Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Η φωτογραφία που συγκίνησε το διαδίκτυο! Ορφανό καγκουρό κρατά σφιχτά το «αρκουδάκι» του

Μια φωτογραφία από το ζωικό βασίλειο που δείχνει περίτρανα τη δύναμη της αγκαλιάς!

Στο κέντρο φροντίδας αγρίων ζώων όπου και φιλοξενείται ο Doodlebug, μπορεί να έχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να μεγαλώσει και απελευθερωθεί κάποια στιγμή στη φύση... ωστόσο του λείπει το αναντικατάστατο χάδι της μητέρας!

Το μικρό ορφανό καγκουρό κατάφερε να κλέψει τις καρδιές των χρηστών του διαδικτύου, μόλις η φωτογραφία που τον δείχνει να κρατά σφιχτά ένα λούτρινο κουκλάκι ανέβηκε online.

Προχωρά ο αγωγός Αφροδίτη - Αίγυπτος

Του Ν.Λυγερού

Αφού η Κύπρος καθυστερεί να υλοποιήσει το όραμα του σταθμού υγροποίησης στην Κύπρο και σπαταλά χρόνο με δήθεν προσπάθειες για το Κυπριακό, δίχως να περιμένει ν’ αξιοποιήσει αποτελεσματικά την κυπριακή ΑΟΖ, πάλι καλά που προχωρά ο αγωγός Αφροδίτη- Αίγυπτος. Κι ενώ η απόσταση Αφροδίτη – Κύπρος είναι 180 χιλιόμετρα, θα γίνει αγωγός μήκος 400 χιλιομέτρων προς την Αίγυπτο. Αυτό το διευκρινίζουμε για όλους όσους λένε ότι δεν γίνεται αγωγός με τόσο μεγάλο μήκος προς Κύπρο. Κι είναι η απόδειξη ότι το γελοίο δεν σκοτώνει.

Όλα στον βωμό του χρήματος; - Χ.Μιχαηλίδης: "Η -ενωμένη- Κύπρος μπορεί να γίνει το Χονγκ Κόνγκ της Τουρκίας"

Η δήλωση μπορεί να προβληματίζει σε πρώτη φάση, όμως προέρχεται από χείλη Κυπρίου!
 
Για την ακρίβεια προέρχεται από το στόμα του Χρήστου Μιχαηλίδη, προέδρου του Οργανισμού Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) της Κύπρου, σε συνέντευξη του σε τουρκική εφημερίδα για τον ποιό ρόλο μπορεί να παίξει η επιχειρηματική κοινότητα στο να βρεθεί μια λύση στον διαμελισμό του νησιού.

Μεγάλη αμερικανική αεροπορική δύναμη συγκεντρώνεται στην Τουρκία για να βομβαρδίσει την Συρία

ΝΕΑ "ΘΕΡΜΗ" ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ;
Με πρόσχημα τον βομβαρδισμό θέσεων του ISIL οι Αμερικανοί ήδη συγκεντρώνουν μεγάλη αεροπορική δύναμη στην Τουρκία με την οποία θα χτυπηθούν ανελέητα οι δυνάμεις του Μ.Άσαντ μόλις αυτές σπεύσουν να συγκρουστούν με τις ομάδες "μετριοπαθών ισλαμιστών" που εκπαιδεύονται από τους ίδιους, προετοιμάζοντας το έδαφος για την νέα θερμή αντιπαράθεση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Oι Κούρδοι χτυπούν τουρκικούς στόχους στα εδάφη του Πόντου - Η Άγκυρα φοβάται αναβίωση ποντιακού αντάρτικου

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ
 
Η "φλόγα" της σύγκρουσης με τους Κούρδους έχει φτάσει στην Τραπεζούντα και στην ευρύτερη περιοχή του Πόντου μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που έχουν εκδηλωθεί τις τελευταίες μέρες από αντάρτες του ΡΚΚ, θυμίζοντας τα γεγονότα της δεκαετίας του ενενήντα όταν στην περιοχή του εσωτερικού Πόντου μαίνονταν ο εσωτερικός πόλεμος με διάφορες τοπικές ανταρτικές ομάδες, ελληνικής ποντιακής συνείδησης και κρυπτοχριστιανικών καταβολών.

Τραπεζικές απώλειες 64% σε 3 συνεδριάσεις

Τραπεζικές απώλειες 64% σε 3 συνεδριάσειςΤης Εφης Γκικοπούλου
Από το capital.gr
 
"Παραδόθηκε" για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά  τις αρχικές εκτιμήσεις ότι ίσως υπάρξει κάποια τεχνική αντίδραση και δη στον τραπεζικό κλάδο που μετράει σωρευτικές απώλειες 64% με τις τέσσερις τραπεζικές μετοχές να είναι έτοιμες να... εξαϋλωθούν.  Σημάδι ανησυχητικό ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς το διάστημα  αβεβαιότητας που ακολουθεί μέχρι να  λάβουν χώρα τα stress tests και η ολοκλήρωση των ανακεφαλαιοποίησεων.
Η σημερινή εικόνα δεν οφείλεται μόνο στα τρίτα σε σειρά limit down των τραπεζών, αλλά και στην άνευρη διαφοροποίηση των υπολοίπων μετοχών , σε αντίθεση με τη χτεσινή συνεδρίαση.

Ακιντζί: Κομμάτι της πολιτικής ισότητας η εκ περιτροπής προεδρία - «Η λύση να είναι συμβατή και με τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Λευκωσία: Στόχος είναι να φτάσουμε σε μια ομοσπονδιακή δομή, διζωνική, δικοινοτική, αυτό υπερασπιζόταν ως υποψήφιος «πρόεδρος» και αυτό υπερασπίζεται και τώρα, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί ενημερώνοντας σήμερα εκπροσώπους τ/κ ΜΜΕ και Τούρκους ανταποκριτές για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του παράνομου Μπαϊράκ, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι έχει καλυφθεί μεγάλη απόσταση στα θέματα της διακυβέρνησης και διαμοιρασμού της εξουσίας, προσθέτοντας ότι χωρίς να έχει καταλήξει σε αποτέλεσμα, η εκ περιτροπής προεδρία είναι ένα κομμάτι της πολιτικής ισότητας. Υπενθυμίζοντας ότι το περιουσιακό, οι εγγυήσεις και η ασφάλεια συζητούνται για χρόνια υπογράμμισε ότι το περιουσιακό ήταν από τα θέματα που συζητούνταν στο τέλος.

Οικογενειακά επιδόματα: Χάνουν το 33% από το επίδομα τέκνων όσοι πήραν μέρισμα!

Ποσά που κυμαίνονται από 40 έως και 980 ευρώ θα εισπράξουν από τον ΟΓΑ την ερχόμενη Παρασκευή 7 Αυγούστου, μέσω των τραπεζικών τους λογαριασμών, 235.463 οικογενειάρχες - με ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα, οι οποίοι υπέβαλαν μέχρι και τις 26 Ιουνίου 2015 αιτήσεις Α21, για την καταβολή των επιδομάτων στήριξης τέκνων και των ειδικών επιδομάτων τριτέκνων και πολυτέκνων.
Ωστόσο, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», χιλιάδες οικογενειάρχες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια του 2014 πολύ χαμηλά εισοδήματα και, ως εκ τούτου, είναι φέτος δικαιούχοι του μέγιστου ποσού επιδόματος στήριξης τέκνων - των 40 ευρώ το μήνα για κάθε τέκνο ή των 120 ευρώ το τρίμηνο για κάθε τέκνο - κινδυνεύουν να εισπράξουν φέτος μειωμένα κατά 33% τα ποσά των επιδομάτων, μόνο και μόνο επειδή κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους εισέπραξαν το «κοινωνικό μέρισμα» των 500-1000 ευρώ!

CNBC: Έξι μύθοι για την ελληνική κρίση - Η αλήθεια πίσω από όσα ακούγονται

Ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Νικόλας Οικονομίδης καταρρίπτει έξι μύθους για την ελληνική κρίση 
Την αλήθεια πίσω από έξι μύθους που σχετίζονται με την ελληνική κρίση αποκαλύπτει σε άρθρο του στο CNBC ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Νικόλας Οικονομίδης.

Κατά την άποψη του Οικονομίδη, η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών ήταν ιδιαίτερα σκληρή επειδή υπογράφηκε την χειρότερη δυνατή στιγμή για τη χρεωμένη χώρα, «μετά από διαπραγματευτικά λάθη πέντε μηνών και ένα καταστροφικό δημοψήφισμα», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Ζωή: Δεν υπάρχει συμφωνία, ο Τσίπρας εκβιάζεται

Κάλεσε ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ να της κάνουν πρόταση μομφής - Δεν νομίζω ότι οι δηλώσεις Μάρδα για το χρέος δεσμεύουν την κυβέρνηση, τόνισε - Κατήγγειλε ανώνυμο «bullying» εις βάρος της εντός της Βουλής - Χαρακτήρισε υπερβολικές τις αναφορές ότι εκμεταλλεύεται το Κανάλι της Βουλής, αλλά αναφέρθηκε σε «εντολές» της προς τον τηλεοπτικό σταθμό του Κοινοβουλίου
Συνέντευξη Τύπου, στην οποία επιχείρησε έναν απολογισμό της εξάμηνης θητείας της μέχρι σήμερα, αλλά και παρουσίασε τον προγραμματισμό έργου για το επόμενο διάστημα, παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.