Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Φωτογραφία σοκ από το Μπανγκλαντές: Η τελευταία αγκαλιά πριν τον θάνατο

Δείτε τη συγκλονιστική φωτογραφία που κάνει τον γύρο του κόσμου. Ζευγάρι αγκαλιασμένο μέχρι την τελευταία του πνοή μέσα στα ερείπια. Πάνω από 900 οι νεκροί.
Πρόκειται για μια συγκλονιστική φωτογραφία από την Ντάκα του Μπανγκλαντές μετά την κατάρρευση 9όροφου κτιρίου. Η φωτογράφος Shahidul Alam, φωτογράφησε ένα ζευγάρι μέσα στα ερείπια του κτιρίου. Οι δυο τους, έμειναν αγκαλιασμένοι, μαζί, μέχρι την τελευταία τους πνοή.
Ο απολογισμός του χειρότερου βιομηχανικού δυστυχήματος στην ιστορία του Μπανγκλαντές ξεπέρασε τους 900 νεκρούς. Ο στρατός ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν κι άλλα πτώματα στα ερείπια του εννιαώροφου κτιρίου με βιοτεχνίες ενδυμάτων στα περίχωρα της Ντάκα.

ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ Εκτός νόμου τίθεται το ΚΚΕ και η Αριστερά τύπου Ρεπούση με το νομοσχέδιο για τον ... ρατσισμό

Εκτός νόμου τίθεται το ΚΚΕ με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση ενάντια στο «ρατσισμό» και την «ξενοφοβία». Με ανακοίνωση του το κόμμα καταγγέλλει την κυβέρνηση και καταδεικνύει έξωθεν επιβαλλόμενη πολιτική.
Πρόκειται για ακόμη μία επιβεβαίωση της θέσης του defencenet.gr που από την πρώτη στιγμή τόνισε πώς ο στόχος του νομοσχεδίουπερί "ρατσισμού" και "αλλοίωσης των ιστορικών γεγονότων" που είναι στην πραγματικότητα η ανάσχεση του ρεύματος που αναπτύσσεται στην δεξιά πλευρά του πολιτικού φάσματος της χώρας, θα γυρίσει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση, αφού θέτει εκτός νόμου το ΚΚΕ και τη μισή Αριστερά.

ΕΤΡΕΜΕ Η ΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ...Απίστευτη επίδειξη ισχύος στην Μόσχα - Παρέλασε μια ολόκληρη μεραρχία!!!(ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Η Ρωσία γιόρτασε σήμερα την 68η επέτειο της νίκης του 1945 επί της ναζιστικής Γερμανίας με μια απίστευτη παρέλαση μιας ολόκληρης μεραρχίας (!), συνολικά 11.000 στρατιωτών στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας και με δεκάδες μαχητικά, βομβαρδιστικά και AWACS αεροσκάφη και ελικόπτερα (συνολικά 68) να πετούν στον ουρανό, σε μια επίδειξη ισχύος που θύμιζε σοβιετική εποχή.
Άλλωστε μόλίς πριν δύο ημέρες ο πρωθυπουργός της χώρας Ν.Μεντβέντεφ είπε ότι όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα επανεξοπλισμού η Ρωσία θα είναι το 2020 το ίδιο ισχυρή όσο ήταν η Σοβιετική Ένωση. Παρέλασαν σχεδόν τα πάντα: Από στρατηγικοί πύραυλοι Topol-M, μέχρι αντιαεροπορικά συστήματα S-400, εκατοντάδες πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές κλπ

Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Κουράκη στον Real Fm

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι δηλώσεις του αρμόδιου για θέματα παιδείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ο Τ. Κουράκης μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στη στάση που θα κρατήσει το κόμμα του εν όψει των κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ

«Αν η ΟΛΜΕ αποφασίσει συνδικαλιστικά να κάνει απεργιακές κινητοποιήσεις και μέσα στις εξετάσεις εμείς ως κόμμα θα το στηρίξουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης ο οποίος πρόσθεσε ότι το υπουργείο διάλεξε να φέρει τώρα το νομοσχέδιο προκειμένου να έχει τους εκπαιδευτικούς με την πλάτη στον τοίχο.

Προς απόρριψη οι ενστάσεις του πρώην υπουργού Άκης: Θα βγουν όλα...(Βίντεο)

«Η Βουλή έπρεπε να κάνει πλήρη κοινοβουλευτικό έλεγχο στο θέμα των υποβρυχίων και κυρίως για τη μη υλοποίηση των συμβάσεων και τι έχασε από αυτό το Δημόσιο. Η σύμβαση συνεχιζόταν κανονικά όσο ήμουν εγώ. Αυτό δεν είναι σκάνδαλο; Σκάνδαλο είναι μόνο αυτό που λένε για μένα; Δωροδοκία και ξέπλυμα; Αλλά θα μιλήσουμε για όλα. Θα βγουν όλα. Θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι. Μόνο η αλήθεια βοηθάει», είπε Άκης Τσοχατζόπουλος σε κατ΄ιδίαν συζήτηση με δημοσιογράφους, στο διάλειμμα της δίκης του η οποία τελικά διεκόπη για την επόμενη Τρίτη, 14 Μαΐου.
Στην ουσία ο πρώην υπουργός «φωτογράφησε» τους «διαδόχους» του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι οποίοι χειρίστηκαν μετά από εκείνον το θέμα των υποβρυχίων.

Ανέφικτη η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο, λέει ο Στουρνάρας

Μη εφικτή, στην παρούσα φάση, είναι η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο υπουργός ανέφερε ότι «η μείωση των φόρων είναι επιθυμητή, αλλά στην παρούσα φάση δεν είναι εφικτή», αποδίδοντας τα «μεγάλα εμπόδια» για μια τέτοια κίνηση, στα έσοδα, τα οποία είναι «λίγο χειρότερα από τους στόχους».

Επισήμανε δε χαρακτηριστικά, ότι «κάθε απόκλιση έχει κόστος, για κάθε μέτρο μείωσης φόρων θα πρέπει να πάρουμε κάποιο άλλο ισοδύναμο μέτρο. Έχουμε δρόμο ακόμη, γιατί πρέπει να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα σε ετήσια βάση».

Στο ΠΑΣΟΚ δεν πλήρωναν ούτε τα ενοίκια, αποκάλυψε ο Βενιζέλος

Την επιλογή του να υπάρξει οικονομικός έλεγχος στο ΠΑΣΟΚ υπερασπίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την εισήγησή του στο Πολιτικό συμβούλιο του κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την οικονομική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ, όπως την παρέλαβε μετά την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος.

Συγκεκριμένα, είπε ότι τα μισθώματα των ενοικίων δεν είχαν καταβληθεί επί καιρό, οι προμηθευτές πίεζαν να πληρωθούν, ενώ το ύψος των δανείων ήταν γνωστό. Είπε μάλιστα ότι για την εξυπηρέτηση των δανείων είχε εκχωρηθεί η κρατική χρηματοδότηση πολλών ετών.

Ελαιόλαδο, κρασί, γούνες και μάρμαρο από την Ελλάδα θέλουν οι Κινέζοι

Με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, όπως και άλλους αξιωματούχους της χώρας, θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο Πεκίνο, από τις 15 έως τις 19 Μαΐου.

Η κινεζική κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στην επίσκεψη αυτή, υπογράμμισε, ενημερώνοντας σήμερα τους δημοσιογράφους, ο Κινέζος πρεσβευτής στην Αθήνα, Du Qiwen.

Ο Κινέζος διπλωμάτης τόνισε ότι είναι μια από τις πρώτες επισκέψεις δυτικού ηγέτη στο Πεκίνο, μετά την ανάληψη, τον περασμένο Μάρτιο, των καθηκόντων της νέας κινεζικής ηγεσίας.

Εκτροπή του πολιτεύματος η υπόθεση Hoechtief

Εκτροπή του πολιτεύματος η υπόθεση Hoechtief
Οι όροι εκχώρησης του ΔΑΑ στην Γερμανική εταιρεία συνιστούν πραξικοπηματική ακύρωση της δημοκρατικής νομιμότητας, με την απόλυτη συναίνεση Χατζηδάκη – Στουρνάρα.
Σκάνδαλο που αγγίζει το μέγεθος της Siemens και του Χρηματιστηρίου αποτελεί η απαλλαγή από την καταβολή ΦΠΑ της γερμανικής εταιρίας Hochtief που διαχειρίζονταν το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.
Την ώρα που ο ελληνικός λαός στενάζει από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, η κυβέρνηση αποφασίζει να απαλλάξει τον μεγαλύτερο φοροοφειλέτη και μάλιστα με δικαστική απόφαση που ελήφθη στο… Λονδίνο.

«Προαγωγός» η Τουρκία στην υπηρεσία των ισλαμιστών

«Προαγωγός» η Τουρκία στην υπηρεσία των ισλαμιστών
Σοκαριστικές πληροφορίες έφερε στο φως η εφημερίδα του Λιβάνου «Αλ Άκμπαρ» για τις «διευκολύνσεις» που παρέχει η Τουρκία σε ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις που δρουν μέσα στη συριακή αντιπολίτευση. 
Εκτός από καταφύγιο σε προσφυγικούς καταυλισμούς, μέσα στο τουρκικό έδαφος και εξοπλισμό με όπλα, παρέχει και γυναίκες για να ικανοποιούνται οι σεξουαλικές ανάγκες των ανταρτών, υποστηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας.
Οι «τυχεροί» Σύροι είναι μέλη ακραίων οργανώσεων, όπως για παράδειγμα το Μέτωπο αλ Νούσρα, που είναι υπεύθυνο για αιματηρές επιθέσεις με θύματα δεκάδες αμάχους στη Συρία. Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, οι ισλαμιστές μαχητές ζήτησαν επιπλέον παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών, καθώς άρχισαν να ξεσπούν καβγάδες μεταξύ τους και επειδή προέβλεπαν ότι ο πόλεμος θα κρατήσει πολύ ακόμα.

Την ανάκαμψη της Ελλάδας πληρώνουν οι μικρομεσαίοι

Την ανάκαμψη της Ελλάδας πληρώνουν οι μικρομεσαίοι

Άρθρο κόλαφος των Financial Times σχετικά με την οικονομική πραγματικότητα στη χώρα μας
Είναι μετά από τρία χρόνια κρίσης, περισσότερο από προφανές, πως η Ελλάδα αποτελεί το «αγαπημένο» θέμα όλων των οικονομικών αναλυτών καθώς παρουσιάζει μεγάλα περιθώρια αναλύσεων τα οποία πλέον αγγίζουν όχι τίποτε κρατικά μεγέθη, αλλά το δράμα που ζουν καθημερινά οι πολίτες.
Σε άρθρο τους με τίτλο «το ελληνικό δράμα δε θα έχει αίσιο τέλος», οι Financial Times κάνουν λόγο για αλόγιστη δανειοδότηση των ελληνικών κυβερνήσεων που λόγω της δημοσιονομικής χαλαρότητας που εμφάνιζε για πολλά χρόνια η χώρα μας κόντεψε να τινάξει στον αέρα την Ευρωζώνη. Παρ' ότι ο κίνδυνος για το κοινό νόμισμα φαίνεται πως έχει περάσει, δεν ισχύει το ίδιο για το Γολγοθά που καλούνται καθημερινά να διαβούν, οι πολίτες.

ΔΝΤ: Καμία σκέψη για νέο κούρεμα χρέους της Ελλάδας

ΔΝΤ: Καμία σκέψη για νέο κούρεμα χρέους της Ελλάδας
«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους» τόνισε σήμερα από την Ουάσινγκτον ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις. 
«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα υπάρξει περαιτέρω συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ράις κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου που δίνει.
Πρόσθεσε πάντως, πως οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας έχουν αποδεχθεί ότι για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, θα απαιτηθεί σημαντική επιπλέον βοήθεια και έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν προσθετή ανακούφιση του χρέους, προκειμένου να μειωθεί σημαντικά κάτω του 110% του ΑΕΠ ως το 2022.

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Άνοδο κατέγραψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.
Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε αύξηση σε ποσοστό 0,23%, κλείνοντας στις 97,98 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραψε αύξηση σε ποσοστό 0,10%, κλείνοντας στις 40,42 μονάδες.

Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 75.235,13 ευρώ.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, με κέρδη έκλεισαν οι δείκτες της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,25%, των Τραπεζών σε ποσοστό 0,25% και της Παράλληλης Αγοράς σε ποσοστό 0,01%.

Τριήμερο "άλμα" 52,8% για τις τράπεζες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, που εκδηλώθηκαν στοχευμένα μετά τα υψηλά κέρδη των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων, δεν κατάφεραν να ανακόψουν την Πέμπτη την άνοδο του Γενικού Δείκτη του Χ.Α. σε νέα υψηλά 21 μηνών και σε νέο υψηλό -σε επίπεδο κλεισίματος- για το 2013.

Καταλυτικά για την κίνηση του ΓΔ λειτούργησε το ισχυρό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε εκ νέου στις μετοχές των τραπεζών, καθώς και το κλείσιμο της μετοχής της Coca-cola HBC στο υψηλό ημέρας.

ΠΟΛΕΜΟΛΑΓΝΕΙΕΣ

Του Νίκου Τοπούζη
Ιστορικού Συγγραφέα

Ξυπνώντας το πρωί της περασμένης Κυριακής ένιωσα ένα μούδιασμα ανοίγοντας τον υπολογιστή μου. Το διαδίκτυο είχε γεμίσει «πληροφορίες» και αναφορές ειδικών και μη, για τον μεγάλο πόλεμο που ξεκίνησε στη Μέση Ανατολή και πολλοί προέβλεψαν άμεση αντίδραση ΗΠΑ-Ρωσίας-Κίνας με τρομακτικές συνέπειες για την ανθρωπότητα! Μιλούσαν βέβαια για τη νέα αεροπορική επίθεση του Ισραήλ κατά επιλεγμένων στόχων εντός της Συρίας, μία επιδρομή που απέχει πολύ από τα σενάρια της φαντασίας ορισμένων. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Φυσικό αέριο και ελληνική στρατηγική

Tου Ν.Λυγερού

Για να είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή κανείς δεν μας υποχρεώνει να πουλήσουμε τη ΔΕΣΦΑ. Δεν υπάρχει καμία επίσημη αναφορά για αυτό το συγκεκριμένο θέμα. Κατά συνέπεια, όσοι μιλούν για πώληση λόγω εξαναγκασμού είτε δεν έχουν διαβάσει τα κείμενα που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων, είτε το ξέρουν και το λένε για δημαγωγικούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση τώρα που είμαστε στην τελική φάση της θέσπισης της ΑΟΖ, τώρα που έχουμε αποδεδειγμένα κοιτάσματα φυσικού αερίου, τώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί την πράσινη ενέργεια, στην οποία ανήκει το φυσικό αέριο, δεν μπορούμε τώρα να πουλήσουμε το δίκτυο φυσικού αερίου της Ελλάδας.

Αλήθειες που σοκάρουν για το Σύνταγμα της Ελλάδος (Πρέπει να το δεις)

  Σχόλιο από ALEXANDER  Δείτε το βίντεο(από τον mykoniato2
και δείτε και τι είχαμε δημοσιεύσει εμείς 2 χρόνια πρίν  


         
"Το ντοκυμαντέρ βασίστηκε στην συνεντευξη που παραχώρησε στο Anti-Ntp.net ο Αναστάσιος Π. Συριανος, συγγραφέας του βιβλίου "Το Συμβολαιο της Υποταγης".