Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Σημαντική άνοδο σημειώνει το κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία:  Σημαντική άνοδο καταγράφει την Πέμπτη το κυπριακό Χρηματιστήριο, ενώ συνεχίζεται η διαπραγμάτευση. Στη 13:42 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 134,21 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 6,27%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε άνοδο της τάξης του 5,69%, και βρισκόταν στις 50,55 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 499.167,12 ευρώ.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημειώνουν ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 6,72%, ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς σε ποσοστό 1,23%, ο δείκτης των Τραπεζών σε ποσοστό 6,95%, τα Ξενοδοχεία σε ποσοστό 1,34% και ο δείκτης των Επενδυτικών σε ποσοστό 2%.

Ευρωμπάσκετ 1987: 25 χρόνια από τον άθλο(Βίντεο)

Πέρασαν 25 χρόνια από τότε που η παρέα του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Χριστοδούλου, του Φασούλα και του Καμπούρη, υπό τις οδηγίες του Χρήστου Πολίτη, ανέβασαν την Ελλάδα στο Έβερεστ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.Στις 14 Ιουνίου 1987, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η Εθνική Ελλάδος, με μπροστάρη τον μεγάλο Νίκο Γκάλη, πέτυχε την απόλυτη μπασκετική έκπληξη! 
Οι Έλληνες διεθνείς άφησαν άφωνη την Ευρώπη, επικρατώντας 103 – 101 των πανίσχυρων Σοβιετικών του Τσατσένκο, του Βάλτερς και του Βολκόφ.

ΑΟΖ, Δεδομένα και Γεωτρήσεις



Του Ν.Λυγερού

Τα δεδομένα, όσον αφορά στις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι τόσο χαρακτηριστικά για το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης που αξίζει να αναδειχθεί. Αν κάνουμε μια συστηματική σύγκριση μεταξύ Κύπρου, Ισραήλ, Λιβύης και Αιγύπτου τότε μπορούμε να κρίνουμε πιο ορθολογικά την αξία των κοιτασμάτων της περιοχής αλλά και την ιδιαιτερότητα της Κύπρου με το κοίτασμα Αφροδίτη που βρίσκεται στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ. Στην Αίγυπτο έχουν γίνει περίπου 1700 γεωτρήσεις εκ των οποίων μόνο οι 700 είναι ερευνητικές. Οι υπόλοιπες είναι του τύπου αξιολόγησης (Delineation) και παραγωγής (Productions Well).

Μάχη για το ποιος θα ... δανειοδοτήσει την Κύπρο - "Σφάζονται" τρόϊκα, Ρωσία, Κίνα

Mια μεγάλη γεωπολιτική μάχη γίνεται αυτή την στιγμή στο παρασκήνιο αναφορικά με την δανειοδότηση της Κύπρου και την στήριξη του τραπεζικού της τομέα που έχει πληγεί από το "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων και από την υπόθεση της Marfin Popular Bank, όπως μεταδίδει το Reuters. Η μάχη έχει να κάνει με το ποιος θα είναι ο ... δανειστής της Κύπρου!
Η προηγούμενη "τρίπλα" με την οποία η Ρωσία δάνεισε τα 3 δισ. ευρώ στην Λευκωσία και απέτρεψε την προσφυγή για δημοσιονομικούς λόγους στον Μηχανισμό Στήριξης, κατέδειξε την μεγάλη επιρροή της Μόσχας στην Κύπρο και αυτό δεν άρεσε στις Βρυξέλλες και στο ΔΝΤ, καθώς, όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας αποδεικνύεται ότι δεν τους ενδιαφέρουν τόσο τα δανεικά και τα λεφτά, αλλά ο έλεγχος των κρατών.

Κτήνη βασάνισαν ηλικιωμένους για να τους ληστέψουν στην Ηλεία (Βίντεο)

Την πιο  φρικιαστική νύχτα της ζωής τους έζησαν τα ξημερώματα στα Κουγέϊκα της Βουπρασίας ο 95χρονος Αχιλλέας Κούγιας και η 76χρονη σύζυγός του Άννα, στα χέρια τριών αδίστακτων ληστών που τους βασάνιζαν για πάνω από μισή ώρα, προκειμένου να τους πουν που έχουν κρυμμένα τα χρήματά τους!
 
Σύμφωνα με το patrisnews.gr, πριν εισβάλλουν στο σπίτι των ληστών οι τρεις πάνοπλοι ληστές, είχαν μπει στο διπλανό σπίτι, όπου κοιμόταν ο ανιψιός τους και τον έδεσαν χειροπόδαρα προκειμένου... να συνεχίσουν ανενόχλητοι το έργο τους!

Κυνική παραδοχή του Τούρκου Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μπαγίς: "Δεν υπογράφουμε το Δίκαιο της Θάλασσας γιατί έχουμε πρόβλημα με τα ελληνικά νησιά "

Με σαφή παραδοχή ότι το διεθνές δίκαιο δεν είναι υπέρ της Τουρκίας αλλά δικαιώνει την Ελλάδα, ισοδυναμεί η ομολογία του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς ότι "η Άγκυρα δεν υπογράφει την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας εξαιτίας των προβλημάτων που υπάρχουν με την Ελλάδα στα νησιά του Αιγαίου"!

Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή ΝΔ κ. Γ.Κουμουτσάκου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ- Τουρκίας, σχετικά με τους λόγους

Φρ.Ολάντ: Ακύρωση μνημονίου σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη!(Βίντεο)

"Δεν θέλω να πιέσω. Δεν θα πει ο Πρόεδρος της Γαλλίας στους Έλληνες τι πρέπει να κάνουν. Δεν θέλω να αρχίσω τις απειλές. Δεν είναι σωστή στάση. Είναι δυνατόν, και ως Πρόεδρος θα μεριμνήσω, να έρθουν κονδύλια στην Ελλάδα για ανάπτυξη και να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα. Η πλήρης ακύρωση του μνημονίου θα θεωρηθεί από πολλές χώρες της Ευρωζώνης ως ρήξη", δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολλάντ, στέλνοντας έτσι ένα βαρυσήμαντο μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Εκλογικό πάρτι στην Αθήνα, αλλά η Ισπανία γίνεται... Ιρλανδία

Ισχυρή ανοδική κίνηση εξελίσσεται στην Αθήνα, τρεις ημέρες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Μοχλός οι τραπεζικές μετοχές, αλλά και ορισμένοι δεικτοβαρείς τίτλοι που επανέρχονται σε κέρδη.

Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα, ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τις τράπεζες να παραμένουν υπό ιδιωτική διοίκηση, ακόμη και αν εκλεγεί μια «αντιμνημονιακή» κυβέρνηση.

Σε νέα υποβάθμιση της Κύπρου προχώρησαν οι Moody’s

Λονδίνο: Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε την Τετάρτη την Κύπρο κατά δύο μονάδες, σε «Ba3» από «Ba1», θέτοντας επίσης τη χώρα σε επιτήρηση για νέα υποβάθμιση. Ο βασικός λόγος της υποβάθμισης της Κύπρου σύμφωνα με τον διεθνή οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης, είναι η σημαντική αύξηση της πιθανότητας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη που θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξήσει το ποσό που μπορεί να χρειαστεί η κυπριακή κυβέρνηση για να στηρίξει τις τράπεζες της χώρας.

"Αλμα" αισιοδοξίας στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Ελάχιστα 24ωρα πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. "επιστρέφει" δυναμικά πάνω από τις 500 μονάδες, με ώθηση από το "άλμα" 18% του τραπεζικού δείκτη, αλλά και από το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται σε μη τραπεζικούς τίτλους του FTSE20.

Για αισιοδοξία της αγοράς αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα κάνει λόγο στο πρωινό της report η Beta Securities, αισιοδοξία η οποία αποτυπώθηκε και στην κίνηση του Χ.Α. στη χθεσινή συνεδρίαση.

Για σήμερα ωστόσο, σημειώνει η χρηματιστηριακή, δεν αποκλείεται να παρατηρηθεί κάποια ένταση της μεταβλητότητας, καθώς οι ξένες αγορές θα αξιολογούν την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ισπανίας από τον οίκο Moody’s, τηρώντας παράλληλα στάση αναμονής ενόψει των ελληνικών εκλογών.