Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ Η Ζωή και τό Εργο του

Παύλος Μελάς: Δεν υπήκουσα παρά εις μίαν ιδέαν, να φανώ χρήσιμος εις τον πλησίον και τον τόπον μου

Η παιδική και η εφηβική ηλικία του Παύλου Μελά

Ο Παύλος Μελάς γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1870 στην Μασσαλία της Γαλλίας. Πατέρας του ήταν Μιχαήλ Γ. Μελάς (1833-1897) και μητέρα του η Ελένη, το γένος Βουτσινά, κόρη γνωστού Κεφαλλονίτη εμπόρου από την Οδησσό.
Ο Παύλος Μελάς κατάγεται από τη μεγάλη και ιστορική οικογένεια των Μελάδων της Ηπείρου, με ρίζες που φθάνουν ως την Κωνσταντινούπολη (πριν την Άλωση), ανάμεσα στις πιο ισχυρές στρατιωτικές και πολιτικές οικογένειες του Βυζαντίου, των Κεφαλάδων ή κατά άλλους των Μελανιάδων (λόγω του χαρακτηριστικού μελαμψού χρώματος του προσώπου τους), ενώ κατά άλλους των Στρατηγόπουλων 1.

Ο πατέρας του Παύλου, στη Μασσαλία, ασχολήθηκε με το εμπόριο και απόκτησε σημαντική

Υπέροχο βίντεο με Μέσι και Μαραντόνα κατά του κορωνοϊού!

Το βίντεο της Ομοσπονδίας της Αργεντινής ενάντια στον κορωνοϊό είναι εντυπωσιακό και έχει παραδείγματα από Μέσι και Μαραντόνα.


Με το μήνυμα «Κανείς δεν είναι πρωταθλητής μόνος του. Ακόμα και ο Μαραντόνα το ’86, αν δεν έμπαινε το γκολ του Μπουρουτσάγα, η Αργεντινή δεν θα ήταν παγκόσμια πρωταθλήτρια» ξεκινάει το σποτάκι της αργεντίνικης FA κατά του κορωνοϊού.

Σε αυτό εκτός από τον Μαραντόνα, πρωταγωνιστεί και ο Λιονέλ Μέσι με το αποτέλεσμα των

Gov.gr: Ολο το Δημόσιο στον υπολογιστή μας - Η μεγαλύτερη ψηφιακή επανάσταση του ελληνικού κράτους - ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Όλο το Δημόσιο χωράει στην οθόνη του υπολογιστή μας.

Με ένα κλικ επισκεπτόμαστε 14 υπουργεία, 32 φορείς και οργανισμούς, 3 Ανεξάρτητες Αρχές, υποβάλλουμε ηλεκτρονικά υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση με τους κωδικούς του taxisnet, ενώ σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε από χθες η άυλη συνταγογράφηση.

Στα άμεσα σχέδια του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι να ενταχθούν στο gov.gr και η τηλεσυμβουλευτική, όπου μπορεί κάποιος

Ενα από τα πιο δημοφιλή μαθήματα του Yale υπάρχει τώρα στο Διαδίκτυο, δωρεάν

Την άνοιξη του 2018, ο καθηγητής ψυχολογίας του  Yale, Laurie Santos παρουσίασε ένα νέο μάθημα, με τίτλο «Ψυχολογία και Καλή Ζωή». Θέμα του η ευτυχία.
Το μάθημα του Santos συνδύαζε τη θετική ψυχολογία με τις πραγματικές εφαρμογές της συμπεριφορικής επιστήμης. Απορρίπτει τις δημοφιλείς έννοιες για το τι κάνει τους ανθρώπους ευτυχείς (όπως μια  Mercedes-Benz) και βοήθησε τους μαθητές να καταλάβουν τις συνήθειες που πρέπει να οικοδομήσουν για να οδηγηθούν σε πραγματικά πιο ευτυχισμένες και πιο ολοκληρωμένες ζωές.

«Βόμβα» από Μ.Σαλβίνι: «Η ΕΕ είναι φωλιά με φίδια - Θα νικήσουμε τον ιό και αν χρειαστεί θα φύγουμε από την Ένωση»

Ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μ.Σαλβίνι και πρώην ΥΠΕΣ της Ιταλίας, αντέδρασε σκληρά κατά της ΕΕ.
Ο Σαλβινι χρησιμοποίησε την φράση “Δεν είναι Ένωση αλλά σπηλιά φιδιών και τσακαλιών” θέλοντας να καταδείξει την ανυπαρξία της επονομαζόμενης ευρωπαϊκής "αλληλεγγύης" μετά και τις χθεσινές δηλώσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που δήλωσε ρητά ότι δεν θα υπάρχει ευρωομόλογο. 
Στην κοινοποίηση που έκανε στα social media κατηγόρησε την ΕΕ για την αδιαφορία της στους θανάτους στην Ιταλία και έγραψε “Μισώ και απεχθάνομαι την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κορωνοϊός: O φονικός ιός έχει "μπουκάρει" για τα καλά στην Τουρκία - Έτοιμοι οι τάφοι(Βίντεο)

Συγκινημένη η άγνωστη γυναίκα στο παρακάτω βίντεο ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων και τα εξής.

Θάβουν την πεθερά μου που πέθανε από τον κορωνοϊό.

Και όλα αυτά τα μέρη είναι για ασθενείς που έχουν πεθάνει από τον κορωνοϊό. Δείχνουν το πόσο “μεγάλος” είναι ο υπουργός…

 Αυτοί επειδή είναι υπάλληλοι δεν μπορούν να τα περιγράψουν αλλά εγώ θα τα πω γιατί είναι η πεθερά μου. Ρεζίλι αυτή η κυβέρνηση. Ρεζίλια είναι. Να ρεζιλευτούν γιατί δεν πήραν μέτρα…..

Κορονοϊός: Παρατείνονται μέχρι τις 11 Απριλίου και τα περιοριστικά μέτρα για τις εκκλησίες

Συμπεριλαμβάνονται στην ΚΥΑ για την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων

Παράταση μέχρι τις 11 Απριλίου πήραν και τα περιοριστικά μέτρα για τις εκκλησίες.
Συγκεκριμένα, στην ΚΥΑ που αφορά την αναστολή λειτουργίας καταστημάτων με στόχο τον περιορισμό του κορονοϊού, συμπεριλαμβάνονται και οι ναοί.

Έτσι, οι πιστοί καλούνται να παραμένουν στο σπίτι και να μην προσέρχονται στις εκκλησίες, έχοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία από την τηλεόραση, το διαδίκτυο

Masterclass: “Βαθύτητα Στρατηγικής Ιατρικής”(Bίντεο - Φωτο)

Απόσπασμα - Ν. Λυγερός: e-Masterclass: 
“Βαθύτητα Στρατηγικής Ιατρικής”. 
Για ενήλικες μέσω διαδικτύου. 
Κυριακή 29 Μαρτίου 2020, ώρα: 11.00 – 13.00

Στρατηγική ενάντια στην Πανδημία

Του Ν. Λυγερού

Η πανδημία δεν είναι μια απλή ασθένεια ούτε μόνο μία επιδημία, αλλά ένα φαινόμενο ολικό που αφορά όλη την Ανθρωπότητα. Κατά συνέπεια είναι μια λανθασμένη προσέγγιση να βασιζόμαστε αποκλειστικά στην ιατρική, αφού αυτή είναι εγκλωβισμένη στο τακτικό επίπεδο λόγω της δομής του δικτύου των νοσοκομειακών δομών. Σε μια πανδημία η τακτική έχει ελάχιστες επιπτώσεις στο σύνολο. Στην πραγματικότητα ασχολείται με ένα απειροελάχιστο ποσοστό του πληθυσμού. Ακόμα και το επιχειρησιακό επίπεδο θα ασχοληθεί μόνο με τα κρούσματα. Έτσι η στρατηγική είναι απαραίτητη για