Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΤΡΑ: Στις 6.30 η νυχτερινή παρέλαση! Υπερθέαμα στο Πατρινό Καρναβάλι - ΖΩΝΤΑΝΗ μετάδοση από τα σαιτ της Πάτρας και από το LEPANTO TV

                                    Δείτε ζωντανά την νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση από τo:

THE BEST ΕΔΩ
DETE ΕΔΩ
LEPANTO ΤV ΕΔΩ

ΤΙ ΛΕΝΕ οι ξένοι επιστήμονες για τους προγόνους μας

Πολλοί διακεκριμένοι επιστήμονες, ανάμεσα τους και ο καθηγητής ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου του Phoenix o Dr. Thomas S. Anderson υποστηρίζουνε ότι οι Ίωνες κατέφτασαν στην Ιαπωνία το 7000 π.Χ. και χρησιμοποιήσανε το νησί Χοκάιντο για ορμητήριο του αποικισμού της Αμερικής, που πρέπει να έγινε γύρω στο 6500 π.Χ. Κατα την διάρκεια του ταξιδιού τους, πρέπει να φτάσανε στο νησιωτικό σύμπλεγμα των νησιών Χαβάη. Για αυτό έχουνε μείνει εκεί και διάφορες ελληνικές λέξεις όπως Αέτο, που στα χαβανέζικα σημάινει ΑΕΤΟΣ.

Ν. Λυγερός "Σκακιστική Σκέψη"(Βίντεο)


Ν. Λυγερός "Σκακιστική Σκέψη" 
10ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, 
Κρήτη 19/2/2015

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Σκακιστική πολλαπλότητα"(Βίντεο)



Διάλεξη του Ν. Λυγερού 
"Σκακιστική πολλαπλότητα", 
Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο, 
Ηράκλειο 19/2/2015

Ν. Λυγερός "Εισαγωγή στο σκάκι"(Βίντεο)



Ν. Λυγερός "Εισαγωγή στο σκάκι" 
Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίων, 
Κρήτη 18/2/2015

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Το βάθος της Ασκητικής"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Το βάθος της Ασκητικής". 
23 Δημοτικό Σχολείο. Αίθουσα Ανδρόγεω, Ηράκλειο.
 Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 20.00 

"Κάποιοι Παρακολουθούν τον Πλανήτη μας και το κάνουν Πολύ Προσεχτικά" -Mike Gravel Πρώην Γερουσιαστής των ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Για περισσότερα άρθρα μας και πληροφορίες σχετικά με το φαινόμενο των UFO ή τους Εξωγήινους παρακαλούμε κάντε κλικ ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το θέμα τον UFO φαίνεται να αυξάνεται σε ένταση με το χρόνο. Με μια τεράστια ποσότητα αξιόπιστων στοιχείων να είναι διαθέσιμα δημοσίως αλλά και γνωστά άτομα που δεν φοβούνται να μιλήσουν δημοσίως στον κόσμο. Φαίνεται ότι ένας αριθμός ανθρώπων θα ήθελαν να δουν αυτή την επιφάνεια πληροφοριών, την ίδια στιγμή φαίνεται να υπάρχει τόση μυστικότητα πίσω από το θέμα, που θα ήθελε να δει ένας αριθμός ανθρώπων, με αποτέλεσμα να παραμένει κρυφό.

Οι Ναζί χρησιμοποιούσαν ως ουρητήρια τον Παρθενώνα!


«Για τους Γερμανούς, όλα τα μνημεία ήταν ουρητήρια και κατά προτίμηση το εσωτερικό του Παρθενώνα».

Έτσι καταλήγει ο ειδικός τόμος που εξεδόθη το 1946 από το Υπουργείο Παιδείας με τίτλο «Ζημίαι των αρχαιοτήτων εκ του πολέμου και των στρατευμάτων κατοχής»...

Εκεί καταγράφονται αναλυτικότατα οι κλοπές ελληνικών αρχαιοτήτων από τα μουσεία, οι λαθρανασκαφές, οι καταστροφές και οι ζημιές μνημείων από τους Ναζί.

Bloomberg: "Οι Γερμανοί ζητούν από την Ελλάδα πλεόνασμα 4,5% που δεν έχει ούτε η Νορβηγία - Απλά σχιζοφρενικό"

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΤΩΡΑ Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το πρακτορείο Bloomberg καταδεικνύει ως σχιζοφρενικό το γεγονός ότι το Βερολίνο εκβιάζει και απειλεί την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί ένα μνημόνιο στο οποίο προβλέπεται η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 4,5% ή και πάνω από το 3% τη στιγμή που η οικονομία της Ελλάδας είναι κατεστραμμένη και βρίσκεται σε ύφεση εδώ και πολλά χρόνια.

Ουκρανός δήμαρχος φόρεσε στο μπράτσο του την ελληνική σημαία!

Άρωμα Ελλάδας είχε η συνέντευξη τύπου του νέου δημάρχου του κατεστραμμένου από τις μάχες, Ντεμπάλτσεβο, στην Ανατολική Ουκρανία, Αλεξάντρ Αφέντικωφ.

Ο Αφέντικωφ εμφανίστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, έχοντας στο αριστερό μπράτσο του την ελληνική σημαία.

Όταν ρωτήθηκε γιατί, απάντησε ότι είναι ελληνικής καταγωγής, Ελληνας έκτης γενιάς, ενώ σημείωσε ότι στην Ουκρανία, και ειδικά στη Μαριούπολη, ζουν πάνω από εκατό χιλιάδες Έλληνες.

Εντυπωσιακές φωτογραφίες: Ένα υποβρύχιο φαράγγι μεταξύ δύο ηπείρων

Ένας δύτης απαθανάτισε την υπέροχη μαγεία του βυθού στο μοναδικό μέρος στον πλανήτη, όπου μπορεί κανείς να καταδυθεί και να κολυμπήσει με αναπνευστήρα μεταξύ δύο τεκτονικών πλακών: στο φαράγγι Silfra στη νότια Ισλανδία.

Τα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά ρέουν μέσα από τη ρωγμή ανάμεσα στη Βόρεια Αμερικανική και την Ευρασιατική ήπειρο, οι οποίες απομακρύνονται η μία από την άλλη κατά 2 εκατοστά κάθε χρόνο.

"Θεσμική" πρόκληση από τον Αρχηγό της τουρκικής Αεροπορίας - Εισέβαλε με F-16 στον Εθνικό Εναέριο Χώρο - ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΕΧ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΤΟ(ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια επιθετική κίνηση διαφορετική από τις άλλες προχώρησε η τουρκική Αεροπορία στις 17 Φεβρουαρίου:
Τουρκικά μαχητικά εισέβαλαν στον Εθνικό Εναέριο Χώρο μεταξύ Λήμνου και Λέσβου και αντίθετα με όλες τις άλλες τις περιπτώσεις μέχρι στιγμής οπότε και πραγματοποίησαν ένα κύκλο και επέστρεψαν στην Τουρκία, συνέχισαν πορεία προς νότια, πάντα παρακολουθούμενα από ελληνικά μαχητικά και βγήκανε από τον ΕΕΧ στος ύψος της Ρόδου!

Η λίστα Βαρουφάκη με τα νέα μέτρα ως τον Ιούνιο

Οι προσλήψεις συν τις ρυθμίσεις συν τις αυξήσεις αλλά χωρίς τις ιδιωτικοποιήσεις θα πρέπει να μην έχουν δημοσιονομικό κόστος για να «περάσουν» από τον έλεγχο των Θεσμών
Παράταση στις ελπίδες (αλλά και στην αγωνία) μέχρι και τέλος Απριλίου έδωσε η συμφωνία στο Γιούρογκρουπ της Παρασκευής. Το επόμενο μεγάλο βήμα όμως για την κυβέρνηση, προκειμένου να μην κοπεί το (ήδη τεντωμένο) σχοινί στο οποίο ισορροπεί η χώρα, είναι να λάβει την έγκριση της Τρόικας των δανειστών –αλλά και από μισή ντουζίνα εθνικά κοινοβούλια μαζί με το ελληνικό- το πακέτο μέτρων που θα καταθέσει ως την Καθαρά Δευτέρα το βράδυ η Αθήνα.

Eurogroup: Τι προβλέπει η νέα συμφωνία - Οι όροι των δανειστών-«Κλειδί« οι μεταρρυθμίσεις - Συνεχείς οι έλεγχοι από τους «θεσμούς»

Ντάισελμπλουμ: Η επιτυχής ολοκλήρωση πρέπει να στηρίζεται σε δεσμεύσεις της ελληνικής πλευράς - Λαγκάρντ: Προαπαιτούμενο η συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις - Μοσκοβισί: Η ΕΚΤ θα διασφαλίσει την ακλόνητη εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών
Σε συμφωνία για παράταση του ελληνικού προγράμματος για τέσσερις μήνες κατέληξαν το βράδυ της Παρασκευής οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, κλείνοντας με τον τρόπο αυτό τις εργασίες του Eurogroup, που συνεκλήθη μετά την υποβολή του ελληνικού αιτήματος για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

Κρούγκμαν: Για τίποτε δεν δόθηκε καθαρή λύση στο Eurogroup

Η Ελλάδα ηττήθηκε μόνο αν η ίδια το νιώθει έτσι γράφει ο διάσημος οικονομολόγος - Bild: Οι Έλληνες ελπίζουν η σωτηρία τους να κρατήσει περισσότερο - Bloomberg: Τι κέρδισαν οι δύο πλευρές της διαπραγμάτευσης - Die Welt: Η Ελλάδα πρέπει να θάψει τα πολιτικά της όνειρα
Την εκτίμηση ότι με τη συμφωνία της Παρασκευής δεν επιλύθηκε τίποτα ουσιαστικό και για τίποτα δεν δόθηκε καθαρή λύση διατυπώνει ο γνωστός για τις φιελληνικές του θέσεις οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.