Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Είχαν οι αρχαίοι Έλληνες laptop;

Επιτύμβιο μνημείο του 100 π.Χ. απεικονίζει ένα κορίτσι να κρατά κάτι που μοιάζει με... φορητό υπολογιστή!
Η εικονιζόμενη παράσταση του αρχαίου ελληνικού ταφικού μνημείου αναδύθηκε στο ίντερνετ αυτή την εβδομάδα και συγκέντρωσε, όπως ήταν φυσικό, ουκ ολίγη δημοσιότητα στα social media.

Κι αυτό γιατί μοιάζει σαν ένα κοριτσάκι να δείχνει στη μητέρα της κάτι στο laptop! Μιλώντας για «απόκρυφη αρχαιολογία» δηλαδή…

Διονύσιος ο Φωκαεύς: Ο αρχαίος Έλληνας «Λάμπρος Κατσώνης»

Το 494/493 π.Χ. μια μικρή αλλά ισχυρή ελληνική ναυτική δύναμη έκανε την εμφάνιση της στις θάλασσες περί τη Σικελία, η οποία δημιούργησε σοβαρά προβλήματα σε Καρχηδόνιους και Ετρούσκους αντιπάλους των Ελλήνων της Δύσης.
 
Λίγους μήνες νωρίτερα, η Ιωνική Επανάσταση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (κυρίως Ιώνων και Αιολέων) εναντίον των Περσών βάδιζε στο τέλος της. Ο πόλεμος κρίθηκε στην ατυχή για τους Ίωνες ναυμαχία της Λάδης. Διοικητής του ελληνικού στόλου ήταν ο Φωκαέας Διονύσιος, ο ικανότερος Ίων ναύαρχος.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Διαχρονική Στρατηγική Ελληνισμού"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Διαχρονική Στρατηγική Ελληνισμού".
 Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, 
Άνω Λιόσια Αρτάκης 1. 
Σάββατο 31 Μαΐου 2014, ώρα 11:00 - 13.00

Τι έτρωγαν και τι έπιναν οι αρχαίοι Κρητικοί -Μια συγκλονιστική ανακάλυψη (Εικόνες)

«Μενού» πιο κοντινό σε εκείνο της Μινωικής Κρήτης, από ό,τι σε αυτό τής σημερινής Ελλάδας, εκτιμάται ότι είχαν στο τραπέζι τους οι Κρητικοί πριν από μόλις 100 χρόνια, όπως επισημαίνει, η Αμερικανίδα ανθρωπολόγος και αρχαιολόγος Τζέρολιν Μόρισον (Jerolyn Morrison), η οποία τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη δημιουργία αντίγραφων των μινωϊκών σκευών μαγειρικής, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.

Τεχνολογικές γνώσεις του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού - Σκυρόδεμα (τσιμέντο) του 1000 π.Χ.


Έχει καλλιεργηθεί η άποψη ότι οι τεχνολογικές γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων ήταν ελάχιστες και υπολείπονται κατά πολύ των επιστημονικών τους θεωριών.

Όμως ένα πλήθος ιστορικών μαρτυριών, που συστηματικά αποσιωπώνται, καταδεικνύουν το εντελώς αντίθετο.
Ακόμη και κάποια διασωθέντα μνημεία της αρχαιότητας παρουσιάζουν ως προς την τεχνολογία τους και τις ιδιότητές τους εκπληκτικά επίπεδα γνώσεως, που είναι γνωστά σε λίγους ερευνητές σήμερα.

Περιμένεις το καλοκαίρι; Δες γιατί δεν έρχεται!!!

http://www.allnewz.gr/uploads/1/1/0/9/11093193/854779_orig.png
Ξαφνιάστηκαν οι Έλληνες με τον σημερινό καιρό! Παρότι τα μετεωρολογικά παπαγαλάκια είχαν προειδοποιήσει για βροχή μετά λάσπης, το τελικό σκηνικό ήταν τελείως....alien!!! Ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας, μαυρογκρίζα σύννεφα και μια ψυχολογία ανάλογη. Φυσικό είναι, αφού όταν χααρπίζουν μας παίρνει και μας σηκώνει όλους μαζί -καιρό και νευρικό σύστημα.

Προκαλεί ο Φάρατζ: Όταν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, θα πάω εκεί για φθηνές διακοπές

«Ραγδαία υποτίμηση, πιθανότατα της τάξης του 75%» προβλέπει ο Άγγλος ευρωσκεπτικιστής - «Όταν συμβεί αυτό θα πάω στο πρακτορείο της γειτονιάς μου και θα κλείσω ένα πακέτο διακοπών με 7 διανυκτερεύσεις».Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προέβλεψε ο ηγέτης του βρετανικού Κόμματος Ανεξαρτησίας (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ λέγοντας ότι έτσι θα υποτιμήσει το νόμισμά της και θα γίνει «καυτός» τουριστικός προορισμός.

Μιλώντας στο ετήσιο τουριστικό συνέδριο ΙΤΤ στη Μάλτα, ο Φάρατζ δεσμεύτηκε μάλιστα να αγοράσει ένα «πακέτο» διακοπών στην Ελλάδα από βρετανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο, όταν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με το Travel Weekly.

Στην HELLAS SAT οι Κινητές Δορυφορικές Επικοινωνίες της ΕΕ - Συνεργασία Arabsat-Inmarsat για εξελιγμένες δυνατότητες στον HELLAS SAT 3


Σχόλιο από ALEXANDER


ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ARABSAT
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΕΔΩ  ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ
 
Του Πέτρου Θεοχαρίδη
Από το philenews

Λευκωσία: Ο νέος δορυφόρος της HELLAS SAT που θα εκτοξευθεί το 2016 θα εξυπηρετεί και πολύ σημαντικές τηλεπικοινωνιακές ανάγκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού, HELLAS SAT και ο INMARSAT ανέλαβαν να εξυπηρετήσουν τις Κινητές Επιβατικές Δορυφορικές Επικοινωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του κοινού δορυφόρου HELLAS SAT 3 - IS.

Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Ανοδικά κινείται την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, καθώς ο Γενικός Δείκτης στις 12:49 παρουσίαζε άνοδο σε ποσοστό 1,82% φτάνοντας στις 113,69 μονάδες. Την ίδια ώρα ο Δείκτης FTSE/CySE 20 ανήλθε στις 54,32 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη σε ποσοστό 1,29%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις €74.308.

Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες με εξαίρεση των Ξενοδοχείων, ο οποίος καταγράφει ζημιές σε ποσοστό 0,41%. Κέρδη παρουσιάζει η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 2,08%, η Παράλληλη Αγορά σε ποσοστό 0,85%, η Εναλλακτική σε ποσοστό 0,02%, και οι Επενδυτικές, σε ποσοστό 1,53%.

Πάνω από τις βραχυπρόθεσμες αντιστάσεις του ο Γενικός Δείκτης

Της Έφης Γκικοπούλου 
Από το capital.gr

Ο Γενικός δείκτης τιμών άνοιξε με gap up, με τις τράπεζες να μπαίνουν και αυτές στο παιχνίδι και να ανανεώνουν τη δυναμική της αγοράς.

Η ΕΚΤ αποφάσισε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης θα μειωθεί κατά 10 μονάδες βάσης στο 0,15% Την ίδια στιγμή το επιτόκιο της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα μειωθεί κατά 10 μονάδες βάσης στο -0,10% και το επιτόκιο της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης θα μειωθεί κατά 35 μονάδες βάσης στο 0,40%.

Καταγγελία-βόμβα: Το ΔΝΤ έβαλε επίτροπο στο υπουργείο Εργασίας

Παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλου που κάνει λόγο για παρεμβάσεις του ΔΝΤ στο σκέλος των επικουρικών συντάξεων.

Το όνομά του είναι Πέτερ Ρατκλιφ και εδώ και 20 περίπου ημέρες έχει εγκατασταθεί στο γραφείο 811 του υπουργείου Εργασίας, στον ίδιο όροφο με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση,

Πρόκειται για τον επίτροπο του ΔΝΤ που επιλέχθηκε με σύμφωνη γνώμη κυβέρνησης και τρόικας, να τοποθετηθεί στο υπουργείο Εργασίας για να ελέγχει την πορεία των ασφαλιστικών ταμείων και όχι μόνο.

Πάνω από την Πάτρα ....(Φωτό)

Από το katohika.gr
Όποιος γνωρίζει τι μπορεί να είναι αυτά ας αφήσει σχόλιο

Η λεηλασία του πλανήτη

Περί τα 150 διεθνή τέρατα, κτήνη κυριολεκτικά, είναι τόσο καλά δικτυωμένα, ώστε να μπορούν να απομυζούν το αίμα επτά δισεκατομμυρίων ανθρώπων - με τη βοήθεια σήμερα της εκτύπωσης νέων, φθηνών χρημάτων από τις κεντρικές τράπεζες"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, η αντιξοότητα είναι ο καλύτερος δάσκαλος - αλλά τα μαθήματα της τα πληρώνει κανείς πολύ ακριβά, ενώ συχνά το όφελος που αποκτάει από αυτά δεν αξίζει την τιμή που του κόστισαν.

Πολύ περισσότερο, αυτά τα μαθήματα έρχονται πολύ αργά, με αποτέλεσμα την εποχή που τα μαθαίνουμε καλά να μας είναι πια εντελώς άχρηστα. Όταν ο θάνατος ευρίσκεται ήδη στην πόρτα μας, αξίζει αλήθεια να μαθαίνουμε πως να ζούμε;" (J.J.Rousseau).
Άρθρο

Η ΕΚΤ, όπως και οι υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες, έχουν παγιδευτεί κυριολεκτικά στην πολιτική της νομισματικής επέκτασης και των χαμηλών επιτοκίων - κλεισμένες ερμητικά σε μία φυλακή που οι ίδιες κατασκεύασαν. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται μεταξύ άλλων από το ότι, παρά τη συνεχή εκτύπωση νέων χρημάτων, οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, όσον αφορά τη δυνατότητα δανεισμού τους.

«Ο κώδικας των Νάβαχο»: Πέθανε ο τελευταίος Ινδιάνος της φυλής που «κέρδισε» το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Σε ηλικία 93 ετών έφυγε από τη ζωή ο Τσέστερ Νεζ, παίρνοντας μαζί του το μυστικό...Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ιάπωνες κατάφερναν διαρκώς να σπάνε τα κρυπτογραφηµένα µηνύµατα των συμμάχων, καθυστερώντας δραματικά την πρόοδο της στρατιωτικής μηχανής των ΗΠΑ.

Τελικά, το 1942, αρκετές εκατοντάδες Ινδιάνοι Νάβαχο στρατολογήθηκαν ως πεζοναύτες και εκπαιδεύτηκαν να χρησιμοποιούν ένα µυστικό στρατιωτικό κώδικα, βασισμένο στη μητρική τους γλώσσα.

Νιγηρία: Τουλάχιστον 200 νεκροί από νέες αιματηρές επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες «σφαγιάστηκαν» από άντρες της οργάνωσης οι οποίοι είχαν ντυθεί σαν στρατιώτες.Τουλάχιστον 200 άνθρωποι «σφαγιάστηκαν» σήμερα από άντρες της Μπόκο Χαράμ σε τρεις κοινότητες στη βορειοανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, άντρες της οργάνωσης, ντυμένοι σαν στρατιώτες επιτέθηκαν στους κατοίκους των χωριών, σκορπώντας για άλλη μια φορά τον θάνατο στη χώρα.

Οφειλέτες ΟΑΕΕ: Έφτασαν τα πρώτα ειδοποιητήρια κατασχέσεων

Οφειλέτες ΟΑΕΕ: Έφτασαν τα πρώτα ειδοποιητήρια κατασχέσεων
«Αδίστακτη επίθεση» από μεριάς της κυβέρνησης, λίγες μόλις ημέρες μετά τις εκλογές, καταγγέλλουν οφειλέτες του ΟΑΕΕ, καθώς το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) ξεκίνησε «κυνήγι» με ειδοποιητήρια κατασχέσεων, ακόμα και για ποσά που «παρανόμως» περιλαμβάνονται στις οφειλές.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις αρχές Μαρτίου, ο Συνήγορος του Πολίτη έβαλε φρένο στις κατασχέσεις λόγω χρεών που αφορούν 270.000 οφειλέτες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, ζητώντας μάλιστα από την κυβέρνηση να υπάρξει ενιαία ρύθμιση σε δόσεις του συνόλου των οφειλών προς την εφορία και τους ασφαλιστικούς φορείς.

Αδημοσίευτo Μνημόνιο: Έρχεται τσουνάμι μέτρων τον Οκτώβριο

Των Γιάννη Αγγέλη - Δήμητρας Καδδά
Από το capital.gr

Κατάργηση εκπτώσεων σε δαπάνες, νέο μισθολόγιο, αλλαγή μη μισθολογικών δαπανών, πλαίσιο ομαδικών απολύσεων, νέο ασφαλιστικό, νέες παρεμβάσεις σε γάλα, φάρμακα, ψωμί, λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές αν κριθούν αναγκαίες προβλέπει το αναλυτικό κείμενο του μνημονίου (MEFP) που δεν έχει δει ακόμη το φως της δημοσιότητας. Οι παραπάνω παρεμβάσεις θα έρθουν από τον Οκτώβριο και δεν είναι οι μόνες.