στην Τουρκία ελληνικά θαλάσσια οικόπεδα μέσω εταιρίας

 

Παναγιώτης Παστουσέας: Σχέδιο για να δώσουν στην Τουρκία ελληνικά θαλάσσια οικόπεδα μέσω εταιρίας Ο Ναύαρχος στην εκπομπή «Σε γνωρίζω από την κόψη» με τον Αντώνη Κοκορίκο, στον τηλεοπτικό σταθμό «Βεργίνα Τηλεόραση», της 28-4-2022.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός να πάει… οπλισμένος στις ΗΠΑ | ZOOM

 

Σάββας Καλεντερίδης: Ο Έλληνας πρωθυπουργός να πάει… οπλισμένος στις ΗΠΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ολες οι εξελίξεις από την 67η ημέρα εισβολής

 

Στο Κίεβο η Νάνσι Πελόζι - Συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, είχε σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις σφυροκόπησαν με πυραύλους τη νότια και την ανατολική Ουκρανία.