Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Θεραπευτικές μέθοδοι στην αρχαία Ελλάδα(Βίντεο)

Στο Α’ μέρος του επεισοδίου παρουσιάζονται μερικές από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνταν ευρέως, όπως η Δραματοθεραπεία, η Ύπνωση, το Ψυχόδραμα. Η Δραματοθεραπεία χρησιμοποιεί όλα τα εκφραστικά μέσα της τέχνης, με σκοπό να βοηθήσει ένα άτομο να αναπτυχθεί προσωπικά, να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του. Επιπλέον, αποτελεί εργαλείο εκπαίδευσης, εργαλείο δημιουργικότητας, εργαλείο προετοιμασίας.

ΚΑΙ ΑΛΛΟ «ΘΕΡΜΟ» ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Του Νίκου Χειλαδάκη

Ο ακήρυκτος πόλεμος στο Αιγαίο καλά κρατεί ενώ στην Αθήνα όλοι κοιμούνται τον «ύπνο του δικαίου» σα να μην συμβαίνει τίποτα. Έτσι ενώ καθημερινά στον εναέριο χώρο του Αιγαίου σε όλο το μήκος και το πλάτος γίνεται το… «έλα να δεις», με τα ελληνικά και τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη σε καθημερινές επικίνδυνες αερομαχίες παράλληλα δεν σταματάνε και τα «θερμά» επεισόδια στον θαλάσσιο χώρο.

Η καθημερινότητα στην Ινδονησία μέσα από φωτογραφίες του Χέρμαν Ντάμαρ

Υπέροχες φωτογραφίες από την καθημερινότητα της Ινδονησίας συνέλαβε με τον φακό του ο αυτοδίδακτος φωτογράφος Χέρμαν Ντάμαρ.

Συνήθως με την κάμερά του, μια Canon 550D, φωτογραφίζει τις φυσικές ομορφιές της χώρας καθώς και παιδιά την ώρα που παίζουν.

"Η καλύτερη ώρα για φωτογράφηση είναι μεταξύ 7 και 9 το πρωί" και πρόσθεσε "

Η Ινδονησία έχει πολύ πλούσιο πολιτισμό, ο άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί."

Ενθρόνιση Φελίπε: Το φιλί στη Λετίθια και η φορτισμένη ομιλία - Η πρώτη μέρα του νέου βασιλιά της Ισπανίας (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Μια εποχή τελείωσε σήμερα για την Ισπανία, αυτή του Χουάν Κάρλος, και μια άλλη ξεκίνησε, αυτή του Φελίπε του 6ου. Ο νέος βασιλιάς ορκίστηκε και άκουσε χιλιάδες Ισπανούς να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του καθώς περνούσε από τους δρόμους της Μαδρίτης.
Η τελετή για την ενθρόνισή του λιτή αλλά συγχρόνως λαμπερή και γεμάτη συγκίνηση τόσο από τον ίδιο όσο και από τη μητέρα του, βασίλισσα Σοφία.
Click4more: Όλα όσα έγιναν στην τελετή ενθρόνισης του βασιλιά Φελίπε
Ο πατέρας του και απερχόμενος βασιλιάς, Χουάν Κάρλος, που έκλαψε τη στιγμή που (συμβολικά) του παρέδιδε το στέμμα υπογράφοντας την παραίτησή του, δεν εμφανίστηκε στη Βουλή, όπου ο Φελίπε ορκίστηκε πίστη στο Σύνταγμα της χώρας.

Πίσω στην Ελλάδα 10.600 αρχαιότητες που έκλεψαν οι Γερμανοί στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Διαβάστε πώς βρέθηκαν οι αρχαιότητες στη Γερμανία - «Η σύγχρονη επιστήμη αντιλαμβάνεται τη σημασία του αλληλοσεβασμού και ως εκ τούτου γνωρίζει πόσο σημαντικά είναι τα ευρήματα για την ταυτότητα μιας χώρας», δηλώνει ο διευθυντής του Μουσείου Πφάλμπαουτεν, καθηγητής Γκούντερ ΣέμπελΈπειτα από 73 χρόνια παραδίδονται στην Ελλάδα χιλιάδες ευρήματα της νεολιθικής εποχής που είχαν μεταφερθεί στη Γερμανία την περίοδο της Κατοχής, ενώ παραμένει άγνωστη η τύχη άλλων αρχαίων.

Σοκ στην Τυνησία: Πα-τέρας έκαψε ζωντανή την 13χρονη κόρη του!

Το άτυχο κορίτσι επέστρεφε από το σχολείο μαζί με ένα αγόρι, όταν ο πατέρας την περιέλουσε με βενζίνη και έπειτα της έβαλε φωτιά - Εκατοντάδες βγήκαν στους δρόμους για να καταγγείλουν τη φρικτή αυτή ενέργεια.
Τουλάχιστον 300 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της Τύνιδας για να καταγγείλουν την φρικτή ενέργεια ενός Τυνήσιου που έκαψε ζωντανή την κόρη του, ηλικίας 13 ετών στα τέλη Μαΐου, επειδή εκείνη περπατούσε στο δρόμο επιστρέφοντας από το σχολείο μαζί με ένα αγόρι.

Με κατάληψη της Κωνσταντινούπολης απειλεί η ISIL- Κήρυξε σταυροφορία εναντίον και της Τουρκίας

Κωνσταντινούπολη: Και η κατάληψη της Κωνσταντινούπολης είναι στα σχέδια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL) σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Taraf» η οποία επικαλείται μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις ηγετικών στελεχών της οργάνωσης στις οποίες φέρονται να λένε «Ίνσαλλαχ θα πάρουμε και την Κωνσταντινούπολη».

Η εφημερίδα «Taraf» αναφέρει ότι η οργάνωση ISIL, η οποία κρατάει ομήρους 49 μέλη του τουρκικού προξενείου της Μουσούλης για δεύτερη βδομάδα, μετά την Συρία και το Ιράκ κήρυξε σταυροφορία και εναντίον της Τουρκίας.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Dow16.862,45-44,17 -0,26%  



  Nasdaq4.362,8425,61 0,59%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Με εναλλαγές προσήμων συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Πέμπτη στον απόηχο των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve και ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν το χθεσινό μήνυμα της προέδρου της  κεντρικής τράπεζας Janet Yellen για την πορεία των επιτοκίων.

Στις δηλώσεις της χθες η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen υποβάθμισε τη σημασία των πρόσφατων μετρήσεων του πληθωρισμού που έδειξαν ενίσχυση των τιμών, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της ότι η νομισματική τόνωση θα παραμείνει σε ισχύ για όσο χρειάζεται προκειμένου να επιτευχθούν οι στοίχοι της κεντρικής τράπεζας.

Είχε προηγηθεί η απόφαση της Fed να μειώσει κατά επιπλέον 10 δισ. δολ. στα 35 δισ. δολ. το ύψος των μηνιαίων αγορών που πραγματοποιεί σε ομόλογα και άλλα χρεόγραφα. Οι αποφάσεις της Fed και οι δηλώσεις της Yellen οδήγησαν σε νέο ιστορικό υψηλό τον S&P 500, με τον δείκτη να καταγράφει το 20ο ρεκόρ για φέτος.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 7,54 μονάδες (0,04%) και βρίσκεται στις 16.899,08 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 4,66 μονάδων (0,11%) φτάνοντας τις 4.358,18 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 0,80 μονάδων (0,04%) και βρίσκεται στις 1.956,18 μονάδες.

Άλμα ανόδου 2,96% στο Χρηματιστήριο Κύπρου - Στις 117,48 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Λευκωσία: Σημαντικά κέρδη κατέγραψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, μετά τις απώλειες των δύο προηγούμενων χρηματιστηριακών συναντήσεων, δεχόμενο στήριξη κυρίως από τη μεγάλη αύξηση πέρα του 4% που κατέγραψε η μετοχή της Ελληνικής Τράπεζας. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε σημαντική ποσοστιαία αύξηση 2,96%, κλείνοντας στις 117,48 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε κέρδη σε ποσοστό 1,18%, κλείνοντας στις 55,92 μονάδες.

Το "πάνω χέρι" στους αγοραστές στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με τη συνδρομή όλων των μετοχών η αγορά κινήθηκε υψηλότερα, πάνω από την βραχυπρόθεσμη αντίσταση των 1.280 μονάδων. Βέβαια, η ανοδική αυτή κίνηση έγινε με πολύ ηπιότερο όγκο συναλλαγών και με το ½ της συναλλακτικής δραστηριότητας απ’ ότι στην συνεδρίαση της 5ης Ιουνίου -οπότε είχε υπερβεί ξανά τις 1.280 μονάδες.

Με την απουσία σημαντικών καταλυτών, το κλίμα σταθεροποιητικών τάσεων στην αγορά αναμένεται να συνεχισθεί για κάποιο διάστημα μέχρι το επόμενο μεγάλο «νέο» που δεν έχει προεξοφληθεί ακόμα, ώστε ο Γενικός Δείκτης να προσπεράσει και τις 1.320 μονάδες και να κατευθυνθεί προς τα υψηλά έτους.