Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Βρετανικό Μουσείο: Άμεσες επεμβάσεις στην αίθουσα των Γλυπτών;


Επισκέπτες του Βρετανικού Μουσείου στα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Έκτακτη επισκευή της στέγης θα πραγματοποιήσει στο Βρετανικό Μουσείο σε τέσσερεις γκαλερί του, μεταξύ των οποίων και αυτή με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ο άνδρας γεννά, η γυναίκα τίκτει και η άθλια επίθεση για την καταστροφή της παραδοσιακής οικογένειας

Σάββας Ιακωβίδης

Τα παιδιά ΔΕΝ είναι πειραματόζωα ούτε παίγνια πολιτικών, κομματικών, ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων και ξενόφερτων μαϊμουδισμών. Το αφύσικο δεν μπορεί να νομιμοποιείται ως φυσικό. Ο Ελληνισμός ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος να πιθηκίζει αμερικανιές, ούτε να υιοθετεί ευρωπαϊκές ανωμαλίες. Η Ιστορία πρέπει να διδάσκει: Στα πρόθυρα κατάληψης της Κων/πολης από τους Οθωμανούς, η βυζαντινή ελίτ δίχαζε τους πιστούς για το φύλο των αγγέλων. Προφανώς, γι' ακόμα μια φορά, ο Ελληνισμός δεν μανθάνει…

Από το 1922 στο 2022, ένας νέος ιστορικός ρόλος για την Ελλάδα


Οι Έλληνες στο παρελθόν διέσωσαν και διαμόρφωσαν ταυτόχρονα τον ευρωπαϊκό πολιτισμό Και σήμερα πάλι καλούνται να πραγματοποιήσουν έναν νέο μεγάλο άθλο

Γιώργος Καραμπελιάς, Αρθρογράφος
Συγγραφέας, Πολιτικός Αναλυτής

Στήνει παιχνίδι με τις ΑΟΖ ο Ερντογάν και θέλει την Αίγυπτο «Πέμπτη Φάλαγγα»


Γιάννος Χαραλαμπίδης

Η Τουρκία κτίζει τη νέα Αυτοκρατορία μέσω Σομαλίας, Κύπρου, Λιβύης και Κατάρ - Χουβαρντάς ο Τούρκος Πρόεδρος προσφέρει στο Κάιρο το 17% από την Kυπριακή ΑΟΖ και 2% από την ελληνική, ο ίδιος κρατά το 41% και προσδοκά σε κέρδη 500 δις δολαρίων από τη Σομαλία

Είναι η μισή Κύπρος «ήδη τουρκική»;

Λάζαρος Μαύρος

Η ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟΣ δεν είναι ακόμη... τουρκική, αλλά σκλαβωμένη από τους Τούρκους κατακτητές, αναμένοντας την απελευθέρωσή της. Ο Ελληνισμός της συνεχίζει να αντιστέκεται, μισό ήδη αιώνα εκτοπισμένος, στις ελεύθερες περιοχές της. 

Έφθασε στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Ιταλίας – Επίσημη υποδοχή στο Προεδρικό (εικόνες)


Έφθασε το μεσημέρι στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα για διήμερη επίσημη επίσκεψη. Ο Πρόεδρος Ματαρέλα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Υπογραφή «Κοινού Σχεδίου Δράσης Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου» για το 2024

Οι σημαίες της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου EUROKINISSI

Το «Κοινό Σχέδιο Δράσης (ΚΣΔ) Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου» για το 2024 υπεγράφη στις 20 Φεβρουαρίου στο Κάιρο της Αιγύπτου, το οποίο αποτελεί συνέχεια του σχεδίου που είχε συναφθεί το 2023. 

“Αριάδνη Interconnection ΑΕΕΣ”: Ξεκινά η 2η φάση για τη διάθεση του 20%


Ξεκινά σήμερα η 2η φάση του διαγωνισμού για τη διάθεση ποσοστού 20% της εταιρείας ειδικού σκοπού «Αριάδνη Interconnection ΑΕΕΣ» και η υποβολή των οικονομικών προσφορών των σχημάτων θα διαρκέσει ως το τέλος Απριλίου. 

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στα πολεμικά αεροσκάφη - Οφέλη και κίνδυνοι

Κωνσταντίνος Ιατρίδης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) έχει ενσωματωθεί ολοένα και περισσότερο στη ζωή μας και συμμετέχει σε πολλούς τομείς, επηρεάζοντας τον τρόπο που λειτουργούν η κοινωνία, η εργασία και η καθημερινότητά μας.

Επίσκεψη Αντιπροσωπείας της ΣΜΥ στη γαλλική αντίστοιχη ENSOA (pics)


Από 21 έως 23 Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο της συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας Αξιωματικών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) με επικεφαλής τον Διοικητή της, Ταξίαρχο Ιωάννη Κορέλη, στη Σχολή Υπαξιωματικών της Γαλλίας [Ècole Nationale des sous-Officiers d’Active (ENSOA)].

Οι επισκέψεις ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΣ στην Κρήτη και η αναβαθμισμένη 5η Α/Μ ΤΑΞ

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Το διήμερο 23-24 Φεβρουαρίου, στρατιωτικές μονάδες της Κρήτης επισκέφθηκαν τόσο ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας, όσο και ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης. Οι “σταθμοί” του ΥΕΘΑ ήταν η 115 Πτέρυγα Μάχης για πτήση με μαχητικό F-16D Block 72, η 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (1η ΜΑΛ) για επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων της Επιχείρησης ΝΙΚΗ το 1974 και η Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ).

Στρατός Ξηράς: Οι επιβεβλημένες εξοπλιστικές προτεραιότητες σε ορίζοντα δεκαετίας

Αναστάσιος Παπανδρέου

Το 2024 ξεκίνησε με νέα ηγεσία στις ΕΔ και ένα καθαρό χαρτί επαναξιολόγισης των αναγκών και των τριών κλάδων. Στο πλαίσιο αυτό θα κάνουμε μια αναφορά στις ανάγκες του κάθε κλάδου όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, ξεκινώντας από το Στρατό Ξηράς.

Λύνει κάβους η φρεγάτα ΥΔΡΑ για Ερυθρά Θάλασσα: Τη Δευτέρα η τελική έγκριση από το ΚΥΣΕΑ* Ποια είναι η ευρωπαϊκή ναυτική αρμάδα και τα πρώτα «διδάγματα» από τις «ΑΣΠΙΔΕΣ»


Η φρεγάτα ΥΔΡΑ είναι καθ’ όλα έτοιμη για το μακρινό, επί 3 μήνες ταξίδι της στην δύσκολη και γεμάτη κινδύνους Ερυθρά θάλασσα. Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL – Αθήνα

Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται η τελική έγκριση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, υπό τον πρωθυπουργό, ώστε η φρεγάτα ΥΔΡΑ να λύσει κάβους με προορισμό την Ερυθρά Θάλασσα, ίσως και τις αμέσως επόμενες ημέρες καθώς ορισμένα από τα πλοία της ευρωπαϊκής αρμάδας ήδη βρίσκονται εν πλω ή έχουν φτάσει ήδη στην περιοχή.

ΓΕΕΘΑ: Υπεγράφη το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας και Αιγύπτου για το 2024


Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 υπεγράφη στο Κάιρο της Αιγύπτου το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου» (Military Cooperation Program) για το έτος 2024 από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχο Βασίλειο Τσάμη και τον Chief of Strategic Planning Branch του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Brigadier General Mohamed Saad Al Bayomi.

Αποπλέει για την Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα «Ύδρα» - Τι συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ EUROKINISSI / ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Το πράσινο φως για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση «Aspides» με τη φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού έδωσε το ΚΥΣΕΑ, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά από σχετική πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.

Ουκρανικό ΥΠΑΜ: «Ευχαριστώ Ελλάδα – Μαζί είμαστε πιο δυνατοί» [vid]

Το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας έκανε σήμερα ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να ευχαριστήσει την Ελλάδα, λόγω της υποστήριξης και της στρατιωτικής βοήθειας που έχει προσφέρει η χώρα μας, με αφορμή την συμπλήρωση δύο ετών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου του 2022.

Κρεμλίνο: Μετά τις εκλογές η επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία


ΟΝτμίτρι Πεσκόφ αποκάλυψε πως λόγω «φόρτου εργασίας» η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Τουρκία θα πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές στις 15 - 17 Μαρτίου.

Γιατί οι Τούρκοι ταράζουν τα ήρεμα νερά – Το παρασκήνιο των νέων προκλήσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο


Μέσα σε 10 ημέρες, οι Τούρκοι προχώρησαν σε τέσσερις κλιμακούμενες προκλήσεις, ταράζοντας τα ήρεμα νερά του Αιγαίου και υπενθυμίζοντας εμφατικά ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει όσον αφορά τις διεκδικήσεις τους, όπως αυτές απορρέουν από το ανιστόρητο και απειλητικό δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Των ΧΡ. ΜΑΖΑΝΙΤΗ, Θ. ΤΣΙΤΣΑ, ΕΥ. ΑΡΕΤΑΙΟΥ – ΠΗΓΗ: Realnews

Η «δυσφορία» για τον Δένδια στην Άγκυρα


Φεβρουάριος 26, 2024. Ελλάδα.

«Ενώ οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας προχωρούν και πάλι σε θετικό κλίμα με αμοιβαίες επισκέψεις υψηλού επιπέδου, οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια εγείρουν ερωτηματικά για τη διαδικασία. Σχολιάζεται ότι αυτές οι δηλώσεις βλάπτουν το θετικό κλίμα στην Άγκυρα», γράφουν τα τουρκικά media.

Ερντογάν: Αν θέλεις ειρήνη, πρέπει να είσαι έτοιμος για πόλεμο


«Θα είμαστε ισχυροί στις θάλασσες, στους αιθέρες και στην ξηρά» είπε ο Τούρκος πρόεδρος

Η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο του Χαφτάρ εν αγνοία της;


Ρεπορτάζ της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Τζουμχουριέτ υποστηρίζει ότι η Τουρκία πουλάει με πλαστά έγγραφα πετρέλαιο της ανατολικής Λιβύης, που ελέγχει ο στρατάρχης Χαφτάρ, παρόλο που είχε δηλώσει πριν από καιρό ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε τις προσπάθειες του πραξικοπηματία Χαφτάρ να πουλήσει το πετρέλαιο που ανήκει στον λιβυκό λαό μέσω παράνομων καναλιών».

Έκθεση του Πενταγώνου αναφέρει ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) αξιοποιεί την Τουρκία για μεταφορές μετρητών: Και για υποστήριξη των παγκόσμιων τρομοκρατικών επιχειρήσεων του


epa10167546 US soldiers and Syria democratic forces (SDF) take part in Military exercises at Dayrik town close to the tri-border between Syria, Iraq, and Turkey in al-Hasakah governorate, northeastern Syria. The US-led coalition carried out the first joint military exercise with the Syrian Democratic Forces (SDF) in the border village of Taqil Baqil in Derik district near the tri-border between Syria, Iraq, and Turkey. EPA, AHMED MARDNLI

Μια πρόσφατη έκθεση που εκδόθηκε από το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) δείχνει ότι η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS) επιμένει να χρησιμοποιεί την Τουρκία για τη μεταφορά κεφαλαίων και για να διευκολύνει την υποστήριξη των περιφερειακών και παγκόσμιων δραστηριοτήτων της.

Β. Όρμπαν: Το κοινοβούλιο θα επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ


Το ουγγρικό κοινοβούλιο θα επικυρώσει σήμερα την υποψηφιότητα της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στην εναρκτήρια ομιλία της εαρινής συνόδου της Βουλής.

Ισραήλ: «Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τη Χεζμπολάχ ακόμα κι αν επιτευχθεί εκεχειρία»


Φεβρουάριος 25, 2024. Ελλάδα.

Ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ επιβεβαίωσε ότι το Ισραήλ θα κλιμακώσει τον αγώνα κατά της Χεζμπολάχ ακόμη και αν επιτευχθεί προσωρινή εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας. 

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Βόμβα» από τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας - Χώρες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. θα στείλουν στρατιώτες


Πολλές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία, σε διμερή βάση, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας.

Δύο φορές μέσα σε δύο ημέρες, οι Ρώσοι συγκεντρώθηκαν σε ανοιχτό χώρο για επιθεώρηση - Ακολούθησαν ουκρανικές επιθέσεις


Του David Axe

Ο ρωσικός στρατός έχει την κακή συνήθεια να συγκεντρώνει τα στρατεύματά του σε ανοιχτό χώρο, στο φως της ημέρας, μόλις 10 ή 20 μίλια από το μέτωπο του διετούς πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία. Είτε για εκπαίδευση είτε για επιθεώρηση από κάποιον υψηλόβαθμο αξιωματικό.

Αποκάλυψη New York Times: Η CIA έχει 12 μυστικές βάσεις στην Ουκρανία


Τι ρόλο παίζουν οι μυστικές βάσεις της CIA στην Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία

Κρεμλίνο: Παράλογη η ιδέα για ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία χωρίς τη Μόσχα

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ (Ilya Pitalev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Γελοία χαρακτήρισε σήμερα, Δευτέρα 26/02 το Κρεμλίνο, την ιδέα της διεξαγωγής ειρηνευτικών συνομιλιών χωρίς τη Ρωσία, αφού ο Ουκρανός    πρόεδρος Βολοντίρ Ζελένσκι δήλωσε πως ελπίζει πως θα διεξαχθεί ανοιξιάτικη σύνοδος κορυφής στην Ελβετία προκειμένου να συζητήσει το όραμά του για την ειρήνη με τους συμμάχους του Κιέβου.

Διεθνής Σύνοδος για την Ουκρανία στο Παρίσι


Περίπου 20 Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων κατόπιν πρωτοβουλίας του Γάλλου προέδρου Μακρόν. Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια υποστήριξης της Ουκρανίας.

Πηγές Ναβάλνι: Ο Πούτιν συμφώνησε να τον απελευθερώσει και τελικά τον σκότωσε


Υπήρχε συμφωνία ανταλλαγής με άνθρωπο του Κρεμλίνου που κρατείται στη Γερμανία, αποκαλύπτει συνοδοιπόρος του. Αλλά ο Πούτιν «δεν θα άντεχε να τον δει ελεύθερο». Ο ρόλος Αμπράμοβιτς και... Κίσινγκερ.

Η Κίνα εναντιώνεται στις κυρώσεις των ΗΠΑ σε κινεζικές εταιρείες για λόγους που σχετίζονται με τη Ρωσία


Η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά στην απόφαση των ΗΠΑ να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων σε κινεζικές εταιρείες για λόγους που σχετίζονται με τη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.