Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

"Αυτή είναι η θρυλική επιστολή του Κολοκοτρώνη"

«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» ήταν η θρυλική απειλή που είχε απευθύνει το 1822 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης προς κατοίκους χωριών προκειμένου να τους παροτρύνει να βοηθήσουν στην πολιορκία της Πάτρας. Μια φράση η οποία πέρασε στην ιστορία και έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές όταν θέλει κάποιος να τονίσει εμφατικά την ανάγκη για εθνική συσπείρωση και συναίνεση.
Η φράση αυτή, δεν είναι μια προφορική αφήγηση η οποία έχει περάσει στην ιστορία, αλλά υπάρχει στην πραγματικότητα και συγκεκριμένα σε μια επιστολή του ίδιου του Κολοκοτρώνη προς «τα χωρία της Λιοδώρας, όλα από Ζάτουνα έως Ασπρα Οσπήτια», προκειμένου να τον ακολουθήσουν το 1822 στην πολιορκία της Πάτρας εναντίον του Ιμπραήμ Πασά και του Ελληνα προδότη υπαρχηγού Δημήτρη Νενέκου.

Σκόπια: Ο Ιβάνοφ δεν αποδέχεται το «Βόρεια Μακεδονία» – Ζάεφ: «Αντισυνταγματική η στάση του»

Aντισυνταγματική χαρακτήρισε την Παρασκευή (15/03/2019) τη στάση του προέδρου των Σκοπίων, ο Ζόραν Ζάεφ, με αφορμή την άρνησή του να υπογράψει νομοσχέδια που φέρουν το νέο όνομα της γειτονικής χώρας.


«Εάν δεν χρησιμοποιεί το νέο συνταγματικό όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», τότε αυτό σημαίνει ότι δεν γίνεται σεβαστό το Σύνταγμα», δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ο κ. Ζάεφ είπε ότι είναι σίγουρος ότι θα βρεθεί λύση για να τεθούν σε ισχύ αυτά τα νομοσχέδια,

ΝΑΤΟ προς Γερμανία – Πληρώστε όπως όλοι οι Σύμμαχοι μας

Η Γερμανία κλήθηκε την Πέμπτη από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να σεβαστεί τη δέσμευσή της για την αύξηση των αμυντικών της δαπανών που παρέμειναν αμετάβλητες το 2018.
«Περιμένω από όλους του συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους», προειδοποίησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που οργανώθηκε για την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης για τις αμυντικές δαπάνες των μελών της Συμμαχίας.
Όλοι οι σύμμαχοι έχουν δεσμευτεί να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ τους έως το 2024, αλλά η Γερμανία χρονοτριβεί.

Μπαμπινιώτης – Συσσωρεύονται επικίνδυνα ψέματα γύρω από τη λεγόμενη «μακεδονική γλώσσα»

Συσσωρεύονται επικίνδυνα ψέμματα γύρω από τη λεγόμενη «Μακεδονική γλώσσα» που αναγνωρίσαμε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε απόψε στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Μπαμπινίωτης.
Αναφερόμενος στο αίτημα του «Ουράνιου Τόξου» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στις δηλώσεις Γαβρόγλου με τις οποίες άφησε να ανοικτό το ενδεχόμενο διδασκαλίας της λεγόμενης Μακεδονικής γλώσσας και στην Ελλάδα, ο κ. Μπαμπινιώτης είπε ότι αυτό «θα ήταν ένα φοβερό, καίριο λάθος» από την ελληνική πολιτεία.

Υιός Νετανιάχου στον Ερντογάν: «Κωνσταντινούπολη λέγεται, όχι Ιστανμπούλ» - ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ

Στο χορό της σφοδρής φραστικής αντιπαράθεσης του Μπέντζαμιν Νετανιάχου με τον Ταγίπ Ερντογάν μπήκε ο γιος του ισραηλινού πρωθυπουργού με αναφορές στις γενοκτονίες κατά Ελλήνων και Αρμενίων και στην Κωνσταντινούπολη.
Σε ανάρτησή του στο Τwitter o Γιάιρ Νετανιάχου εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά της Άγκυρας και του Τούρκου Προέδρου: «Θα του θυμίσω τη γενοκτονία που έγινε κατά Ελλήνων, Κούρδων και Αρμενίων. Έκαναν εθνοκάθαρση διώχνοντας ολόκληρο το χριστιανικό πληθυσμό από τη Μικρά Ασία», έγραψε. Και συνέχισε:

YΠΕΞ: Ικανοποίηση Λευκωσίας για κοινή θέση κρατών-μελών ΕΕ

Tην ικανοποίηση της κυβέρνησης για το γεγονός ότι η κοινή θέση που υιοθέτησαν τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ για το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ – Τουρκίας, η οποία επιδόθηκε στην τουρκική πλευρά, περιέχει σημαντικές αναφορές σε θέματα που αφορούν την Κύπρο, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρει πως, μεταξύ άλλων, η κοινή θέση της ΕΕ καλωσορίζει τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό και υπενθυμίζει ότι, ως ορίζεται από το Διαπραγματευτικό Πλαίσιο, παραμένει κρίσιμης σημασίας η δέσμευση και η συνεισφορά της Τουρκίας σε δίκαιη, περιεκτική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, περιλαμβανομένων των εξωτερικών πτυχών, εντός του πλαισίου του ΟΗΕ, συμφώνως σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και με βάση τις αρχές και το κεκτημένο της ΕΕ.

Για πρώτη φορά σε τριμερή Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ ο Μάικ Πομπέο - Ο Αμερικανός υπουργός θα συμμετέχει στην συνάντηση της Ιερουσαλήμ

Επιβεβαιώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την πρώτη συμμετοχή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην επικείμενη τριμερή συνάντηση μεταξύ των ηγετών Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου στην Ιερουσαλήμ.
Στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνεται ότι ο κ. Πομπέο θα συμμετέχει στην συνάντηση για να συζητήσει «βασικά θέματα ενέργειας και ασφάλειας που αντιμετωπίζει η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Ουάσινγκτον.

Ερντογάν: Όσο υπάρχει ο τουρκικός λαός δε θα γίνει εκκλησία η Αγιά Σοφιά - Ο Τούρκος πρόεδρος ανεβάζει τους τόνους

Στο μανιφέστο του, ο 28χρονος άνδρας που αιματοκύλησε το Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, εξαπολύοντας επίθεση σε δύο τεμένη, εξέφραζε μεταξύ άλλων το μένος του κατά των Τούρκων.
Έγραφε, συγκεκριμένα: «Μπορείτε να ζείτε ειρηνικά στα δικά σας εδάφη και μπορεί να μην σας πειράξει κανείς. Στην ανατολική πλευρά του Βοσπόρου. Αλλά αν επιχειρήσετε να ζήσετε σε ευρωπαϊκά εδάφη, οπουδήποτε δυτικά του Βοσπόρου, θα σας σκοτώσουμε και θα σας διώξουμε από τα εδάφη μας. Ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και κάθε μιναρέ στην πόλη. Η Αγία Σοφία θα ελευθερωθεί από τους μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα ανήκει ξανά δικαιωματικά στους χριστιανούς. Φύγετε όσο έχετε ακόμα την ευκαιρία».

Δεν υπάρχει άνοιγμα για την κυβέρνηση - Νέα προειδοποίηση των ΗΠΑ για τα S-400

Δεν υπάρχει άνοιγμα για την κυβέρνηση
Του Ν. Λυγερού

Η κυβέρνηση μπορεί ν’ αλλάξει ακόμα και όνομα για να προσπαθήσει να περάσει για κάποια άλλη, αλλά όλοι ξέρουν ακόμα και ονομαστικά τι έχει κάνει ο καθένας και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο. Έτσι δεν υπάρχει δυνατότητα για άνοιγμα σε μεγαλύτερο φάσμα. Διότι οι άλλοι δεν είναι ηλίθιοι να καούν με αυτόν τον συνδυασμό και ειδικά σε αυτές τις συγκεκριμένες εκλογικές αναμετρήσεις όπου δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να ηρεμήσει η οργή του ελληνικού λαού. Διότι το έγκλημα που έγινε με το θέμα της Μακεδονίας αλλά και στο Μάτι, δεν πρόκειται να το ξεχάσει κανείς διότι και τα δύο μπήκαν βαθιά μέσα στην καρδιά μας και δεν πρόκειται να συγχωρέσουμε σε κανένα αυτό που έκανε ή δεν έκανε για αυτούς τους ανθρώπους που

Στις εκλογές δεν ξεχνάμε - Από το εθνικό έγκλημα στην κομματική ήττα

Στις εκλογές δεν ξεχνάμε
Του Ν. Λυγερού

Στις εκλογές όσο και να το θέλει η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τη Μακεδονία και το απαράδεκτο Προσύμφωνο των Πρεσπών. Όμως δεν το θυμόμαστε μόνο ως ένα έγκλημα κατά του Ελληνισμού αλλά και ως μία αποστολή που έχουμε για την ακύρωσή του. Διότι δεν έχουμε πρόβλημα μόνο με το όνομα, με την ταυτότητα και την γλώσσα. Υπάρχουν και άλλα απαράδεκτα στοιχεία στο Προσύμφωνο όπως είναι η ιστορία, η αρχαιολογία, η παιδεία, η λογοκρισία, η πρόσβαση στην ελληνική ΑΟΖ και η παραχώρηση για τα ενεργειακά με αγωγούς φυσικού αεριού και αγωγούς πετρελαίου.

Η οργή του ελληνικού λαού - Το Ευρωκοινοβούλιο χτυπά την Τουρκία

Η οργή του ελληνικού λαού
Του Ν. Λυγερού

Δεν έχει δει τίποτα ακόμη η κυβέρνηση διότι πολύ απλά δεν ακούει την οργή του ελληνικού λαού και δεν αντιλαμβάνεται βέβαια ότι σιγά σιγά μεταμορφώνεται σε μια δυναμική που θα παρασύρει τα πάντα διότι πολύ απλά φτάνει πια, δεν θέλει τίποτα άλλο από αυτήν την κυβέρνηση που άγγιξε τον πάτο της ασχετοσύνης και του αίσχους. Η κυβέρνηση δεν θα τα βγάλει πέρα όσο και να περιμένει για να ξεχάσουν όλοι τα εγκλήματα που έχει διαπράξει με την Μακεδονία και το Μάτι. Επίσης το γεγονός ότι η Ελλάδα μέσω της κυβέρνησης έδωσε το παράδειγμα για το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ στους Αλβανία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Κροατία,