Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Το ξεχασμένο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν για την επανάσταση του '21

Όταν ο προφητικός «παππούς» της ταξιδιάρικης επιστημονικής φαντασίας επισκέφτηκε την Ελλάδα. Με μια συναρπαστική περιπέτεια έρωτα και προδοσίας από τη Μάνη μέχρι την Κρήτη.

Είναι ένας από τους πιο διάσημους και πρωτοπόρους λογοτέχνες όλων των εποχών. Ένας «προφήτης» ο οποίος περιέγραψε τεχνολογικές ανακαλύψεις που θα γινόντουσαν χρόνια μετά. Ένας παρίας για πολλά χρόνια, της επίσημης κριτικής, που τον κατοχύρωσε ως συγγραφέα παιδικών βιβλίων.

Τα ζάρια είναι άχρηστα(Βίντεο)

Του Ν.Λυγερού

Τα ζάρια είναι άχρηστα πάνω σε μια σκακιέρα, διότι δεν είναι τυχερό παιχνίδι. Τα χαρτιά έχουν την ίδια αξία, αφού δεν τα επιλέγεις εσύ . Άρα συγκεντρώσου στα κομμάτια και στα πιόνια, γιατί η παρτίδα δεν τελείωσε. Και δεν είναι ανάγκη να μιλάς ή να κάνεις θόρυβο, απλώς κάνε τις κινήσεις εγκαίρως και με στρατηγική. Διότι το tempo έχει μεγάλη σημασία πλέον. Κι αν δεν έχεις παίξει ποτέ blitz μην το σκέφτεσαι, διότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Αλλιώς δεν έχεις αντιληφθεί ότι είμαστε στο φινάλε μιας κλασσικής παρτίδας, όπου ο χρόνος τώρα παίζει όλο και περισσότερο σημασία. Δεν είναι νέα παρτίδα, αλλά η ίδια μετά από διακοπή.

Επιβεβαιώνει η ΚΥΠ την αγορά του Galileo


Φωτογραφία για Επιβεβαιώνει η ΚΥΠ την αγορά του Galileo

Την ενίσχυση της με τεχνικό εξοπλισμό με στόχο τη συλλογή στρατηγικών πληροφοριών, επιβεβαιώνει η ΚΥΠ με ανακοίνωση της, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι πληροφορίες που συλλέγονται αξιοποιούνται μόνο για εθνικούς σκοπούς.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της ιστοσελίδας sigmalive.com, για αγορά του συστήματος Galileo, η ΚΥΠ αναφέρει ότι η ενίσχυση της υπηρεσίας γίνεται με όλες τις νόμιμες και προβλεπόμενες διαδικασίες.

«Σημειώνουμε δε ότι τα τελευταία δύο χρόνια τα σχετικά κονδύλια που διαθέτει η Υπηρεσία προς το σκοπό τούτο μειώθηκαν σημαντικά, λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η πατρίδα μας.

Η ελληνική δημοκρατία, ο Γιούνκερ και το Τσίρκο - Ο σκιτσογράφος του Guardian «απαντά» στον πρόεδρο της Κομισιόν

«Τσίρκο» είχε χαρακτηρίσει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το ερώτημα που τέθηκε στο ελληνικό δημοψήφισμα και ο σκιτσογράφος της βρετανικής εφημερίδας Guardian Steve Bell του απαντά με ένα πολύ δηκτικό σκίτσο.

«Η ελληνική δημοκρατία είναι ένα τσίρκο λέει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κι εκείνος πρέπει να ξέρει», αναφέρει η «αφίσα» που έχει φτιάξει στο σκίτσο του ο Bell, ενώ ο πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίζεται

Μας απειλούν ότι θα μας διώξουν απο την Ευρώπη . Καλά λοιπόν φεύγωντας όμως να πάρουμε πίσω και το όνομα της.

Μας απειλούν ότι θα μας διώξουν απο την Ευρώπη .
Καλά λοιπόν φεύγωντας όμως να πάρουμε πίσω και το όνομα της.

Γιατί η Ευρώπη η κόρη του Φοίνικα και της Τηλεφασσας ,μητέρα του βασιλιά Μινωα ήταν ΕΛΛΗΝΙΔΑ ...και για μένα αποτελεί ντροπή να φέρει Ελληνικό όνομα αυτό το μπουρδελο των κρατών που θέλει να μας αφανίσει .

Εμείς θα την βρούμε την άκρη μας με κόπο και θυσίες όπως οι πρόγονοι μας ..

ΚΑΜΜΕΝΟΣ. ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ…ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ!

4_bigΟ Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, ενεργοποίησαν την πρώτη Διακλαδική Διοίκηση Κατασκευή Έργων Ειδικού Σκοπού «Δεινοκράτης»

Το νέο αρκτικόλεξο τους θα είναι ΔΙΔΕΡΓΩΝ θα είναι το ονομασία της πρωην ΜΟΜΑ. Η τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Μηχανικού στο Λουτράκι.

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ 1000 ΛΕΞΕΙΣ! ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ

Δεν είναι ουρά για το ΑΤΜ κάποιας τράπεζας. Είναι ουρά για ένα πιάτο ζεστό φαγητό. Που;
Μα στην Πορτογαλία όπου εκεί όπως μας λένε διαρκώς οι ινστρούκτορες της ΕΕ

Αυτό είναι το αίτημα της Ελλάδας προς τον ESM (Εγγραφο)

Την επιστολή εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας με το αίτημα για χρηματοδότηση, έδωσε στη δημοσιότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

CNN: Γιατί η Ελλάδα ίσως είναι ήδη κερδισμένη στο σκληρό πόκερ με τους δανειστές

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει στους Ευρωπαίους: Ξέρετε τι; Ελάτε να μας τιμωρήσετε. Τον εαυτό σας θα τιμωρήσετε και μάλιστα ακόμα πιο πολύ. Θέλετε πραγματικά να καταρρεύσει η οικονομία σας; Θέλετε πραγματικά χάος στους δρόμους; Θέλετε άλλη μια «Άλωση της Βαστίλης»;

Δεν το θέλετε. Το θέλετε;»: Μ’αυτά τα λόγια ο συντάκτης της Zeit περιγράφει γιατί ο Αλέξης Τσίπρας ίσως είναι ο νικητής στο σκληρό πόκερ που παίζει με τους δανειστές. 

Πληρωμένη απάντηση Τσίπρα σε Βέμπερ: Σας διέγραψαν το 60% των χρεών το 1953(Βίντεο)

Σκληρή απάντηση στο Μάνφρεντ Βέμπερ, τον επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έδωσε κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στο Ευρωκοινοβούλιο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
«Η μεγαλύτερη στιγμή αλληλεγγύης ήταν, όταν η Ευρώπη αποφάσισε στη Σύνοδο του Λονδίνου το 1953, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους της Γερμανίας, η οποία έβγαινε κατακερματισμένη και στιγματισμένη από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» είπε συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας. 

Τσίπρας: Διεκδικούμε συμφωνία που θα δίνει οριστική διέξοδο(Βίντεο)

Σαφές μήνυμα τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, ότι μετά το δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής, ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο. 
«Ο ναός της Δημοκρατίας της Ευρώπης. Είναι τιμή μου να είμαι εδώ σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρωζώνη.

WSJ: Αυτά είναι τα 10 βήματα του διαζυγίου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Παρόλο που πρόκειται για έναν θεωρητικό φόβο των ευρω-απαισιόδοξων, το Grexit - η έξοδος της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ, μπορεί σύντομα να έρθει κατά πάνω μας, αναφέρει η Wall sTreet Journal σε άρθρο της με τίτλο «Πως θα μοιάζει ένα Grexit».
«Επειδή το ευρώ σχεδιάστηκε ως αμετάκλητο νόμισμα, χωρίς να προβλέπεται η διαδικασία και οι κανόνες συμφωνα με τους οποίους μια χώρα σταματά να το χρησιμοποιεί, το τι ακριβώς θα συμβεί μπορεί να περιγραφεί μόνο σε ένα υποθετικό βαθμό συνεχίζει πριν αρχίσει να υποθέτει τις πιθανές συνέπειες μιας εξόδου της χώρας μας από το ευρώ. Τα βήματα όπως τα αναλύει ο αρθρογράφος είναι τα δέκα παρακάτω.

Σφοδρή επίθεση στην Γερμανία από ΗΠΑ με "φαρμακερό" tweet των NY Times για την διαγραφή του γερμανικού χρέους: "Οι υποκριτές ξέχασαν την ιστορία τους"!

ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΣΕ ΔΎΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

Η εφημερίδα NY Times στην "γραμμή" του Α.Τσίπρα και στα όσα είπε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την απαλλαγή των χρεών της Γερμανίς το 1953, ανέβασε στο twitter μία φωτογραφία που τα λέει όλα...
Πάρα πολύ σκληρό και υπενθυμίζει την διαγραφή χρέους της Γερμανίας το 1953 από την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα.
Τους κατηγορεί ευθέως για υποκρισία, καλώντας την Γερμανία να θυμηθεί την ιστορία της.