Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Διδασκαλία με χάρτες, ήρωες του ΄21 και ξύλινα θρανία. Τα σχολεία της νοσταλγίας και της γνώσης απέναντι στα φροντιστήρια και τη βαρεμάρα...

Τότε στα δημοτικά σχολεία οι τάξεις είχαν ξύλινα θρανία, πολλούς χάρτες στους τοίχους και όλους τους ήρωες του ΄21.

Τότε οι μαθητές δεν μπέρδευαν το 1821 με το έπος του ΄40 και όλοι μάθαιναν τι είχε συμβεί στις 29 Μαϊου του 1453.

Εκείνοι οι μαθητές θυμούνται ακόμα τα ονόματα των δασκάλων τους, μαζί με τις υπερβολές, τις τιμωρίες και τον τσουχτερό χάρακα.

Οι εποχές αλλάζουν και μέσα στο χρόνο κερδίσαμε πολλά. Χάσαμε όμως, ακόμα περισσότερα.

Είναι η Ανταρκτική σπίτι αρχαίων πολιτισμών; (Βίντεο)

Θα μπορούσε η Ανταρκτική ήταν το σπίτι αρχαίων πολιτισμών; Πολλοί έχουν σκεφτεί εδώ και δεκαετίες ότι η πλέον παγωμένη ήπειρος ήταν το σπίτι για τους αρχαίους πολιτισμούς στο μακρινό παρελθόν.

Αν το σκεφτείτε, δεν είναι απίθανο. Το 1929, οι ιστορικοί ήρθαν σε επαφή με ένα αρχαίο χάρτη που άλλαξε για πάντα τις απόψεις μας σχετικά με τους αρχαίους πολιτισμούς και τις ικανότητές τους.

Στις κάλπες η Κύπρος την Κυριακή -Στις 20:30 αναμένεται να ξεκαθαρίσει το αποτέλεσμα - ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Ο γενικός έφορος εκλογής, Κύπρος Κυπριανού, διαβεβαίωσε ότι όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών την Κυριακή 28 Ιανουαρίου.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7:00, θα κλείσουν στις 18:00, ενώ γύρω στις 20:30 αναμένεται να έχει «ξακαθαρίσει» το τελικό αποτέλεσμα.
Δικαίωμα ψήφου έχουν 550.876 άτομα και θα λειτουργήσουν 1.122 εκλογικά κέντρα σε Κύπρο και εξωτερικό. Οι πολίτες μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα προσκομίζοντας το εκλογικό βιβλιάριο ή την ταυτότητά τους, παλαιά ή νέα. Τα επαρχιακά γραφεία δέχονται αιτήσεις για αντικατάσταση εκλογικών βιβλιαρίων, λόγω απώλειας, μέχρι τις 13:00, αύριο.

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι: Νέες αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο

Τουλάχιστον 35 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από εννέα τουρκικά αεροσκάφη
Η αναχαίτιση από τα ελληνικά μαχητικά κατέληξε σε εικονική αερομαχία πάνω από το Αιγαίο την Παρασκευή (26/1).
Είχαν προηγηθεί 35 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από συνολικά εννέα τουρκικά αεροσκάφη, δύο F - 16 σε σχηματισμό, τρία CN-235 και τέσσερα ελικόπτερα, που πέταξαν στην περιοχή του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Συλλαλητήριο Αθήνα: Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 στο Σύνταγμα - Όλοι οι διοργανωτές

Είναι οριστικό την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 στην πλατεία Συντάγματος - 
Συγκροτήθηκε και επίσημα η Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα φέρει εις πέρας την διεξαγωγή του συλλαλητηρίου στην Αθήνα, για το Σκοπιανό.
Η απόφαση να πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Κυριακή (04/02) ελήφθη στη συνεδρίαση που είχαν απόψε οι οργανωτές του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι παμμακεδονικών οργανώσεων στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».

Ο κουρδοαραβικός συνασπισμός προειδοποιεί τον Ερντογάν να μην διευρύνει τις επιχειρήσεις - Δηλώσεις στο πρακτορείο Ρόιτερς

«Όταν προσπαθήσει να διευρύνει την πολεμική επιχείρησή του, θα λάβει την κατάλληλη απάντηση», δήλωσε ο Ρεντούρ Χελίλ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) προειδοποίησαν ότι η Τουρκία θα λάβει την «κατάλληλη απάντηση» αν κάνει πράξη την απειλή της να διευρύνει την τουρκική επίθεση που διεξάγει εναντίον της Αφρίν και σε άλλες πόλεις της βόρειας Συρίας.

Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Όχι στον όρο «Μα­κε­δο­νία», «επαινετές» οι συγκεντρώσεις - «Στα εθνικά θέ­ματα δεν χω­ρούν μι­κρο­κομ­μα­τι­κές ή μι­κρο­πο­λι­τι­κές προ­σεγ­γί­σεις και ερ­μη­νείες»

Κάνουν λόγο για ηθελημένη πα­ρερ­μηνεία της δήλωσης Ιε­ρω­νύ­μου, περί της ανάγ­κης αντιμετώπισης του όλου ζη­τή­μα­τος με όρους εθνι­κής συ­ναί­νε­σης - «Κάθε έκ­φραση υπε­ρα­σπί­σεως των δι­καίων της Μα­κε­δο­νίας μας εί­ναι επαι­νετή»
Τρεις βασικές κατευθύνσεις αποφάσισαν τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που συνεδρίασαν σήμερα εκτάκτως υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου κ.Ιερωνύμου για το θέμα του ονόματος του κράτους των Σκοπίων.