Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΡΥΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΥΠΕΡΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΧΟΣ ΠΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ 1922 - 1994 (+) ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΓΩΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ


ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΡΥΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΝΙΤΣΗΣ
ΥΠΕΡΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΧΟΣ ΠΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ
1922 - 1994 (+)

 
ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΓΩΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ
 
    Ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, Υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Βορείου Ηπείρου, Σεβαστιανός (κατά κόσμον Σωτήριος Οικονομίδης) γεννήθηκε την 20η Ιουνίου 1922 στα Καλογρηανά Καρδίτσης.

    Μετά την αποπεράτωση των μαθημάτων του Δημοτικού Σχολείου της ιδιαιτέρας πατρίδος και του ημιγυμνασίου Φαρσάλων, εφοίτησεν στο Ιεροδιδασκαλείον Κορίνθου και μετά την κατάργηση του εγράφη στο Γυμνάσιον Καρδίτσης, από το οποίο έλαβε απολυτήριο το 1941. Φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία ανεκηρύχθη πτυχιούχος το 1949.

Άρθρο καταπέλτης στη γερμανική Die Zeit για την Τουρκία… “φωνή βοώντος”

Με τίτλο «Κυρώσεις στην Τουρκία τώρα» η γερμανική εφημερίδα Zeit On Line δημοσιεύει άρθρο του ανταποκριτή Michael Thumann ο οποίος με οργισμένο ύφος, υπενθυμίζοντας τα πεπραγμένα του προέδρου της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν ζητά την άμεση λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας.

«Για πολύ καιρό η Ευρωπαϊκή Ένωση του επέτρεπε να κάνει τα πάντα. Κατάπινε τα λόγια του Ταγίπ Ερντογάν χωρίς να πει λέξη. Ο Τούρκος Πρόεδρος αποκάλεσε πρόσφατα τους αρχηγούς κυβερνήσεων της Ε.Ε. «κρίκους στην αλυσίδα του εθνικοσοσιαλισμού» και κατηγόρησε την Ευρώπη για παρόμοια με τους Εβραίους πριν από ογδόντα χρόνια μεταχείριση των μουσουλμάνων.

Ουμίτ Γιαλίμ: «Τα Αντικύθηρα είναι τουρκικά – Να διοριστεί σε αυτά Τούρκος “κρατικός διαχειριστής”»

Ακόμη και τα Αντικύθηρα έφθασαν να διεκδικούν οι Τούρκοι υποστηρίζοντας ότι έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα, η οποία έχει εγκαταστήσει δήμαρχο και έχει κατασκευάσει λιμάνι μην επιτρέποντας στο τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών να τοποθετήσει «κρατικό διαχειριστή» για να το διοικεί.

Αυτά είναι μόνο ένα μέρος από τα εξωφρενικά που δήλωσε στην εφημερίδα Sozcu ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Αμύνης Ουμίτ Γιαλίμ.

Συγκεκριμένα, ο Ουμίτ Γιαλίμ είναι ο πρώτος που ξεκίνησε την προπαγάνδα ότι 19 τουρκικά νησιά τελούν υπό κατάληψη από την Ελλάδα.