Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Αθανάσιος Διάκος

Από τους πρωτεργάτες του εθνικού ξεσηκωμού στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και ήρωας της μάχης της Αλαμάνας.
O Αθανάσιος Διάκος γεννήθηκε το 1788 στην Άνω Μουσουνίτσα της Φωκίδας (σημερινός Αθανάσιος Διάκος) και κατ’ άλλους στη γειτονική Αρτοτίνα, απ’ όπου καταγόταν η μητέρα του. Το πραγματικό του όνομα ήταν Αθανάσιος Γραμματικός.
Ο πατέρας του, Νικόλαος Γραμματικός, γνωστός στην περιοχή με το παρατσούκλι «ψυχογιός», μη μπορώντας να αντέξει τα βάρη της πολυμελούς οικογένειάς του, τον έστειλε δόκιμο μοναχό στο κοντινό μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, σε ηλικία 12 ετών. Πέντε χρόνια αργότερα χειροτονήθηκε διάκονος, αλλά γρήγορα εγκατέλειψε την καλογερική, όταν σκότωσε ένα Τούρκο αγά, επειδή, σύμφωνα με κάποια παράδοση, αυτός του έθιξε τον ανδρισμό του, θαμπωμένος από την ομορφιά του.

Αρμένισες που τις σταύρωναν ή τις παλούκωναν κατά τη γενοκτονία. Οι Τούρκοι βίασαν και σκότωσαν όσες δεν αλλαξοπίστησαν ή αρνήθηκαν να πάνε σε χαρέμια...(Βίντεο-Φωτό)

Η 24η Απριλίου του 1915 θεωρείται η ημερομηνία που ξεκίνησε η γενοκτονία Αρμενίων. Η αρχή έγινε στην Κωνσταντινούπολη με τη σύλληψη περίπου 300 ατόμων, που ανήκαν στην ηγεσία της αρμένικης κοινότητας. Ακολούθησαν συνεχείς συλλήψεις, δολοφονίες, βασανισμοί και εκτοπισμοί Αρμενίων.

 Ο ακριβής αριθμός των νεκρών δεν έχει προσδιοριστεί καθώς υπάρχει διαφωνία στις καταγραφές. Οι Τούρκοι, που δεν δέχονται τη λέξη «γενοκτονία», κάνουν λόγο για 600-800 χιλιάδες ενώ οι Αρμένιοι και δυτικές πηγές αναφέρουν πως οι νεκροί έφτασαν στο 1.5 εκατομμύριο.

Βόλτα στα πιο όμορφα σημεία της Ελλάδας σε 4 λεπτά - Απολαύστε την υπέροχη χώρα μας μέσα από ένα εκπληκτικό βίντεο

Ένα υπέροχο βίντεο από την ομάδα Up Stories γεμάτο με κάποια από τα πιο όμορφα και χαρακτηριστικά σημεία της πανέμορφης χώρας μας, μας δίνει την δυνατότητα να ταξιδέψουμε σε αυτά από την ασφάλεια του σπιτιού μας.
Μνημεία και αξιοθέατα, φυσικά τοπία και μοναστικά συγκροτήματα, καστροπολιτείες και κάστρα, παραλίες, παραδοσιακοί οικισμοί και κουκλίστικα χωριά συνθέτουν το πολύπλευρο και σαγηνευτικό παζλ της Ελλάδας, που αξίζει κανείς να απολαύσει.
Από την Ακρόπολη στην Αθήνα και το Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, το κάστρο της Μεθώνης και την καστροπολιτεία του Μυστρά τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά μνημεία της χώρας παραδίδουν μαθήματα ιστορίας στο πέρασμα του χρόνου.

Κορωνοϊός: Τι να προσέξετε με τα κλιματιστικά - Εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας

Μεταξύ άλλων, συνίσταται η πλήρης αποφυγή της ανακυκλοφορίας αέρα, να μην απενεργοποιείται ο εξαερισμός ούτε τη νύχτα, τα σαββατοκύριακα και τις αργίες αλλά και να μην αλλάζουν τα καθορισμένα επίπεδα θέρμανσης, ψύξης και πιθανής υγρασίας.

Οδηγίες για τον περιορισμό της μηχανικής διάδοσης του κορωνοιού μέσω των ρευμάτων αέρα που αναπτύσσονται κατά τη λειτουργία των κλιματιστικών μονάδων, περιλαμβάνει εγκύκλιος που απέστειλε το υπουργείο Υγείας σε όλα τα υπουργεία και τις περιφέρειες της χώρας.

Καλά νέα ενόψει καλοκαιριού: Ο ήλιος μειώνει τη διάρκεια ζωής του κορωνοϊού - Πέφτει ο ρυθμός μετάδοσης μέχρι 20% - ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΤΣΙΟΔΡΑΣ

Ο ήλιος, η υγρασία και η ζέστη μπορούν να περιορίσουν την διάρκεια ζωής του κορωνοϊού, όπως φαίνεται σε νέα αμερικανική έρευνα, στην οποία αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο λοιμωξιολόγος μίλησε κατά την ενημέρωση για την πορεία της νόσου, για τα ευρήματα ερευνητών της αμερικανικής κυβέρνησης, τα οποία δείχνουν πως ο κορωνοϊός αντέχει λιγότερο σε συνθήκες υγρασίας και ζέστης.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας σχολίασε πως φαίνεται η αντοχή του ιού επηρεάζεται από την αύξηση της θερμοκρασίας, την υγρασία και την υπεριώδη ακτινοβολία. «Σε μη πορώδεις επιφάνειες, όπως το ατσάλι, ο νέος κορωνοϊός υπό σκιά χάνει την δύναμή του εντός 18 ωρών. Σε θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών, η ζωή του ιού πέφτει στα 2 λεπτά» είπε.
Αντισηπτικό και ήλιος «ισχυρά» όπλα κατά του κορωνοϊού

Έλεγχος από την οικονομική αστυνομία στα ΕΛΤΑ – Δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση - «Ο όμιλος εκφράζει την προσήλωσή του στην εξυπηρέτηση των πολιτών»

Δεν διαπιστώθηκε οποιαδήποτε παράβαση στα δεδομένα των τιμολογήσεων των ΕΛΤΑ κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας από μικτό κλιμάκιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Οικονομικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων, οι αρμόδιες διευθύνσεις της εταιρείας συνεργάστηκαν πλήρως με το κλιμάκιο των ελεγκτών, παρέχοντας με αμεσότητα και διαφάνεια όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ο έλεγχος ολοκληρώθηκε χωρίς ευρήματα, επιβεβαιώνοντας ότι τα ΕΛΤΑ διατηρούν ένα από τα πλέον ανταγωνιστικά τιμολόγια, παρέχοντας παράλληλα βέλτιστες υπηρεσίες προς το ευρύ κοινό.