Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Η αεροναυμαχία της Θάλασσας των Κοραλλίων

Η αεροναυμαχία της Θάλασσας των Κοραλλίων υπήρξε μία μεγάλη πολεμική σύγκρουση του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, που διεξήχθη από τις 4 έως τις 8 Μαΐου του 1942, στο θέατρο επιχειρήσεων του Νοτίου Ειρηνικού, ανάμεσα στις ναυτικές δυνάμεις της Ιαπωνίας από τη μία πλευρά και των ΗΠΑ και της Αυστραλίας από την άλλη. Ήταν η πρώτη αεροναυμαχία στα στρατιωτικά χρονικά, η πρώτη ναυμαχία στην οποία ενεπλάκησαν αεροπλανοφόρα και η πρώτη στην οποία τα πλοία των δύο αντιπάλων δεν είχαν σε οπτική επαφή και δεν έβαλαν το ένα κατά του άλλου.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: "ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΗ" ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ! ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ!

Από το noiazomai

Η κραυγαλέα διαφορά θανάτων σε γειτονικές χώρες όπως π.χ. η Ισπανία και η Πορτογαλία, δεν μπορεί πια να περνάει απαρατήρητη, ούτε να αποσιωπάται!


   Εδώ πρέπει να σταθεί όλος ο πλανήτης και να αναρωτηθεί τι επιτέλους συμβαίνει! Γιατί πεθαίνουν κατά χιλιάδες οι Ισπανοί και όχι οι γείτονές τους Πορτογάλοι; 

   Γιατί η Ιταλία "φυλλορροεί" και η Ελλάδα αντέχει; 

   Και τέλος, γιατί το Μεξικό "τραγουδά" και οι ΗΠΑ θρηνούν;

Μόσιαλος-Κορωνοϊός:Επόμενη μέρα: 5 μοντέλα - Το ιδεατό της Ν. Κορέας και το απευκταίο της Σουηδίας

Ο κ. Μόσιαλος αφου αναφέρει τα 5 μοντέλα που ακολούθησαν τα άλλα κράτη και τα αναλύει, εξεηγεί πιο είναι πιο συμβατό στην ελληνική πραγματικότητα.

Mε ανάρτηση του στο Facebook ο Ηλιάς Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό, αναφέρεται στο μοντέλο που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα την επόμενη ημέρα μετά την σταδιακή άρση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Άγκυρα: Τραβά γραμμές στο Αιγαίο - Απαιτεί αφοπλισμό Σαντορίνης - Αμοργού

Δεν διστάζει να κάνει επίδειξη δύναμης  παραβιάζοντας κάθε κώδικα  συμπεριφοράς μεταξύ κρατών  η Άγκυρα  στην προσπάθεια  της να φέρει  και να κρατήσει στην  επικαιρότητα θέμα αποστρατιωτικοποίησης  των νησιών του Αιγαίου, θεωρώντας ότι έτσι αποπροσανατολίζει το ενδιαφέρον από τις παράνομες ενέργειες σε Αιγαίο και  Ανατολική Μεσόγειο που αποτελούν και την πραγματική απειλή για την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή.
Η χθεσινή προκλητική ενέργεια με την παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας  Ν. Παναγιωτόπουλο και τον ΑΓΕΕΘΑ στρατηγό Κ. Φλώρο που πραγματοποιούσαν περιοδεία σε Οινούσσες, Παναγιά  και Αγαθονήσι, στέλνει το μήνυμα ότι η Άγκυρα όχι μόνο δεν έχει διάθεση για μείωση της έντασης

ΥΠΕΞ Βουλγαρίας: Η "μακεδονική γλώσσα" είναι μια «δυτική βουλγαρική διάλεκτος με σερβικά στοιχεία»

Η Αικατερίνα Ζαχαρίεβα, υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, αναφέρθηκε στη μακεδονική γλώσσα και την ιστορία στην τελευταία συνέντευξή της στο 3ο βουλγαρικό κανάλι (Канал 3), σημειώνει η Βέτσερ των Σκοπίων.
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν πρέπει να προστεθεί εδώ (στη Βουλγαρία) και η μακεδονική γλώσσα, η Ζαχαρίεβα απάντησε ότι αυτό το θέμα είναι σχετικό (συζητήσιμο).

Έτοιμο να μπει σε μαζική παραγωγή ελληνικό “τεστ υψηλής ακριβείας” για τον κορονοϊό

Αν σας έλεγαν ότι μια εταιρεία από τη Λάρισα θα παρήγαγε υψηλής ακριβείας τεστ για κορονοϊό, μάλλον δεν θα το πιστεύατε. Κι όμως είναι αλήθεια. Πρόκειται για μια εταιρεία βιοτεχνολογίας, την Prognosis Βiotech, η οποία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη διαγνωστικών τεστ για τον ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων και όχι μόνο, όπως θα διαπιστώσετε.
Η εταιρεία έχει προχωρήσει στην δημιουργία γρήγορων και μαζικών τεστ. Η Prognosis Βiotech βρίσκεται λίγο πριν την μαζική παραγωγή Εlisa test και Rapid Test και απευθύνεται στην ελληνική και παγκόσμια αγορά. Πρόκειται για τεστ αντισωμάτων που ανιχνεύουν με υψηλότερη

Η χρήση μάσκας στα καταστήματα των ΕΛΤΑ από Δευτέρα 4 Μαΐου - Μηδενικός δείκτης κρουσμάτων την περίοδο Μαρτίου & Απριλίου 2020

Τα ΕΛΤΑ ενημερώνουν ότι, από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, σε συμμόρφωση με τις οδηγίες που εξέδωσαν οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς και σε εφαρμογή των αποφάσεων της διοίκησης, η χρήση μάσκας και γαντιών προστασίας εντός των καταστημάτων των ΕΛΤΑ είναι υποχρεωτική για το προσωπικό, ενώ συνιστάται για το κοινό. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη παραδοθεί στα 1300 σημεία του δικτύου το απαραίτητο υγειονομικό υλικό.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και, με πρώτη προτεραιότητα την προστασία της υγείας των εργαζομένων τους και των πελατών τους, έχουν προχωρήσει, από τις 13 Φεβρουαρίου, στην ενσωμάτωση όλων των πρωτοκόλλων για τα μέτρα πρόληψης, την τήρηση κανόνων υγιεινής και τη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία:

Εφάρμοσε άμεσα την τηλεεργασία, σε όλες τις θέσεις που αυτό ήταν εφικτό.

Διέθεσε έγκαιρα όλο το απαραίτητο υλικό προστασίας (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά) προς το προσωπικό και τους συναλλασσόμενους.