Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 20 άθικτες ξύλινες σαρκοφάγους – Εικόνες

Με μία συγκλονιστική ανακάλυψη βρέθηκαν αντιμέτωποι οι αρχαιολόγοι στις όχθες του Νείλου.


Οι άριστα διατηρημένες σαρκοφάγοι είναι ξύλινες και είχαν ταφεί σε δύο επίπεδα.
Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στο Λούξορ στη δυτική όχθη του Νείλου τάφο με 20 ξύλινες και διαφορετικών χρωμάτων άριστα διατηρημένες σαρκοφάγους, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου μνημείων της αρχαιότητας της Αιγύπτου.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο εύρημα των τελευταίων ετών.

«Μια ανάσα» πριν από τη συμφωνία το Brexit για Λονδίνο και Βρυξέλλες - Τι λενε τα διεθνη ΜΜΕ

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για την κατάρτιση ενός προσχεδίου συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά στο να πετύχει μια συμφωνία για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Η εφημερίδα Guardian, σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, υποστηρίζει ότι ο Μπόρις Τζόνσον έκανε μεγάλες υποχωρήσεις στο θέμα των συνόρων με την Ιρλανδία, με αποτέλεσμα η συμφωνία να βρίσκεται ήδη προ των πυλών.

Ρωσία: Δεν θα επιτρέψουμε σύγκρουση Τουρκίας και Συρίας - Ποιες περιοχές ελέγχει ο Ασαντ - «ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ» ΛΕΕΙ Ο ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ(Χάρτης)

Η Ρωσία ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει συγκρούσεις μεταξύ τουρκικών και συριακών δυνάμεων, καθώς συνεχίζεται η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία. Ηδη μάλιστα ξεκίνησαν περιπολίες, στις γραμμές μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών.

«Κάτι τέτοιο θα ήταν απλά απαράδεκτο. Και για αυτό βέβαια δεν θα το επιτρέψουμε», τόνισε ο ειδικός απεσταλμένος της Μόσχας για τη Συρία, Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ, αναφερόμενος σε πιθανή σύγκρουση δυνάμεων της Τουρκίας και της Συρίας. Η Ρωσία παραμένει ο βασικός στρατιωτικός σύμμαχος του ηγέτη της Συρίας, Μπασάρ αλ- Ασαντ.

ΕΕ:«Μπλόκο» στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Αλβανίας και Σκοπίων

Το συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ δεν άναψε σήμερα το «πράσινο φως» για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια και την Αλβανία, καθώς η Γαλλία αρνήθηκε και κάποιες άλλες χώρες προέβαλαν επιφυλάξεις.
«Δυστυχώς δεν ήμαστε σε θέση να πετύχουμε μια ομόφωνη απόφαση και αυτό είναι κάτι που μας λυπεί», δήλωσε η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Φινλανδίας Τίτι Τουπουράινεν, που ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου για το τρέχον εξάμηνο, σημειώνοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί στο ανώτερο πολιτικό επίπεδο, στη Σύνοδο Κορυφής αυτής της εβδομάδας.

Σύρια και Κούρδοι συνομίλησαν σε… ρωσική βάση - Δεν αποκαλύφθηκε το περιεχόμενο των συνομιλιών

Ο ειδικός απεσταλμένος του Κρεμλίνου για την Συρία Αλεξάντρ Λαβρέντιεφ επιβεβαίωσε σήμερα ότι έγιναν πράγματι συνομιλίες μεταξύ εκπροσώπων της κυβέρνησης της Δαμασκού και των Κούρδων στη ρωσική αεροπορική βάση στο Χμεϊμίμ χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στο περιεχόμενο τους.
«Πράγματι υπάρχει τέτοια πληροφόρηση, ότι στο Χμεϊμίμ διεξήχθηκαν συνομιλίες μεταξύ των Κούρδων και της κυβέρνησης, αλλά προς το παρόν δεν γνωρίζουμε ποια ήταν συγκεκριμένα τα αποτελέσματα των συνομιλιών αυτών», δήλωσε ο Λαβρέντειφ, προσθέτοντας ότι «εντούτοις οι συνομιλίες έγιναν».

Τα μέτρα του Αμερικανού Προέδρου

Του Ν. Λυγερού

Το τοπίο στην ομίχλη καθάρισε και όσοι μιλούσαν για τις παράξενες κινήσεις του Αμερικανού Προέδρου ενώ δεν είπαν απολύτως τίποτα για το πράσινο φως που είχε δώσει η Ρωσία στην Τουρκία, τώρα πρέπει να το μαζέψουν διακριτικά γιατί επί της ουσίας εκτέθηκαν. Διότι ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε τα μέτρα που θα πάρουν οι ΗΠΑ ενάντια στην Τουρκία λόγω της απαράδεκτης και εγκληματικής συμπεριφοράς της ενάντια στους Κούρδους και ειδικά τον άμαχο πληθυσμό. Έτσι διευκρίνισε ποια είναι η θέση της Αμερικής πάνω

Η Βορειοηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής

Του Ν. Λυγερού

Στη Νέα Υόρκη γεννήθηκε φέτος η Βορειοηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής. Αποτελούσε ένα όραμα δεκαετιών για τους Βορειοηπειρώτες που έχουν ζήσει τόσες αδικίες εναντίον τους. Και τελικά χάρη στις απίστευτες προσπάθειες μιας χούφτας ανθρώπων το όραμα έγινε πραγματικότητα. Οι παλιοί Βορειοηπειρώτες δάκρυσαν από χαρά και άλλοι ήταν έτοιμοι να πεθάνουν για αυτήν την προσπάθεια. Τώρα αυτό το δευτεροβάθμιο όργανο είναι ζωντανό και ανήκει επίσημα στο αμερικανικό καθεστώς, πράγμα που τους δίνει μεγάλη ανεξαρτησία από τους τοπικούς παράγοντες

Η απομόνωση της Τουρκίας

Του Ν. Λυγερού

Μια μια οι χώρες της Ευρώπης σταματούν τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία, γιατί θεωρούν ότι είναι απαράδεκτες οι κινήσεις της ενάντια στους Κούρδους. Έτσι η Τουρκία που πάντα επιδιώκει να παρουσιάζεται τουλάχιστον ως μια περιφερειακή δύναμη, το μόνο που κατάφερε είναι να απομονωθεί ακόμα περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο έχει ενισχυθεί η αντίδραση που υπάρχει εναντίον της από τότε που άρχισε να παραβιάζει την κυπριακή ΑΟΖ και κάνει προσπάθειες